Januari

Imorgon är det redan februari, vart tog den här månaden vägen? 😳 
Vi startade dagen med ett besök hos kommunen och intyg av faderskap som ska skickas in till skatteverket. Vi var där redan kl 9 så för en gångs skull så var jag uppe i tid 🤪 vi brukar annars ligga och dra oss till kl 9 ca innan vi äter frukost. Men det var skönt att komma upp och få lite saker gjorda på fm också. Hann bla med och städa och fixa en del här hemma. Efter lunchen så gick jag till stallet och Irina  skulle skos bak. Egentligen skulle hon gå utan skor bak till i slutet av februari när vi hade nästa skotid men snusan skulle sätta skor bak på fillemon så då passade jag på att slå på skor bak på Irina också. Så nu är hon skodd runt om och nu får det bli lite varmare ute så banan tinar så vi kan longera o tömköra. 
På em har vi bara tagit det lugnt, smågrejat lite hemma bara. 
Imorgon ska vi iväg till BVC på fm för mätning och vägning mm. Om det är tinat i paddocken så longerar jag, hoppas verkligen det för hon behöver bli av med lite överskottsenergi nu 😊
Förhoppningsvis så får vi en god natts sömn och då blir det promenad till BVC. I natt sov han riktigt bra och jag med. Natten innan somnade han först 0330 för han hade ont i magen 😬 då skulle jag givetvis upp och hälsa på på banken på morgonen men eftersom jag bara hade sovit i några få timmar så ändrade jag och åkte dit på em istället. Första äventyret med Max själv i bilen, det gick hur bra som helst och han skötte sig exemplariskt på banken 😁👍. 

Nej nu ska jag lösa lite korsord och sen sova, hoppas jag ☺️ 
Kram

Sötis, tränar nacken lite 😊
(null)

Skrika kan han ibland 😂😬
(null)
Fast oftast är han supersnäll
(null)
Pussmun
(null)
Sover sött 
(null)


Långpromenad

Idag var vi ute på en långpromenad på 2 h. Vi gick ner in till Skurup och var in på apoteket för att köpa lite bra att ha saker till Max. Sen gick vi förbi ett konditori och köpte bröd och sen tog vi en promenas hem igen. Max sov så snällt i vagnen hela tiden. Sen har han faktiskt vart lite vaken under em :)
Jag gick till stallet och fixade Irina medans Micke var hemma med Max. När jag kom hem så åkte Micke till gymmet och jag var hemma med Max. Har ringt och fixat lite med försäkringar, fixat tvätten och myst med Maxen.
Ska strax hoppa in i duschen och sen ska vi laga mat. Senare ikväll ska Max bada och sen är det dags att sova.
I natt har han sovit riktigt bra, somnade vid 22 och vaknade vid 0230 för mat. Somnade om igen vid 0330 och jag vaknade 0830 och gick upp då. Micke och Max kom upp ca 30 min senare. Skönt att få en natt med riktigt bra sömn, hoppas det fortsätter :-)
 
Imorgon ska det blir sol och fint så då ska vi ut på promenad först och sen ska jag longera Irina tänkte jag. Nu har all snö smält bort så paddocken är fri från snö men idag var det för mycket vatten på banan för att longera tyckte jag.
 
Kram

Snökaos?

Idag skulle det tydligen bli snökaos men som tur var så har det bara regnat ute. Snön är snart borta och därmed kan jag snart börja longera Irina på utebanan! Hoppas att det går nu i veckan, ska bli kul att få igång henne igen.
Jag och Micke tog en promenad med Max idag, jag gick in till stallet och mockade mm och då passade Micke på att gå en längre tur med vagnen och kom tillbaka lagom tills jag var klar. Sen har vi faktiskt bara vart hemma och tagit det lugnt idag. Har sått lite savojkål inne, kollat världscupen i hoppning och bara tagit det lugnt. Max har vat snäll och sovit den mesta tiden idag.
I natt hade han ont i magen och somnade först 03.30...han skrek och åt om vartannat. Vi har en liten teori om att han inte riktigt tål D-vitamin dropparna för det började när han började få dom för några dagar sedan. Har läst på en del om just D-vitamindroppar och många småbarn kan reagera på dom just med magont. Så nu håller vi upp några dagar till fredag då vi ska till BVC igen. Vi har oljebaserde droppar, ev kanske vi byter till vattenbaserade droppar. Vi får prova oss fram.
När han somnade 03.30 så somnade vi också såklart och så sov vi alla tre till 9.30 :)
 
Igår badade vi honom igen och han gillar det verkligen! Vi ska bada idag igen men lite senare så går vi och lägger oss direkt efter det.
 
Igår kom Linda o Peter på besök, vi spelade Mexican Train (igen, skitkul!) och åt fruktsallad och Lindas goda kolakakor :)
 
Nästa vecka är sista veckan som Micke är hemma och ledig, han börjar jobba på lördag eller söndag men kommer hem igen samma dag. Vi har inget planerat vad jag vet i böjan av veckan. På onsdag ska jag till jobbet och hälsat på och på torsdag o fredag ska vi till kommunen för faderskapsintyg samt BVC.
Vi ska även försöka gå runt hela HassleBösarps varvet (ca 5 km), en promenad på ca 1 h och som är rätt kuperat. Jag känner mig hur pigg som helst så det ska nog inte vara några problem.
 
Kram
 

Frisk luft

Både igår och idag har vi vart ute mycket och fått frisk luft!
Igår gick jag med vagnen in till skurup medans Micke tog bilen för att klippa sig. Efter att han var klar så träffades vi på en butik som säljer ut alla kläder till 50 % då dom ska flytta så vi köpte på oss lite barnkläder till Max och Micke köpte lite kläder till sig själv.
Sen tog jag bilen hem och Micke tog vagnen och gick hem med Max. Jag stannade i stallet och mockade mm och sen tog vi det bara lugnt på kvällen. 
 
Idag så tog vi en promenad på ca 40 minuter efter lunchen, jag stannade till i stallet med Max och gjorde klart allt där. Mitt i mockningen blev han akut hungrig så jag fick sätta mig i sadelkammaren och amma :) Det gick så bra så, sen sov han sött i någon timme till.
När jag kom hem så gick vi ut och gjorde rent i hönshuset medans Max låg i vagnen och sov.
Nu ligger han och jag i sängen och vilar lite medans Micke målar fönsterbrädan i kupan. 
 
I förrgår så köpte vi ett babynest som vi har i sängen så nu kan vi sova alla tre samtidigt, skönt!! Max sover riktigt bra, vaknar när han ska ha mat och då passar vi även på att byta blöja. Igår natt sov han som en gris hela tiden, i natt var han vaken mellan 03.30 - 05.30 ca sen somnade han och vi alla sov till 9.30 :-) Eller jag gick upp först och åt frukost och sen kom tröttmössorna upp lite senare.
 
Vi var även till ortopeden i Lund för att kika på hans höfter i förrgår men det var ingen fara alls. Dom ville ändå att vi kommer tillbaka om 3 månader för att röntga höfterna och troligtvis så kan vi avsluta höftutredningen sen.
 
Imorgon kommer BVC hem till oss för vägning mm kl 10 och sedan kommer Helene och Kristian och hälsar på på em!
 
Nu ska jag fortsätta vila lite.
Kram

Nu är lilla Max här

I torsdags kl 04,38 så föddes lille Max på Ystad BB 😍 Han är 50 cm lång och vägde 3470 g! Allt gick jättebra. 
Eftersom vattnet gick på tisdagsnatten så ringde vi direkt till BB men då jag inte fått några värkar så behövde vi inte åka in utan vi fick en tid kl 9 på onsdagmorgonen för undersökning. Jag hade lite förvärkar under natten men i övrigt var det lugnt. 
Väl på undersökningen så kunde dom inte se att något var på gång så vi fick åka hem efter någon timme med en ny tid för undersökning på torsdagen. 
Vi åkte hem och åt en pizza till lunch och sen la jag mig och vilade då jag inte sovit så många timmar under natten. När jag vaknade en h senare så hade värkarna börjat. Micke åkte iväg en sväng och var tillbaka efter en h och då hade jag rätt mycket värkar o ont.  Vi klockade värkarna och ringde efter någon h till förlossningen. Dom bad oss komma in eftersom jag hade rätt ont och värkarna kom hela tiden. 
1830 ca kom vi till förlossningen och blev inskrivna. Efter undersökning mm så konstaterade dom att jag var öppen 5 cm, inte undra på att jag hade haft lite ont 😊 
Kvällen går bra, fick både lustgas (men ingen höjdare tyckte jag) och EDA vid 21-tiden. Då fick jag tillbaka livet igen och kunde göra annat än att överleva värkarna. Vi löste korsord, åt godis mm mm. Vid ca 22 var jag fullt öppen men huvudet skulle komma längre ner i bäckenet och det tog tid visade det sig. Flera påfyllningar av EDA behövdes under kvällen. Tillslut tänkte barnmorskan ge mig dropp för att komma igång med krystvärkarna men då var jag uppe och gick en sväng och då kom det igång. 
Sen tog det bara 18 minuter så var Max ute och att gick jättebra! 
Vi vilade ett tag och sen fick vi fika mm. Vi blev överflyttade till BB under em då dom väntade på ledigt rum till oss. Vi hade tur som fick ett familjerum så Micke kunde också sova kvar. Vi blev kvar i tre nätter och kom hem söndag em. 
Här hemma så fungerar allt bra, han är så snäll och just nu så äter och sover han i princip bara. 
Idag var vi till BB igen för kontroll av vikt då han hade gått ner något mer än 10% vid hemgång vilket är gränsen. Han hade gått upp lite under första dygnet hemma så det var skönt!
Han har även hunnit med att hälsa på hästarna i stallet men han sov igenom hela stallbesöket...😂 
Imorgon ska vi till ortopeden i Lund som vill kolla upp hans ena höft då den knakar lite, det är alldeles säkert ingenting alls trodde dom på BB men dom ville att en specialist kollar på honom. Skulle det vara nått så får han en liten specialskena i några veckor så höften stabiliserar sig. 
Sen ska vi in på babyprofsen och köpa ett babynest som han kan sova i i vår säng. Just nu sover jag o Micke i skift och en är alltså vaken o håller koll på Max hela tiden. Han vill inte sova själv i spjälsäng och vi vill inte ha honom i sängen utan babynest heller. Hoppas han kan sova i nästet så man får lite bättre sömn på natten 😊 han vill lixom bara sova i vår famn annars. 

Kram

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Grått o trist

Igår hade vi strålande sol och jättefint väder även om det hade kommit lite snö så det var fruset ute. Vi var ute stora delar av dagen och grejade bla i tunneln och grävde runt i komposten och fyllde på med jord mm i pallkragarna. Ok jag grävde inte så mycket, det mesta gjorde Micke 😊
Nu är det snart redo för att planterad där inne men det dröjer någon månad till. 
Däremot så sådde jag lite chili, paprika och lökfrön igår eftersom de tar rätt lång tid på sig att gro. De står nu inne för att växa till sig och bli lagom stora tills det är dags att plantera ut dom i vår. Bäst att passa på nu när jag har tid!

Idag så var det betydligt varmare ute men all snö hade inte försvunnit från ridbanan så det blev ingen longering idag heller. 
Jag och Micke tog en promenad på en timme ca fast det regnade ute. Men det var skönt att röra sig 😊 
Imorgon ska vi en sväng till ystad och äta lunch och M ska in på Kjell o co och handla en nätverkssladd. Måste hitta på lite saker att fördriva tiden med nu 🙄😊 

Dags att sova!
Kram 

Färskpotatis

Igår var vi ute en sväng i trädgården och grävde upp i potatislandet. Tänkte gräva upp och vända all jord så det är klart för att så potatis där senare i vår. Vi hittade en hel del färskpotatis (!) samt vinterpotatis som vi missat ta upp tidigare. Så igårkväll blev det lax med färskpotatis och kokt majrova som vi också hade ute i landet.
Sen gick vi vidare till tunneln och släppte in några hönor där så dom fick böka omkring och äta på det som fanns kvar. Superkul tyckte dom :) Hoppas vi får många ägg nu.. vi får iof ca 3-4 ägg om dagen (på nio hönor) så det är rätt ok ändå. Några av dom gamla hönorna har en paus i värpandet nu medan dom nya hönorna precis har kommit igång och lagt ägg, dom ägge är dessutom godast.
Sen blev jag rätt trött även om jag mest tittade på medans Micke grävde mm så jag gick in och sov en stund på em innan vi åkte till stallet och mockade och tog in hästarna. 
Både igår och idag (framförallt idag) så regnar det och blåser lite så jag tänker inte göra nått med Irina. Imorogn skulle det bli sol så då longerar jag om inte Mini bestämmer sig för att komma ut, just nu är det lugnt.
Hade lite ont i ryggen igår kväll, mest trött i ryggen men efter lite massage så försvann det. Det är väl varmt och gott inne i magen så varför skynda sig ut ?
 
Kram 

Tömkört

Idag har det vart varmare ute, ca +6 grader, så nu gick det finfint att tömköra i paddocken igen. Hon gick riktigt bra, lite pigg såklart efter att ha stått i tre dagar och det dessutom vart hårt i backen så dom har nog inte sprungit så mycket i hagen. Jobbade i alla fall på riktigt bra och tanken är att tömköra imorgon också. Jag får ju planera dagen lite som den kommer nu, men så länge jag inte känner nått så är det ju bara att köra på :)
Hon var ju till hovis igår och det gick riktigt bra. Stod hur lungt och fint som helst medans hon fick på nya skor fram. Nästa gång sätter vi även skor bak och då har jag förhoppningsvis börjar rida henne själv också!
 
Micke har fixat klart med panelen i den gamla kupan idag, nu ska det bara dit lister, foder kring fönster och fönsterbräda och sen är det klart. Sen ska väggar, golv och tak fixas där också men det blir först om några år när vi renoverar hela ovanvåningen, just nu ligger vi lågt på den fronten efter förra årets tillbyggnad av sovrummet.
 
I övrigt så har jag inte gjot så mycket idag, handlat mat, tvättat och fixat lite hemma. Ikväll blir det På spåret såklart och tacos, mums!
 
Kram

V 40+0

Igår var det beräknat men inte tittade han ut någonting då heller. Bara att vänta o vänta. Vi var till BM igår och det visade sig att han fixerat huvudet nu, inte för att det betyder någonting egentligen men innan har huvudet vart ruckbart men det var det inte igår. Vi får väl se när han bestämmer sig för att kika ut. Känner inget alls än så länge men hoppas att det blir inom en vecka, det börjar bli tungt! 


Efter BM så tog vi en lunch på Saras och sedan åkte vi hem och  fixade stallet och sen började vi att förbereda för panelande i den gamla kupan. 

Idag ska Irina skos och så tänkte jag ta en promenad, sol och fint ute idag men lite kallt så det är fruset i backen så jag kan inte tömköra nått idag. 

Kram 


Vårsol

Idag började jag dagen med en promenad i vårsolen (!). Riktigt skönt ute med vindstilla och en sol som värmde men nu skulle det bli molnigt ute i nån vecka framöver, trist. 

Irina fick vila idag, tänkte tömköra men det var lite hårt i backen när jag kände i paddocken så jag bestämde mig för att hon fick vila ändå. Hon tömkördes igår och longerades i förrgår och har gått riktigt bra. 

I veckan som var så åkte vi och köpte en spjälsäng att ha uppe i sovrummet, vi har ju en nere i gästrummet men ville ha en uppe också såklart. Smidigt att ha en nere om han ska vila på dagen och man själv vill vara nere då. Så nu har vi vi sängar som är färdigbäddade och klara. 

Linda och Peter kom förbi i förrgår och fikade och spelade spel, mexikan train, sjukt roligt spel som man kan spela länge 😊 fick även ett par supergulliga stickade strumpor till Mini som Linda har stickat. 

Igår åkte jag med Snusan och hämtade hem Fillimon från lösdriften så nu är hon här hemma igen och finess får klara sig utan sin mamma men allt gick bra! Haha Irina ser ut som en liten ponny bredvid Fillimon 😂 

Imorgon ska jag in till Ystad och luncha med Helene, i övrigt har jag inte så mycket planerat, väntar och väntar..tre dagar kvar.

Kram 

(null)

(null)

(null)

(null)


1 januari 2019

Yes, vi klarade årsskiftet utan att Mini kom :) Nu kan han få komma när han vill, fast helst kan han få vänta någon dag till :)
Igår var det en ritkigt lugn dag, eller vi började faktiskt med att åka till Malmö och köpte en Malm-byrå som passade in bland våra andra byråar som vi har i sovrummet. 
Kvällen gick åt till att fixa i sovrummet med kläder mm eftersom vi fick en hel del mer plats nu. 
Jag var även ute och gick i ca 40 minuter medans Micke var hemma och förberedde middagen (dvs tuppen). 
Irina vilade idag, det småegnade ute så det var ingen mysigt väder att vara ute och tömköra i.
 
På kvällen så åt vi supergod mat, ugnsstek tupp med sötpotatispuré, mums! Sen spelade vi bingolotto, Micke vann en ny lott...så nu får vi väl spela på söndag också..haha.
Vid tolvslaget så var vi forrtfarande vakna men det var knappt. Blåste rejält ute, vi var aldrig ut och tittade på någongting och strax efter tolv så somnade vi och sov länge idag.
 
Startade dagen idag med att vi åkte till gymmet och körde ett pass. När vi kom hem så upptäckte vi att allt vatten var avstängt, tydligen en läcka vid gymnasiet så kommunen har stängt av vattnet. Det fungerar fortfarande inte.
På em har jag sorterat mina kläder, fått ihop två kassar som jag ska skicka iväg och nu har jag även packat klart BB-väskan (typ). Alla kläder är i alla fall nerpackade. Micke har åkt iväg till gymmet igen för att springa lite på löpbandet och sen duscha där. Vattnet har fortfarande inte kommit tillbaka...Hoppas det kommer under kvällen annars så får jag duscha imorgon bitti. Jag blev inte nå svettig alls på gymmet och jag orkade inte åka iväg igen nu. 
 
Kram

RSS 2.0