Super!

Idag red jag för Bjarke igen. Jag testade en ny kandarstång som jag lånade av Caroline i stallet, en sprenger Bemelmans och hon gick super på det! Har aldrig vart med om att hon tagit sånt stöd på bettet och ville verkligen framåt. Hon var lite försiktig i början men sen blev hon hur fin som helst. Tuggade på bra och såg jättenöjd ut. Bjarke tyckte att hon gjorde många saker bättre på bettet och framförallt skolorna blev bättre. Så nu har jag hittat ett sånt bett begagnat och köpt det :) Hoppas jag hinner få det till fredag!
I morgon ska hon longeras och på torsdag vilar hon.

Igår körde jag och Sigrid mitt benpass på gymmet, idag har jag grym träningsvärk i benen..haha. Hade lite kämpigt att gå i trappor idag :) I morgon ska jag köra det sista av mina fyra pass, det är biceps, triceps och mage. Sen är det bara att rulla om på övning ett igen som är rygg!

Nu ska jag ta och sussa, tänkte lägga mig i tid idag.
Kram o god natt

Aj aj

Idag var det dags för tävling igen, efter ca 6 v uppehåll.
Bjarke var där och hjälpte en annan tjej så han hann med att hjälpa mig på framridningen lite också och Usha kändes fin från första början :) Tjafsade lite med bettet men inte så farligt.
De sista varven innan jag red in på banan så kändes hon kanon och hade en finfin trav.
Väl inne på banan så var hon också fin och hon lyssnade. Hon tjafsade lite i första halten och grejade med tungan men kom igång bra, hann rida halva travprogrammet innan domaren blåste av mig då Usha blödde ur munnen. Domaren kom fram och sa att det var ingen fara för hon har troligen bitit sig i tungan när hon höll på med betten. Hon såg att Usha började greja i halten och sen har hon nog bitit sig. Hon kollade i munnen men hittade inget sår så jag skulle inte vara orolig sa hon men man får inte fortsätta om de blöder ur munnen. En mycket fin häst sa hon att Usha var i alla fall :)
Typiskt men det positiva var att jag hade känslan tillbaka efter Dagstorp då det gick katastrof. Pratade lite med Bjarke och han menade att bita sig i tungan kan alla göra och det är bara otur att det hände, däremot är hon inte jättenöjd med kandarstången nu när jag fått upp henne bättre i formen så det blir att jaga ny stång. Ska prova en sprenger-stång på tisdag som är hela annat utformad och som ska passa hästar som har trång mun och gärna lägger tungan över bettet.
Funderar på att ändra så jag rider några Msv B2 klasser nu i höst på vanligt tränsbett tills jag hittar en bra stång som hon trivs med och som jag kan rida på. Hon går ju väldigt bra på vanligt träns så det ska inte vara några problem.
Imorgon får hon vila i alla fall och på tisdag rider jag igen.

Var hemma ganska tidigt idag, hann med att vila lite och packa lådor innan jag och Sigrid gick till gymmet för ett IW pass på 45 min. Jobbigt men roligt :)
Imorgon är det gym och pass 3 på mitt träningsprogram, dvs ben!
Har fortsatt att packa nu på kvällen och det början bli ordning på det mesta nu, får ta några kartonger per kväll så ska jag nog vara klar på fredag, det är inte så supermycket att packa ner.

Nu ska jag vänta på att M ska ringa och sen är det dags att sussa. Blir nog spikmattan en stund också :)

Kram

Mamma Mia

Ojoj nu har vi kört två av mina fyra träningspass. Igår kväll körde vi ryggpasset, riktigt roligt och skönt pass och vi var bra slut i ryggarna när vi gick hem. Skönt att vara på gymmet halv åtta en fredagkväll 😊 tur att M är lika träningsglad som jag så vi kan ha fredagsmys på gymmet. Haha. När vi kom hem så skålade vi på proteinshake 😉. 
Idag blev det ett axel o bröstpass och jag tror att armarna darrar fortfarande. Ska bli spännande att rida om en stund... Riktigt roliga pass och givetvis tinga eftersom vi maxar så man blir rätt slut. Skön känsla när man går hem från gymmet! 

Nu är jag på väg hem och ska till stallet o rida o förbereda inför morgondagens tävling. Micke åker till Norge imorgon o jobbar så vi ses inte fören på torsdag igen. Sen på fredag så börjar vi med lägenheten!!! Jippi 😃

Rediga portioner ska jag äta

Kram 



Fredag

God morgon! Äntligen fredag igen 😊👍
Igår tränade jag för Bjarke och det kändes bra. Jobbade mycket i galopp gör att få igångn bakbenen igen, hon har blivit lite lat nu när hon fått vila några dagar och gått lite lugnare. Men hon svarade bra och på slutet var hon riktigt fin. Red på kandar eftersom jag måste ha det på tävlingen i helgen. På sista tiden nu så har hon gått bättre på tränsbettet än på kandar faktiskt så jag har inte haft kandaret så mycket. 
Idag ska hon vila och imorgon kör jag ett genrep inför tävlingen på söndag. 

Själv ska jag till Malmö efter jobbet. Vi ska träna först när jag kommer, mitt första träningspass på schemat och idag är det rygg. Sen ska vi nog bara ta det lugnt och ha fredagkväll 😊
Om en vecka så får vi nycklarna och då sätter vi igång med förberedelserna inför målningen 😃 ska bli så skoj!! 

Kram 

Nu är det dags!

Japp, nu kör jag igång med mitt tränings- och kostschema som jag fått. 3 mån from nu (dvs alledels lagom till jul!) ska jag gå efter ett visst kost- och träningsschema som är anpassat efter mig och vad jag vill. Det ska bli skitkul, säkert skitjobbigt också, och intressant o se vad som händer med kroppen. Maten ser inte så svår ut att hålla. Det är nästan som jag äter idag, bort med lite saker och in med andra saker bara. Ska äta rätt mycket egentligen men rätt mat givetvis.
Träningen är lagd 4 dagar på gym och tufft program. Egentligen rätt enkelt program där också men det gäller att ta i så nått händer och ett träningsprogram med struktur. Lite promenader emellanåt och så givetvis ridningen på det.
Jag kör som sagt fram till jul sen blir det ett uppehåll för att sen köra tre mån till New York tänkte jag, vi får väl se när de här tre mån har gått, om jag hoppas på det igen..haha.
Det är tur att Micke är lika träningstokig som jag och är noga med maten så det kommer nog att bli rätt lätt, men vin o godis lär det inte bli mycket av nu...
Har knäppt massa kort så jag får före och efter bilder och så ska jag ta under resans gång.
Jag kör igång redan i morgon :)

Idag red Sigrid Usha och det hade gått väldigt bra. Hon var morgonpigg och red på morgonen innan jobbet, hurtigt :) I morgon ska det tränas för Bjarke och på fredag vilar hon, då ska jag få mig en rejäl omgång på gymmet.. :)
Själv tog jag en promenad hem från stationen och sen var jag ute och sprang en liten runda på 3 km. Den rundan tyckte jag var riktigt jobbig i vår/vintras men nu springer jag den utan problem och ska hitta rundor som är 5 km som jag kan springa, men det blir i Malmö.. Inte så många kvällar kvar här nu.

Kram

Höst

Imorse var det kallt ute! Strålande sol men kallt, det märks att hösten är här nu. Jag har vart på kontoret i Helsingborg idag på en skog och lantbruks kurs så jag fick lite sovmorgon :) Sen tog jag en promenad hem från jobbet på em innan jag åkte till stallet.
Red idag och det gick riktigt bra! Hon kändes mjuk och fin, en aningens seg kanske men jag har inte ridit på en vecka heller...
Igår longerade jag för det var hästvisning i ridhuset med massa hinder uppställda, jag fick vara där inne men kände mig i vägen så jag gick på utebanan och longerade istället.
Imorgon rider Sigrid på morgonen så jag blir stallfri på em. Skulle åka till Micke egentligen men han är sjuk så vi hoppar nog det och ses på fredag istället. Så det blir nog en springtur och sen fortsatt packande av lägenheten.
Nu är det inte lång tid kvar innan vi får nycklarna så det blir att sätta fart med att packa ner sakerna :)

Kram

Sandhamn

I torsdags åkte jag och M till Stockholm och sov på Mosebacke hostel för att på fredag lunch bli upphämtade av mamma och pappa och Teres o barnen. Då åkte vi till Sandhamn med båt. Vi var framme i Sandhamn på em någon gång. Vilade ute på hotellet innan vi åt middag sen blev fredagskvällen rätt lugn. 
På lördagen så sprang jag och M en runda på ön på 5 km och sen gick vi ner i gymmet en stund. 
På em spelade vi minigolf med mamma och sen la vi oss i relaxavdelningen på spaet. Badade bubbelpool och i vanlig pool och bara tog det lugnt. 
På kvällen var det middag igen. 
I går så gick jag och M en runda, sen åt vi lunch och vid två åkte vi båten tillbaka igen. Vi tog flyget från Arlanda vid sjutiden. Hade tur som kom med på det flyget för det var fullt. Alltid spännande att åka på stand by biljetter 😊 man vet aldrig om man kommer med eller inte. Men billigt är det så det är värt det för det går alltid nya avgångar så fram kommer man. 
Nu är det måndag och dags att jobba igen. Ikväll ska jag till stallet och rida. Sigrid red i fredags och det hade gått bra 😊 sen ska jag försöka packa lite ikväll.. 










Träning *2

Igår var det träning för Bjarke. Hon var lite seg i bakbenen så gi jobbade med att få henne kvick och tillslut gick det väldigt bra. Det blev mycket travjobb bara och många skolor för att lossa henne. Det kändes bra på slutet och hon gick jämt fram med en bra bjudning. Nöjd med träningen och nästa träning är nästa torsdag 😊
När jag kom hem från stallet så kom ett par och köpte min soffa. Vi ska inte ha den i lägenheten i Malmö så jag passade på att sätta ut den på annons i måndags. Jättemånga har ringt och igår var det några som hämtade den. Så nu får jag sitta på kuddar på golvet o titta på tv. Hihi. Det är inte så många dagar till som jag är där på kvällarna. 

Imorse var jag upp o gymmade. 20 min på löpbandet och avslutade med intervaller. Sen blev det mage i några minuter innan jag var tvungen att gå ner och duscha o byta om. Ikväll ska alla på jobbet hem till en kollega och grilla o äta 😊 därför fick det lov att bli gym på morgonen idag. 

Kram 

Jobb igen

God morgon. 
Nu är jag på väg till jobbet igen. Semestern är slut men jag jobbar bara tre dagar och sen är det ledigt igen. På torsdag åker jag och M till Stockholm och  på fredag åker vi till Sandhamn med mamma, pappa och Teres. 
I söndags var vi först och gymmade i Malmö och sen åkte jag hem och red. Sigrid följde med till stallet och red och hon ska nu rida usha en gång i veckan 😊 blir perfekt nu när jag flyttar till Malmö så får jag lite hjälp! Det gick jättebra när hon red och usha såg ut att trivas. 
M kom på kvällen och vi tittade på valvakan och spelade Bingolotto! Men vann inget 😔
Igår åkte jag till stallet på morgonen och longerade ute. Sen tog vi det lugnt ett tag innan det blev promenad till stationen och iväg till Malmö. På kvällen fick vi till den nya lägenheten och mätte rummen eftersom vi ska beställa färg. Det är egentligen inte så slitet på väggarna men vi målar om ändå så blir det nytt o fräscht! Vi hann med att fixa elavtal, comhem och hemförsäkring också så nu är det fixat. Bara adressändring kvar. 

Ikväll ska jag träna för Bjarke och sen ska jag börja packa lite om jag hinner. Det börjar närma sig nu 😃

Kram 

Kryssning

Igår kom vi hem från kryssningen igen. Kom i-land till Stockholm vid tio på fm och så tog vi en promenad till stationen och åkte sen till Arlanda. Hade bokat flyg vid halv två, vi satt oss o loungen och åt lite lätt innan det var dags att gå ombord. Vi kom med på första försöket både dit och hem från Stockholm. Billigt och smidigt!
Kryssningen var rolig och vi hade superväder i torsdags när vi var i Helsingfors. Kunde lätt gå i T-shirt bara, solen gassade på rejält 😊 vi tog en hop-on hop-off buss och åkte runt i Helsingfors. Vi var för trötta att gå hela dagen så vi hann med att se en hel del. Sen gick vi lite i affärer och bara slötittade innan vi gick tillbaka till båten igen. Sov en liten stund innan vi gick upp och åt middag. Första kvällen hade vi bokat buffén men till andra kvällen så köpte vi tapas och delade på en flaska vitt vin. Väldigt gott 😊 frukostbuffé hade vi båda mornarna och den var riktigt bra tycker jag. 
Vi var hemma i Malmö vid fyra tiden igår. Slöade lite och sen gick vi till gymmet oxh körde ett lätt konditionspass. Löpband och crosstrainern för mig o sen avslutade vi med magen. 
På kvällen gjorde vi inte så mycket. 

Idag sov vi ut och sen gick vi till gymmet. M sprang på löpbandet hela tiden, kag började på löpband en stundoch  körde sen benen och sen gick jag tillbaka till löpbandet efter ett tag och så körde vi intervaller. Pjuh! Men nu ska kondisen upp till Vasan. 
Åkte hem till hbg på em och har vart i stallet och ridit. Det gick väldigt bra trots att hon vilat i tre dagar nu 👍😊 traven känns väldigt bra och hon blir hela tiden starkare. Imorgon kämpar vi vidare. 
Sitter på tåget till malmö igen. Maten är klar när jag kommer 😃

Några bilder från senaste dagarna 







Kram

Semester

Igår fick vi riktigt mycket gjort. Jag började dagen med att åka till stallet och usha fick nya skor. Sen red jag ett pass som gick väldigt bra. 
Hem igen och slöa lite i soffan med M innan vi åkte till gymmet, 24h i Helsingborg. Körde axlar bröst och triceps och en hel del mage efter det. 
Sen åkte vi hem och åt o slöade lite till innan vi åkte till väla. Jag handlade ert par nya g star jeans och en träningströja. Sen köpte vi en bok om new york och lite glasflaskor att ha chili och olja i. Gick runt lite på Ikea och tittade för att få lite inspiration till sen. 

Väl hemma igen så lagade vi mat och  kollade på tv o spelade yatzy. 

Idag sov vi ut sen kilade jag iväg och köpte nybakade frukostbullar och så åt vi långfrukost. Körde M till tåget och själv åkte jag till stallet. 
Red ett bra pass idag också, den här gången med kandar. Hon jobbade på riktigt bra. Nu får hon vila fram till lördag eftersom jag kommer vara borta nu i några dagar. 
Sitter på tåget nu på väg till Malmö. Senare ska vi ner och köra ett benpass på gymmet. Sen packa väskorna för imorgon för tidigt imorrn åker vi till Stockholm och det är dags för kryssning 😊





Kram 

filmen

Här kommer fimen från torsdagens Msv B4 :)
 
https://www.youtube.com/watch?v=8AyPEwm6O9M&list=UUeP_XVAWLhMjps3Fbsp8stA
 

Nytt gym

Igår gick jag och M och fixade nya gymkort i Malmö. Vi tog på fitness 24 seven och då kan man vara på alla anläggningar i hela Sverige. Dessutom har jobbet avtal med dem så kag betalar bara ca 166kr/mån. Skillnad mot nu när jag betalar 400/mån på filborna 😊👍
Så idag blev detpremiärpass på gymmet på värnhem oxh det är precis där vi ska bo också. Riktigt fint och fräscht gym. Tjejavd finns också, kan vara skönt att vara där om jag gymmar själv på kvällen. Idag testade jag lite därinne oxh det finns allt man behöver. Men sen var jag ute och gymmade med M också. Det blev ett bra benpass idag. Imorgon ska vi testa i Helsingborg för vi sover hos mig inatt och är i hbg hela dagen imorgon. 
Nu är jag på väg hem och ska åka till stallet. Usha ska få longeras idag. Hon har fått vila i två dagar efter att hon gick så bra på träningstävlingen i torsdags 😊

Igår skrev jag papper på lägenheten också så nu är den såld! Tjejen flyttar in 1/12 eller tidigare om hon kan flytta tidigare från sin hyresrätt. Hon ville flytta in den 1/11 och det vore perfekt för mig men vi får se, skönt att den är såld i alla fall. Och om tre veckor ca så flyttar vi in i lägenheten Malmö 😃

Igår sprang M också midnattsloppet i Malmö. 44,41 blev tiden, riktigt bra! Han var nöjd eftersom han inte har sprungit så mycket på senaste tiden. 

Ikväll ska jag ladda upp filmen från i torsdags också! 

Kram  

Bästa usha

Åh vad det gick bra på tränings tävlingen igår. Red msv b4 och det var en riktig domare som dömde, har ridit för henne några gånger innan. 64,3% blev det och jättenöjd!! Bjarke var där o hjälpte mig lite, han hade en annan elev där också som red alldeles efter mig. Han tyckte att det såg bra ut och när han läste protokollet tyckte han att kag skulle vara jättenöjd! Fick många sjuor, har nog aldrig fått så många sjuor i traven någon gång :) många sjuor i galoppen också. Nu är jag laddad för tävling , men det är tre veckor kvar så vi hinner träna ännu mer!
Mixke var med och filmade så jag ska ladda upp den sen men det blir inte fören på söndag. Nu ska usha vila i två dagar och jag ska vara nere i Malmö! 

Sista jobbdagarna idag sen har jag semester till den 16:e! Härligt! 

Kram 








Torsdag

God morgon. 
Det har vart riktigt sen sommar dagar hela den här veckan. Igår hade vi runt 22 grader och i förrgår när jag åkte hem från stallet strax efter åtta så hade jag bara T-shirt på mig och frös inte alls 😊
Ser ut att bli riktigt varmt idag också. Eftersom det är så soligt och varmt så har det bara sagt poff så har chilin på balkongen blivit röd. Det är hur mycket chili som helst, säkert tio chilin per planta och jag har fyra plantor. Vi behöver inte köpa chili på bra länge 😊

Igår åkte Linda med mig till stallet. Det var hoppträning först så jag red rätt sent. Hon är brunstig nu och bråkade i början men sen kändes det väldigt bra. Fast hon är brunstig så lyssnar hon framåt och jobbar på riktigt bra. Det blir bättre när jag får rida ett tag och hon blir  mjuk i kroppen. Traven kändes riktigt fin på slutet. Linda filmade så jag ska lägga upp en filmsnutt sen. 
Ikväll är det pay and ride i Åstorp. Förhoppningsvis så följer M med, han kände sig krasslig igår men hoppades att det skulle bli bättre till idag 😊 följer han men så blir det film idag också! 


Några av de röda chilina ! 

Kram 

Onsdag

God morgon!
Har just vart på gymmet och kört ett pass för överkroppen. Ett kortare pass men rätt intensivt. Nu är jag på väg till jobbet och efter jobbet blir det stall och Linda följer med och filmar lite 😊

Igår red jag för Bjarke. Det gick väldigt bra trots att hon var superbrunstig. Mitt nya ridsätt gör att hon inte blir lika tjurig som innan. I af hittills 😝
Red igenom msv b4 programmet och det kändes riktigt bra! Jag fick plats på pay and ride imorgon också och startar 20.40. Micke följer med då och filmar också :)

Kram 

Pjuh

Oj vad jag är slut i kropp o ben nu. Har just vart på ett IW pass och benen var rätt trötta efter lördagens benpass på gymmet.. Vi hade endel riktigt tunga låtar och körde välding många semiflex-låtar så imorgon kommer det säkert att kännas ännu mer :)
Jag har lovat mig själv att köra minst ett konditionspass i veckan nu för att få upp kondisen till öppet spår. Då kan det vara ett spinningpass, iw-pass eller löpning. Kommer också köra rodd på gymmet och givetvis fortsätta med styrketräning och framförallt överkroppen. Det blri skoj att ha ett mål att träna mot!
Usha vilade idag, red båda dagarna i helgen och det gick väldigt bra. Igår red jag på kandar och båda dagarna har jag fokuserat på min sits. Igår blev det med krumelurer som i programmen, i morgon är det träning för Bjarke igen.
 
Igår var jag och M bio här i Hbg, vi såg Lucy. Rätt bra film som var lite mysko vissa stunder med helt klart sevärd :)
Nu är M och jobbar och sen ses vi på torsdag igen. Förhoppningsvis så är jag med på pay and ride på torsdag och då följer han med och tittar. Står just nu på reserv men jag hoppas jag kommer med..
 
Nä nu ska jag kolla på lite hotell i stockholm. Först ska vi till stockholm nästa vecka när vi ska på kryssning men då ska vi inte bo kvar på hotell. Sen åker vi upp veckan efter igen och sover på hotell torsdag till fredag och sen åker vi ut till sandhamn med mamma, pappa och teres. Så nu ska jag leta efter någonstanns att bo, finns ju lite att välja på :)
 
Kram
 
 
 

RSS 2.0