Mot gymmet

God morgon.
Ska just göra mig klar för ett litet gympass. Ingen gruppträning men egen träning blir det. Hade hellre velat gå imorgon men då är det stängt :(
Runt lunch åker jag till stallet och rider lite.

Bion igår var rätt tråkig, lite kul ibland men ingen kalasfilm som jag egentligen velat betala för att se. Kunde likak gärna se den ni soffan hemma, tyvärr. Men det kunde vi inte veta innan och nu har vi sett den.

Hoppa i gymkläder och åka iväg.
Kram

Bio!

Snart är det dag för bio, Mammas pojkar blir det =) Den börjar 19.40 så vi ska bara äta lite här hemma innan vi åker ner på stan.

Det fina vädret försvann på dagen men vi hann ut på en promenad och några solglimtar tittade fram under promenaden.
När jag kom till stallet och stod och mockade så började det spöregna så jag sprang ut och tog in Usha innan hon blev alltför genomblöt. Hon stog vid grinden med sänkt huvud mot regnet och ville in till sin varma och mysiga box istället :)
Sen gick vi ut till ridhuset och skrittade i ca 35 minuter. Lite spänd var hon i början men det släppte och hon var mjuk o fin på slutet så då hoppade jag av och tog in henne.
Det verkar som att det ska regna hela dagen imorgon med och i så fall blir det ett nytt skrittpass i ridhuset. I annat fall så longerar jag i paddocken och går sedan med henne en stund inne. Det är ju bra om man är där och går på underlaget så mycket som möjligt så det får sätta sig riktigt.

Dax att göra mig iordning, snart måste vi åka!
Hörs
Kram

Man blir glad

God förmiddag!
 
Har nyss varit på ett BodyPump pass med S och vi körde hårt =) Det var nytt program nu på passet och jag tror att det kan kännas en del imorgon. Jag brukar inte ha så lätt för att svettas på gym men idag var det svettigt men kul och tiden gick jättefort. Träningsvärk i baken kommer jag nog att ha, och biceps.
När jag kom ut från gymmet så var det soligt och 7 grader varmt, sånt blir man glad av =)
Så om en liten stund ska jag och N gå ut på en promenad och njuta i solen!
 
Jag håller på att fila lite på nyårslöften som jag ska ha, eller inga löften egenligen utan mer mål. Med Usha är jag ganska klar med mina mål, sen ska jag ha mål med mig egen träning också. Nått måste jag ha att jobba mot.
 
Stallet blir nog på em idag, jag har inget pass alls så jag kan åka dit när jag vill. Vill att hon ska vara ute så länge som möjligt idag eftersom vädret är så fint så jag åker lite senare. Premiärridnign i ridhuset blir det =) Ett skrittpass på ca 30 minuter får det bli. Mycket lydnad och lösgörande, variera steglängd, öppna, sluta och skänkelvikningar. Det går att hitta på saker i skritt också!
 
Dricka upp proteinet och sen hitta på nått annat!
 
Kram

:)



torka torka torka

wow

Idag fick jag till ett riktigt bra pass på Usha. Hade 5 st travbommar på rakt spår och redan från början när jag travade fram henne så kändes hon pigg och fin och lyssnade väldigt fint.
Började med att trava över dem och hon lyfte riktigt fint på benen och stannade upp mellan, lite passageaktigt blev det :)
Fortsatte sedan att göra en deö öppna och sluta och lite galopp på det och sen över bommarna igen och hon gick verkligen superbra. Traven blir jättefin efteråt (fast idag var den mest fin hela tiden) Enkelt var det att rida idag och jag koncentrerade mig på att ha korta tyglar och fram med magen (min alltså, inte Ushas)
Efter detta superpass så ska vi skritta i ridhuset imorgon hemma. Tänkte sen åka till mitt gamla ridhus på måndag och rida igenom men jag tror jag skippar det om det inte skulle råka spöregna eller blåsa väldigt mycket. I annat fall så är jag antingen och longerar i paddocken eller så går jag in i ridhuset och fortsätter att skrittjobba.
Hon såg i alla fall väldigt nöjd ut efter dagens pass. Jag noterade även att hennes hals och rygg har musklat sig väldigt nu under vintern, kul :) Ser fram emot tävlingarna nästa år!

Nu sitter jag och äter lite lätt, har tvättis idag och tvättar lite schabrak och annat smått o gott. Den blev lite trassel innan jag skulle in i stugan..Man har en egen kolv som man sätter i låset och som gör att ingen annan kan komma in under tvättiden, och nu satt en kolv kvar och hade tydligen setatdät redan igår kväll. Jag springer ner till personen som äger kolven men ingen öppnar lägenheten. Så då får jag gå till ordförande (som tur var så bor de i samma hus som vi) och han kommer och låser upp. Där finns givetvis en massa kläder och annat mojs kvar men det var tydligen inte första gången det hände med den här personen. Irriterande i alla fall så nu försvann nästan en timme av min tid :( Jag hinner nog ändå.

Igår var jag på gymmet också, skönt! Träningsvärk idag, ännu skönare :)

Hörs
Kram

sista dagen

sådär, då var sista dagen för detta året färdigjobbat. Nästan lika mycket att göra idag men sista timmen lugnade ner sig lite.

Min sadel har jag fått såld idag också, det var ju inge fel på den enligt sadelmakaren som öppnat upp den och skrivit intyg. Jag la ut den på blocket igårkväll och på lunchen idag blev den såld :) Den var kvar i Avesta så hon åkte dit och hämtade den. Smidigt :) Skönt framförallt att bli av med den.

Nu är jag på väg hem, ska iväg till gymmet en sväng och sen handla lite gott till ikväll innan det är dax för fredagsmys.

Kram

Fredag

Jippi, fredag igen :)
Morgonpromenad är avklarad, inge regn idag :)
Dagen på jobbet går nog fort misstänker jag, har sjukt mycket att göra. Sen åker jag hem o tar ledigt igen.
Inget stall idag även om jag är sugen att vara i ridhuset. men hon har vilodag och det är skönt med en ledig dag därifrån.

Har inga direkta planer för ikväll, får se vad vi hittar på.
I helgen ska det i af gymmas, för längesen nu. på söndag kör jag och S ett BP pass och imorgon gymmar jag nog själv på gymmet. De har haft invigning på nya utbyggnaden som är sjukt stor så det ska bli kul o se hur det ser ut :)

Kram

Glad gladare gladast

Yes, ridhuset är nu klart och vi får rida där :D
Vi får börja med att skritta till den 2 januari och sen trava till den 11:e och sen galopp i en vecka och efter det får vi hoppa och så också.
Tur är ju att jag har ridhuskort på det andra stället året ut så det blir bara den 1:a som jag bara skrittar där inne. Skritt är dessutom riktigt bra för dem emellanåt :)
I alla fall så var jag och Usha in och gick i ridhuset i ca 10 minuter så nu har vi invigt detta ;)
 
 
Väldigt fint och ljust är det och idag lyste månen in genom gavel-fönstren när vi gick där :) Fint.
 
 
Imorgon ska Usha vila och C tar hand om henne. På lördag åker jag till ridhuset och rider ett riktigt pass igen, söndag skrittar jag i vårt ridhus och på måndag åker jag till ridhuset igen för sista gången kanske :)
Ska bli sjukt skönt att slippa köra fram och tillbaka hela tiden. Sparar minst en timme om dagen, och tid o ork och massa annat :)
 
Dagen på jobbet var helt galen, när kl var 15,30 så hade jag min första lugna stund (förutom på lunchen), Hoppas det blir liiiite lugnare imorgon men jag tvivlar på det för jag vet ju vad som ligger och väntar. Helt sjukt vad telefonen har ringt och allt ska ske på en gång eller helst igår :)
Men vi kör hela dagen imorgon och sen lite ledigt igen, najs.
 
Nu plöjer jag igenom lite avsnitt på Mysteriet på Greveholm.
 
Hörs
Kram

Eko

God morgon.
På väg till jobbet igen, idag är det verkligen eko på tåget. Det som alltid brukar vara fullt och överfullt på tåget vid den här tiden, folk är tydligen lediga idag.

Har nyss gått till stationen, i regn. Hade inte fyllt på busskortet så jag kunde inte ta bussen heller men det regnade inte så farligt så det var lugnt, däremot så regnade det smått så jag är ändå dyblöt på jackan. Tur den torkar.

Ska kila iväg till hm på lunchen. jag som inte skulle handla nå mer.. Men det är de svarta byxorna, hårnålar och hårsnoddar. eller totteband som det heter här nere :P

Stallmöte kl 18 ikväll. ska bli kul o höra vad som gäller med ridhuset nu. tror jag.

Igår började vi titta på julkalendern. alla sa att den var så bra så vi kikade igår och jo den var bra :) Hann bara titta till avsnitt 10. Fortsättning ikväll..

Framme nu.
Hörs senare. Kram

Nöjd

Riktigt nöjd med vad jag gjort under dagen hittills.
Var först i stallet rätt länge, åkte till ridhuset och red. Var själv där och plockade fram trav- och galoppbommar och red ett riktigt bra pass.Hon var genast med på noterna idag och försökte inte ens komma undan, behövde inte alls skänkla så mycket utan hon var fin och framåt direkt. Tyckte att det var superskoj att trava och galoppera över bommarna och hon fick superfin trav efter det.
Galopperade dem på en volt och böt sen galopp och tog dem i andra varvet och höll på så ett tag. Hon byter på hjälpen och rena byten vilket jag är väldigt tacksam för. Byterna ska bara bli lite mer framåt och luftigare så det tränas det på men tack och lov så har jag en häst som byter rent och dessutom i båda varven, det är väldigt skönt att slippa nöta på det.
Sen mockade jag ur två kärror i hagen, det är ju rätt lerigt också så skottkärran sjunker och det är lite halvsvettigt ett tag att ta sig från hagen till dyngstacken..men det går. När jag hade tippat min sista kärra så svor jag några ramsor för det var tugnt och geggigt och så säger Maria som nyss hade kommit "Men kör du med kärran som nästan inte har nå luft i". Åhhh typiskt...jag såg ju inte det för all lera som var i vägen :( Men det blev träning för benen..

Kom hem och åt lite och sen gick vi ut på en promenad i en timme. Riktigt skönt väder ute. Eftersom jag var i stallet så länge och jag ville inte stressa iväg så skippade jag gymmet och vi tog en promenad istället. Idag var det nästan skönare med promenad.
Nu har vi dammsugit och bäddat rent och ska strax duscha och sen torka golven och sen tar jag kväll.
Imorgon är det jobb igen, två dagar och sen ledigt i fyra igen :)

Kram

Lyxfrukost

Gif morgon, eller den var god till för någon minut sedan då jag skrev ett långt inlägg och det försvann :(

I alla fall så har vi ätit frukost från McDonalds idag, plus hemmakokta ägg för min del :)

Ska strax åka till stallet och iväg till ridhuset och kämpa vidare med Usha.
Det regnar lite och är 5 grader varmt :)

Idag börjar mellandagsrean också men jag ska inte till Väla, det kommer vara galet med folk och jag behöver ändå inget. Mitt nyårslöfte kommer bli att inte köpa en massa kläder och annat i onödan. Jag har nästan bytt ut hela min garderob nu under hösten men det har behövts för jag har slängt en massa slitna och välanvända kläder så nu får det vara bra för ett tag. Ett par nya jeans, svarta, ska jag ha att jobba i.
Tänk vad pengar jag kan spara om jag inte köper en massa onödigt, fast då hittar jag nog på nått annat istället, som att träna för bjarke istället :)

Nej nu ska jag åka iväg, ska hinna till gymmet också på em tänkte jag.
Nu kanske det blev ett dubbelinlägg med nästan samma innehåll men då får det vara så :)

Hej så länge

Fina Usha

Idag gick det bra att rida Usha, bättre än vanligt alltså.
Hon surade lite i början och skulle inte jobba med bakbenen och stretade emot lite men när hon fick galoppera igång framåt så gick det bättre. Nu när hon inte blivit riktigt riden på ett tag, det har ju mest varit bara att hålla igång henne under december, så fungerar inte start och broms som det ska. Hon reagerar lite sent på allt och tar det i sin takt men med många tempoväxlingar och halt-trav osv så gick det riktigt bra och på slutet var hon väldigt fin att rida :) Hoppas det sitter i till imorgon också. Då tänkte jag åka ut någon gång på förmiddagen. Är jag själv i ridhuset så kan det nog bli lite trav- och galoppbommar för att variera lite :)
Nu är det hårdträning som gäller, bygga muskler och styrka och öva programmridning, första tävlingen är redan i början av februari om allt känns okej.

Rida imorgon, longera/tömköra på torsdag, vila fredag och sen är jag ju ledig i 4 dagar igen :)

Har inte gjort så mycket på kvällen nu, orkade ingen bio, får se om vi går på det imorgon istället eller om vi struntar i den nu. Käkat god mat, fläskfilé och potatis i ugn och ätit lite godis.
Imorgon blir det kanske gym också, vi får se. Eller promenad.

Kram

Juldagen

God morgon,
Idag har jag sovit ut och stängde även av telefonen under natten, vaknade strac före 10 och var pigg =)
 
Igår var vi som sagt till Susanne o Sven på em och kvällen och åt god julmat och öppnade julklappar och spelade julklappsspelet innan vi åkte hem vid elva-tiden.
Fick fina julklappar, dkny-parfym, ljus, plankor att göraplankstek på (tsm med N) och utav N fick jag en fin ring och vantar som man kan ha till telefonen =)
På julklappsspelet så kan man få allt möjligt roligt, mest fick vi godis men också te, en liten spegel, tops =) och en gran.
 
Idag ska vi nog inte göra så mycket. Rida på em och sen kanske gå på bio, mammas pojkar verkar rätt rolig.VI får se vad vi hittar på, inget planerat och det är rätt skönt.
 
Kram
 

Julafton

Idag är det julafton, det har väl ändå ingen missat =)

Var i stallet vid 8-tiden imorse. Släppte ut fyra hästar och sen mockade och gjorde jag klart hos Usha. Utebanan hade tinat fint på den övre halvan så jag tog in och longerade henne. Riktigt sprallig var hon och for runt som en katapult emellanåt. Tror hon tycker det är skönt och röra på sig eftersom de mest bara står i hagarna nu när det är lite halvgeggigt och så. Hon fick gå ett ganska lätt pass men hon jobbade på bra och jobbade med hela kroppen. Imorgon åker jag till ridhuset och rider lite igen.

Nu sitter jag och tittar på Madicken och tar det lite lugnt. Vid 15 ska vi bege oss till Susanne och Sven och vara där i kväll. Vi har precis öppnat julklapparna som vi fick från mamma, pappa och mormor o morfar. Vi släpar inte med oss dem ikväll för att sen ta med allt hem igen så då hade vi en liten mini-julklappsupdelning. Fick lite smycken, kläder, ljuslyktor, pengar och sängkläder :)

Haha, klockren mening på Madicken "Madicken är du död, Madicken- säg om du är död" :)

För övrigt så är det 4 grader varmt, när jag var i stallet så lyste solen och det kändes som att det var riktigt vårigt ute.

Väldigt o-juliga bilder =)
 
Hörs ikväll
 
Kram o God Jul =)

Nitlotter

Nä inga vinster på våra lotter...slutade iof att spela efter treans bingo men chansen att vinna nått annat är ju tämligen liten.

nu har det i af slutat blåsa o snöa, hoppas allt försvinner till imorgon bitti eftersom jag ska till stallet då. jag har ju spenderat de senaste 20 julaftonsmornarna i stallet så jag fortsätter med det i år med. Tycker det är mysigt att vara där och fixa och dona. hoppas jag och Usha kan gå ut på en liten promenad.

Nu ska jag sova. Hörs imorrn.
Kram

Snöstorm

Sådärja, nu har det börjat snöat också och det yr verkligen ute nu. Tur jag är klar med all utevistelse för idag, så när som på när vi ska åka och köpa pizza senare ikväll.
 
Vi var som sagt på Väla direkt när de öppnade kl 10 och det var ett smart drag, inte alls så mycket folk och vi hittade allt vi skulle ha.
Sen hoppade jag av i stallet och åkte till ridhuset och red. Hästarna kom in redan vid lunchtid idag eftersom det blåste så mycket så Usha hade precis kommit in när jag kom dit.
Väl i ridhuset så longerade jag först eftersom det lät som att ridhuset skulle blåsa bort så jag anade att hon kunde vara sprallig eftersom hon inte gått sen i måndags.
Men med bomull i öronen och flughuvan på så skötte hon sig utmärkt.
Dessutom visade hon ingen markering eller hälta alls nu när ringskorna kom på igen. Trodde inte att det skulle bli bra så snabbt, det var ju igår som hon blev skodd. Men det tackar jag för givetvis :)
Riktigt bra gick hon när jag red också, den fluffiga traven kom tillbaka nu :)
Ringskorna kommer alltid att få vara på från och med nu.
Imorgon blir det nog vila för henne, kanske kanske att jag longerar eller går ut och går med henne men det beror på om snön är kvar. Har inga brodd i längre och jag sätter inte i det heller nu.
 
Just nu kollar jag på stockholm horseshow på tv, har precis slagit in restrerande julisar och tänker inte göra så många mer knop än att gå till affären och sen spela bingo ;)
 
Hörs senare.
Kram

23 december

Imorgon är det julafton, sneglar på paketen som ligger här i rummet men som inte ska öppnas förens imorgon :)
Har just varit i stallet och släppt ut hästarna och mockat o gjort klart hos Usha. Nu väntar vi bara på att Väla ska öppna så åker vi dit och brottas med människor.. Efter det så lämnar N av mig i stallet och så åker jag till ridhuset och rider :D Blåser halv-storm ute men det snöar inget än, det skulle bli på em.

Sen ska jag vara hemma och fixa det sista inför imorgon. Pensionärsvarning på oss ikväll, Bingolotto. haha. Det var görlänge sen som jag spelade uppesittarbingo.

Träffade Pia i stallet och hon hade goda nyheter (tror jag) om ridhuset men vi får veta med på stallmötet på torsdag så jag lugnar mig med att köpa ridhuskort, det kanske löser sig ändå...Jag har ändå 8 dagar kvar på mitt kort som jag har nu och sen kostar det 50 kr/ gång om det skulle bli någon enstaka gång i januari.

Nu ska jag fixa till mig och göra mig klar, vill inte gå omkring o lukta pålle i affärerna. Nog för att jag är stallig men lite vett måste man kanske ha ute bland folk :P

Kram

Sunes Jul

Idag känner jag mig lite duktig efter att tvättat och grejsimojsat mest hela dagen =) Förutom på kvällen då jag bara tagot det lugnt. Vi åkte ut och fordrade hästarna o sen käkade vi själva. Köpte lite godis också fast jag inte ens var nå sugen egentligen.. o efter att jag ätit lite godis så var jag fortfarande inte sugen så påsen står här på bordet :)
 
Det blev lite ändrade planer för imorgon. Först tänkte jag åke och rida på morgonen eftersom jag har utsläppet och så åka till väla på em men vi fick vet att det varit helt galet mycket folk där idag så då släpper jag bara ut och mockar på morgonen så åker vi till väla till de öppnar vid 10 isället och så åker jag och rider på em.
 
De hotar med snö imorgon em/kväll men vi får väl se hur det blir.. och sen 5 grade rvarmt igen på måndag onödigt att komma snö imorgon då..
 
Har setat och tittat på en massa Sunes Jul avsnitt :) kan inte se dem för många gången, skrattar alltid lika mycket. Det måste vara den bästa julkalendern som jag kommer ihåg.. sjukt att det var 21 år sedan som den gick :P
 
Nu sitter jag och tittar på lite dressyrklipp på youtube :) Lite inspiration inför imorgon. Efter nyår ska jag börja träna för Bjarke igen, i alla fall varannan vecka. Hon känns så pass igång nu så att jag kan köra träning, hans träningar är ju rätt krävande.
Har börjat kolla på tävlingar också. I Malmö finns det en den 10 februari och sen en i helsingborg den 16 februari men där vet jag inga klasser än. I Malmö var det LB:3 o LA:3 så den blir det nog om hon känns ok.
 
Hoppas jag märker skillnad på skoningen och gången nu om några dagar. Imorgon gör jag nog inte det men inom en vecka borde hon kännas ok igen. Hon var låg i trakterna och vi bestämde att hon ska ha ringskor ett bra tag framöver om det fortfarande känns lika bra när hon har dem på. Dumt att ta av dem för tidigt. Hon kanske alltid får ha dem på :)
 
Hörs imorgon
 
Kram

Blommor

Igår ringde de från blomsterhandeln o meddelade att de hade blommor åt oss och att de skulle åka ut med det men de visste inte när de skulle komma och de ringde inte innan så då var det bäst att jag hämtade själv tyckte jag.
Fina var de, från mamma o pappa :)


Nu har vi just varit och kvällsfordrat hästarna och snart ska vi kvällsfordra oss själva, gårdagens tacos fåt det bli :)

Lördag!

Idag är det lördag, den 22 december och med andra ord 2 dagar kvar till julafton.
 
Har varit i stallet på fm, sov ändå till nio nästan och åkte ut dir direkt. Hovis kom och satt på henne ringskorna igen så imorgon åker jag till ridhuset och rider lite lätt. Bra att jag fick på dem nu innan all jul-ledighet för jag hade tänkt åka till ridhus imorgon och tisdag o onsdag också.
Nu har jag tvättstugan ända till kl 17 så jag ska passa på att tvätta alla ridkläder, lite jackor, handdukar och sen vanliga kläder också. Skönt att det blir torrt på en gång och slippa ha det hängandes här i rummet.
När jag ändå inte ska iväg någonstanns så kan jag lika gärna köra en hel em. Inga schabrak idag dock..tror jag bokar igen nästa helg och kör det då :)
 
Igår var Linda o Peter här på middag, det blev tacos och cheezecake till efterrätt =) Timmarna for iväg fast det kändes som vi bara pratade och åt. Kul var det i alla fall :)
 
Ska snart gå och hämta ut två paket som har kommit med posten, har inte hunnit göra det innan så jag måste kila iväg o göra det snart, ska bara vänta på att maskinen blir klar.
 
Nästan alla julisar är klara också men jag ska iväg till Väla imorgon och köpa det sista. Tillsammans med alla andra som yrar runt i sista sekund. Jag vet ändå vad jag ska ha och det är mest småsaker så jag är inte så speciellt oroad.
 
All snö är borta också :) Bar mark, bara lite snöfjun ligger på marken och idag är det ca -1 grad vilket gör att det inte är nån lera i hagarna. Härligt :)
 
Hörs sen.
 
Rätt söknt med sommar o sol...
 
Kram

121221

god morgon
vaknade pigg idag och en promenad blev det. sista dagen på jobbet innan jul. hoppas den inte blir lika rörig som igår.

lite halvhungrig, bara ätit frukt och inväntar julfrukost på jobbet :)

ikväll kommer linda o Peter på middag, inge stall för mig för C fixar henne.
har inte hört nå av hovis än, ska messa igen o se om han kommer i helgen. har iof haft lite dåligt med tid i veckan att rida så det gör inget men det vore bra om han kan fixa skorna snart.

på tåget nu.
hörs, kram

En dag kvar

Sen är det lite extra ledigt, i alla fall till torsdag :)
Trodde ju att jag kunde jobba undan lite idag och ha det hyffsat lugnt imorgon... Jag hann iof jobba undan lite med det kom lite sånna panikgrejer som måste göras innan nyår så morgondagen ser ut att bli fullsmetad ändå, dock med roliga saker.

Börjar dessutom morgonen med grötfrukost och julemys på kontoret. Trodde ju att vi skulle ha det igår men vi flyttade det till imorgon istället och hade vanlig frukost igår till onsdagsmötet.
Bra det får då blir det julmys imorgon istället :)

Var i stallet och bara mockade och borstade idag, lite skönt att ta det lugnt den här veckan. Det ser inte ut att gå någon nöd på Usha direkt, tvärtom då är det nog lite bra för henne med lite halvfart. Inbillar mig det i af :)

Hörs imorgon, dax att sova nu.

Kram o god natt

Försov mig

ojdå jag försov mig idag, iof bara 20 min men tillräckligt för att inte hinna gå till stationen. Så det fick bli bussen ändå. Har mina nya hörlurar och de fungerar riktigt fint, dessutom trasslar inte sladden :)

Har en del som ska fixas idag på jobbet, hoppas jag hinner med det mesta så att det inte blir sån panik imorgon, skulle vara skönt att ta det lite lugnt imorrn.

Stallet ikväll, ev longera lite. Sen ska jag städa o fixa för imorgon kommer Linda o Peter på middag :)

Kram

Body pump

pjuh nu har jag kört hårt på bp. la på mer vikter och det var svettigt men ack så skönt efteråt! nu ligger jag nöjd i sängen och ska sova. hoppas på promenad imorgon, det började snöa lite när jag åkte från gymmet så jag hoppas det inte är nå mycket som kommer ner.

Efter jobbet så åkte vi till Väla och kikade runt. lämnade in två gamla mobiler på Telenor och fick 500 kr att handla tillbehör för. N tog ett iPhone skal och jag tog nya hörlurar med sladdar som inte kan trassla... får se imorgon om de fungerar :)

Blev ett kort inlägg men jag är trött. träningsvärken kommer nog som ett brev på posten imorgon :) Gött.

Kram

19 december

God morgon.
Onsdag idag, det är buss som gäller till stationen. Tog en liten sovmorgon, riktigt skönt. Lite halvhungrig för jag har bara ätit ett äpple till frukost, massa gott på morgonmötet idag så jag vill inte vara mätt redan :)

Ikväll ska jag inte göra nå speciellt alls förutom gymmet senare. Hinner kanske städa lite eller så slappar jag bara.

Idag är det lite fruset i backen så förhoppningsvis så kan inte Usha rulla sig helskitig :)

Hörs senare.
Kram

Mandelmusslor

Idag fick jag ett mms av N och då är han hos hans mormor o bakar Mandelmusslor :) så nu på kvällen harvi ätit det med grädde o sylt. mums.


Det var rätt körigt på jobbet så det var skönt att komma ut till stallet och bara vara o pyssla i min egen takt med Usha. Det var bara jag som var där nu på kvällen, rätt skönt faktiskt.
Usha var överförtjust i att snön har försvunnit...



Täcket var rent igår..
En lång rykt och hon njöt i fulla drag. Skulle klia tillbaka på mig och läppen knöt ihop sig som en boll som den alltid gör på henne när hon tycker nått är skönt :)
Fyllde vatten i hagen och fixade allt i stallet. Imorgon har C henne och jag får lite ledigt därifrån.

Nu ska jag sova. Tar lite sovis imorgon och ingen promenad. Ska på bodypump på kvällen. Sen har vi lite julfrukost på jobbet :)

Kram o god natt

6 dagar kvar

Till julafton :) Kom på att det kan vara hög tid att skicka julkort nu. Måste köpa frimärken idag och fixa iväg dem ikväll.

Promenad blev det i alla fall. Skönt väder ute. Det är ändå rätt skönt när det är ca 4 grader varmt, inte någon blåst eller regn. till skillnad från förra veckan när jag satt och frös ihjäl i väntan på tågen och det var tio grader kallt. Brrr

Ska till stallet ikväll och bara pyssla ned Usha. En lång rykt, fylla vatten i hagen och putsa sadel o träns.
Sen ska jag försöka lägga mig i tid, lite trött i morse när klockan ringde :)

Nu kommer tåget!
Kram

Paketerat

Hej hej.

Nu har jag paketerat resten av julisarna som ska skickas till Avesta och lagt dem i ett stort paket :) De går iväg med posten imorgon och hoppas att det kommer fram i tid!

Efter jobbet åkte jag nästan direkt till stallet, ingen av oss var så hungrig så jag åkte dit direkt. Lämnade kläderna och skorna på vägen också, duktigt =)

Longerade ute på banan, det va inte så farligt blött så det gick bra. All snö är borta nu men lite is finns kvar än.
Hon gick väldigt bra i höger varv men inte lika bra i vänster varv, hon känner nog av sin framhov lite så hon ska inte gå så mycket hårdare innan hovis kommer ut och fixar hoven igen. Förhoppningsvis kommer han på onsdag eller torsdag, han skulle komma i veckan i alla fall.
Borstade och fixade henne innan jag åkte hem och så åk vi. Riktig sommarmat blev det, kyckling i marinad och potatisgratäng, med en piggelin till efterrätt :)

Det är snart dax att sova igen.
Imorgon får Usha vila men jag ska ut dit och borsta och fixa henne. Själv tar jag mig en promenad till stationen igen.

Kram o god natt

Måndag

God morgon.
Måndag igen, och snart är det fredag också :)
Har gått till stationen, skönt väder. Ingen blåst eller regn och ganska varmt. Skönt.
Sitter på tåget nu, som var i tid för en gångsskull och dessutom har jag sittplats. Lyx typ.

Ändrade planerna för ikväll. Ev longering av Usha, beror på underlaget. Hoppar gymmet, i af IW och går kanske på core. Har lite annat som ska fixas först och jag orkar inte stressa, plus att Usha har prio ett såklart :)
Här en grym träningsvärk från igår också, lite mer vikter gjorde susen :)

Hörs senare
Kram

En vecka kvar

Nu är det bara en vecka kvar till jul :) En jobbvecka som jag tror kommer gå rätt fort. Sen är det lite ledigt,ska jobba mellandagarna men det är ju bara två dagar så det är nog ingen fara.

På em blev det en promenad, 4 grader varmt ute så det var rätt skönt att gå :)
Sen lagade vi fisksoppa och sen har det bakats skorpor och tittat klart på Musikhjälpen. Vi åkte aldrig ner o tittade i Malmö, alltför trist väder att stå där och frysa. Synd.

Snart är det dax att duscha och sen krypa ner i sängen. Promenad till stationen imorgon hoppas jag på om det inte regnar.
Usha ska vila imorgon, jag åker bara dit och fixar allt. Sen ska jag och S till gymmet tror jag på indoor Walking och core.

Hörs imorgon.
Kram o god natt





lite trött :)



Tredje advent

Usch vad fort den här dagen har gått.. Började med bodypump imorse, eller på fm. Sen till Ica och handla lite. svängde in en snabbis på hööks och köpte nya boots till Usha. Var hemma en liten stund och sen till stallet. tankade först bussen och sen in med Usha och iväg till ridhuset. Hon gick mycket bättre idag och kändes fin. men hovis får komma och sätta på ringskorna igen och han skulle komma i veckan. hon tar inte ut stegen lika fint som innan och ibland markerar hon. så det är bäst att ha på dem till trakterna har läkt helt.

Nu är jag hemma igen. ska baka lite mer saffransskorpor och sen blir det även fisksoppa :) En promenad ska vi nog ut på strax också.

Kram

God gärning

Nu har jag gjort en god gärning (nästan i alla fall)
Har plockat ihop lite kläder och skor som jag inte använder längre och ska åka och slänga dem imorgon i sån container. Dagens goda gärning är avklarad :)

Har inte gjort så mycket på kvällen. Ätit, pysslat lite och nu kollar vi på film. Vi var ute och åkte en sväng, först till mc donalds och köpte en varsinn milkshake och sen åkte vi genom stan och hem.
Vi satt och funderade lite och kom fram till att det kanske blir en resa till London i april/maj. Torsdag-söndag och bara vara där och titta runt, ingen av oss har varit där. Skulle vara väldigt roligt i alla fall :)

Snart blir det sussa, somnar väl mitt i filmen som vanligt.
Imorgon är det BP kl 10 så klockan ringer halv 9.

Kram o hej

Tvättat o klart

Tvättat 4 maskiner, två med sängkläder och två med benlindor :) Maskinen krånglade flera gånger så jag hann bara köra det.. Tog ny tid nästa vecka igen, dax för lite schabrak igen o tvätta.

Bakat en plåt med saffransskorpor och nyss bakade vi (N) cheezecake. Mitt bidrag till den är endast de krossade kexen :)

Strax ska vi gå till affären och handla lite till ikväll. Känns som att klockan är jättemycket fast den bara är 17 än.

Ska fixa klart julkorten sen också, börjar bli dax att skicka iväg dem nu. Måste bara pyssla lite till :)

Kram

Jodå

Det blev ridhuset ändå, vägarna var ok och på den lilla sträckan så mötte jag 4 st traktorer som skulle ut och ploga =) Hon han som har ridhuset höll på att skotta bort all snö så det var inga som helst problem att komma dit eller hem.
Passet gick bra, mycket galopp. Det märks att hon är mer stel nu när det är kallt ute och när hon inte går lika mycket. Men hon var fin att rida ändå. Lite jobbigt tyckte hon att det var och med det skarpare bettet så kommer jag åt henne bättre och så jobbar hon på mycket bättre på slutet. Imorgon är hon säkert lite mjukare i sidorna och inte lika stel.

När jag åkte från ridhuset så regnade det rätt mycket så snart försvinner nog snön.

Är hemma nu och strax ska vi äta lite ägg. Har tvättstugan nu på em oxå. Säängkläder och sånt blir tvättat, och lite benlindor :P

Tror inte det blir gym idag, kasnke senare på em.
Imorgon är det bokat ett BP pass på fm och på måndag ska jag och S på ett annat pass så jag tar det nog lugnt idag. Kanske en promenad lite senare.

Kram

God morgon

Sitter i stallet o väntar på att de ska äta upp. Det blåser men snöar inte så mycket alls men jag är inte så sugen på att åka till ridhuset i den här underlaget. lite plaskigt på vägarna o blåsigt. så det blir nog vila idag, det är tösnö ute så ingen idé att vara ute i paddocken heller. dessutom blåser det så :P

Det gör ju inget med en extra vila nu, inga tävlingar på två månader men det känns så tråkigt eftersom det är nu på helgen som jag har mest tid men jag får vila lite jag med.

Det får bli gymmet sen istället och sen ska det bakas lite idag. Får se vad vi hittar på sen.

Kram

Blåsigt

Fredagkväll :) vi ligger o tittar på two and a half men, alltid lika kul :)
Efter jobbet åkte vi till Väla en snabbis och sen lagade vi lite mat, kött o potatisgratäng och åt lite godis.
Har mest legat o soffan och kollar tv efter det.

Det har börjat blåsa ute nu, imorgon bitti ska jag till stallet och hoppas att jag kan åka och rida. Det skulle bli lite snö i natt men jag hoppas att det inte blir så. O hoppas framförallt att dörrarna på bussen fungerar som de ska.

Hörs imorrn.
Kram

Fredag!

Fredag idag :) Promenad till stationen och nu står jag här o väntar på tåget som är några minuter försent. Idag är det inte svinkallt i allafall, ca -3 grader bara. Skönt så man slipper frysa ihjäl.

Usha vilar idag och C har henne alltså har jag också vila från stall. Vi åker ev ut till Väla och fixar de sista julisarna som ska skickas upp i helgen. skönt o slippa trängas där i helgen.

Kanske bakar idag också, saffransskorpor :) N skulle kanske baka cheesecake idag så vi har lite gott till ikväll eller imorgon.

Inget jätteplanerat i helgen, stall, gym och kanske Malmö. Hoppas bussen tinar nu så jag tar mig till ridhuset annars får jag åka iväg till en mack så de kan hjälpa mig.

Hörs sen.
Kram

Minispa

God kväll
Har just haft ett minispa här hemma. Badat och haft ansiktsmask och gnuggat med peeling, fotpeeling och inpackning i håret.

Skulle ju till gunnarlunda idag men först var tåget lite sent hem så det blev stressigt men när jag väl var i stallet så fick jag inte upp sidodörrarna på bussen. Det har ju varit rätt kallt igår och idag så den ville inte öppna sig alls. Struntade då i att försöka nå mer och bestämde mig för att longera ute istället. Perfekt underlag nu, gäller att passa på för i helgen blir det varmt och regn så sen är väl all snö borta.
Hon gick jättebra lite pigg i början men jobbade ändå på bra.
N kom och hämtade mig sen och nu går bussen stå kvar i stallet. Hoppas den tinar så jag kan åka till ridhuset i helgen :)

Nu ska jag slöa lite till innan jag slöar på riktigt. Promenad till stationen imorgon är det tänkt.

Innan passet


under passet


o efter, lite trött :)


Kram o god natt

Lusselelle

Funderade just på varför det var så himla mycket bilar vid dagiset som ligger vid busshållsplatsen och kom på att det är lucia idag och säkert massa luciafirande.
Hann med bussen idag, var ute i god tid för säkerhetsskull. Kallt är det ute också, typ -14 grader. Burr

I går kväll kom N in med nybakta lussebullar :) Väldigt goda. Gjorde bara en halv sats, då kanske det finns en chans att vi äter upp dem. annars blir de bara liggandes i frysen.



Vi skulle ha lite luciafika på jobbet också, med lussekatter och glögg :) Lite julstämning börjar man få nu.

Kram

Dålig morgon, bättre kväll

Vilken katastrof (nästan) morgon det blev.
Missade ju första bussen occh därmed mitt vanliga tåg. Tåg bussen som gick 7,38 och hinner då normalt med tåget 7,54. meeen nu vart bussen sen på vägen och jag missar tåget. Tänkte då ta gulingbussen som går 8,03 från stationen och då kommer jag till jobbet 8,30 ca. Kollar tv-skärmen men där finns inte bussen med utan nästa linje till Landskrona går först om 40 min. Hmm tänker jag och kollar snabbt på internet om det är några störningar, jodå, bussen försenad i 40 min pga trafikolycka på vägen...typiskt.. Bara att gå ner och vänta på ett tåg istället och närmaste tåg gick 8,18. Det var ändå ett direkttåg till Landskrona och det brukar vara gott om plats den tiden. Tåget kommer men det är proppat med folk så jag får klämma mig in bland alla. Tydligen så har tågen varit försenade innan på morgonen eller inställda så många åkte med detta tåg istället. Jag kom tillslut till jobbet ca 8,45.. Pjuh. Dessutom lyckades jag matcha in detta när det var den kallaste dagen här på länge så jag var som en istapp när jag kom till kontoret. Vänthallen är inte direkt varm heller och sitta i 40 min där var lagom skoj.

Dagen gick sedan fort på jobbet, mycket blev gjort.
Väl hemma sen så höll N på att laga mat när jag kom hem så det var nästan bara att slå sig ner och äta :)
Vi tänkte ju baka lussekatter direkt efter men insåg att det hanns inte med. N står dock och bakar nu så det blev av ändå :)

Jag tog cykeln till gymmet och träffade S och körde ett hårt BP pass. Gött efter 1½ veckas vila. Kör ett BP pass på söndag och ett vanligt gympass på lördag. Nu är det full fart igen.

Dax att sova nu, tar sovis imorgon igen för det skulle vara kallt imorrn med. Sen är det dax för vattenband för Usha på kvällen.

Kram o god natt

Hoppsan

Godmorgon.
Tog lite sovmorgon idag och struntade i att gå till stationen. Däremot så har de ändrat om busstiden såg jag nu så bussen gick 7.25 istället för 7.28. det är nya tider from i söndags men det hade inte jag kollat.. så jag får åka 38 bussen nu och det sena tåget. Gör iof inget för mig.

Ser ut att bli sol idag, kanske ska passa på att gå ut lite på lunchen.
Ska handla lite lussebullsgrejer så kanske vi bakar ikväll.

BP ikväll, skönt att få ta i lite och få lite träningsvärk nu när jag legat på latsidan i nästan två veckor. huh. fast vila är bra ibland.

Hörs senare
Kram

Sen kväll med Usha

Mmm idag blev det sent från stallet men jag var sen dit också. Ridhuset var upptaget till kl 20 så jag behövde inte stressa till stallet. När jag kom dit strax innan 20 så var det visst ingen mer träning i år på tisdagarna så jag hade kunnat åkt dit innan ändå...typiskt.
Men nu red jag ett pass och det gick bra. Hon var pigg i början och lite sprallig men sen gick det bra. Fina längningar på slutet och hon trampade på bra. Red på ett litet skarpare bett och hon blev lite förbannad först för att jag kom åt henne lättare nu men hon gav sig ganska lätt. Måna övergångar och mest bara rida framåt och kolla så skänkeln fungerade och det gjorde den efter ett tag.

Tror att jag måste raka henne i helgen om jag hinner, annars får det blir under julen. Hon blir rätt svettig nu.

När jag kom till stallet idag så var förresten stuprören på ridhuset fixade :) Så nu är allt klart och papperen är inskickade så nu väntar vi bara på "ok" att rida vilket borde bli om någon vecka =) Jippi!
Det ska bli så himla skönt att slippa åka iväg och rida. När ridhuset fungerar och vi kan rida där fullt ut så kommer jag inte åka många meter till än vad jag behöver :P
Nu börjar man se en liten ljusning i detta.

Äta en liten cheezecake-bit nu och sen sova. Ingen promenad imorgon, lite sovis och bussen till stationen. Imorgon är det vila för Usha och C tar henne. Jag och S ska på gymmet på kvällen på BodyPump. Innan dess blir det slöa av, kanske lite lussebulle-bak =)

Kram o god natt

Musikhjälpen

God morgon.
Vaknade inatt av att Tv:n stod på och Musikhjälpen var på :) somnade om och vaknade nu när kl ringde och Tv:n var fortfarande på. myys. vi har alltid haft Tv:n igång på natten när det är Musikhjälpen, extra mysigt när man hör låtarna i bakgrunden långt bort medan man somnar om.

Frukost ligger i magen och snart är det dax att gå till stationen och åka mot jobbet. idag ska jag inte glömma att sätta i linserna.. bäst jag gör det direkt :)

kram

stallet :)

Jag kom till o från stallet utan några problem :) hade jag vetat att vägarna var så bra så hade jag kört till ridhuset men nu lämnade jag ridbyxorna hemma och hoppade i täckbyxorna för att vara på utebanan och longera så så fick det bli.
Hon fick pulsa i lite snö, det är ju inte supermycket ute, knappt 1 dm men det var bra för henne att pulsa, hon blev nog lagom trött. kylde benen efteråt för säkerhetsskull. Imorgon åker jag till ridhuset, det är bokat fram till 20 så det blir en sen ridtur men det gör inte så mycket. Hinner fixa lite i stallet innan jag åker iväg så har jag bara ridningen kvar.

Verkar inte hända alltför mycket i vårt ridhus nu.. blir säkert inget denna vinter heller men hittar jag nått annat ställe som är bättre så flyttar jag nog, men det får inte ligga alltför långt bort heller. Får hålla ögonen öppna :)

När jag kom hem så bakade vi cheesecake, eller det var mest N som bakade och jag smulade kexen :) Nu står den i frysen och ska gotta till sig.

Dax att sova. Promenad till stationen imorgon igen, blev en i morse oxå.

Förresten så fick jag ett öar nya innetofflor av tomten (mamma) idag. Jag struntade i att slå in dem och satte på mig dem direkt, riktigt muffiga och sköna.

Kram o god natt

märkligt

det jag skrev imorse har tydligen inte kommit in på sidan. nu är i af jobbdagen klar för idag. full fart hela dagen och tiden gick fort.
på lunchen ringde Maria från stallet o sa att alla hästar var inne samt att de hade fixat klart Usha för det var tydligen svårt att ta sig till stallet. skåningar alltså ;) de körde av vägen vid stallet o körde fast.. snällt att de fixade henne i af men jag tror jag åker ut o longerar henne. kanske inte behöver åla till ridhuset om det är dåligt plogat där. det tror jag iof inte att det är nu men ändå. Usha måste få komma ut lite o röra på sig tycker jag.
får väl se om jag kör fast. bussen borde ta sig fram o nu snöar det inte och blåser inte heller.

hörs sen.
om jag inte fastnat :)
kram

Home sweet home

Hemma igen :)
Det har jag iof varit sedan strax e 19.
Resan hem gick bra, kom iväg lite senare från Bromma för de var tvungna att spola av is och snö från planet så vi lyfte väl ca 30 min efter planerad tid. Men sen gick själva flygningen hur bra som helst. Inte så speciellt blåsigt eller så när vi skulle landa så det var inga problem.
N satt där i vänthallen så snällt och väntade på mig, fick väskan ganska snabbt och sen åkte vi hem. Lite snöigt på vägarna och det hade drivit igen på vissa ställen men hem kom vi :)

Skönt att packa upp väskan och slänga sig i soffan hemma framför Tv'n. Borta bra men hemma bäst :)

På kvällen nu har vi bara ätit lite och kollat på Solsidan. Har just duschat och gjort en ansiktsmask och ska inte göra många knop till innan jag går och lägger mig.

Imorgon hoppas jag att jag kan ta promenad ner till stationen. Har inte tränat på hela veckan så nu ska jag vara uppvilad med nya krafter!
Stallet ska jag såklart till imorgon också! Tänkte först åka till ridhuset och rida men om det är mycket snö i paddocken så ska hon kanske få pulsa lite i snön istället. Vi får se hur det ser ut imorgon.

Kram

Vinterbilder

På väg till Bromma nu. Hoppas att planet går som det ska idag men det verkar som det ändå.
Har nyss pratat med N och det snöar o blåser hemma.
När vi åkte från mormor så våt det -17 grader och nu är det -8. Är framme om en liten stund.

Knäppte lite kort ute hos mormor i vintersolen :)










-16

God morgon. vaknade vid tio och temp stod på -16 grader..brrrr

Har nyss ätit frukost och ska strax åka till mormor och äta lite jultallrik.

Kl 16.45 går flyget mot Ängelholm. Landar vid 18 förhoppningsvis. De hotar med massa snö o blåst ikväll...typiskt.
Nu ska vi åka.

Kram

God natt

Ja nu blir det nog godnatt. kom nyss hem från nattis. vi kollade på tv o film och blev slöa så vi skippade utgång. ingen av oss var så sugna på att gå ut. dessutom svinkallt ute. näsan frös ihop när jag gick till henne och det tar typ 2 min att gå dit :)
tror det är ca - 20 grader ute nu. brrrr.

hörs mer imorgon. trött efter all shopping idag :P

kram o godnatt

Detta följde med hem från stan

Från HM


från min lilla mormor o jag


och skoaffären




och det från Bagheera men det har jag inte tagit kort på än.

Shopping

Hjälp vad det har shoppats idag...
Började på stan och gick in på diverse affärer, lämnade bla in min ring som tappat en sten som ska fixas till. sen var vi in på hm och hittade en del kläder.

Sen åkte vi vidare till dalahästar och gixk in på skoaffären där. Hittade två par stövlar, till N's stora förskräckelse.. Det var dock riktiga med foder inuti och riktigt sköna. Bruna båda två, hade kostat 900 kr / st men kostade nu 399 kr. :)

Fortsatte in på bagheera och in på outlet och fyndade lite fleecetröjor, fleeceväst och mössa. Varmklädd för vintern i Skåne :)

Käkade på dalahästen också och sen åkte vi till hede och min lilla mormor och jag. Hittade lite smått o gott där men mest mamma som köpte lite mojs.

Nu är vi hemma och fikat och tittar på handboll. Senare kommer Nattis över och sen åker vi in till stan och utgång, Kingen blir det nog.

Kram

Dagen

Då var denna dag över också, fort gick det. Vaknade Rätt sent idag och gick upp för att äta frukost och möttes av detta


lyx :P
Åkte som sagt in till stan o lunchade med Ulrica och pratade en massa med henne. Allt var sig likt på stan förutom att en rulltrappa var fixad i plushuset :) Träffade några andra som jag kände också.
Gick in och hälsade på på banken också och sen åkte jag till Norberg o fikade med lotta o Helene :)

Imorgon ska jag och mamma på stan en sväng och sen ska jag och Nattis iväg på nått på kvällen. Kanske äta ute eller nått annat, en sväng på krogen kanske? :)

Fast jag har sovit länge idag så är jag lite halv trött nu och ska snart sova, ska läsa lite först bara.

Kram o godnatt

lite mer snö här...



Slöar

god kväll.
Sitter i soffan o har just sett på spåret och ska snart äte lite godis :)
Em rusade förbi, filade med Lotta o Helene i över två timmar o snackade en massa. Är jag sen skulle åka tillbaka till Avesta så vräkte snön ner men jag kom hem i af.

Har bara ätit och duschat och gör inte så myket nu.. Imorrn ska vi ut på stan en sväng och sen ska jag o Nattis hitta på nått på kvällen, vad vet jag inte än.

Återkommer

So far

Tydligen blev inte inlägget uppdaterat imorse.. Sov i af gott i natt. Åkte in till stan vid lunchen och träffade Ulrica och lunchade med henne. Skoj :) Pratade massor och sen var hon tvungen att åka iväg. Gick runt lite på stan och hälsade på inne på banken och blev kvar där i en timme :P
Nu är jag i Norberg och ska träffa Lotta och Helene om en stund :)

Hörs
Kram

Avesta

Nu ligger jag i mitt gamla rum och ska sova :) Resan gick bra, fick flyga propellerplan och jag satt precis vid ena propellern...hade full koll på den :P

Pappa hämtade mig på Bromma och sen åkte vi direkt till Västerås och lämnade in min gamla sadel som dom brände om där och då knäcktes ju bommen. Pappa pratade med dem tidigare i somras men då så de bara typ Jaha och inget mer. Men nu när jag kom ner och berättade så skulle de givetvis ta sadeln tillbaka och skicka ner den till Italien. Sadeln var ju med så de kunde tydligt de att bommen är knäckt.
Hoppas att de fixar den så jag kan sälja den vidare sen. Jag har ju min nya och den vill jag behålla men jag kan ju få några tusenlappar för denna.

Var hemma hos mamma och pappa vid halv sex ca så redan tog drygt 5 h med lite stopp. Helt ok.
Käkade o sen kom Nattis över. Precis som för 15 år sedan när vi sprang mellan våra hus, de ligger ju bara två minuter från varandra och var vi inte här så var vi hos henne :)

Har nyss prstated Niclas, tomt att dova själv inatt, tur det bara är några dagar.

Hörs imorgon
Kram o god natt

Redo

Nu är jag redo att åka upp. Väskan är packad, julklapparna är med, stallet är fixat och nu sitter jag bara och väntar på att vi ska åka.

Var till stallet på morgonen och åkte till ridhuset och red. tvekade först om jag skulle åka eftersom det har snöat lite i natt men det var inga problem.
I ridhuset var hon både pigg och seg, lite ofokuserad och det blev mycket av och på. tror jag ska testa ett skarpare bett på henne ett tag så jag får tag i henne. hon kommer undan lite för lätt när hon blir stark och då blir det ingen bra ridning. På slutet gick det bättre och hon jobbade på bra med rygg och ben.
Passade på att brodda när jag kom tillbaka för snön ser ut att ligga kvar nu så nu fick hon två brodd i varje. Tur hovis fixade broddhål igår :)
Nu går hon också med vanliga skor fram och inte ringskor. Han tyckte att hovarna såg bra ut och jag ska testa nu om det känns lika bra. Annars kommet han ut och fixar ringskor ändå men hoppas jag slipper. Så denna gång blev det billigt att sko :)

Nu ska jag göra mig klar så ska vi åka.

Hörs senare.
Kram

Lång dag

Det blev en lång dag på jobbet, närmare bestämt så var jag hemma 20. Åkte direkt till stallet och snabbmockade och fixade maten och sen hem igen.
Har packat för imorgon och nu hoppas jag bara på att flygen går som de ska.

Imorgon åker jag upp till stallet och rider och är nog hemma igen runt halv elva hoppas jag. Flyget går vid två om det går som det ska så jag har lite tid på mig här hemma innan vi åker till Ängelholm.

Just nu sitter vi och tittat på sons of anarchy och sen ska jag nog hoppa i säng.

Kram o godnatt

Onsdag eller fredag

Ja kalla det för vad man vill men sen ät jag ledig resten av veckan :)
Har sovit gott i natt, segade mig med frukosten så jag fick i alla fall springa till bussen, men jag hann.
Ikväll blir det långdag på jobbet med verksamhetsplanering på kvällen. är förhoppningsvis hemma runt 20 och sen ska jag till stallet och fixa Usha.
Imorgon ska jag rida i alla fall, åker till ridhuset på morgonen.

Packa måste jag göra ikväll också.

Hörs, kram o hej

Peppishus

Nu har vi bakat, eller byggt, pepparkakshuset :) N klistrade ihop det med socker o jag pyntade med smarties. Blev faktiskt rätt fint :)
Vi köpte ju en byggsats i helgen men den visade sig vara trasig så vi gick till tempo och köpte nytt sim tur var var helt. Ny står det på hyllan i alla fall.




Åkte först ut till stallet och mockade o donade. Hovis hade messat Maria idag och sade att hans bil inte startade så gav kommer imorgon istället. det gör inte mig nått för nu sitter skorna på :)

Imorgon blir vi kvar länge på jobbet och efter det måste jag åka ut och fixa stall och sen hem o packa.

Har också beställt biljett till Kyra cliniken den 6 januari och sen till Monty Roberts den 6 april och då ska mamma och pappa med också :) båda klinikerna går i Flyinge. Det ska bli roligt :)

Nu ska jag sova.
Hörs imorgon
Kram o god natt

Tisdag

God morgon.
Tisdag idag, för mig är det torsdag :)
Snöar lite ute men det är pyttelite. De sa ju att det skulle snöa massor igår och natten till idag men det har det i alla fall inte gjort här, tack o lov. Den snön som ligger nu är tillräcklig. Lyser upp lite men är inte överdrivet mycket.

Usha vilar idag, jag tänkte köra på Kettelbell men jag har fått ont i halsen och hostar så jag skippar det. Bakar pepparkaks hus istället. Hann inte med det igår.

Usha får nya pjucks idag också men hovis kommer mitt på dagen. Maria ska sko sin häst också så hon fixar Usha med tack o lov. Lite svårt att sticka ifrån tidigt idag om jag ska vara ledig senare i veckan. Tur jag får hjälp med det och att Usha ät snäll att sko :)
Åker dit senare och mockar o grejar lite.

Kram

Isigt

Idag har det minsann varit lite kallt, men efter jobbet så var det typ 0 grader igen och snöade lite.

Åkte med det tidiga tåget hem idag men då kom inte bussen istället så jag fick ändå vänta i 25 min i Ramlösa på nästa buss. Orkade inte gå hem heller, dels för det var lite halkigt och så hade jag handlat lite mat också. Men tiden gick fort ändå att vänta.

Väl hemma så böt jag i princip bara om och åkte till stallet och ut till Gunnarlunda för vattenband. Idag fick hon gå med vatten upp till knäna och det tyckte rödtotten var jobbigt..bra att hon får jobba på nu när det är fruset o så i backen.
Imorgon vilar hon och på onsdag ska jag nog till ridhuset om jag inte blir för sen hem från jobbet. Vi ska sitta kvar lite efteråt och jobba, och sen på torsdag åker jag till ridhuset på morgonen och sen flyger jag upp till Avesta på eftermiddagen.

Nu ska vi sätta oss och kolla på Lykke på svtplay och sen ska jag sova.
Ingen promenad imorgon, för halkigt. Sovis istället :) Bortförklaring, jag vet. Men kettlebell på kvällen.

Kram

Brrr

God morgon.
Idag var det kallt ute, ca tio grader nu på morgonen. Tur att det inte blåser nått så det är inte så farligt kallt, men fullt tillräckligt :)
Det är nu jag är väldigt tacksam över att vi bor i lägenhet och det är bara att skruva upp elementen så blir det varmare inne :)

Kortvecka denna vecka, skönt! Sen lite semester, det ska verkligen bli skönt. Sova ut lite. Inte för att jag är speciellt trött på morgonen men ändå skönt att bara vara.

Stallet i em och vattenbandet för Usha. hoppas det inte har frusit :P

Kram

War horse

Har nyss sett klart en film, War horse. Riktigt bra, satt som fastklistrad i 2 1/2 h. länge sen som jag såg en film som var så bra, sevärd verkligen.
Nu är det strax dax att sova, ny jobbvecka imorgon igen. men denna vecka jobbar jag bara tre dagar och sen är det lite semester torsdag o fredag. Flyger upp till Avesta på torsdag em.

Har redan bestämt att det inte blir promenad imorgon, det skulle bli nästan tio grader kallt imorronbitti så jag tror jag ligger kvar i sängen en stund och tar bussen istället :)

Imorgon ska Usha till gunnarlunda igen. fick bli imorgon eftersom jag inte är hemma på torsdag.

Hög tid att sova.
Kram o god natt

Julmys

Vi har nyss kommit hem från stan och julskyltningen. Massa folk och julmysigt i hela stan :) Lite julstämning kom vi i också.
Nu ska vi snart äta pannkakor och sen titta på solsidan, sitter just nu och tittar på förra veckans avsnitt, har inte sett det än.




Globen

Hemma igen nu, har nyss ätit lite rester från igår och nu väntar jag på att dressyren från globen ska börja, typ 3 min kvar.
Usha gick riktigt bra idag, inte alls så studsig som hon var igår. Galoppen var jättefin och traven blev bra på slutet. Det är ju nått som jag ska jobba med under vintern, traven. Få fram takten och att hon blir jämn. Riktigt fina längningar idag.

Senare på em åker vi ner på stan och kikar lite, mysigt :)

Hörs.

Kram




Söndagmorgon i stallet

God morgon.
Hästarna är utsläppta och jag har mockat och fixat klart allt.
Ska hämta in Usha nu så åker vi till ridhuset och kör ett pass. Hoppas hon är lugnare idag än vad hon var ute igår :)




Dagen

God kväll.
Har just lagt mig i sängen och är proppmätt. Vi har ätit tacos och sen glass ned cocktailbär till och som vanligt äter jag lite för mycket...men det var ju gott :)

På gymmet gick det bra, maxade på lite vikter och jag känner att det börjar kännas nu :P Åkte och handlade lite mat sen och jag va inte ensam på maxi...massa folk överallt. Åkte bara hem snabbt och böt om o sen iväg till stallet. N åkte och hjälpte till när hans syster flyttade, de fick sin lägenhet i veckan och flyttade allt idag.

I stället gick det bra, eftersom hon inte hade gått så mycket innan i veckan så tyckte jag att det var bäst att longera idag plus att jag hade lite halvbrottom hem och fixa iordning. Tur var det nog att jag longerade för hon for runt som en vildbatting på utebanan och bockade o blåste upp sig o allt var jättefarligt. När hon stressar upp sig själv så brukat det vara Rätt drygt att rida så det var tur jag stod på backen. Sen började hon att blöda näsblod också och det hat hon gjort varje vinter när första kylan har kommit. Så även i år plus att hon redan var uppe o spinn. Men på slutet gick det riktigt bra.
Imorgon är det ridhuset som gäller.

nu ska jag sova. upp till stallet imorgon och sen ska vi ut på julmarknaden :)




kram o god natt

Snö

Idag när vi vaknade så var det snö ute, ja inte så mycket då men några flingor var kvar på backen.

Ska snart åka mot gymmet och möta S så ska vi på body pump. Sen lite handling för ikväll kommer Susanne o sven på middag.

Stallet på em och ridhuset och lite lätt ridning. Rider lite mer imorgon. Misstänker att det är fruset i paddocken annars hade jag kunna tänka mig longering idag och ridning imorgon men jag tror det blir ridning båda dagarna. Jag är lite ridsugen, har inte ridit sen tävlingen i lördags utan bara jobbat henne från backen och så har hon vilat en del i veckan också.

Kram



RSS 2.0