gym!

God kväll!
Idag blev det lite sent hem från jobbet igen. Fast jag var inte kvar o jobbade utan jag var hos frissan och fixade lite slingor och klippning som vanligt, skönt att det är fixat!
Var hemma strax före 7. Åt bara lite och sen åkte jag iväg till gymmet och körde ett rätt hårt pass för hela kroppen. Usha vilar idag också eftersom jag blev sen hem. Det gör henne vara gott att ta det lugnt efter tävling :) i morgon ska vi ut och rida igen. Sen är det fredag igen och så jobbar vi bara halvdag, härligt!

Kram

smatter

nu är vinterdäcken på på bilen och det smattrar bra när jag åker..haha. nu kan kylan få komma (fast helst inte) men jag är redo i alla fall!
snabba var de på att byta också så jag kom bara en timme senare till jobbet och jobbade en timme längre. hade ju bilen dit så jag var hemma rätt snabbt ändå.

åkte till Usha och longerade henne, hon såg pigg och glad ut. ridhus och stall stog kvar efter stormen igår, pjuh. lite träd som hade blåst omkull bara.
i morgon ska det ridas igen, ingen rast o ro här inte :)

stannade på coop på vägen hem och köpte godis, har vart sugen sen i söndagskväll och när jag väl var i affären så var jag inte sugen men jag köpte lite lite bara för att..
ligger nu i sängen o lyssnar på Winnerbäck, är något sugen på att se han på torsdag i Malmö igen men en gång får räcka.

kram

Håll i hatten

Idag blåser det minsann storm.
Åkte bil i morse för jag misstänkte att tågen skulle ställas in och mycket riktigt så ställdes de in kl 16.
Var ute på ett kundbesök på em och från att jag kom tillbaka till jobbet och innan stormen kom riktigt så tog det inte ens 30 min. Åkte hem då och det gällde att hålla i sig när man gick till bilen på parkeringen. Väl inne i bilen så trodde jag att den lilla bilen skulle blåsa med. Det gick i alla fall bra att köra hem, lite svajigt och blåsigt men inga farande grenar eller så.
Hämtade upp matkassen på vägen hem och sen har jag bara vart hemma hela kvällen. Det viner verkligen utanför fönstren men jag tror att det värsta är över nu. Ström finns det också tack o lov.
Har haft tvättstugan på kvällen och allt är nu rent =)
 
Linda skickade över bilderna från i går också, bara en sisådär 235 st =) Tack bästa Linda :)
 
Några smakprov
 
Imorrn är det dags att sätta på vinterdäck på bilen..dubbdäck och +13 grader..hahaha
 
Kram
 
 

Tävling

Idag var det dags för tävling igen, denna gång i Ängelholm. Det tog 15 min att åka från stallet till tävlingsplatsen, mycket behändigt :)
Hade tur som fick med mig Linda idag också, mycket trevligare med sällskap än att åka själv!
Det har väl gått sådär om man tittar på domarsiffrorna men jag är ändå nöjd. Det som drog ner i båda klasserna var skolorna (öppna/slutor) som vi brukar få rätt bra på nu den senaste tiden men idag var det i princip bara 5:or och med koefficient 2 så förlorar man en del poäng. I msv b red jag dessutom fel väg :P och så blev det ett orent byte. Hon var inte riktigt framme för skänkeln och kröp då bakom lodplan och lite framtung.
Har svårt att få till den där bra ridningen på tävling men det är bara att träna på just det, att tävla. Nu är det en tävling kvar, om en månad sen är det vinterträning och befästa msv b rörelsen. Vi är ju fortfarande rätt nya på den nivån.
Vi hade tur med vädret, 16 grader varmt o sol. Men när vi kom hem till stallet och hade packat ur allt så började det regna och sen har det regnat hela eftermiddagen. Det börjar blåsa lite nu också och det väntas ju bli storm i morgon kväll/natt.
Tur att Usha ska vila i morgon så jag inte behöver åka dit. Det gäller nog att hålla sig inne i morgon så gott det går.

Kram

Winnerbäck

Ja vad säger man, han är helt enkelt bäst :) synd bara att två timmar går så fort när man vill att de ska gå långsamt. Riktigt bra var konserten i alla fall!

Annars så har det vart full fart idag. Det blev ett rätt hårt pass på gym för hela överkroppen och sen åkte jag till stallet och red igenom Usha. hon kändes bra, lite ofokuserad först men sen kom hon igång bra! Duschade henne efteråt och såklart rullade hon sig i spånet så fort jag släppte in henne i boxen...

I morgon åker vi från stallet ca 9, har start 10.38 och 13.00 så det blir varken tidigt morgon eller sen kväll. Skönt! Dessutom får man sova en timme längre också. Ska hämta upp linda på stationen vid halv 8 så åker vi ut till stallet.

Kram o hej








Lördag!

God morgon, eller förmiddag!

Lördag idag, sov ut länge i morse och vaknade utvilad strax e 9.
Har hunnit städa lite, slängt en massa skräp och dammsugit..Ska snart gå ner med lite saker i källaren och sen iväg till gymmet en sväng. Idag blir det överkroppen som får jobba, igår var det benen som fick sig en omgång på gymmet.

Senare på em ska jag iväg till stallet och iväg till rida o fixa Usha inför i morgon, tävlingsdax igen :)

Ikväll ska jag och S på Winnerbäck på Arenan, det ska bli grymt kul!

Bäst jag sätter fart om jag ska hinna med allt.
Kram o hej

Fredag!

god morgon.
Idag är det fredag igen, redan. Tyckte nyss att det var helg. Sitter på bussen som kryper fram i 20 km / h..nån luftbubbla i tanken eller nått.. hoppas det går lite fortare snart..är typ halvvägs till jobbet.

Igår red jag lite igen, red egentligen bara igenom det som vi tränade på i onsdags och det kändes bra. Gjorde några fina byten som kändes bra samt lite förvänd galopp. Idag får hon vila och så kör vi imorgon igen. Själv ska jag till gymmet efter jobb och köra ett pass. I morgon ska jag och Sigrid på Winnerbäck :) Wihoo!

Kram

Kanonträning!

Idag har värmen fortsatt även om det har varit mulet ute.. 16 grader är ändå rätt najs för att vara i slutet av oktober! Nu på kvällen har det blixtrat ute och det är fortfarande 16 grader..skumt.
 
Det var dags att träna med Usha för Bjarke idag och det gick verkligen superbra! Redan när jag travade fram så kändes hon bra och han tyckte att vi hade ett fint flyt och en bra takt. Gjorde lite öppnor i trav och jobb på 8-volt innan det blev galoppjobb med fokus att hålla henne på yttertygeln, upp med fronten och jobba med bakbenen vilket gick väldigt bra. Sen red vi lite öppna och sluta i galopp, sluta in till mitten och sen rakt fram.
Några byten gjorde vi och de var bra, tjatade inte så mycket om dem för dom kan hon ju. Ska bara bli mer luft i bytet och det blir det när hon kommer upp i fronten.
Avslutade med att trava henne på volten och upp med fronten så hon får trampa på fram och upp med benen, några steg blir riktigt bra så det är på gång. Vinterträningen kommer nog att ge en hel del. Det känns som att jag hittat rätt sätt att rida nu och att Usha orkar mer och går utav sig själv nu och då blir det genast mycket lättare att rida. Han tycker att hon blivit en helt annan häst och att det går väldigt bra nu, han var tom stolt över mig att vi hade blivit så duktiga :)
I morgon rider jag lite igen men rider bara igenom henne och så vilar hon på fredag.
 
Haha när jag gjorde i ordning Usha på stallgången så kom en liten minimini ödla och spatserade förbi på golvet!
 
Nu ska jag ta och stryka lite kläder så jag har nått att ta på mig i morgon på jobb..sen ska jag slöa lite till framför tv'n. Har blivit väldigt mycket tid i soffan nu på kvällarna när jag inte är i stallet till kl 21 längre :)
 
Skön höstvärme
 
Den lilla lilla ödlan
 
Kram o hej
 
 

Sommarvärme!

Om det var grått och ruggigt igår så har det verkligen vart sol och värme idag, 17 grader när jag åkte hem från jobbet :)
Idag blev det corepass med S efter jobbet. Riktigt drygt och jobbigt och magen känns av.. 3 låtar med plankan, så plankan i 9 min typ..det borde kännas i morgon. Nös när jag kom hem och det gjorde rejält ont i magen..haha.

Har bara tatt det lugnt efter gymmet, lagat mat och plockat undan lite och tittat på Tv, skön kväll.

I morrn är det onsdag, träning för Bjarke på kvällen. Tävling på söndag igen!

Kram

grått o trist

Ujuj idag har det vart grått o trist väder, men ändå varmt. typ 11 grader hela dagen och även när jag åkte hem från stallet på kvällen. När jag gick till bussen i morse så var det fortfarande mörkt ute..tur att vi vrider om klockan på söndag!

Efter jobbet så blev det att äta och ta fet lite lugnt innan jag åkte till stallet och red. Gick riktigt bra idag också, red på kandageb och mycket lösgörande i låg förm men att hon får trampa på med bakbenen. jättefina och luftiga byten blev det också. känns bra inför tävlingen på söndag :)

Nu är det dax att sova. vi har just kikat på two and a half men och skrattat :) sjukt kul serie.

Kram o god natt

Färdigmålat

Jepp, allt hann bli klart under helgen :)
Det blev väldigt bra måste jag själv säga. Nu fattas det bara en hallmöbel som ska dit.
Så nu är hallen nougatfärgad i stället för ljusrosa som var sliten och lite svarta streck på lite här o var!
Att måla om är ju ett väldigt enkelt sätt att fräsha upp väggarna :)
 
Under målningen:
Efter:
 
Liten mysbelysning:
 
Idag har jag också ridit och det gick väldigt bra. Hon har tagit det lite lugnt i veckan eftersom det gick så himla bra på tävlingen i söndags. Men idag blev det ridning och hon var pigg o glad och hon kändes väldigt fräsch.
Igår longerades hon och busade på med bockar o pip :)
I morgon fortsätter vi med träning, tävling på söndag igen och det gäller att träna till dess.
 
Det blev en sväng på gymmet idag på kvällen också, inte alls så mycket folk då jag var där nära stängtid.
Benen och axlar o magen fick sig en rejäl omgång :)
 
Nu har vi käkat tacos och strax sett klart på Solsidan.
Kan bli liten glass till efterrätt :)
 
Kram
 
 

Målning på gång!

God morgon!
Idag ska det målas i hallen :)
När Rusta öppnar kl 10 så ska jag dit o köpa färg. Har redan valt färg, det blir nougat. Färdigspacklat är det också (två små hål som de haft hatthyllan på) Sen ska det målas!!
Har kikat på en hallmöbel på chilli som jag är sugen på att ha sen:
 
                                                     bilder från chilli.se
Lutar åt bild 2 eller 3 :)
 
I stället för hatthylla så blir det krokar att hänga jackor o väskor på, tar mindre plats och ser bättre ut.
 
I övrigt så blir det stall senare i em och så är det tvättstugan i em också, ska bara ha en rätt lugn dag med massa pyssel.
 
Hörs senare.

Lugn kväll

God kväll,
Igår blev det en lång arbetsdag. Strax e 18 åkte vi alla mot kontoret i Lund för medarbetarträff med 6 st andra kontor och kom därifrån vid 22 ca. Vi hade lite info och grupparbeten. Hade tur och fick skjuts hem och var hemma strax före 23. Bara att duscha och studsa i säng. Tog lite sovmorgon i morse och åkte med tåget strax e 8.
Efter jobbet idag så blev det stall och vattenband för Usha. Hon trampade på bra och såg väldigt pigg ut! I helgen ska jag rida igen :)

Har inte gjort så mycket mer på kvällen, var hemma strax före 19,30 idag och har bara tagit det lugnt. Kändes som att det behövdes efter gårdagen.
I morrn är det fredag igen! Har inget alls planerat i helgen, härligt!!

Kram

Ändrade planer

Det blev ändrade planer för stallet idag. Caroline messade på lunchen och sa att hon var i Danmark och skulle inte hinna hem till vattenbandet så vi bytte till torsdag i stället så då fick usha bli longerad idag i stället för torsdag.
Hon var en vandrande lerhög när jag kom och fick borsta o skrubba henne länge men det led hon inte av, tvärt om. Ibland misstänker jag att hon rullar sig i den värsta leran bara för att jag ska borsta henne så länge som möjligt :) Det är nog bland det bästa hon vet.
Hon var väldigt pigg och framåt och fin idag, såg inte nå stel ut eller trött i kroppen. I morgon ska vi vara kvar på jobbet, eller vi ska till Lund-kontoret, för medarbetar träff så hon kommer få vila i morgon.
Det blir nog en sen kväll i morgon, det ska vara klart ca 21,30...tar lite sovmorgon och börjar 8,30 i stället.

Nu ska jag lägga mig o kika på fotbollen 2-4 till Tyskland. Bra Sverige.

Kram o god natt



slutkörd

Huh vad jobbigt dagens iw pass var. Lyckades inte komma upp i maxpuls fast benen var som spagetti och jag tog i allt jag kunde. Ibland är det bara så..
Egentligen ogillar jag iw passen men känslan efteråt är riktigt skön. Sen avslutade vi med 30 min core så nu är hela kroppen slutkörd, me like!

Usha har vilat idag, i morgon är det hennes tur att jobba hårt, på vattenbandet och jag ska titta på! det gäller att fördela arbetet!

Det får bli ett kort inlägg, ligger i sängen och ska sova nu. Ögonen går i kors och svider, tror det är ett säkert täcken på att jag bör sova!

God natt

Hahaha

Måste bara kolla på denna film på youtube
http://www.youtube.com/watch?v=dMH0bHeiRNg
Det är så sjukt kul att se, tror jag skrattade så jag grinade igår när vi tittade på den :)
 
Kvällen i går var riktigt rolig, vi började på jobbet och hade verksamhetsplanering i några timmar innan vi gick ut och åt. Det var oktoberfest i Landskrona så då passade vi på att gå ut o äta. Sen var vi kvar på puben och pratade lite och så innan vi åkte hem. Var hemma ca halv ett.
 
Idag åkte jag iväg till Landskrona igen men denna gång på tävling med Usha. Startade 12,45 och 14,45 så det blev sovmorgon i morse!
Första klassen, Msv B2 red jag lite mesigt inne på banan, framridningen gick väldigt bra och hon var riktigt fin men så tappade jag lite på banan. Fick ändå 60 % och hamnade på plats 12 av 21 tror jag.
Båda bytena satt bra men jag klantade mig i den enkla bytet och några mer slarvfel under programmet.
 
Hon fick gå in i bussen och äta och halvslumra lite innan det var dags att ta ut igen men jag red bara fram i ca 20 min till andra klassen. Det var debut i Msv B4 och jag hade knappt ridit igenom programmet innan :)
Inne på banan red jag mkt mer och hon var mer alert men blev trött på slutet. Alla fyra byten satt bra och de enkla bytena var också bra. Slutade på 62,7% och hamnade 7 av 12 tror jag. Klarade kvargränsen till Msv A men jag måste ju ha ett kval till. Domaren tyckte om oss och skrev att Usha var en snygg häst med potential :) Det var skojjigt att höra.
 
Lagom till jag kom hem till stallet och hade ställt in henne  i boxen så började det spöregna och har gjort så hela kvällen nu.
 
Nu ska jag slöa lite innan det är dags att sova för att studsa upp till jobbet i morgon igen.
 
Kram o hej
 
Vilar lite..
 
Pigg igen efter ritten i Msv B4
 
 
 

På väg till jobb

Japp, på en lördag.
Annars har jag varit väldigt effektiv idag, började dagen på gymmet och körde ett rätt hårt pass med ben och rygg. ryggen känns av redan :) sen fortsatte jag mot stallet o red igenom Usha som kändes väldigt bra. jag kunde inte rida programmet för de hade gränsat av ridhuset och höll på med en unghäst på ena sidan. Bjarke hojtade att det var min nästa häst, visst om du byter rakt av mot Usha så jag och få skrattade han :) det hade supergång och kommer nog bli nått väldigt bra. Allt är klart inför i morgon så det bör gå snabbt i morrn. Tror inte jag behöver åka fören halv elva ca.

Kram

pluggar

Just nu sitter jag o pluggar in det nya programmet inför söndag, msv b4. Red det idag men jag tyckte att jag kom fel på slutet men jag hade bara glömt en grej så jag har hyffsad koll..tror jag. Får rida igenom det i morgon igen. I alla fall så gick hon riktigt bra idag och i morgon får hon gå ett lättare pass men att jag rider igenom båda programmen.

Efter stallet tog jag fredagkväll i soffan framför fotbollen på tv.
I morgon ska jag upp till stallet på fm för på em ska jag till jobbet igen. Vi ska först ha lite verksamhetsplanering i några timmar och sen ska vi ut och äta på kvällen. Blir nog inte såå sent eftersom jag ska tävla på söndag. har som tur är fått sen start :)
Hinner jag så blir det gym i morgon innan det är dax att åka, åker inte fören strax e 15.

hörs i morrn.
Kram

Bra träning

Idag gick det superbra på träningen. Hon var kvickare i bakbenen och hade mer tryck igenom hela passet. Det var bra att jag tränade nu för hon är brunstig och sådär småseg och tjurig men jag fick hjälp med det o efteråt gick det väldigt bra. Red igenom msv b programmet och det kändes bra! väldigt bra tryck i traven, galoppen var ok men lite halvtjurig emellanåt. Förhoppningsvis så blir det bättre till söndag :) Det gäller att jag rider på lika mycket i traven när jag rider fram för sen går hon som på räls hon hon väl är igång och framme för skänkeln. Aja det blir bättre i af.
Efter min träning red Bjarke en av sina hästar o jag kikade lite medan jag skrittade av. Väldigt fin häst, kolsvart och superfin gång.

Var hemma tidigt faktiskt, redan kvart över 8. Har städat lite hemma och slöat i soffan framför Tv:n.
I morgon är det tvättstuga och gym som gäller. Usha vilar och så rider jag fredag o lördag så ska hon vara på topp på söndag :) min plan är så, hoppas hennes också är det..

Kram

mörkt

Huh nu är det mörkt ute nästan när jag går till bussen. Det är iof mulet ute men ändå..varmt är det i af tack o lov.

Det blir träning för bjarke i dag i stället för igår. Igår red jag ändå och det var hoppträning i ridhuset och Usha såg väldigt förvånad ut när det var stora 140 hinder överallt :)

Nu har det blivit klart också att Patrik kittel kommer och ska ha en clinic på gunnarlunda i slutet av november! det ska bli skitkul att se på :) :)

Nu kommer bussen.
Kram

varmt

Idag har det vart riktigt varmt o skönt igen. 14 i morse och 18 grader när jag åkte hem från jobb. Härlig höst än så länge :)
Idag hämtade jag matkasse också, första gången på länge nu. Hade glömt hur skojjigt det var att plocka upp maten, haha.

Ett core pass på kvällen blev det också och efter gymmet gick jag hem till katterna och gav de mat och vatten o kelade med dem. I morgon kommer Sigrid o Gustav hem igen så det var sista dagen för kissevakt idag :(

I morgon är det träning för Bjarke som gäller. Men först jobb såklart :)

Kram

Helgen

Så var denna helg också över. Huh vad fort det gick.
Idag gick vi först på en promenad i Pålsjö i strålande sol, sen åt vi nere på stan, kycklingsallad :)
Sen var det nästan tajm för att de skulle åka hem. Vi åkte först till stallet och lassade ur ett täcke och i med två andra täcken. Efter att de hade åkt så gick jag in Usha och fixade klar henne för ett ridpass. Idag gick det väldigt bra, galoppen var mycket bättre än igår och traven blev finfin. Red samtidigt som Bjarke, skoj att se när han rider också.
Skrittade ut i solen efteråt. I morgon får hon vila och på tisdag är det träning igen.
 
Senare på kvällen så var jag på gymmet i mina nya byxor :) Gick så bra att gymma i dem så!
 
Detta följde med hem från Väla igår
 
Nej nu ska jag lägga mig och läsa lite. Sovmorgon i morgon för jag åker bil!
 
Kram o god natt
 
 
 

Helgen so far

Söndagförmiddag redan. Oj vad dagen igår fick fort. Kan vara för att vi var på Väla i 4,5 h..så länge har jag aldrig vart där :) fast vi både åt och fikade också.
Började dagen igår med att åka till stallet och red. Det gick riktigt bra igår, hade kandaret på och hon tjafsade inte lika mycket igår men hon försökte ändå komma undan några gånger när det blev jobbigt. Fick till en finfin trav på slutet med bra takt och kvicka ben. Fortsätter med det i dag, det blir stallet senare på em när mamma o pappa har åkt hem.

Efter shoppingen igår så kutade jag först upp till katterna o gav dem mat o kelade med dem och sen åkte vi och köpte mat, thai. Mums!

Somnade som en stock vid tolv.

Nu ska vi snart ut på promenad i pålsjö skog. Hade tänkt gymma senare ikväll om jag hinner och inviga mina nya och grymt sköna träningsbyxor!




Fredag!

Wihoo, fredag igen och idag kommer mamma och pappa ner :)

Igår var jag i Malmö igen på kontaktombudsträff. Anna körde bil så jag fick åka med henne och vi hann med att snacka en massa :)

Åkte till stallet senare på kvällen och longerade. Såg till att hon skulle vara kvick i bakbenen och det var hon faktiskt. Rätt stor skillnad mot när jag longerade för någon månad sen. Idag får hon vila.
Hinner jag så ska jag till gymmet en sväng efter jobb innan de kommer. Känns som att det var länge sen jag gymmade men det var ju i helgen. Men ändå...

Kram o hej

lejon

Idag var jag upp och hälsade på katterna och gav dem mat o vatten. De blev glada när jag kom och började genast kurra och skulle gosa. Var tvungen att gosa ett tag innan jag gick hem. Är dökär i den stora missen, stor som ett lejon och megahårig :)


jag har nog aldrig sett sån stor misse.


den andra är inte lika stor men hon är megasöt också :)


Sen åkte jag till stallet och red Usha. Idag var hon på väldigt bråkigt humör i början och ville inte alls jobba med kvicka bakben. Hon tyckte man kunde stå på bakbenen istället.. det tyckte dock inte jag så jag red fram i full galopp och sen kunde hon jobba som vanligt. Hon blev bättre tyckte jag på slutet än igår och benen blev kvickare. Säkert var det lite träningsvärk sen igår som satt i men nu fick hon jobba ändå annars kommer vi aldrig ur träsket. Det var faktiskt länge sen som hon bråkade nu men nu har jag börjat kräva ännu mer av henne och då blir det genast lite jobbigare. Ska kolla tänderna på henne också, det är ett år sen nu och jag tycker hon tjafsar för mycket med munnen plus att det luktar lite illa. De tar ut en riktigt bra tandis lite då och då så nästa gång hoppar jag på. Typiskt att han var där för två veckor sedan..

I morgon är det Malmö igen, har tur som får åka med Anna från Ängelholm så jag slipper tåget:) å så hinner vi snacka lite skit också..hehe.

kram o god natt

Träning

Idag var det dags för bjarketräning igen. Jag fick jobba mycket med att rida henne framåt och öppna på volten. Tvära skänkelvikningar där hon riktigt ska trampa över med bakbenen och det gjorde hon fint i ena varvet, lite trögare åt det andra hållet. Galoppen blev bra på slutet när hon får igång maskineriet. Jag måste verkligen tänka på att aktivera henne hela tiden och rida fram, hon blir arg och försöker komma undan men jag måste försöka orka hålla emot. Det kommer nog bli jobbigt ett tag innan hon tar skänkeln helt ärligt men när hon gjort det och inte ifrågasätter så mycket så kommer det bli tusen gånger lättare. Lite basic med andra ord. Fortsätter med samma i morgon och om en vecka är det träning igen och då ska det vara skillnad har jag bestämt :)

Har vart i Malmö idag också. Ovant att bara sitta och lyssna så mycket men det gick :) i morgon är det tillbaka till jobbet igen och på torsdag är det Malmö igen, den gången med facket.

Nu är det susstajm.
Kram o god natt

RSS 2.0