Göteborg

Igår var jag och Linda i Göteborg på horse show, först såg vi två hoppklasser och sen WC-finalen i dressyr.
Väldigt fina hästar och fina ritter såklart :) Gick runt lite på mässan och spanade in massa snygga saker såklart. Köpte två pannband till usha's träns, både till kandaret och till tränset.
 
Kom hem vid 22-tiden igår och då var det bara att sussa.
 
Imorde gick vi upp tidigt och åt frukost sen gick vi ut och lastade av teglet som vi hämtade i lördags.
La allt på pallar och efter två timmar så var vi klara och satt oss i solen och drack kaffe :)
Senare på em körde jag M till tåget för han skulle jobba, nu blir han borta till söndag morgon. Han ska vara i Karup och bo där i några nätter.
Jag åkte till stallet direkt när jag kört honom och så red jag ett "Helene-pass" med Usha. Det gick riktigt bra och trots att det blåste en hel del ute och hästarna var ute så brydde hon sig inte ett smack om det utan jobbade på riktigt bra och jag fick in takten i traven ganska omgående. Imorgon ska jag till frissan direkt efter jobbet men jag hoppas att jag hinner longera henne när jag kommer hem annars får hon vila imorgon igen. På fredag ska Fanny hoppa henne lite igen. Då ska vi ha lite studs och kombination, styrketräning!
 
Nu på kvällen har jag sprungit i backe, tre gånger upp och ner och sen är man rätt död. Backen är ca 300 m lång så den tar rätt rejält!
 
Nu ska jag lägga mig på spikmattan och sen är det dags att sova!
Kram och god natt
 
 
 

Träning 😊

Idag tränade jag för Heléne när hon kom förbi 😍 shit vilken bra hjälp jag fick. Först red jag fram henne lite och sen hoppade Heléne upp och kände lite på henne och oj vad fint usha gick! Efter fem min ca så red jag igen och fick genast en duperkänsla! Hon gick väldigt fint med hög front och rörliga framben och aktiva bakben! Fick några bra knep hur jag skulle göra och usha svarade fint direkt! 
Förhoppningsvis kommer Heléne ner lite framöver så vi kan köra lite träningar intensivt då, verkligen kanonkänsla idag 😀😀🐴❤️
Sen åkte vi hem och de kikade på huset och sen satt vi oss ute i solen och åt kladdkaka och jordgubbar! Kanonhärlig dag ☀️
I morse åkte vi kl 7,40 mot Ystad och hämtade 1700 st tegelpannor. Magnus körde dit med traktor och släp och vi hade med oss Fanny som hjälpte till att lassa på alla.
De stod löst på pall så vi fick för hand lasta upp dom på flaket, bra träning på morgonen!! 
Men nu är de hemma och vi ska lasta av dom för hand på måndag så Magnus får ta hem vagnen sen. Nu är alla takpannor inköpta 👍

Igår var Linda och Peter hos oss och grillade 😋 vi eldade i kaminen ich grillade ute och hade jättetrevligt. 

Usha longerades igår och i torsdags hoppade Fanny henne lite. Usha tyckte det var superkul och skuttade på så gott hon kunde. Ingen vägran alls och hon var jätteduktig. De hoppade en bana på ca 70-80 cm 😊
Nu är jag på väg till Falkenberg. Ska sova hos lindas föräldrar och imorgon ska jag och Linda på Göteborg horse show och se världscupfinalen i dressyr! Ska kolla om jag hittar några nya ridbyxor också 😊 
Usha får vila imorgon, kommer hem sent men på måndag ska jag rida igen. Träna träna träna! 

Mer pannor.. 




Kram 



Bilder från helgen

Murstocken innan målning

Efter, ev ska den målad en gång till idag


Påskliljor ute i gräsmattan 

Vitlök har kommit upp 😊
Ett gäng tomater som ska planteras om

Broccoli 😊



Helgen

Vilken bra helg vi har haft! Vi har gjort massor här hemma men utan att stressa någonting.
Igår började vi med att täcka för golv och kaminen för att kunna måla murstocken och så typ grundade jag den först. Sen åkte vi till soptippen med skräp, handlade lite på Landäng och sen in till Ica och köpte massa mat.
Var ute och sådde i landet, morötter och gräslök. De hade inte fått hem sättpotatis än, kommer imorgon.
Vitöken som jag satt i höstas har kommit upp en hel del!
Nu har vi lagt på fiberduk också så blir det lite varmare där under (i jorden var det ändå 11 grader varmt) Planterade även om tomaterna, har så himla många tomater som kommer upp nu!
Sen red jag ett pass ute i paddocken, red tillsammans med Snusan och sen skrittade vi ut en sväng.
På kvällen så tog vi det mest lugnt, lagade mat, gick en promenad på 5 km och sen slöade vi i soffan till en film.
 
Idag åkte jag iväg med Snusan och Fanny till Rydsgårds gods och red ut i bokskogen. Taggad Usha i början som tyckte det var skitkul ute (jag med!) Vi skrittade först en stund sen blev den en ganska lång travstund och sen tog vi lite galopp. Usha var riktigt fin och lyfte högt på benen :)
Imorgon ska hon få vila, kommer nog hem lite senare än vanligt för jag har kunder sent.
 
Sen har vi vart ute och grejat, jag har sått lite blommor i ena slänten, fixat och grejat med lite annat ute i trädgården och Micke har fixat i garaget.
Det blev ett gympass för mig nu på kvällen också, biceps och triceps.
Micke har även fixat klart hyllan i köket , tog bort den oerhört fula och klumpiga hörnhyllan och satt dit en vanlig hylla på ena väggen som micron står på och så tog vi in espressomaskinen som nu fick plats under. Blev superbra! Den andra kaffemaskinen står på köksön.
 
Nu är det dags att sova, kortvecka den här veckan! På fredag kommer Linda och Peter och grillar hos oss och på lördag kommer Helene och Kristian förbi en sväng, då ska jag passa på att träna också :D
På torsdag ska Fanny hoppa lite på Usha, lite försiktigt först så får vi se hus haserna reagerar men lite lågt och lite studs blir det!
 
Kram
 
 
 

Färdig

Ja nu är nästan köksön färdig! Den är behandlad med linolja på bänkskivan och ska vaxas in innan vi kan använda den. Men vi har plockat in sakerna i skåpen mm och ställt den på rätt plats och fixat allt annat. Den blev verkligen superbra! Mycket bättre än vi hade tänkt oss faktiskt 😊




Micke har vart jätteduktig som har fixat allting själv, jag har mest vart med och oljat in lite 😊
Nästa projekt som ska göras får jag göra, nämligen att måla murstocken vit! Det ska göras i helgen och vi har köpt silikatfärg så det är bara att sätta igång på lördag! 
Sen är det bara lite småprojekt på gång innan taket ska bytas. Drivbänkar ska fixas så jag kan plantera och senare är det korsvirkesväggen som ska dit men det dröjer ett tag. 

I helgen hade vi kanonväder och riktigt vårlikt ute! Red ute i paddocken båda dagarna och det var superhärligt. Skrittade ut en sväng på lördagen också. I söndags kom M förbi och filmade när jag red så jag laddar kanske upp lite senare. 
Igår fick usha vila, idag ska hon longeras.

Planterade tomater och chilli förra helgen och tomaterna har kommit upp ca 6 cm redan 😳 måste plantera om dom i helgen igen. I söndags satt jag broccoli och ena har redan kommit upp. Vi måste ha snabbväxande jord tror jag 😁


Fina vyer!

I helgen var Teres här också och sov kvar. Hon var på mässan i Malmö fre-sön. På lördagkvällen gjorde vi den sushi, mums!!

Kram 

Strömavbrott

God morgon
Torsdag igen och ikväll kommer syster ner till oss på besök i några dagar 😊

Igår när jag kom hem från jobbet så var det strömavbrott. Jag hade fått ett sms runt fem att vårt larm gick på batteriet pga strömavbrott men sen var det åter ström till larmet (men förmodligen pga batteriet) i alla fall så kollade jag om jordfelsbrytaren hade löst ut men det hade den inte. Kollade eons hemsida och där stog det att det var strömavbrott i Skurups kommun på vissa ställen.
Kollade med snusan som var i stallet om det var ström där och det var mörkt där också. Kutade dit snabbt och slängde på usha longer sakerna och hann longera medans det var ljust (nja). Hon fick trava över bommar och jogga runt i ca 20 min. När jag var klar så var det i princip becksvart ute 😁 just när jag skulle ta in henne så kom strömmen tillbaka. Haha typiskt. Men jag slapp mocka med pannlampa i alla fall 👍
Idag ska hon bli behandlat av kiropraktorn nu på morgonen. Snusan är snäll och tar hand om henne för hennes häst ska också fixas 😊 annars skulle jag åkt ut till kiropraktorn (hem till henne) med usha men då sa snusan att det gick bra att hon tog henne samtidigt så är hon med i stället. Så det blir vila för usha ikväll, själv ska jag till gymmet och sen städa lite hemma. Micke jobbar idag men kommer hem ikväll igen. 
Igår hade han sin sista check på flygningen och nu är han godkänd som kapten och behöver inte flyga med en annan kapten ❤️ 

Kram 

Buzzador Arla grekisk yoghurt

Nu har jag kommit med i en ny kampanj med buzzador och den här gången är det Arla mild yoghurt grekisk och jag tog passionsfrukt (den finns i vaniljsmak också) 

Både jag och Micke har ätit av den till frukosten och den är supergod 😊 lite lyxig och väldigt krämig. Kanske inget jag äter varje dag men definitivt till lyxfrukost eller kanske mellanmål med lite frukt och bär i. 
Nu har jag inte jämfört näringsinnehållet mot de andra jag brukar äta (verum typ) men det är handla mycket socker i den här och mer kcal så det känns mer som en yoghurt för mellanmål/ lyxfrulle för min del. 
Hur som helst så var smaken riktigt god så den kan jag rekommendera att prova 😋👍 Jag kommer köpa den flera gånger 😊




Det tar sig!

Köksön börjar så smått bli klar nu. 
Igår fixade Micke med vinhyllorna och jag målade dom med linolja, terpentin och lite färg i. Han byggde även ett skåp med hyllplan i som vi ska ha kokböcker bla i och det målade jag också. Nu luktar det terpentin i hela huset 🙈 tur jag ska jobba idag 😊 
Han har panelat baksidan (panelen synd igenom vinstället och skåpen) och idag ska han montera dit vinställ och skåp. Sen är det panel på kortsidan, bänkskivan och led belysningen som ska dit! Får se hur långt han hinner idag men till helgen ska det vara klart 😀
Halvpanelat 

Panelen klar 


Målning 


Kommer att bli jättebra när det blir klart! 

Usha vilade igår men idag ska vi rida igen! 
I helgen kommer Teres ner också, det ska bli kul! Eller hon kommer redan på torsdag kväll och ska stå på mässan i Malmö under helgen. På lördag hoppas jag att vi får inviga köksön och göra sushi på den!!

Kram

Godkänt

Igår blev kaminen slutgodkänd så vi kan med andra ord elda i den nu!
Micke var givetvis tvungen att provelda direkt igår fm ;) Sen tände jag en brasa på kvällen när jag var klar med gym och stall, härlig värme! Micke kom hem sent igår kväll och då låg jag på golvet framför brasan och halvsov :P
 
I morse gjorde vi en brasa till frukosten och så fick den brinna i ca 2 h och den höll värmen i husen ända till jag åkte till stallet vid 17-tiden! Det har vart ca 2-3 grader varmare än vad vi brukar ha så den värmer verkligen. 
Nu sitter jag här med en brasa tänd igen, Micke jobbar men kommer hem om ca en timme. Jag ska åka och hämta han på stationen och sen ska vi hem och ta ett glas vin innan det är dags att sussa. Imorgon ska vi upp tidigt och titta på Vasaloppet, äta nybakade scones och pannkakor!
 
Efte frullen i morse så åkte vi till XL bygg och Landäng och köpte lite spik, två säckar med ved och saker som ska odlas (morot, ärtor, rödbetor och rädisor) Så nu mamma får du odla när du kommer ner hit :)
Sen åkte vi hem och grejade lite ute, jag planterade tomat (fem olika sorter) och chili (gul och röd) så nu står det inne och förgror innan det ska ut senare i vår.
Micke fixade med vinstället som ska vara i köksön. Sen hann vi inte så mycket mer förutom att äta och sen körde jag M till stationen.
Själv åkte jag till gymmet och körde ett rygg-pass och senare gick jag till stallet, tog in hästarna och red Usha.
Red på kandaret idag och hon kändes väldigt fin, fortsatte med bytena och att få dom raka, det är inte det lättaste för hon vill gärna peta ut baken åt ena varvet men när hon väl sätter bakbenen rakt under sig så blir dom spikraka.
Imorgon fortsätter jag nog med samma jobb, hon är expert på att krypa undan jobbet och vinkla ut baken hit och dit men snart så är stykan tillbaka som den var förr! Det är i alla fall väldigt skönt att kunna rida på utebanan nu och slippa köra till ridhuset, hoppas vädret håller sig så här nu!
 
Kram
 
 

Kallt

God morgon!
Idag var det lite småkyligt ute, fick tom skrapa rutan på bilen 😁 jag vill ju ha vår nu! 
Kortvecka den här veckan eftersom jag var ledig i måndags, riktigt skönt! Torsdag idag redan och snart helg igen 😊
Usha har gått hela veckan hittills. Longerades i måndags när jag kom hem och igår och i tisdags red jag ute på banan. Hon kändes väldigt fin och jag kom åt henne bra i traven så igår fick hon en jättefin trav 😀 får se om jag kan få med mig Micke att filma lite snart. 
Idag ska jag rida igen och sen vilar hon i morgon. 
På fredag kommer en sotare och slktbesiktar kaminen så förhoppningsvis blir det godkänd och vi kan börja elda i den 😍
Sen är målet att köksön ska bli klar också. Tanken var att M skulle vara ledig hela helgen men nu ska han in en sväng och jobba några flighter på lördag em så det försvinner några timmar där. Men vi ska nog hinna klart ändå. Han har fixat mycket medan jag var i Avesta i helgen och det är inte supermycket kvar. Vi får se vad som hinns med, annars får det ta en vecka till ☺️

Kram 

RSS 2.0