firande

Nu är jag hemma efter att ha firat Niclas som fyller idag :)
Åkte från jobbet strax efter 16 och var på stationen i ramlösa vid halv 5. N kom och mötte mig där och sen tog vi en liten promenad till sven och susanne. precis när vi klev innanför dörren så började det att spöregna ute och sen så regnade det säkert i en timme så vi fick vänta lite med att grilla, men det gjorde inget alls.

Åt sedan grillat och kladdkaka till efterrätt, är skapligt mätt just nu =)
Kom hem strax före halv tio och ska strax hoppa in i duschen.

Imorgon är det träning för bjarke igen med usha, hoppas hon går lika fint som hon gjort de senaste dagarna =)
Har anmält till tävling nu igen, den 1 september. En LB:2 och LA:3 Ska nog bli spännande :)

Duschen nu!
Kram

Grattis älskade <3

sista juli

Pjuh, sprang till bussen nyss. Tyckte att jag var ute i god tid men fick en springtur ändå. Men när jag sätter mig på bussen så såg jag att den var för tidig så nu sitter jag hör o väntar på att den ska köra.
Ny jobbdag med en hel del jobb väntar. Tänkte försöka åka strax e 4 sen så jag kommer hem , eller till Susanne o sven, och kan fira Niclas :)
Vädret ser lite halvtråkigt ut, moln och regn som hänger i luften. Tråkigt. Jag som vill ha mer värme. Hoppas det kommer till helgen.

Kram

Dagen avklarad

Då var första dagen på jobbet avklarad. Allt var sig likt. En hel del jobb som väntade men dagen gick också väldigt fort och kommer att göra det imorgon också.
När jag kom hem så åkte vi till väla och åt mat, grekiskt. Mums! Sen åkte jag till stallet, klockan hade då nästan blivit halv sju. Hämtade in usha och plockade fram lite bommar som jag skulle galoppera över. Det blev bara ett rätt kort pass eftersom hon gick ganska hårt igår men värmde upp lite i trav och rullade sedan över studsbommarna i galopp och avslutade sedan med lite skänkelvikningar. Det lev ett pass på ca 30 min, alldeles lagom idag. Dessutom andra dagen på rad som jag rider i hoppsadeln..haha, men hon har gått skitbra med lite bommar o småhinder med. Fortsätter med det.
Niclas kom och hämtade mig och då gick vi ut med usha i hagen och sen åkte vi till Ica och handlade melon. På vägen dit så spöregnade det verkligen, hela vägen var dränkt i vatten men samtidigt så sken solen också, skumt :)

Nu har vi ätit melon och tittar just nu på tv, ska strax sova. Imorgon åker jag nog buss till stationen och sen stannar jag hos susanne o Sven när jag kommer från jobbet. Niclas fyller ju imorgon så då ska vi dit och äta lite :) usha ska vila imorgon.

God natt o kram

tajm

Undra varför jag alltid ska sova dåligt efter jag haft semester och innan jag ska jobba? Va i af utvilad när jag vaknade, tror jag. Sitter o väntar på att det ska bli tajm att cykla till stationen. Ska nog försöka hinna med en gulingbuss så jag slipper byta :)
Kanske bäst att göra sig redo. Tror jag gick upp lite fö tidigt imorse, eller så speedade jag på lite.
Kram

slut på semestern

Idag blev det ett roligt pass med Usha.
Travbommar och två små hinder på volt och det gick riktigt bra. Rullade över hindren i galopp och sen satt jag ihop dem med travbommarna. Antingen trava bommarna först och fatta galopp direkt efter och ta hindren som kom direkt på volten eller tvärt om, hindren först och bryta av direkt för att trava över bommarna. Övergångarna blev riktigt bra. Emellanåt blev det skänkelvikningar, serpentinbågar i galopp och många övergångar. Usha kändes riktigt fin!
Imorgon ska jag göra nått liknande tror jag men med studsbommar.
Tisdag vilar hon och på onsdag är det träning för Bjarke och torsdag ska nog Cassandra hoppa.

Efter stallet så vilade jag lite hemma sen gick vi ut på en promenad.
Fick snabbt besök av Alex Söderholm o Timo som kom och lånade duschen, på väg till Danmark :)
Åkte sen till susanne o sven ett tag och sen hem och käka.
Har tittat lite på OS nu och försöker ladda för jobb imorgon.

Kram

Mot stallet

Sista dagen nu innan jobbet drar igång igen. Nedräkningen har börjat till semestern och Cypern :) Antar att det kommer att gå fort dit, det är ju bara aug och sept kvar..

Igår var jag i stallet och skulle longera men när jag hade tagit in henne och höll på att göra iordning så var det en som skulle skritta ut och frågade om jag ville hänga med. Så jag sadlade på istället och hoppade upp i sadeln med shorts (aj aj aj) Skrittade ut över åkrarna i ca 30 min.
Kylde ner henne med vatten sen och så fick hon gå ut i hagen igen efter. Trodde ju att det skulle bli svalare igår men icke..28 grader och riktigt kvavt ute.
När jag kom hem så satt jag mig på ballkongen och solade och läste, satt där i nästan 1½ h sen städade jag av balkongen från massa blad som flyger in.
Senare på em gick vi och köpte glass och tog en promenad. Åkte sen och handlade och på kvällen åt vi och kollade på speedway. Var ute på en till promenad senare på kvällen.

Sov till 9 idag, vaknade utvilad och har ätit frukost nu. Ska hoppa i kläderna och åka till stallet. Ridning idag, tänkte ha lite bommar och småhinder framme. Träna lite skänkelvikningar, halter och förvänd galopp i serpentinbågar.
Kommer ju att starta om lite med henne och starta en LA:3 lite senare, ev först en LB:3 för att bara styra runt och inte ha nån press alls. Men ingenting i augusti tror jag, vattenbandet ska få ge lite först.

Kram

God morgon

God morgon!
Det blev en dag på stranden igår också. Först låg jag utanför balkongen på gräsmattan medans N sov. Men det var så himla varmt så jag var tvungen att gå in.. Efter en stund så åkte vi ner till stranden på Råå och la oss, massa folk var det där. Svettigt var det också för det blåste inte så mycket. N somnade av lite och jag låg och läste men badade en gång i alla fall :)
Åkte hem runt 17-tiden. Gjorde oss iordning för att gå ner på stan, Helsingborgsfestivalen håller på nu. Var nere strax e 19. Gick runt och kikade och åt en langos. Massor med folk, sol och varmt ute.
Kl 21 började en av N's kompisar att spela, Sebastiak Wijk så vi lyssnade på honom och när han hade spelat klart så gick vi till stora scenen och lyssnade på Björn Rosenström.
Var runt och kollade lite överallt och sen åkte vi hem.
Sov till 10 idag och nu ska jag strax åka ut till stallet och pyssla med Usha.
Halvsoligt idag, rätt skönt att få en mellandag. Har ju haft strålande sol och nästintill 30 grader sedan i måndags. Blir faktiskt lite jobbigt emellanåt :P

Kram

Sista dagen

Råkade visst lägga in en massa inlägg igår om Ängelholm.. enligt blogg.se så kunde jag inte piblicera nått men tydligen så gjordes det det ändå :) Men nu ska det bara vara ett inlägg om gårdagen.

Sov ut idag till kl 9, har nyss ätit frukost och funderar på vad som ska hända idag. Stranden eller gräsmattan här. Ser ut som det är sista dagen med riktig värme nu så det gäller att ta vara på den.
Tror Usha får vila :)

Ikväll ska vi nog ner på stan, det är helsingborgsfestivalen och Björn Rosenström spelar ikväll bl.a.
Min sista semesterdag är det också :/ Sen ska det jobbas i ca 2 månader till innan vi åker till Cypern :) Det går nog fort.

Hörs! Kram

Ängelholm

Ännu en dag som har spenderats på stranden, men denna gång i Ängelholm o på råbocka camping. Vi kom dit vid 15.30 tiden och var kvar på stranden till 18, sen stannade vi kvar vid husvagnen och grillade och åt så vi åkte inte hem förens halv 11.
Har blåst lite idag så det har varit alldeles lagom varmt, men jag har kommit ihåg att smörja in mig i alla fall =)

Var ju till gunnarlunda med usha och gick på vattenbanden, fast idag började vi utan vatten bara för att hon ska lära sig att gå på löpbandet. Ser ut som ett stort löpband för människor :) I början gick hon och lutade sig mot väggarna men sen fattade hon att hon var tvungen att hålla balansen själv och jobba på. Hon vrider höger bakben undersig för att komma ifrån arbetet lite men med hjälp av detta så måste hon arbeta rätt så vattenträningen kommer nog att göra susen. Ska bli kul o se.
Svettig var hon efteråt fast hon bara gick 30 min men hon arbetade då också helt rätt och i en snabbt tempo. Hon va rätt slut efteråt :)

Nej nu ska jag läsa, håller på att läsa boken om Metallica. Riktigt bra!

Kram o god natt

Svider

Svider lite på kroppen idag, lite lätt röd kan man säga :)
Vi har nyss ätit frukost på balkongen, skönt väder idag också.
Ska till stallet snart och åka med Usha till vattenbanden och gå på det. Ska bli kul att se hur hon reagerar och jobbar :)
Hade först tänkt att träna imorgon men det hoppar jag, hon har inte gått så mycket denna vecka och sen räcker det med träning varannan vecka nu när jag kör med vattenbandet också för det kommer hon att gå på varje vecka.

Får se vad som händer senare, åka till ÖB och köpa badenbaden stolar och dynor till balkongen kanske. Och så en sväng på stranden om det fina vädret håller i sig =)

Hörs
Kram

the beach

Hmmm skrev ett inlägg när jag var på stranden men det verkar inte ha kommit in..Jaja, började dagen med longering av Usha, över travbommar och sedan galoppbommar och hon gick riktigt bra. Men attans så svettigt det var, vinden var nästan helt stilla och det var ca 28 grader redan på fm.
Så efter passet så svalkade jag av henne med kallt vatten och det tyckte hon var riktigt skönt. Sen på med flughuvan och ut i hagen. Fyllde på rejält med vatten i karet så de klarar sig till imorgon, det går ju åt en hel del nu.

Efter stallet blev det stranden på Råå. Massa folk och lite svårt att hitta parkering men skam den som ger sig =)
Sen var det bara att plocka fram handdukarna och lägga sig i sanden (som var kokhet) Var nästan tvungen att bada på en gång och det var inte alls så kallt i vattnet, tvärtom så svalkade det riktigt skönt.
Var där i 2½ h, sen hem fort och duscha och så åkte vi till Ängelholm o campingen där och grillade, gick ner på stranden och såg solnedgången och sen tillbaka till husvagnen igen men då hade det kommit så mycket mygg, (fick årets första myggbett!) så då åkte vi hem och nu har jag landat i soffan.
Lägger upp lite bilder från dagen istället för att skriva så mycket.

Förresten, imorgon ska jag smörja in mig direkt på morgonen med solsmörj. Den mesta brännan är av linnet som jag hade i stallet och där var jag bara ute i ca 1 h, men då brännde jag mig mer än när jag var på stranden...ajajaj. jag är rosa på axlarna och halsen..
dessutom har jag lyckats bränna baksida av benen så imorgon är det ryggläge på stranden som gäller!
Trött o varmt tycker Usha
Dricka bör man, annars dör man i denna värme...
Stranden
Sand mellan tårna är inte helt fel
På stranden för att kika på solnedgång
Nästan nere

Stranden!

Det här är ju nästan för bra för att vara sant, ännu en dag med strålande sol och värme :)
Idag slog vi till stort och åt mc donalds frukost, haha :) Toast för min del, man blir rätt mätt av det.
Ska bara dricka upp kaffet nu och sen åka till stallet o longera innan det blir allt för varmt.
Sen är det dax för stranden :) Det ser ut som vi ska få fint både imorgon och på fredag också så det kan bli stranden tre dagar om vi inte ska hitta på nått annat.
Struntar i cykeln idag, vill få det klart rätt fort så jag kommer hem fort. Egentligen skulle jag varit och kikat på en ny hjälm också men det kan jag nog göra imorgon eller på fredag.

Kram

Varmaste dagen

Idag har det varit den varmaste dagen på länge...27 grader :)
Typiskt att jag då ska spendera dagen på tåg :P
Nattis mötte upp mig på stationen när jag kom vid 12, så gick vi runt lite i växjö och upp till deras lägenhet som var superfin.
Sen åt vi grillad macka på en uteservering i solen, stekte på rätt rejält. Efter vi käkat så gick vi till salongen och började med mitt hår.
Nu är jag nyfärgad (det vanliga-utväxten), mörka slingor och klippt i topparna.
Nästa gång ska vi bara lägga slingor i håret och inte färga utväxten så då kommer det att bli lite mörkare men det får bli senare i september.

Var hemma igen vid halv 7 då Niclas hämtade upp mig på stationen i Ramlösa. Åkte hem och åt lite och vilade en stund innan vi gick ut på en promenad.
Nu så sitter vi och slöar, jag slösurfar och N spelar Tv-spel, super mario på nintendo 64 =)

Imorgon är det tänkt att ta en dag på stranden. Ev cykling till stallet på morgonen och longera lite. Ingen ridning, det är så himla varmt så vi tar longering istället :)

Kram

Växjö nästa

Himla flängande på mig nu :)
Skak snart bege mig till stationen och åka till växjö. Tar lika lång tid att åka tåg som bil men det är mkt billigare och smidigare att åka tåg så det får bli det.
Skönt att få håret fixat igen :) Dessutom av Nattis!
Denna gång blir det nog mer mörka slingor i så jag inte blir så jätteljus, vi får se hur det blir!

Igår var det i alla fall väldigt roligt, vi kom till tivoli vid 14-tiden. Gick runt där och åkte lite. Finns inte så himla mycket för oss att åka, mer för Anton. Men demonen var rolig, en bergodalbana med loop och massa annat, synd bara att den är så kort.
Sen gick vi ett tag på ströget och bara gick, åt lite mat och sen tog vi tåget hem vid 20-tiden.
Lagom mör i benen och solbränd på kroppen, svider lite idag :P

Kanonväder ute idag också, lite trist att sitta inne hela dagen men imorgon blir det en dag på stranden tror jag bestämt =)

Nu ska jag skynda mig.
Kram

Let´s go

Snart dax att åka till köpenhamn. Strålande sol och varmt idag också!
Har hunnit med en benpass på gymmet, körde rätt hårt och intensivt, Mina byxor har blivit lite mindre under semestern..undra varför? :)
Usha får vila idag och imorgon, på onsdag ska jag nog trava bommar och kanske hoppa lite.=)

Måste skynda mig nu så vi hinner med bussen.
Kram

Haren

Usha har fått ett nytt namn, Haren :) Fast det är ju inget nytt egentligen hehe. Lite knixigt att komma dit och väldigt trångt på parkeringen men det gick bra ändå. Det var några andra hästar där också så vi var inte ensamma. Vi fick gå igenom skog och sanddynor innan vi kom ner till häststranden. Väl där nere så blev Ushas ögon stora som tefat och tittade runt överallt. Det vågade endel och lät lite så hon trodde hon skulle dö först men sen vågade hon sig ner och nosa på vattnet men längre kom vi inte så jag lät henne stå och nosa i vattnet men hon var mer intresserad av att äta tång :)
Sen sköljde vattnet över hennes hovar och när det kom till bakhovarna så var det jätteläskigt och tefatsögonen kom fram igen :)
Fast hon var bra nyfiken och ville nog gå i men vågade ändå inte..lilla haren.
Var nog nere ett bra tag ändå. Hoppade upp sen och red tillbaka genom sanddynorna och skogen, jättemysigt :)

Nu har vi just gjort lite pommes och bläckfiskringar i fritösen och kollar på solsidan, sen ska jag ut på en promenad.

Imorgon åker vi till Köpenhamn och Tivoli med Susanne, Sven och Anton. Strålande väder ser det ut att bli ända till fredag också :D
På tisdag ska jag till Växjö och bli klippt och frissad av Nattis och på onsdag tänkte jag slappa på stranden och så åker vi kanske till campingen på kvällen.

Lägger in lite bilder från haren och havet :)
Kram
 

sooool

Igår hade vi kanonväder!! Först var det lite halvkallt och mulet när vi åkte till Malmö men sen när vi åkte hem så var det strålande sol och jättevarmt ute!
Shoppade lite, mest till N. Där blev det 4 st t-shirts och kallingar och till mig en ny bikini för 40 kr på hm :) Ska nog ner och köpa en till, 10 kr för underdelen är inte så farligt..hehe
Väl hemma så la jag mig på gräsmattan och solade men det var så varmt så efter ett tag gick jag in.
De som skulle hämta korgfotöljen kom runt 16 tiden och efter det åkte jag till stallet istället.

Tror jag kan ha hittat problemet med hennes beteende (hoppas jag) Hon är nått så kolosalt brunstig, Pia har ju tagit dit deras tre-åriga hingst som går på bete så alla är brunstigt just nu. Hoppas han blir såld snart :P
På väg in från hagen så fick jag verkligen dra in henne och hon brunstade för alla hästatr som hon gick förbi, lika dant när hon skulle ut i hagen igen, då fick jag också dra ut henne. Hon hade som tuggummi under skorna och går i sin egen värld. Nåja det ger sig väl.
Hon vilade igår och fick bara komma in och äta mat och bli borstad. Idag åker vi till Ängelholm till ett hund och hästbad. Får se om haren vågar ta sig i :)

Igårkväll så lagade vi kyckling och pommes (pommes i fritösen-mmmm) och åt ute på balkongen. Sen kollade vi på madagaskar 2 =) Somnade i soffa o schäslong, vaknade efter ett tag och gick in och la mig i sängen och lät N sova kvar för han snarkade så :) men nu sover han också i sängen.

Äta frukost nu och sen ut på en promenad.
Ska försöka ta med filmkameran idag och filma lite. i alla fall knäppa kort.

Kram
 
Mumsar gräs på väg in från hagen
 
Stoor åker som vi får gå i kanten på på väg in till stallet (detta är bara en pyttedel av åkern)

Soffhäng

Igårkväll hände inte så mycket. Tog det mest lugnt.
Vo var ute och gick en sväng på kvällen/natten. Riktigt skönt väder ute. Man får passa sig bara så man inte kliver på några mördarsniglar eller skogssniglar. Finns gott om dem på cykelbanorna här.
Sen låg jag i schäslongen och tittade på när N spelade tv-spel. Har lånat hem ett nintendo 64 från hans mamma, riktigt roligt att spela :) Så jag somnade efter en stund och när jag sen vaknar så sover Niclas i soffan bredvid så jag vände bara på mig och somnade om igen. Vi vaknade vid halv 9 utvilade i soffa och schäslong :)

Nu ligger der frukost i magen och vi ska åka till Malmö om ett tag. I em kommer det en och hämtar korgfotöljen om allt går som det ska. Han kom igår först men fick då inte in den i bilen så då skulle han komma idag istället.

Kram

Vill inte

Innan tävlingen så hann jag med att göra en massa saken. Åka till hööks och köpa sadelgjordstunnel i fårskinn, åka till bilmetro och beställa tid för bilen för vi hittade lite rost på den och sen åkte vi till Råbocka camping och hjälpte N's mormor och morfar att sätta upp tältet till husvagnen.
Åkte sen till stallet och duschade och fixade henne och sen mot tävlingen.
Jättelugn i både bussen och på tävlingen, lite loj på framridningen och ännu mer loj inne i collektingring.
Väl inne på banan så fick jag knappt fram henne alls och när jag hade fått startsignal så hann jag i princip bara galoppera upp på meddellinjen och skulle sen vända snett igenom trav men då blev jag avblåst för domaren sa att hon var halt så det var bara att utgå. Men halt är hon nog men 100% inte utan hon knäpper av helt och då blir hon ojämn. Vet inte varför hon gör så nu.
Kan vara lite med brunsten för hon är jättebrunstig, eller så är det för att vi har tränat henne i en högre form och hon tycker inte att hon orkar med riktigt och då stänger hon av helt.
Jag startar i af inte på söndag och nu är tanken att hon bara ska gå på vattenband i 10 veckor samt tränas för Bjarke en gång i veckan och mellan det så ska hon få göra annat, hoppa, ridas ut mycket och annat skoj. Sen när det är dax att tävla igen i sept/okt så får hon gå tillbaka och gå LB-LA igen helt utan press, så får vi se vad hon tycker om det.
Imorgon får hon i alla fall vila och jag och N åker till Malmö.
På söndag åker vi kanske och badar med henne i Ängelholm :D Där finns ett hund och hästbad, det skulle vara skitskoj!! Dessutom kan vi hälsa på Karin och Jan också!
Undrar just hur hon skulle reagera om man åkte till havet med henne.. hihi..

Kram

Länge sen

Nu har jag gjort nått som jag inte gjort på länge, ätit rostat bröd till frukost :) Mums!
Sov länge idag, till kl 9 :) Utvilad och pigg. Har nyss ätit frukost, ska bara dricka upp kaffet och sen gå ut på en promenad. Solen skiner ute tack och lov.
Som tur var så startar jag ju ca 1½ h tidigare än vad det var sagt från början så jag åker till stallet runt halv 3 för att duscha henne och knoppa o putsa.strax e halv 5 rullar vi från gården i hela 8 min till tävlingsplatsen. Härligt!
Maria följer med idag och filmar, bra så kan jag jämföra med träningsfilmerna och de tidigare tävlingsfilmerna. Hoppas på lite skillnad i alla fall efter 4 veckors träning på Gunnarlunda.
Nått borde har blivit bättre... Ska bli mest roligt att se skillnaden efter vattenbandet sen senare i höst, i slutet av september tror jag att hon kommer o ha satt mycket mer muskler på rygger och bära sig bättre och göra ridningen enklare... Vi får väl se.

Kram

Lång dag

God kväll!
Lång dag har det varit idag. Var i ridhuset strax före 8 och satt domarsekreterare till kl 15.30 ca. Mycket roligt att sitta så, man lär sig hur mcyket som helst ochser hur mycket som helst också, hur det ska se ut och hur det inte ska se ut :P
Nästan när sista klassen var klar så började det att åska rejält och blixtra. En slog ner aldeles vid ridhuset, lite olustigt men det hände ingenting som tur var.
Efter att jag var klar där så åkte jag hem och så gick vi till N's mormor och morfar. De ska ställa husvagnen i Ängelholm imorgon och N hade letat reda på våran gamla kortmodul till tv'n som vi var dit med och fikade lite också. Var hemma igen ca halv 7 och då åkte jag till stallet. Bestämde mig för att åka till ridhuset och rida för att checka av inför imorgon eftersom hon har varit så brunstig o lite bråkig så ville jag inte bara longera idag.
Passet gick riktigt bra och jag red igenom programet och försökte tänka på vad Bjarke sa igår om prog.ridning. Mycket att hålla reda på =)
Var klar i stallet vid 22-tiden och när jag kom hem så hade N fixat mat så det var bara att äta :) Lyx! Bruna bönor, falukorv och bacon. Mumma.

Har fått lite tidigare starttid imorgon också, 18,11 iställetför 19.40 Lite strukna ekipage och så är jag näst sist på hela dagen så det blir nog bra.
Vi åker dit o tar det om en träning och hoppas att det går någorlunda som det ska =)

Nu ska jag strax hoppa i säng, sovmorgon imorgon!
Vi ska nog en sväng till Ängelholm på dagen och hjälpa dem med tältet, får se om jag hinner med eller om N får åka själv.
Hua, två veckor har snart gått av semestern... Bara en vecka kvar.

Kram o god natt

Tävlingsuppehåll

Träningen idag gick bra, hon tjafsade lite i början men inte alls så farligt. Red igenom programmet några gånger och fick massa nytt att tänka på. Bra det.
Dessutom frågade jag om vattenbandet, om hon skulle bli hjälpt med det och att jag själv tyckte att jag kan hoppa över tävlandet i 1½-2 månader för att stärka henne riktigt istället och låta henne gå på vattenband och han höll med om det. Han tycker att om jag ska tävla så är det för min egen skull men Usha har inte styrkan i ryggen för att orka nu i de programmen som jag vill rida och då är det bättre att stärka först. Och jag tycker det är bortkastat med pengar att starta om det ändå inte går så bra nu så då kan jag lika gärna träna mycket.
Så nästa vecka är det inbokat vattenband på torsdagen och träning på fredag. Det kommer bli en gång i veckan vattenband och en gång i veckan träning och ingen tävling (förutom i helgen) ett tag framöver. Tror att det kommer att ge mycket mer och fortare resultat.

När jag kom hem så höll N på att koppla ihop hemmabiosystemet med Tv'n så nu har vi riktigt ljud =) Sen har vi käkat tacos och slöat i soffan.
Ska inte bli alltför sen i säng idag, ska vara i ridhuset ca halv 8 imorgon bitti och vara domarsekreterare hela dagen, tror sista start var halv 4 så det var inte så sent. Ponnytävlingar och de lättaste klasserna, skönt för då hinner jag med att skriva :)
Ska bara jobba imorgon och sen har jag gjort mitt för helgen!

Kram

Tur och retur

Upp och hoppa imorse när klockan ringde, lite halvseg..
Åkte ut till stallet och fixade allt inför träningen. Hann prata lite med Jenny i stallet, hon åker också med sin häst till Gunnarlunda men då går den i vattenbad för att stärka rygg och bakben och hon har märkt jättestor skillnad på han nu och jag har själv funderat på att sätta Usha på det också..Tänkte fråga Bjarke när jag kom dit hur jag skulle göra.
Själv hade jag tänkt att träna och köra vattenbad tills hon är stark nog när vi vill ha henne och sen tävla igen. Så det kanske blir nått uppehåll i tävlandet i någon månad men det kan det vara vär.
I alla fall, när jag kom till Gunanrlunda och Bjarke så skrittade jag fram men så kom en och sa att han hade fått lov att åka till djursjukhuset med en häst och undrade om jag kunde komma i em istället och det var ok för mig. Så nu är det träning kl 17 istället :P
Bara att lasta i och åka hem igen, tur det är så nära =)
Släppte henne i en vinterhage nu så får hon gå där i några timmar istället.
Imorse när jag kom så låg hon och sov i hagen och Anita vaktade henne :) Så söt.
 
Bäst att hoppa upp..
 

Kväller

Hann med allt idag även om det blev lite stressigt. Åkte ut till stallet strax e 14 och tog in Usha och så kom Uno o skodde henne. Han var klar strax e halv 4 så jag packade in henne i bussen och så åkte vi till ridklubben. Väl där så skulle jag gå och betala och letade överallt var de kunde vara och tillslut så frågade jag en och då fick jag veta att jag kunde betala på tävlingen istället för de hade krångel med kortläsaren nu. Å så undrade hon om jag kunde rida så fort som möjligt eftersom många var strukna och jag var sist. Så visst sa jag och skyndade mig att göra ordning Usha. Hon rä tyvärr på värsta brunst-humöret...typiskt när vi har bytit hagar nu... så hon gick mest och slog mot skänkeln och hoppade och for och skulle inte alls jobba så jag tog ändå tid på mig att rida fram riktigt för jag fick komma in när jag var klar och behövde inte stressa. Så jag kom in på min ordinarie tid och fick rida för domaren på tävlingsbanan. Det gick bra men brunstig som sagt och då kryper hon bakom lodplan men annars tyckte domaren att hon var fin men hon måste fram med näsan för att få bättre poäng.
Så jag fick rida några minuter för henne oxå och fick lite tips så vi får väl se hur det går i helgen.
Ska till Bjarke och rida imorgon, hoppas hon inte är lika bråkig. Eller kanske bra att hon är det så han ser vad jag ska göra. Drygt när hon håller på sådär.

Väl hemma igen så höll N på att borra upp Tv'n på väggen. Vi insåg för ngn dag sedan att tv-bänken höll på att ge vika och åkte och köpte väggfäste idag. Vi har ju världens hårdaste betongväggar så han var först iväg till hans mormor och morfar och lånade en slagborrmaskin men den tog inget ändå så vi åkte till Susanne och Sven och lånade en annan och då gick det bättre. Blev kvar hos dem en stund och pratade innan vi åkte hem och borrade upp TV'n, så nu hänger den på väggen istället :)

Vi bestämde också att vi ska åka iväg till köpenhamn och tivoli nästa vecka om det blir väder, det vore roligt :)

Nu är det snart dax att sussa. Ska upp tidigt imorgon, träning kl 10.
Hörs!
Kram o god natt

Tisdag

Morning!
Solen skiner och jag är pigg! Har nytt ätit frukost och ska snart cykla iväg till gymmet. Köra igång en tvättmaskin också. Hovis kommer ut till kvart i tre idag, hoppas att jag hinner ner och träna till 16,40 sen men det borde jag hinna,han får rappa på och inte prata så mycket ;)
Å så får jag ha allt klart så det bara är att lasta in henne och åka iväg, det tar ju max 10 min att köra bara och sen är jag framme.

Kram

Hovis-jakt

Snart är det god natt tror jag.
Åkte till ridhuset på em, kom dit och då var det två st som skulle rida lite lektion men det gick bra att jag var där i alla fall.
Hon gick riktigt bra idag men tjurade i början, hon är brunstig och så har hon inte blivit riden på några dagar ju..sen förra tisdagen så det är nästan i en vecka. Men hon tuggade fint på betett och gick riktigt bra på slutet när hon lossat på allt.
Tyvärr så börjar skona att bli för små nu, hon skulle skots förra veckan men det ändrade vi på men nu har hovarna trasat sig lite så jag måste ha ut en hovis imorgon. Miin riktiga hovis har inte svarat på en vecka typ så nu på kvällen fick jag tag på en annan som ändå skulle ut till stallet imorgon em så han skulle försöka hinna. Men nu senare på kvällen så fick jag sms av min riktigt hovis och han kunde nog komma imorgon, hade varit på semester. Så jag hoppas vi hittar en tid som passar imorrn :) Ska även till ridhuset och rida för domaren och jag har redan ändrat tiden där en gång för att jag skulle ta reserv-hovisen och nu vill jag inte krångla igen men det löser sig alltid :) I värsta fall så får jag hoppa träningen helt enkelt.

Har kollat lite tv nu på kvällen och så tänkte vi gå ut och gå men då hade det visst börjat regna ute så det blev ingen promenad.. Vi lyssnar på Winnerbäck istället nu.

Imorgon tänkte jag åka mot gymmet på fm och sen stallet på em. Lugn dag annars hoppas jag :)
Hörs imorrn, god natt!

Nya filmer

Jag tog mig till gymmet, äntligen. När jag väl är där så är det hur skönt som helst :)
Benen fick sig ett pass idag, imorgon tror jag att jag tar överkroppen innan det är dax för ridningen.
Åkte till stallet efter och släppte ihop Usha med Anita. Usha har fått ett nytt smeknamn, Haren.
Hagen är ganska stor och hon skulle galoppera iväg och utforska den och rätt som det var så kom ett råddjur studsandes i hagen och Usha vände blixtsnabbt och satt i knät på Anita nästan :P
Sen drog hon iväg en gång till och då upptäckte hon att hon har en brunn i hagen som också var jättefarlig och kunde bitas så än en gång i knät på Anita :)
De ser ut att kunna gå bra i hop i alla fall.
Åker tillbaka i em och åker till ridhuset och rider. Har nyss kikat på filmerna på kameran och blev sjukt sugen att rida nu men jag väntar några timmar till.
Hittade några träningsfilmer på youtube som inte jag lagt upp här. Dem är från när Bjarke red och jag rider efterår. Filmen när han rider orkar jag inte ladda upp, den är typ 20 min lång :)
Här är i af de andra
Länk 1
och Länk 2
Tycker om kommentaren "sitt på röven" ja men det gör jag ju?? :)
 
Nu ska vi iväg en sväng tror jag.
Kram o hej

nytt försök

God morgon!
Gör ett nytt försök att ta mig iväg till gymmet idag :)
Solen skiner även idag men jag tror att det blir gymmet och kanske en promenad senare. Efter gymmet åker jag nog direkt till stallet och släpper ihop Usha och Anita. Hoppas det går bra :) Åker dit senare ikväll och beger mig till ridhuset för att rida lite. Imorgon är det programträning på Hfrk med staket och domare och så som banan kommer att vara på tävlingen. Perfekt!
Hoppas jag får med mig nån som kan filma det imorgon, bra att se innan tävlingsdax.

Nu ska jag göra mig klar innan jag hittar på nått annat :P

Kram

Helmut

Så snabbt gick den här dagen.
Hoppade gymmet imorse och vi gick på promenad i solen istället. Gäller att passa på när det är sol och varmt ute.
Sen åkte vi till Väla och handlade lite presenter som ska postas iväg och en bordfläkt. Skönt att ha i sovrummet när det blir varmt, vi sover ju alltid med fönstret öppet men ibland hjälps det inte.

Efter Väla så åkte jag till stallet och grattade Usha :) Hon uppskattade godiset och maten mer än schabraken och flugpannbandet..taskmört.
Longerade henne i alla fall och hon såg fin ut, lite vila har nog gjort henne gott :)
Imorgon ska hon släppas ihop med en ny häst så hon får lite sällskap igen så vid lunch ska vi träffas och släppa dem.

På kvällen har vi bara käkat, flygande jacob, och slöat framför tv'n. Har nyss duschat och sitter nu o surfar runt lite. Letar fortfarande efter en fin hjälm. Åker kanske ut till rycketofta igen i veckan och tittar..

Kram

Home sweet home

Vi kom hem vid halv 2 i natt. Gick fort att köra hem men det var ju inte så mycket bilar heller. Kom ifrån Karlbo vid 19-tiden så det blev alldeles lagomt. Skönt att ha åkandet gjort nu så slipper vi det nu på dagen. Emellanåt så regnade det ganska rejält men sen rätt som det var så slutade det och det såg ut som att det inte hade regnat nått alls. Turades om att köra så det gick bra, och bilen gick finfint :)
Hade svårt att somna när vi kom hem men det var väl för att man var så uppe i varv men efter en liten stund så knoppade jag in.

Nu har vi käkat frulle, jag ska snart bege mig till gymmet tänkte jag och senare ska jag till stallet och longera. Hon har ju fått vila nu onsd-lörd så det är bäst att longera och jogga igång lite.

Startlistorna för helgen har kommit upp också, på fredag startar jag 19,40 =) och på lördag 11.30. Helt ok tider.

Just det, idag fyller Usha år också. 11 bast :) Bäst att hon får lite extra godis.

Nu ska jag göra mig klar för gymmet, sol och fint är det idag också!
Kram o hej

på väg hem snart

Nu har nästan en hel dag ått igen. På fm åkte jag till Helene och träffade henne o Lotta. Köpte med lite bullar och så blev det fika i nästan tre timmar :) massa snack om allt och ingenting o sen åkte jag hem igen och så kom mormor morfar o farmor förbi på fika. de har precis åkt nu så nu ska det lagas lite mat här innan vi sätter oss i bilen och åker 60 mil söderut igen.
Åker ikväll istället så slipper vi åka på dagen imorgon. Om vi åker senast halv åtta härifrån så är vi hemma ca halv tre o så har vi hela dagen imorgon isälletför att sitta i bil.

Lax o nypotatis grundar vi med inför resan, skönt att åka när det inte är så mycket trafik. Hoppas nya bilen går bra också men den gick finfint till Norberg!

Hörs seanre! kramis

softar i hammocken

Vaknade vid tio idag. Käkade frulle och sen åkte vi o tittade på bilen. Det var ett litet stenskott på den men som tur var så fixade de på en gång så vi fick vänta någon timme på bilen bara. Under tiden så hälsade jag på på banken och kollade runt lite i stan.

Nu är bilen hemma här och jag har varit ute på en liten körtur. Stannade till hos kusin Anders o elin o wille och pratade lite snabbt och sen åkte jag hem igen.

Nu ska det grillas här, jag slöar på altanen :)
Imorgon ska jag ut till Helene på fm och hälsa på, lotta kommer dit också :) det ska bli roligt!

Hörs. Kram

karlbo

60 mil senare så är vi hos mamma o pappa i karlbo. kom fram vid halv 7. Åt mat och så kom stefan o Marianne förbi. Fikade och sen har n fixat med mamma o pappas internet till tvn så nu fungerar det också. Ligger nu i mitt gamla rum som jag inte bott i på ca 10 år :)
Imorgon ska vi hämta bilen, Wii vad spännande :)
Igår var jag längst ner i Sverige och nu är vi i Avesta. känns knäppt. Allting är sig likt här, förutom att det var ny panel på gympasalen i karlbo...
En stor skillnad är att det knappt va nå bilar på vägen mellan sala o avetsa nu när man är van med massa bilar. Lite skillnad nu när jag sett annat och sen komma hit igen och jämföra :) lite lugnare här kan man säga.
Nu ska vi kika på film o sen sova.
Kram o god natt

Time to go

Strax sätter vi oss i bilen och kör mot Avesta. Borde vara framme runt 18 ikväll. Sista trippen med volvon..buhuu.. Hoppas att golfen är lika bra att ha sen :)
Ansiktet svider efter gårdagens visit i solen.. Sol och fint här nu med men det är kanske tur att jag ska sitta i bilen i princip hela dagen.
Allt är packat tror jag, iof inte så mycket som ska med. Lite kläder o sånt bara..
Återkommer.
Kram

Tomato

Skapligt trött jag är efter dagen men skoj har det varit :)
Vi kom fram  till Falsterbo ca 9, kollade först på 6-års dressyren och sen gick vi vidare till hoppbanan och tittade på hoppning hela fm. Kom några droppar regn men det var över på några minuter, sen sprack det upp och blev soligt och varmt ute så jag är skapligt röd i ansiktet och på axlarna, hade bara linne på mig och hade inte smort in mig nått. Trodde inte att det skulle bli sol idag :P
Såklart har vi gått runt på mässområdet och tittat, köpte två schabrak för 200 kr =) Ett vitt till tävling och ett blått till vardags. Kollade på kavajer o hjälmar men köpte inget.
Efter lunchen så kollade vi på lite mer hoppning och sen Huntingen, den var klar ca 16.30 så då packade vi ihop och gick mot bussen och som tur var så gick det på en gång när vi kom. Bussen tog ca 50 min till Malmö och sen hade jag och Linda ett tåg som kom in ca 15 min efter att vi kom till stationen. Tyvärr så var det ett snigeltåg för min del, ett som stannar på alla stationer mellan malmö och hbg och det tar nästan en timme att åka det tåget. Linda hoppar av i Lund så det blev ca 40 min som jag satt själv på tåget. Var hemma strax före 20.
Åkte nästan direkt till stallet och gav Usha mat och gjorde iordning mat så Maria bara har att ge Usha sin mat nu i några dagar.
Nu håller vi på att packa lite kläder, imorgon beger vi oss till Avesta och åker hem senast söndag.
 
Lite bilder från idag:
 
Dressyrbanan
 Fina lastbilar
 
Hoppbanan
 
Inför Huntingen
 
Hoppla
 
Nu ska jag sova.
Kram o god natt

mot falsterbo!

Nu sitter jag på tåget på väg mot Falsterbo. I lund hoppar linda på och så byter vi till buss i Malmö. smidigt :) ska bli väldigt roligt att åka dit, jag har ju aldrig varit där innan. Hoppas på att vädret är ok, regnjacka o paraply är med för säkerhetsskull. Men än så länge är det uppehåll o nästan sol.
Skriver mer ikväll!
Kram

Malmö igen

Eftermiddagen blev inte så lugn. Vi åkte en sväng till Malmö och var där i några timmar. Har varit i Malmö nu en gång i veckan i fyra veckor tror jag :)
Väl hemma igen så åkte jag till stallet en snabbis och fyllde på vattnet i hagen och skrubbade badkaret.
Sen ivög och handla lite matsäck till imorgon, då åker jag och Linda till Falsterbo och kollar på massa hästar :D Tåget går redan 7,12 så vi är framme i Falsterbo strax före 9. Perferkt eftersom de öppnar kl 9 och 6-års dressyren börjar strax e 9.
Sen måste det packas lite för vi åker till Avesta på torsdag och blir där i några dagar men åker hem senast söndag eftersom jag måste hinna rida lite innan tävlingen i veckan som kommer.
Hoppas vi slipper en massa regn bara. Här har det faktiskt varit helt ok väder, inte alls nå farligt med regn. Kommit nån liten skur men det har snabbt gått över så tack o lov ingeting än, men det hinner väl komma.

Nu ska vi äta vår egna hemmagjorda glass :) Jprdgubbsglass. Mums!
Hörs imorrn på väg till Falsterbo :)
Kram

Slöar

Ligger i schäslongen och slöar nu :) Har varit i stallet och tränat för Bjarke, det gick väldigt bra men det kändes på slutet att hon var lite trött. Hon har ju gått hårt nu i fyra dagar så hon kämpade på bra o Bjarke var nöjd så det kändes bra. Nu ska hon få vila lite medan vi är uppe i Avesta några dagar. Sen kör vi igen nästa vecka och avslutar den veckan med tävling på fredag och söndagen på Hfrk så det är supernära att åka dit!

Har inte planerat så mycket mer idag faktiskt. Kanske till gymmet och träna lite ben lite senare. Ganska skönt att bara vara hemma och ta det lugnt nu :)

Kram

Bästa Usha

Usha debuterade idag på hopptävling, eller på en pay and jump, och var hur duktig som helst (och cassandra med som red) Hoppade bara 70 cm idag för vi visste inte hur hon skulle reagera inne på banan men nästa gång blir det 90 cm. Usha såg jätteglad ut och hade jättekul :) När vi ställde in henne i bussen igen såg det ut som om hon inte riktigt fattat vad hon gjort :P Dessutom stog hon blixtstilla i transporten hela vägen dit och hem och medans vi anmälde/gick banan så var hon i bussen alldeles själv, duktig!

Själv glömde jag ju minneskortet till kameran hemma i datorn men som tur var så kan jag filma med telefonen och det gick helt ok. Filmen är här: http://youtu.be/RxaG7DezjCI

 
Har också hunnit med att gymma imorse, lite folk på gymmet och det blev ett pass för överkroppen.

Slöat lite på dagen sen gick vi till N's mormor o morfar och fikade lite innan jag åkte till stallet.

Usha fick på sig sitt flugtäcke med tillhörande huva också, de andra hästarna blev rädda när de såg henne i hagen :P Undra varför??

:)

 

Kram o god natt


Första dagen

Första dagen på semestern nu :)
Vaknade först vid 6 och insåg att jag inte behövde gå upp utan somnade om igen.
Vaknade sen strax e 8 och var rätt pigg. Nu har vi ätit frukost i nya soffan, och jag ska snart bege mig mot gymmet.
Fint väder idag också memn tror det skulle bli lite regn på kvällen. Hoppas vi klarar oss från regnet på tävlingen.

Hade inte tänkt att göra så mycket annat idag vad jag vet. Kanske ut och sola på em om solen är kvar då, gäller att passa på.

Hörs senare.
Kramis

Vaaaarmt

Det blev lite ändrade planer under dagen. Tyvärr kom inte Ikea med soffan och schäslongen förens strax e 13 och innan vi fick allt på plats så var klockan nästan 14 och då var det lite sent att åka till Växjö :( Som tur var så höll Nattis o Jon på att montera ihop möbler också så det satt inte och bara väntade på oss. Vi får flytta fram besöket någon vecka. Det blev i alla fall väldigt bra med soffan o schäslongen.

Väldigt varmt har vi haft idag, ca 27 grader mitt på dagen och inte ett enda moln på himlen! Har legat ute på gräsmattan och solat och läst, köpte ny bok igår,om Metallica. Sjukt bra.

Det var tur att jag red på morgonen idag för annars hade det blivit väldigt varmt. Var i ridhuset redan kl 9.30. Hon gick super idag också, trilskades inte lika mycket i början, testade lite men hon gav sig ganska lätt. Ska bli skoj att se hoppningen imorgon, måste komma ihåg filmkameran också =)

På kvällen så lagade vi lite lätt mat och åt ute på balkongen sen åkte vi till Råå och gick i småbåtshamnen. Fast klockan nästan var 20 så var det många som badade och som hade hundar som badade där :) Gick runt ett tag innan vi åkte hem igen. Väl hemma så har N gjort glass i min nya glassmaskin, så snart ska vi äta hemmagjord glass. Sitter nu och tittar på Kings of Leon och bara softar:)

Kroppen bränner, tror jag blev lite solbränd idag. Kom i alla fall ihåg att smörja in mig, har märkt att solen tar bra mycket mer här :P

 

Råå- småbåtshamnen, en del av den

En del av havet

Nya soffgruppen

Nu ska vi kika på film :)

O imorgon ska jag sova tills jag vaknar! Sen till gymmet!

Kram


Morgens

Morning!
Dax att åka till stallet och vidare till ridhuset igen för litet dressyrpass. Idag ska jag bara känna efter hur det känns och få känslan igen som jag hade igår, fokusera på min egen sits så jag tänkte inte rida så himla länge. Hon ska ju hoppa imorgon på pay and ride så jag vill inte göra slut på all kraft idag.
Semot Nattis o Jon o eftermiddag :) Skoj skoj!
Hörs senare.
Kram

Shoppat

Shopping blev det för oss. Ett par jeans åt N, födelsedags-present till Susanne, inflyttnignspresent åt Nattis o Jon, soffa och schäslong på Ikea, ny bäddmadrass på Ikea och en lådhurts till skrivbordet.

Soffan o schäslongen har vi ju tittat på ett tag nu på rean och idag bestämde vi oss för att köpa det. Fick betala ca 4000 kr för båda två och annars kostade de 5200+2300 så det var vi väldigt nöjda med :) Nu är vår gamla soffa samt korgfåtöljen ute på blocket, hoppas att nån vill ha dem snart. Soffan o schälsongen kommer imorgon fm, beställde hemkörning på dem. Bäddmadrass har vi också behövt länge, den vi har haft är trasig och har spruckigt upp ca 50 cm på ena sidan så nu fick det bli en ny och attans så skön sängen blev med den. Stor skillnad. Nu sover man gott i natt. Brukar jag ju iof göra ändå men ännu gottare då. Medans vi ändå höll på här hemma så borrade vi upp två hyllor, en i hallen och en i sovrummet. Eller hyllor är det väl inte, det är tavellister egentligen, ljus är det på dem nu i alla fall.

Har sneglat lite på speedwayen också medans vi har hållit på, kval till lag-vm.

Imorgon ska jag upp tidigt till stallet och åka till ridhuset och rida :) Sen åker vi till Nattis o Jon så fort de kommit med soffan från Ikea.

Nu har vi just ätit lite jordgubbar och mjölk.mums!

Lite bilder från den senaste tiden. Har varit lite dåligt med det..

 

Balkongen m blommorna

Öl o mat på uteservering igår

Usha mumsar mat i hagen

Dagens middag. Sill, nypotatis och lite vin =)

Efterrätt

Det var allt från nu. Duschen nu, hörs imorrn!

Kramis

 

 

 

 

 


Shopping

Oj så bra det gick när jag red idag :) Åkte som sagt till ridhuset och red. Hade bara fokus på att rida så som jag gjorde på sista träningen och tänka mycket på min egen hållning. I början tramsade hon emot för hon tycker att det blir jobbigt men då lät jag henne bara galoppera på framåt och bara få henne fram i båda varven, sen travjobbade vi lite och hon gick superbra. Tuggade tom på bettet nu vilket hon inte gjort innan så nu släppt hon riktigt i ryggen och trampade på med benen. Själv satt jag stilla med händerna och skänklarna och hon gick i stadig form :)
Gjorde lite öppna på slutet och lite travlägningar och de var superfina och kändes riktigt bra.
Väl hemma i stallet så fick hon duscha och sen äta en massa mat. Fyllde vatten i hagen och hon skulle vara med hela tiden och gosa, tänkte inte äta gräs så länge som jag var kvar i hagen :)

Åkte hem sen och iväg och handlade lite på coop, länge sen som jag var där och handlade.
N har kommit hem från Malmö också och vi ska nu på en liten shoppingrunda på Väla. Han ska ha nya jeans, vi ska ha present till Susanne och ev köpap sofforna på ikea om de är kvar och i så fall ska den vi har ut på blocken, plus korgfotöljen :/ Men den får inte plats.
Å så har vi fått tag på en bil nu också, eller inte vi utan pappa :) Så vi åker upp nästa vecka och hämtar den.wiiii!
En Golf, slverfärgad o multifuel och aldeles lagom storlek åt oss :)

Hörs sen.
Kramis

Lördag

God morgon!
Sitter med en kopp kaffe och har just ätit frukost. Ska ta och hoppa i mina ridkläder och åka till stalllet för lite träning strax, släppa av N på stationen också så tar han tåget till Malmö.
Ser ut att vara riktigt kvavt ute och kan tänka mig att det är ännu kvavare i ridhuset då. :S

Tror det blir en sväng på väla på em, kanske en snabbis på ikea och kolla om sofforna som vi ville ha är kvar. Bra pris på dem på rean men de är nog säkert borta då. Vi får se.

Dax att dricka upp kaffet och klä på mig och köra mot stallet och Usha =)

Kram

Nu så

Semestern är igång! Pyste redan strax e fyra från jobbet idag och på kvällen var vi ut och åt på Utposten. Lax och nypotatis med sås och cider till, på uteserveringen. Ganska mycket folk ute och lagom när vi hade ätit klart och tänkte gå ner till tropical beach så började det att regna så vi tog bussen hem istället.
Har spelat lite tv spel, bil spel, och jag vann :)
Ska fortsätta att spela snart innan det är dax att sova.
Ska till stallet imorgon fm och rida, n åker en sväng till Malmö och sen får vi se vad vi gör. Jo vi ska en sväng till väla också.
På söndag åker vi till Växjö och hälsar på nattis och Jon, det ska bli sjukt kul att träffa dem igen :D

Hörs imorgon. Kramis

snart så

8,5 h kvar nu :) tänker försöka pysa så fort jag kan e kl 4 i em. Lite trist med mulet väder ute men der är i af väldigt varmt så lite semesterkänsla ska jag kunna få.
Vi får se vad vi hittar på sen. Tänkte ev låta usha vila idag ändå och göra nått annat. Imorgon åker jag till ridhuset och rider. Sen kan jag ju rida hur mycket jag vill nästan :)

Hörs. kram

Malmö

EN dag kvar att jobba nu =) Har hunnit gjort det mesta idag, har lite smått som ska fixas imorgon innan det är dax att koppla av och ta semester i tre veckor. Wiiihooo

Efter jobbet så åkte jag med tåget ner till Malmö, N satt redan på tåget så vi möttes i vagnen :)
Mötte mamma och pappa på stationen och sen gick vi iväg och åt mat. Fläskfilé fick det bli idag. Uteservering också och en massa folk och varmt väder. Gick en runda efter maten och sen åkte vi hem.

Nu är de dax att duscha och så ska vi hoppa i säng och titta på Alf :)

Kram o god natt

2 dagar

Snaaaart semester, två dagar kvar!
Igår var det nog en av de varmaste dagarna på länge. Åt lunch i Landskrona med mamma och pappa ute och tror att jag höll på att smälta bort. Sen var jag ut på ett kundbesök på em och vi gick ute nästan hela tiden i 1½ h och det var rätt varmt :) Mer sånna dagar tack med värme.
Efter jobbet åkte jag och N och köpte mjukglass :) Sen en snabbis förbi stallet och fyllde vatten i hagen och gav Usha mat och sen åkte vi hem och lagade mat till oss själva, fisksoppa.
Tog en promenad på kvällen och sen la vi oss ganska tidigt faktiskt, rätt skönt.

Jobba idag först och sen kommer N och möter upp mig på nått tåg och så åkert vi vidare mot Malmö och ska äta middag med mamma och pappa där.
Förresten, bilen som vi skulle ha var såld. Men vi letar ny bil där uppe så förhoppningsvis så kan vi i alla fall åka upp om en vecka och hämta den :)

Hörs senare ikväll, kram

Lill-lördag

Idag blir det bil till jobbet. Ut på kundbesök på em och sen åker jag hem direkt efter det. Hoppas att det blir i tid bara. Bli ringet stall ikväll tror jag, hon ska få vila idag och imorgon. Imorgon åker vi nog till malmö efter jobbet och äter med mamma och pappa.

Träningen igår gick bra, Bjarke red henne eftersom hon har bråkat lite med mig innan. Hon försökte bråka lite med han också men det var ingen idé. Han är så lång så han klämmer bara om med benen och så la han pisken uppe på rumpan på henne så hon försökte några gången bara men sen gav hon sig. Han tyckte om henne och säger att hon måste fram mer för skänklarna o bli mer stadig i munnen och acceptera bettet, som hon gärna vill komma undan. Men mycket sitter i orken i bakbenen så det kommer när hon får mer ork därför kommer det att bli jobbigare föör både henne och mig i början för vi får rida så mycket nu, när musklerna och orken kommer så kommer det att komma med automatik sen.
Kul att han tyckte om henne i af! Svetten rann av henne efteråt :)
Det var riktigt kul att rida henne efter för hon var ju hur fin som helst!
Nu får hon vila i två dagar och sen skrittas ut på fredag och sen åker jag till ridhuset på lördag o rider.

Ska se om jag kan ladda upp filmen på när jag rider sen, det var häftigt att känna känslan hur det ska kännas egentligen och han sa att så bra har jag aldrig ridit som när jag red igår. Nä konstogt, jag fick ju en häst som jag bara kunde hoppa upp på och som gick hur stadigt och fint fram för skänkeln som helst. Men nu vet jag lite knep hur jag ska göra så det är bara att öva :)

Dax att fixa mig och åka iväg om en liten stund.

Kram o hej

4 dagar

Nedräkningen har börjat på riktigt nu till semestern. Antar att jag har en del som väntar på mig på jobbet nu och imorgon em ska jag ut på kundbesök. Har cyklat till stationen, känns som att det var ett tag sen jag cyklade nu. Över en vecka :P
Varmt o skönt är det men jag tror det skulle bli regn i em :( ska i af träna i kväll med usha så det blir bara att åka hem o byta om och sen åka igen.
Nu kommer tåget. Hörs.
Kram

Fixat en del

Idag har jag verkligen fått mycket gjort.
Började med ett besök på hööks, nya stigläder, plastrong, regnrock och hästgodis. Sen fortsatte vi till Väla och en stor blomsteraffär och köpte lite blommor till balkongen, pelargonier, murgröna och lite kryddor. Sen in på HM en snabbis och köpte två st byxor. Hem och hämta Niclas så åkte vi och tittade på bil. Hittade en fin golf som vi provkörde men de skulle ha så lite för volvon så då var det inte intressant. Därimot har vi löst det ändå med en annan bil i Avesta, en golf det också men vi får mkt mer för volvon så det blir nog den. Vi ska bestämma oss imorgon. Iså fall åker vi till avesta nästa torsdag och blir där några dagar.

Sen åkte vi hem igen och jag planterade och gjorde fint på balkongen :) Ser genast mycket bättre ut med lite blommor.

Åkte sen till stallet och C skulle hoppa Usha, hade min nya filmkamera med mig såklart! Hoppade bana idag, först en bana på 60 cm och sen en på 90 cm och de var hur duktiga som helst :) Ingen tvekan på någonting, tvärtom :) Rev en gång men då hoppade hon av lite för stort men det gör ingenting. Håller på att ladda upp filmerna nu så vi får se om jag får med dem i inlägget eller om det blir imorgon.
Nu ska jag i af anmäla dem till Åsbo nästa måndag, ska bli riktigt roligt! Bara 70 cm så får vi se hur hon är på banan då, så kan man ta högre nästa gång.

Åt lite mat när jag kom hem och sen åkte vi till Susanne och Sven för Niclas skulle hjälpa Sven på med poolskyddet. Lite kaffe och prat där och nu är vi hemma. Ska strax duscha och sen gå å knoppa. Jobba imorgon, 4 dagar kvar till semester :)

Film på bana 60 cm http://youtu.be/vjtUZXjwPbY
kan inte länka härifrån så man får klistra in länken istället..
 
Film på 90 cm bana http://www.youtube.com/watch?v=4jNbJbb1hTE&feature=youtu.be
Hoppas att filmerna fungerar.
 
Nu ska jag duscha o sova.
Kram o god natt
 
 
 
 
 

Mot gymmet

God morgon!
Somnade ganska tidigt igår och vaknade nu och var utvilad. Tror jag har sovit i nästan 10-11 h :) Man blir trött av att vara ute i solen...
Ska strax åka iväg till gymmet och köra ett benpass och sen iväg och fixa lite annat, hööks, blommor till balkongen och sist titta på bil.

Sol och fint är det idag med så man kan kanske bättre på solbrännan lite :)

Hörs senare.
Kram

Bränd igen

Så var denna dagen till ända strax.
Solen har verkligen tagot idag, det hettar i ansikte och på armarna. Det har även blåst lite så då känner man inte lika lätt hur det bränner.

Mamma och pappa kom och hämtade oss på lunchen. Fick först lite paket, en videokamera, armband, ridtröja och pengar och en kavaj när jag hittar en som jag vill ha. Sen åkte vi till Haket och åt. Satt på uteservevringen och hade det skönt. Innan dess så gick vi en sväng vid hamnen, tänkte sitta där och äta först men det var fullt överallt.
Det är hur mysigt som helst att gå där i solen och bara vara vid havet :)

Efter att vi hade ätit så åkte vi till susanne och sven och fikade. N hjälpte till lite med pooltaket som senare ska på plats. Satt ute i solen hur länge som helst och det stekte på ganska rejält.
Fick även en glassmaskin av dem så nu ska vi göra glass :) Har ju en sedan tidigare, mormors gamla men denna här är nog bättre och går snabbare =)

På kvällen nu har vi bara tagit det lugnt, kollat på film och halvslöat. Har nyss varit ute på en litem promenad på 30 min.

Imorgonbitti tänkte jag åka till gymmet när jag vaknat. Sen ska vi till hööks en sväng och sen åka och titta på bil. Senare på em/kvällen ska Cassandra hoppa Usha, då ska min nya kamera invigas :)
Sen är det dax att jobba igen... i 4 dagar innan det är dax för semester i tre veckor.. gaaaaah längtar. Har kommit in i semestertänkandet redan nu..inte bra. Men en dag till ledigt innan jag ska tillbaka till jobbet på tisdag. Antar att jobbveckan kommer att gå fort i alla fall.

Hörs imorgon!
Tjingeling

27 år

Nu är jag visst 27 år och några timmar. Känns dock ingen större skillnad mot igår :)
Har nyss kommit hem från stallet. Varmt är det ute, hoppas det håller i sig hela dagen med värme och sol.
Plockade fram lite travbommar som jag tänkte att hon bara skulle få trava enkelt över. När jag väl hade gjort iordning henne så bestämde jag mig flr att skritta fram runt ridbanan och parkeringen men när vi väl gick där så fortsatte vi på grusvägen som man åker på till och från stallet. Vände efter ett tag och tog sen och skrittade på vägar som går mellan alla åkrar så det blev en skrittur ute på långa tyglar istället för att arbeta i paddocken :) Tror usha tyckte bättre om det och jag tyckte det var skönt att bara åka med lite och steka i solen.
Jag har ju inte kunnat rida ut på henne själv tidigare, hon stod bara på bakbenen om jag försökte gå från gårdsplanen så jag har alltid haft sällskpa med mig ut men nu gick det hur bra som helst :)
Skönt för då kan jag lägga in en skrittur en dag i veckan istället för longering i paddocken. Roligare för både henne och mig att komma ut.

Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar. Vid ett ska vi äta med mamma och pappa och sen ska vi hem till susanne och sven och fika och N ska hjälpa sven med någonting med poolen tror jag.

Kram

RSS 2.0