Balsam för själen

Idag skrittade jag och Usha ut en vända på ca 45 min. först fick vi sällskap av en annan tjej i stallet och skrittade runt på grusvägar som jag inte hade gått innan. sen gick hon in i ridhuset o red så jag och Usha fortsatte på asfalten i ca 20 min till. Riktigt skönt väser ute så det var bara att njuta :) tror Usha njöt lika mycket som jag. Det är så skönt att rida ut på henne nu, innan var det nästan omöjligt. hon bryr sig varken om bilar eller annat och även fast den andra hästen gick ifrån henne och hem igen så fortsatte hon fram, duktig :) tror inte jag säljer henne ändå, nån lösning kommer jag nog att hitta på som fungerar!
Såg ju på filmerna som lotta filmade igår och det har blivit en jättestor skillnad över vintern..ska bli kul o se var som händer under året!

Körde bodypump med Sigrid i morse också, nytt program så säkert massa träningsvärk i morgon. var redan lite öm i kroppen sen passet igår, ffa axlar o triceps.

Nu är jag på tåget på väg till Malmö, Micke slutar jobbet snart så då ska vi käka lite och sen är det nog bara soffan som gäller.

Kram





Vilken dag!

Oj vilken bra dag vi haft. Började med frukost och iväg till stallet. Red Usha som gick kanon idag med. Gjorde byten, öppnor och slutor i galopp och avslutade med en del travjobb. Lotta var snäll och filmade endel idag, nyttigt att se! Jobbar fortfarande med att korta tyglarna men oj vilken skillnad mot ett halvår sedan!
sedan skrittade vi ut en sväng i strålande solsken!
På vägen hem så åkte vi in på rycketofta hästbutik, det var nämligen lagerutförsäljning.. massor med folk men jag hittade tre linnen för 150 kr och ett superfint fleecetäcke för 150 kr till Usha. Lotta köpte ridbyxor och jacka. Bara mina tröjor hade kostat över 1000 kr ihop så jag är rätt nöjd :)
Sen åkte vi hem och åt lunch innan vi åkte till gymmet. Körde överkroppen och mage. Imorgon är det nytt program på bodypumpen.
Efter gymmet så åkte vi ner på stan, gick i hamnen och efter havet och avslutade i Pålsjö skog en sväng. Vädret har vart kanon, 16 grader varmt och soligt o ingen blåst. Härligt med andra ord!

I morgon ska jag och Usha skritta ut en sväng i vårvädret, hon har gått riktigt bra både igår och idag och på måndag ska vi träna! Längtar till tävlingarna nu!

Lite bilder från helgen hittills















Kram

Halvdag!

God morgon!
Idag blir det halvdag på jobbet. Ville vara lite ledig nu när Lotta är här så vi hinner umgås lite till så jag slutar ca halv ett idag! Då åker vi ut till Usha och rider, ikväll ska vi äta tacos och se på lite film eller nått på tv. Imorgon ska vi träna ihop på gymmet och sen stallet igen. Ska bli så kul :)
Lotta kom lite innan oss igår så hon var redan där när jag kom från jobbet. Vi hade en massa och prata om, och har fortfarande, tur helgen är lång :) berättade massor om Floridaresan, knappt sugen på att åka dit nu och shoppa lite :P Tror inte att Micke är så svårövertalad om det...
Medans vi pratade så fixade Micke sushin. Jag gjorde rullarna och han fixade ingredienserna och laxbollarna. Måste säga att det blev grymt gott!
Efteråt så åt vi den hemmagjorda glassen och deppade spel. denna gång blev jag sist båda gångerna :(

Nu är jag på väg till jobbet, tog en promenad ner till stationen på 30 min. Riktigt skönt ute och helgen ska bli solig och fin :)





fin lyckta och blommor jag fick av Lotta!

Kram

Tävlingar anmälda!

Så, nu har jag anmält till de första tävlingarna för i år. En MsvB2 i trolleholm den 13 april och en MsvB2 och B4 i Ängelholm den 27 april! det ska bli kul, bara att träna vidare till dess.
Igår skulle jag ju träna för bjarke. Tog ut henne ca 20 min innan och värmde upp i trav i galopp, skrittade lite och sen körde jag lite hårdare i traven i väntan på att han skulle komma. Men han kom aldrig och efter 40 min så skickade jag ett sms o frågade om vi kunde ta träningen en annan dag för jag behövde vara hemma senast halv 9 hade jag tänkt. Då ringde han kvickt upp och hade glömt skriva in att jag skulle rida :) han erbjöd sig dock att genast komma ut men vi bestämde att ta på måndag istället. jag hade ju ändå ridit en del och hade halvbråttom hem. Så det blev en egen träning igår..
När jag kom hem hade M lagat mat, nyttiga pannkakor med banan, havregryn, kanel, kardemumma och proteinmjölk. Mums vad gott det var. Frysta bär o keso till!
Sen gjorde vi egen glass, jordgubbsglass till imorgon när Lotta kommer :) Den blev också sjukt god :)

Nu är jag på väg till Malmö, det blir lugnt ikväll, ev en promenad bara. Usha vilar, det gör hon imorgon med för då kommer lotta på kvällen. På fredag får jag rida igen!

Kram








sovmorgon!

Idag fick jag lite sovmorgon, gick upp vid sju. men vaknade innan klockan av att jag var pigg och att solen lyste in, härligt!
Har vart iväg och bytt däck på bussen så nu är det sommarsulorna som är på!
Sitter på tåget nu på väg till jobbet.

Ikväll är det träning för bjarke, hoppas jag kan få till ett sånt bra pass som i söndags, vore kul om han fick se det.
Har börjat titta på lite tävlingar också och första blir i trolleholm om jag kommer med, hoppas det. en Msv B2. Börjar med en klass, sen blir det nog två starter i Ängelholm i slutet av april. sen är ändå tanken att hon ska säljas under året men när vet jag inte riktigt, förmodligen efter sommaren så jag kan tävla lite först :)

M kommer nog ikväll också, tror vi ska göra lite hemmagjord glass till på torsdag, då kommer ju Lotta ner och blir kvar till söndag :) Hemmagjord sushi blir det på torsdag också! mums!

Snart framme i Landskrona.
Kram

Söndag em

Idag blev det bodypump med Sigrid igen! Det var nog några veckor sedan det senaste BP passet, men det var bara att ta i ännu lite mer nu när kroppen har vilat sig från det :) Bra gick det i alla fall och benen skakade rejält efteråt likaså triceps. Ökade på lite där.
I morgon blir det bara core 30 min på kvällen efter stallet, M jobbar så då passar jag på att gymma här :)

Ridit har jag också gjort nu. Riktigt riktigt bra gick hon. Jobbade en hel del med galoppen och sluta på volt och piruett-förberedelser. Jobbigt sa Usha men kämpade på. Efter det så blev traven hur fin som helst. Tror inte hon har travat så fint någongång alls. Superfina längningar och några passagesteg på volten! Ska bli kul att träna på tisdag igen! I morgon ska hon bara longeras eller om jag går ut och går med henne en sväng.

Snart dags att ta tåget till Malmö igen, M har just slutat för idag och vi ska nog bara käka och sen blir det soffläge framför Tvn. Vi började titta på the wolf of wall street igår och fortsätter nog idag.

Kram

Bil-letande

Snart ska vi åka ut och leta lite bilar..har surfat runt lite men inte hittat nån direkt som jag vill ha...Vi åker och tittar lite på en bilfirma som verkar ha en del fina bilar och gott omdöme så får vi se vad jag hittar. Man kan alltid titta :)
Imorse var jag upp och red, hon gick riktigt bra idag! Fortsatte med Bjarkes övningar som vi gjorde i tisdags, mycket öppna på volt för att gå över till förvänd sluta. Mycket bra övning för att få med benen och mjuka upp ryggen. Sen red jag på fram och upp med formen och oj vilken skillnad det blir i traven så länge hon orkar. Gjorde en del galoppjobb men inga byten. I morgon fortsätter jag med travarbetet och rider nog lite linjer ur programmen. Det närmar sig tävling nu :)

Igår var Linda och Peter här på middag. Vi åt på racklettejärnet, dvs lagade maten själva medans vi satt vid bordet typ.. Mycket gott var det och jag tror jag åt liiite för mycket, magen stog åt alla håll =)
Sen spelade vi RappaKalja..jag kom typ sist..men det var väldigt jämt och väldigt roligt!
I em åker vi till Malmö, M jobbar i morgon och ska vara på Kastrup 06.00. Inte avis alls =) Själv ska jag gymma med S i morgon fm och sen rida innan jag åker tillbaka till M igen.

Bästa Ushi =)
 
Kram
 

15 grader

Riktigt vårväder är det ute nu, 15 grader och strålande sol :)
Fick lite sovmorgon i morse, gick inte upp förens sju! skulle vara på lite infomöte på banken på stortorget i Helsingborg på fm så det var ju smidigt. Har på em vart på kontoret och nu är jag på väg till Malmö och till M. Vi ska ut på promenad ikväll, tänkte gå ner mot ribban. Byter om direkt så hinner vi gå medans det är ljust ute.

Igår var jag först i stället och longerade. Vi var på utebanan, så skönt att kunna vara där efter jobbet. Höll på till kl var ca tjugo i sju och det var ännu inte mörkt! Blåste gjorde det dock men vi höll i oss :)
Sen tog jag en promenad till gymmet och gymmade i ca 40 min, ben, rygg och mage.

I morgon är det fredag igen, då kommet Linda och Peter över på middag! sen är det helg igen, inget spec planerat. lugnt på lördagen och på söndag jobbar M så då fixar jag med stall och gym :)

Kram

Super!

Oj vilken bra träning det blev för Bjarke idag. usha var loss och fin direkt från start och hon lyssnade väl på mina skänklar och flyttade lätt åt sidan när jag bad om det. Checkade av öppna på volten som jag fick göra sist och som hon inte riktigt lyssnade på då, men idag gick det hur bra som helst. Märktes att jag hade jobbat med det under tiden :)
Vi höjde snäppet lite mer nu och försöker få upp henne i formen samtidigt som hon ska jobba på bra med bakbenen, hon vill gärna dyka ner emellanåt och vi har också lagt henne där nere för att hon ska bli loss i ryggen men nu när hon är så fin så måste formen upp men att hon ska jobba på lika bra ändå. Hon gjorde det bra idag även om det var jobbigt :)
Red på kandaret och hon har verkligen kortat sin hals mot i fjol. Ska bli kul att komma ut på tävling igen nu!
Träning igen nästa tisdag!

Igår när jag skulle åka till stallet så var det nått pucko som hade krossat rutan på bilen :( Så det blev inget stall, det blev telefonsamtal till polisen och sen åka och lämna in bilen och få en hyrbil istället.. Lite väl dyr hyrbil så idag fick jag byta igen till en mycket billigare..Förhoppningsvis så blir bussen klar i morgon så jag kan få tillbaka den igen men nu blir det att köpa en liten bil som jag kan ha att åka till o från stallet med (och andra korta turer också) så får bussen stå parkerad i stallet i stället. Trist när folk ska förstöra bara.
M kom igår och vi var ute på en promenad, skönt för det var verkligen ett tag sen nu.
I morgon får jag lite sovmorgon för jag tar bilen till jobbet (gjorde jag idag med, lyx ;) ) ifall jag måste åka direkt till bilfirman efter jobbet.
Usha ska longeras i morgon och sen tänkte jag nog gå till gymmet för ett pass.

Nu ska jag lägga mig på spikmattan och sen sova!
Kram och god natt

Träningsmål

Igår hittade jag tre stycken jeans som legat i garderoben några år.. ett par är mina favoritet som jag inte kommit i på ca två år.. men nu fick jag nästan på mig dom och nu satt jag ett nytt mål att komma i den till påsk, dvs om 4 veckor ca. M är med på noterna med att ha ett mål så i morse hade vi invägning..haha. Så nu ska några kilon väck, eller i alla fall omfördelas så jag kommer i byxorna. Borde inte vara så svårt, sluta småäta och fortsätta träningen så borde det fixa sig. Ska klämma in några springturer och promenader också för det har det blivit dåligt med. Kul med en utmaning!

Ridningen i helgen har gått riktigt bra! Idag red jag på kandaret och hon var fin som smör. Stora fina byten och luftig o fin trav och galopp. I morgon får hon longeras och på tisdag är det träning för Bjarke.

Själv har jag tränat med Sigrid idag också, började med löpbandet i 15 min och sen ben på det. Här grym träningsvärk i magen efter gårdagens core.

Nu är jag på väg till Malmö för att hjälpa teres att plocka ihop montern, sen åker jag till M, han skulle först till gymmet..hehe.

Kram

Helg!

God morgon!
Äntligen är det helg igen och ingenting planerat direkt. Har varit en del helgen på rad nu som jag haft fullt upp men i helgen ska jag bara träna och rida och gå hemma o greja lite :) M jobbar men bara på dagtid så vi hinner ses på kvällarna.
Igår efter jobbet blev det en spontan-aw, en av Ms kompisar var med också, även han från Dalarna :). Var ändå hemma rätt tidigt och kl 22 låg vi i sängen och jag sov nog 22,02 :) Gick upp rätt tidigt i morse, strax e 7. Åt frukost och tog tåget hem.
Ska nu på gymmet med S, hoppas vi kommer med på ett core-pass, annars kör vi själva på gymmet. Sen ska jag städa lite och så blir det stallet i em. Ridning står på schemat!
Igår vilade hon med i torsdags longerade jag. M var med och mutade henne med massa morötter o knäckebröd och kliade henne så jag tror de blev bästa kompisar, han ligger i alla fall på plus..hehe.

Blåsigt är det ute idag, först var tågen inställt i morse men så ändrade dom sig och det körde i tid ändå. Tror det blåser mer mot Halmstad och uppåt, det blåser i alla fall mer här än i Malmö. Men det är soligt och varmt, synd att det ska blåsa bara...
Ikväll kommer syster och sover över, blev inget i torsdags för hon fick punka på bilen och blev försenad så hon sov hos en annan som bor närmare Malmö för att spara tid (är på Malmö Arena hela helgen på mässa). Men ikväll blir det lite mat här hemma, skoj =)

Nu ska jag hoppa i gymkläderna och möta upp Sigrid!!

Kram


sega ben

Efter benpasset i tisdags så kändes Mona ben lite halvsega på IWn igår. men det var bara att kämpa på och ta sig igenom 45 min och det gick. Både jag och S kände oss halvsega o kroppen, sen var det ett tag sen vi var på iw också.
Nu kör vi träning lördag o söndag med så kommer jag upp i 4 pass denna vecka. Har ju det som mål :)
Kom i säng tidigt igår, la mig på spikmattan och somnade.. tog bort mattan och så somnade jag direkt igen och vaknade strax e 6 idag o var pigg!

Fjärde dagen på rad som det är varmt o strålande sol ute, igår efter jobbet var det riktigt varmt o skönt :)
I helgen skulle det bli blåsigt och mulet..typiskt när jag är ledig.
Ikväll kommer syster ner och sover över och blir här till söndag, fast mest på mässan i Malmö..
Jag ska på ansiktsbehandling efter jobbet och den till stallet. Idag följer nog M med dit :)

Kram

Bättre

Igår var Usha som vanligt att rida igen, loss och fin och glad :) hon hade även fixat en rejäl lerinpackning ute i hagen så det var bara att borsta för glatta livet när jag kom.. hon såg inte ut att vara alltför missnöjd med det.. Idag får hon vila, hoppning i ridhuset och själv tänkte jag och S gå till gymmet för ett IW pass.
M är sjuk fortfranade så vi ses nog inte fören till helgen, fast det är ju snart :)
I morgon kommer syster ner och blir kvar till söndag också! Och så ska jag på ansiktsbehandling i morgon, ska bli himla skönt!

Strålande sol är det idag med. det har ploppat upp blommor överallt nu och gräsmattorna börjar bli gröna, eller de är redan gröna..härligt :)

Kram

gymmet klart

God morgon
Har nyss kört ett ben- och magpass på gymmet. Det var över en vecka sen som jag var där sist så nu är det dags att träna på igen! Skönt att vara där på morgonen och den blev ca 35 min effektiv träning och jag hann med allt som jag hade tänkt.

Igår var jag i stallet o red, hon var lite spänd över ryggen men det är inte så konstigt eftersom hon har stått i tre dagar. Men hon gick väldigt bra emellanåt och säkert så går hon bättre idag. I går var galoppen den bästa och vi övade på lite piruettgalopp och det gjorde hon bra. Tränar vidare idag :)

Strålande skär det idag också och helt vindstilla nästan. Igår var det 16 grader mitt på dagen, typiskt att man ska vara inne och jobba då..
Lite vårtecken hittade jag på lunchpromenaden i alla fall..







Kram

Måndag igen

På tåget påväg till jobbet igen. Helgen gick fort men ändå hanns det med väldigt mycket. Flög till Avesta, ok Arlanda, på lördag morgon. mamma o pappa hämtade oss för och så åkte vi hem. stannade för en pizza i Uppsala bara. Sen fikade vi lite hemma innan det var dags att höra sig klar för 30års fest med 20-tals klädsel.
Vi var i brovallsgården och det var nog ca 50 st där. God mat, lekar och bra musik så jag tror vi var hemma igen vid halv 3. superkul fest o alla var utklädda!


igår sov vi en stund, Oskar o Nattis kom förbi en snabbis. Sen åt vi lunch på dalahästen innan vi åkte till Arlanda igen och flyget gick 18.50. Var i lgh o Malmö strax e 21, då var det bara att duscha och sen krypa ner i sängen.
Vaknade utvilad i morse och nu är jag på väg till jobbet för en ny jobbvecka.
Ikväll blir det stall och ridning igen, har inte vart där sen i torsdags..

Kram

Fredag!

Idag är det äntligen fredag igen, startade dagen med lite sovmorgon och sen ett möte på kontoret i Helsingborg. Kul att träffa andra och prata lite, nu är jag på väg till Landskrona igen och ska jobba em innan det är dax att ta helg. Åker till Malmö direkt efter jobbet och i morgon flyger vi upp till Avesta för att gå på kalas :) så jag sitter här med packning och hoppas på att jag har packat allt som ska med!
Det blir nog en lugn kväll ikväll, M slutar jobbet ungefär samtidigt som jag så vi möts nog på stationen i Malmö och sen blir det nog bara att laga mat och packa om väskorna och den sova.

Igår red jag Usha och hon var riktigt fin. Hade kandaret på, och det nya pannbandet, och hon gick super. Lätt för skänkeln, jobbade på med det som jag gjorde för bjarke i tisdags och nu svarade hon direkt. Gjorde endel galoppjobb och fina o stora byten. Hon bråkade inget alls i galoppen igår, inte i tisdags heller. Nu blir det vila över helgen men på måndag ska jag rida igen!





Kram

Tidig morgon

God morgon,
idag blir det tidigt till jobb. Är på tåget nu och kommer till jobbet ca 20 i 8. Har kunder kl 8 så det är bäst jag är i tid! Har fullt upp idag med så dagen borde nog gå fort, sen är det bara fredagen kvar och sen helg igen!

Igår var jag och M nere på stan och inhandlade lite till festen i helgen. Nu har jag hittat allt som jag ska ha. Buttericks löste de mesta problemen :) Nu ska jag vara välja vilken klänning som jag ska ha, tar med båda som jag väljer mellan så får vi se vad som passar bäst. Kul kommer det att bli i alla fall.

Ikväll blir det stallet och ridning igen. Tror att kandaret åker på idag, måste ju prova det nya pannbandet på riktigt :) sen blir det inte stall förens på måndag :( Troligen så blir första tävlingen första helgen i april och sen helgen efter också, känns kul att vara på g igen!

Kram

Kanonträning

Idag var det dags för Bjarketräning igen. Redan efter att jag hade travat fram så tyckte han att hon såg väldigt fin och framåt ut. Jobbade ganska snabbt med galoppen och massa öppna o sluta för att hon ska bli kvickare i bakbenen och verkligen komma upp på yttertygeln. Nu när hon fick lite ofrivillig vila pga benet så har hon kommit lite på latsidan igen...jag fick ju henne rätt kvick för skänkeln innan hon blev tvungen att vila och nu är det lite att börja om från början igen. Men hon gjorde det väldigt bra och redan efter några minuter så kände jag hur hon höjde sig rejält framtill och tog i bakifråm o bara matade på framåt, häftig känsla :)
Gjorde mycket öppna på volt där hon skulle svara direkt på skänkeln, sen fick jag galoppera på en 8-volt och direkt efter bytet så var det in i öppna igen och hon svarade riktigt fint på det. Avslutade med att trava henne i öppna på 8-vilt och samma sak, direkt in i öppna så fort jag böt volt.
Det var inte en torr fläck på Usha tror jag edfter passet, och svetten rann rejält på mig också :) Varmt ute och uppvärmt ridhus = väldigt svettiga pass :)
I morgon får hon vila, det är hoppning i ridhuset och svårt att rida där då, och så tänkte jag och M gå på stan i Helsingborg och leta lite kläder till kalaset i helgen..30-års fest med 20-tals mode!
Efter det tar vi nog en liten löprunda.
 
Nu ska jag lägga mig och läsa en bok, köpte en ny bok på rean idag, Två Soldater av Roslund och Hellström. Har läst deras bok 3 sekunder och den är superbra, hoppas den här är lika bra!
 
Kram o god natt
 
Trött Usha som jobbade på bra.
 

Göteborg horseshow

Igår var jag och Linda som sagt på GHS, första gången som jag var där.
Vi gick runt på mässan först i ca en timme, handladfe ett superfint pannband till kandaret, svarta och vita swarowskistenar och högblankt läder, passade precis eftersom nosgrimmar är svart lack med vitt foder. Dessutom var pannbandet extra brett så jag kunde få på det på kandaret, det har vart ett problem med andra pannband tidigare. Köpte bruna fleecelindor också, passade perfekt till Usha :)
 
Det fina pannbandet
 
 
 
Sen såg vi WC i dressyr och senare på kvällen var det Göteborgs Trophy hoppning och vid 22,30 var det slut.
Vi var hos Lindas föräldrar i Falkenberg strax före 01 och då somnade vi gott.
Riktigt rolig kväll och många fina hästar har vi sett!
 
Idag gick vi upp till kl 8 och tittade på vasaloppsstarten, åt frukost och tittade sedan på hela loppet innan vi åkte hemåt.
Åkte nästan direkt till stallet och red, idag gick hon superbra. Inte nå bråk alls i galoppen utan hon var bärig och superfin. Gjorde många fina byten som var luftiga och många öppnor och slutor i både trav och galopp.
Hon var pigg och glad och kändes super. Snart är det dax att anmäla till tävling. Ska kolla om jag kan träna för Bjarke på torsdag, i morgon får hon vila.
Stannade på coop och handlade lite på vägen hem sen cyklade jag iväg till gymmet. Benen fick sig en rejäl omgång. Har fortfarande träningsvärk efter fredagens bodypump =) Ökade på den träningsvärken lite nu tror jag.
Har just ätit kycklingfilé, keso, mozzarella och massa grönsaker, sjukt gott. Ska göra mig fruktsallad nu och bara slappa och vänta på att M ska ringa.
 
I morrn är det måndag igen, helgen har gått fort som vanligt. Men den här gången längtar jag till måndagen för då åker jag till Malmö efter jobbet och träffar M igen efter nästan två veckor. Och i helgen åker vi till Avesta för 30-års fest, känner på mig att veckan kommer att bli riktigt rolig :)
 
Kram
 
 
Hyffsad hals på hästen..
 
Patrik Kittel gjorde en superfin ritt
 
H-P Minderhoud och Johnson, också superekipage
 
 

Mot Göteborg

Nu är jag på tåget på väg till Göteborg och ska gå på GHS, första gången jag gör det faktiskt. Har ju många gånger vart i globen och nu Falsterbo de senare åren men aldrig i Scandinavium, kul ska det bli i alla fall!
Linda hoppar på i Falkenberg så fram tills dess är det ensamt.

I morse var jag upp o red usha och det gick bra. Benet såg bra ut när hon hade fått rört på sig och det var inget konstigt alls när jag red,snarare tvärtom. Hon var loss och fin och pigg. Hoppas jag kan träna för Bjarke på torsdag.

Nu ska jag vila lite så jag orkar med mässan o kvällen :)

Kram

RSS 2.0