Ridhus!

Imorse tog jag cykeln till stallet. Motvind (givetvis) men det gick bra ändå, nu när jag cyklar en liten annan väg igenom skogen så går det mkt snabbare och känns inte alls lika jobbigt. Det är just det jobbigaste delen som jag inte behöver cykla :)
Men ca 20 min får jag nog räkna med, kanske lite kortare om det inte blåste så förbannat.

Lastade in Usha och åkte till ridhuset som låg tio minuter bort. Maria var snäll och följde med mig. Allt gick jättebra och vilken skillnad det var att rida inne nu när jag är van att rida ute. Usha gick hur bra som helst, kan inte komma ihåg när hon gick så här sist :) och Maria var aldeles paff för att hon var så fin, hon har ju mest sett henne ute och då är hon lite spänd och visar sig oftast inte från sin bästa sida då.
Red igenom LA:3 programmet och imorgon tar jag Msv C:1 programmet för då rider jag på kandaret också. Usha själv såg väldigt nöjd ut och frustade nöjt i varje galoppsprång. Riktigt roligt :)
Jag tror jag ska försöka åka dit varje helg och en gång i veckan så jag rider henne  riktigt ca 3 gånger, sen kan jag rida resten på banan hemma. I alla fall inför tävling och nu när det är lite halvkallt/blåsigt och regn ibland. Tack och lov att jag inte var ute på banan idag när det blåser halv storm.

Mockade lite i hagen, fyllde vatten och grejade i stallet och sen cyklade jag hem.
Nu har jag ätit pasta, tvätten gå för fullt och jag ska dra en varv med dammsugaren. Tror jag pker till gymmet lite senare.
Niclas kommer hem lite senare i em/kväll. De skulle köra till ca 14 idag och sen åker han med och tvättar. Imorgon är det träningsmatch mot danskar i Malmö så det blir en vända dit imorrn med.

Nu ska jag vila lite innan jag dammsuger.
Hörs sen!
Kramis

Lyx igen

Som jag anade så gick jobbet i rasande fart. Hann inte klart med allt som jag skulle men det ligger och väntar till måndag. Dessutom var bussen lite försenad från jobbet till stationen så jag missade mitt tåg. Som tur var så gick det ett en kvart efteråt bara så jag blev inte nå sen hem. N hämtade upp mig på stationen och så åkte vi hem. Jag åkte till stallet och gjorde klart de för kl sju var det middag hon Susanne och Sven igen :) lyxigt! Middag och vin.
Nu ska jag strax sova. Ska upp och åka till stallet imorgon bitti, cyklar imorrn eftersom Niclas tar bilen till Malmö. Sen åker jag till ett ridhus vid tiotiden och rider. Har bokat både imorgon och på söndag. Ridhuset ligger bara tio min från stallet med bil och det kostade knappt nått att rida där heller! Bra att rida igenom programmen. Det är ju tävling om två veckor och så är det bra att åka iväg med henne och rida på annat ställe för nu var det ett tag sedan.
Hade tänkt att gymma imorgon också. Sen får vi se vad dagen bjuder på.

Nu ska det i alla fall sovas :)
Natti natti


Förresten

Glömde berätta att nu blommar vitsipporna, löven börjar slå ut och gräsmattorna är gröna :)

bil mot buss

Det är första gången på länge som jag åker buss och tåg på en fredag. brukar alltid ta bilen då men inte idag. Rätt skönt att slippa köra faktiskt. Vaknade pigg och före klockan i morse. Hann tom städa upp lite i köket innan jag gick iväg. Får se om N är hemma sen eller om han åkt till polen. Han får veta hur det blir på fm. Det blir i af stallet på em för mig och sen vet jag inte vad som händer. Den som lever får se :P Hörs! Kram

Lyx

Gick till Susanne och Sven direkt när jag kom till stationen idag. Niclas o Sven fixade hem sängen till gästrummet/datarummet och själv satt jag ute på inglasningen och stekte.
Sen stannade vi där och åt middag, lasagne :) Lyxigt värre!
Efter det åkte vi hemmåt och sen åkte jag en snabbis till stallet o fixade Usha.
Mockade och fixade mat och pussade lite på henne. Fyllde vatten i hagen, och medans jag går där så har hon verkligen full koll eftersom hennes fönster är ut mot hagarna och det är bara hon som har fönstret öppet så hon följer mig hela tiden vart jag än går :P

Nu har vi varit ute på en liten promenad och nyss betalade jag lite räkningar.
Fredag imorgon! Antar att det är en hel hög som ligger på jobbet. Vet att jag är bokad i princip hela dagen så den lär väl gå fort.

Nu ska jag gå in och titta på film, hör att N ligger och skrattar åt nått :)
Hörs imorrn!
Kramis

På väg hem

Nu är jag på tåget på väg hem igen :) kommer till stationen kl fyra och går då till Susanne för Niclas är där. Skönt att komma hem tidigt idag!
Kursen gick riktigt bra och dagen har gått fort. Bara en dag kvar att jobba imorgon sen är det helg igen!
Det blev Inge Polen ikväll, kanske imorgon. Annars kör de hemma i helgen och åker nästa torsdag men då blir det nog bara en kortis där.
Skönt väder är det ute också, soligt o varmt :)

Hörs senare
Kram


Malmö dag tre

Sista dagen i Malmö idag för denna gång. Börjar redan kl åtta så klockan ringde 5.35. Härligt. Men jag var ändå pigg och nu sitter jag på tåget. För en gångsskull så är det inte då fullt så jag har en egen sittplats. Igår fick jag stå hela vägen till lund. Men sen är det bara ca tio min mellan Lund i Malmö så det blev nästan ståplats hela vägen.
Är förhoppningsvis hemma runt fyra idag, har inte kollat tågtiderna än. Tror vi skulle göra det mesta på fm, sen bara äta lunch och gå igenom examensuppg efter det.
Ska springa in på en sportaffär på lunchen och köpa reflexer till cykeln. Jag har ju inte det och det måste man visst ha annars får man böter :)

Stallet senare också och hälsa på usha, har ju inte varit där på två dagar!
Sen kanske jag kör Niclas till Malmö senare ikväll. Ev åker de till Polen i natt men det var inget klart än. De väntar på besked från Polen ifall det ska bli regn eller inte. I annat fall så blir det körning i Malmö hela helgen i stället men då åker han ju emellan. Men ska han till Polen så kör jag ner så jag får bilen under helgen och sen kommer han hem på måndag.

Hörs senare!
Kramis


milkshake

Nu ligger jag i sängen o ska sova. Kvällen o kursen idag var jättekul. Vi avslutade med mat, vin och biljard på ett ställe, mycket roligt. Var hemma runt 9 dom jag hade tänkt. Då.gick jag o N ut en sväng på promenad och sen tog vi bilen till mc donalds och tog en varsinn milkshake :) nu har jag nyss duschat och ska snart sussa. Klockan ringer 5.35 imorgon och tåget går 6.54. Slutar tack o lov tidigt :D Allt hade gått bra med usha o Sandra idag också, skönt :) Hörs imorgon! Go natt o kram

Malmö dag 2

Orkade inte blogga när jag kom hem igår. eller rättare sagt, det var fullt upp. Var hemma i lgh ca halv 7. Då åkte vi och åt mat på väla och strosade runt lite. Handlade lite gott och åkte sen hem och tittade på film. Vi började med fight club men orkade inte se den så då blev det bamse, på norska :P sen gick vi och la oss. Åker med det vanliga tåget idag, 7.43. Imorgon börjar vi 8 men vi kommer att sluta tidigt, senast kl 15 så då är jag hemma runt 4. Skönt :) Idag är jag nog inte hemma fören 21.. vi ska äta middag efter kursen och spela biljard. Men jag tror jag tar 20 tåget hem. Det var en del som måste gå tidigt så jag hänger på då. Skönt att Sandra fixar usha :) Men imorgon ska jag dit! Nu är jag strax framme på stationen. Måste springa så jag hinner köpa biljett också. Hörs förhoppningsvis på vägen hem :P Kramis

Mot Malmö

Sitter på perrongen o väntar på tåget mot Malmö och kurs. Tre dagar ska jag vara där men jag åker mellan alla dagar. Skönt med Sovmorgon i morse, gick upp strax före halv 8 :) Vi har så himla varmt i sovrummet så i natt sov vi ned fönstret lite öppet, gissa om det var skönt :) hatar att vakna och vara helt klibbig och täcket sitter fast. Nu kommer strax tåget och sen ska jag läsa på lite, vu fick en uppgift som vi ska läst igenom. Har inte hunnit göra det på jobbet, bäst att göra det nu. Hörs i em. Kramis

In i dimman

Som jag anade så gick jobbet fort, kundbesök hela fm och en massa att skriva och fixa på em.
Hann med att gå ut en sväng på lunchen, köpte nya skosnören till springskorna eftersom jag drog sönder det ena igår... och en bok till Niclas också.
Åkte bara ut till stallet och mockade idag, Usha stod och tittade ut genom fönstret när jag kom :)
Oj vilken dimma det var när jag åkte dit, alldeles soligt hemma hos oss men ju närmare stallet jag kom så var det som att åka i filmjölk. Märks att det ligger nära havet.

Nu kikar vi på film och bara tar det lugnt. Imorgon åker jag inte förens 8,40 tror jag. Börjar 10 i Malmö med kaffe 9,30. Tror jag slutar 17 i Malmö så jag borde vara hemma runt 18-tiden. Inge stall för mig imorgon, Sandra fixar det :) Hoppas att allt går bra!

Nu ska jag duscha och sen mysa ner mig i soffan hos mitt <3

Hörs imorrn!
Kramis

Trött

Huh vad trött jag var i morse. Vi såg på film till strax före tolv igår kväll, himlen är oskyldigt blå. Sen märktes det att man skulle upp en timme tidigare idag.. men solen skiner i alla fall och det ser ut att bli en toppendag! Jobb måndag o fredag och Malmö tisdag till torsdag. Veckan kommer nog gå fort. Stall i em, vet inte om jag ska rida eller vila henne. Hon borde vila så det blir nog det. Hörs senare! Kramis

Vilken dag!

Idag har det varit ännu en superdag!
Gymmet först, mest ben men också rygg/skulderblad och mage.
Hem och äta och slöa ett tag, hade balkongdörren öppen och fåglarna kvittrade :)

Åkte sen till stallet och gisses vad varmt och skönt det var :) Longerade i solen och Usha såg riktigt nöjd ut. Nu får hon ha fönstret öppet för det är så pass varmt nu, gissa om hon älskar att så och titta ut :P
Det skulle bli varmti några dagar nu så jag testar att ha det öppet dygnet runt.

Vi har också varit ute på promenad i Ramlösa-parken och bara gått och pratat där.

Nu ska vi nog snart äta lite middag, blir nog stekta mackor med ägg.
Riktigt skönt att det är ljust och kl är halv 8. Helt perfekt.
Dessutom är det massa gräsmattor som är gröna här och knopp i många buskar och vårblommorna blommar för fullt.Det var alldeles grönt där vitsipporna kommer i Ramlösaparken så snart är de också i blom :)

Usha solar


Jobbat klart


På promenad i parken


Hallen efter ommöblering


Och gardinerna i köket


Ha de!
Kramis

summertime

I natt blev man besluten på en timme, fast gärna för mig så man får en timme ljusare på em!
Lyckades med att somna i soffan igår kväll till nån film. Vaknade strax före tolv och gick in och la mig i sängen och somnade direkt :) Vaknade utvilad vid halv 9.

Ska bege mig till gymmet senare på fm och sen stallet på em. Vet inte riktigt vad jag ska göra i stallet idag.
Antingen så ska hon vila, eller så rider jag idag och hon vilar imorgon (troligtvis). Sandra har henne tisdag och onsdag då jag är i Malmö. 

Kanske kan bli en promenad i ramlösa-parken eller pålsjö skog i em, skulle bli fint väder senare. Bäst att passa på.

Hörs senare.
Kramis

Piprensare till armar

Full fräs hela dagen :) tvättat, varit i stallet, handlat mat och lagat fisksoppa på kvällen. Nu har jag inte gjort allting själv men det har i alla fall rullat på bra. Det blev jag som red idag och det ångrar jag inte. Hon gick kalasbra, fick trava bommar idag också. Hade bommarna på en volt och red som en åtta över dem och på den delen som det inte var bommar på så gjorde jag öppna, sluta eller galoppfattningar. Avslutade med förvänd galopp och enkla byten. Riktigt nöjd med henne.

Har tagit en liten gubblur i soffan innan middagen så nu är jag pigg igen :) har fastnat för spel på fb också... Typiskt. Så på fm satt vi vid en varsin dator och spelade spel och pratade och vips så hade tre timmar gått. Hahaha. Fast då var jag upp och gjorde lite annat emellan oxå.

Just nu tittar jag på gladiatorerna där kommentatorerna nyss sa att en hade piprensar armar. Hmmm.
Hade lite otur att köpa hem ett kg matadormix, vilket jag tryckt i mig en del av. Magen är ganska tung nu kan jag lova.
Gymmet imorgon fm :)

Nu ska jag fortsätta titta på piprensar armarna och inser att mina är väl då som sytrådar.

Hörs!
Fridens


Tjing tjong Ping Pong

Glömde helt bort att skriva igår kväll. Hade fullt upp :)
Hann i alla fall med en massa igår när jag var ledig. Började med gymmet, tränade i princip hela överkroppen. Det var ju nästan en vecka sen som jag var där nu. Sen cyklade jag hem igen och då fick jag massa ny energi så vi plockade undan de sista av kartongerna som fanns i datarummet/gästrummet. Bar ner de som skulle ner i källaren och resten ut i garaget som skulle dit. medans jag var i stallet så fixade niclas en massa i det rummet så nu är det jättefint här inne. Fattas bara sängen som ska in, och kanske nån tavla eller hylla som ska upp på väggen.
Var i stallet på em, red dressyr och travade bommar. Varmt och skönt ute och ganska fuktigt. Trava bommar var riktigt skoj tyckte Usha och hon gick hur bra som helst. Kändes jättefin även om hon vid ett tillfälle blev spänd då det kom en galning i bil med släpvagn efter och körde skitfort så hela vagnen hoppade och skramlade så då blev hon lite sprättig och hoppig men sen gick hon finfint igen.
Sen var det dax för hovslagaren och det gick också bra, han var hur trevlig och bra som helst och kunde en massa så det känns bra att ha han.
Var hemma tidigt igen på em och då fick vi (eller jag) en idé om lite ommöblering så då fixade jag det. Gjorde om lite i hallen och flyttade fotölj och hylla, åkte till jysk och köpte korgar och grejade. Blev skitbra :)
Kvällen blev lugn med lasagne till middag, promenad och filmmys efter det, Hur många lingon finns det i världen. Skitrolig film :P
Idag gick jag upp tidigt och åkte ut o fordrade morgon och sen släppte jag ut våra fyra hästar och var hemma igen halv 8 :) Ska ut till lunch och lunchfordra och rida. Tror att Sandra följer med idag och rider!
Nu har vi tvättstugan så det tvättas för fullt. Eller i alla fall lakan och handdukar.
Får se om det blir gymmet i em. Om vi inte ska göra nått speciellt efter stallet så sticker jag dit en sväng, då blir det benens tur. Imorgon kör jag överkropp igen.
Hörs senare!
Kramis

Lönefredag!

Idag är det lönefredag, det gillas :)
Sov till halv 9. Vaknade först när klockan ringde för jag hade glömt att stänga av den :S
Var istället riktigt skönt att somna om och gå upp när jag ville.
Frukost i magen nu och ska snart byta om och cykla till stallet. Hade fått sms av Sandra i natt då hon hade fått jobba extra i natt (jobbar bara nätter) så hon hann inte med idag men ville komma lördag eller söndag istället.
Så då rider jag idag, tror att vi kanske ska trava bommar :) Sen kommer ju hovis kl 15 ca så det är bäst att jag är klar då. Åker nog ut till ca halv ett för säkerhetsskull så jag hinner allt.

Sen har vi inte planerat nått alls under dagen och kvällen så vi får se vad vi hittar på. Jo, lite ska vi bära ut i garaget och plocka undan. Förhoppningsvis så kan vi köra hit hästensängen (gästsängen) i nästa vecka/helg för Susanne och Sven har kommit hem så det gäller att göra lite plats nu :P

Dax att svira om till gymkläder. Är säkert inte så mycket folk där nu.

Kramis

Heeeelg

Nu har jag tagit helg :)
Jobbet gick i rasande fart, kundbesök och en massa som skulle skrivas och göras så vips var klockan halv 5 och jag satte mig bilen och åkte hem.
Var hemma en stund o pratade med Niclas innan jag åkte till stallet.
Longerade Usha, han till och med longera klart medans det fortfarande var ljust ute, härligt! Vårfåglana kvittrade (dock inte fasanerna) och det var riktigt skönt väder ute. Usha gick bra och såg nöjd ut efteråt.

Handlade lite snabbt på Ica på vägen hem och sen lagade vi mat; bruna bönor, bacon och falukorv :)
Har precis pratat med Nattis bra länge, hon och Jon ska ev ner till Malmö i helgen så då kanske de kommer och hälsar på :) och snart flyttar hon också ner till södern..nåja växjö i alla fall. Antagligen i början av maj :D och mellan växjö och helsingborg är det inte alls nå långt, 11 mil tror jag. Bättre än 60 mil i alla fall :) å så behöver jag inte oroa mig för att fixa en annan frissa, då är det bara att åka till växjö och få barret fixat!
Måste dock fixa utväxten snart..lär boka tid på nån salong i stan.

Imorrn ska jag sova, i alla fall längre än till 6,30. Hade tänkt ta gymmet på fm och stallet på lunchen. Hovis kommer ca 15 och då ska hon motioneras innan.

Nu ska jag duscha. Hörs imorrn!
Kramis

jag lever!

Jodå jag lever. Åkte bil i morse sen har det varit fullt upp så jag har inte hunnit in o skriva nått. Har nyss ätit lunch och ska gå tillbaka och jobba nu. Har lite att fixa innan min lediga dag imorgon och sen är jag ju bara här två dagar nästa vecka. Hörs sen! Kramis

Smuts på linsen

Sitter och irriterar mig på linserna som har blivit dammiga (antar jag) efter sopandet i stallet och jag ser som i en dimma. Ska strax gå och ta ut dem och göra rent dem.
Stallet gick bra, jag red lite först för att könna på henne och hon var lika fin idag som igår. Sen red Sandra efteråt och det gick också bra! Usha såg inte ut att bry sig alls nått över att hon red.
På fredag följer hon med igen men då gör hon allting själv så ska jag bara kolla så det blir rätt sen kan hon nog fixa stallet själv dom dagarna som hon tar Usha.

Nu har vi precis käkat, baconröra med svamp, majs och pasta.
Ska äta lite godis och duscha, sen hoppa i säng. Är ganska trött idag.

Torsdag imorgon, fullt på jobbet igen och fredag är jag ledig. Härligt!

Vi hörs imorrn!
Go natt o kram

vilken fantastisk dag :)

Oj vilken värme det är ute! Rena rama sommarvärmen! Sitter på bussen på väg hem nu och ska möta upp Niclas i Helsingborg. Lite senare så åker jag och Sandra ut o rider, hoppas usha är på sitt bästa humör idag också :) jag ska dessutom byta täcket på henne. Känns onödigt att ha vintertäcket på.. det räcker nog med ett tunnfordrat regntäcke nu ifall det blir blåst eller kallt på morgonen. Eftersom mamma och pappa inte kommer i helgen så har vi bestämt att de kommer över påsken istället :) ska bli skoj! Återkommer ikväll! Kramis

morgon värme

Oj vilket väder, redan 9 grader varmt ute! Sitter ändå på bussen för jag ska möta upp Niclas på stan i em så då stannar jag inte vid ramlösa station. Tänkte gå strax e 4 från jobbet och hinna med halv 5 tåget så jag är hemma kvart i fem, eller nere vid stan då. Sen blir det stallet ikväll igen, längtar eftersom hon gick så himla bra igår :) hoppas det sitter i idag också. Bara två jobbdagar kvar och den helg :) skönt för denna vecka har varit ganska mycket på jobbet. Nästa vecka är jag i Malmö i tre dagar så det blir inte mycket av den veckan.. Dax att hoppa av! Hörs senare! Kramis

Som vanligt igen :)

Idag gick Usha rent ut sagt skitbra, nu kändes hon som vanligt igen och jag hade kunnat rida i flera timmar. Hade ingenting i handen och behövde bara tänka galopp så rullade hon fint över i galopp. Samma sak med halt, behövde inte alls göra stora saker fören hon gick direkt från galopp till halt. Finfint! Tänkt vad massade och nålar kan göra underverk. Och att hon innan har varit bråkig och uppstudsig och nu är hon bara bäst igen :)
Hon såg själv riktigt nöjd ut efter passet idag. Red på kandaret och gjorde många övergångar, öppna, sluta och enkla byten.

Det finns lite fasaner i buskarna precis vid ridbanan ibland och idag var en sån dag då de satt där och skrek,. Låter väldigt högt och konstigt när de skriker och rätt som det var så gick en fasan alldeles utanför ridbanan. Jag saktade av till skritt eftersom de ibland bara flyger iväg (nåja, försöker flyga..de är inte så bra på det) och vips så var fasanen inne på ridbanan med oss. Usha tittade konstigt på den (de är bra stora alltså..större än våra pippifåglar som vi hade) Och rätt som det är så flyger den iväg och flaxar med vingarna  och tar sig nätt o jämt över ridhustaket (Usha tittar storögt på den fula fågeln). Men då början fågel-fan som är kvar på grusplanen alldeles vid paddocken att skrika och gå runt för den fattade väl inte att hans kompis som var 10 m bort hade flugit iväg. Så den skrek o skrek o skrek och flög sen upp i trädet (fattar inte att den lilla pinnen höll för den fågeln..) och fortsatte gapa. När det sedan hade blivit helt svart ute så blev den helt tyst så jag antar att den somnade :) Dumma fåglar som ska bosätta sig direkt vid ridbanan.

Niclas var hos sin mormor och morfar på dan och passade då på att gå och möta mig vid stationen när jag kom från jobbet och så tog vi bussen hem sen. Riktigt fint väder här på kvällen, varmt och skönt.
Efter stallet så har jag dammsugit och så har N överraskat med att laga mat, eller stekta mackor med stekt ägg och ketchup på. Megagott :)

Sovtajm nu!
Kramis

Tisdag

Tisdag o regn, därför är det buss som gäller idag till stationen också. Skönt att jag kan välja buss eller cykel och det tar dessutom lika lång tid. Idag tänkte jag rida på kvällen. Dressyrpass är det aom gäller. Men eller utan kandar, har inte bestämt mig. Kanske ska köra med kandaret och träna på msv c programmet. Det är ju snart dax för tävling :D Idag är det fullbokad dag på jobbet. Möte på fm och hela em bokad. Igår var det en kund som avslutade vårat möte med "var kommer du ifrån, du talar sån härlig norrländska" . Hmmm dalarna är inte Norrland..men deg är klart, allt norr om Hallandsåsen är Norrland enl skåningarna. Sen var det en som ringde från stockholm en gång och jag svarade varpå hon säger "vad skönt, jag förväntade mig inte att någon skulle prata så jag förstod när jag ringde till Landskrona" :) jag får höra mycket om dialekter, det är ganska skoj. Dax att strax hoppa av bussen o gå till tåget! Hörs ikväll om inte innan. Kramis

Det brinner

Min mun brinner just nu. Har köpt lite olika nötter på ett ställe nere i stan och vissa var väldigt starka. Min mun och läppar svider just nu :S Det som är bra med det är att man inte äter så mycket :P

Jobbet gick bra. Full fart som jag anade så dagen gick fort.
Fixade stallet efter jobbet. Usha fick massage igen och nu var allt bra, inte alls lika stel (eller inge stel alls) men både Anna (massören) och jag tycker att det är värt att kolla upp ifall hon har nån cysta eller så på äggstockarna eftersom hon blir så himla tjurig när hon brunstar. Jag har ju varit på väg att kolla det innan men har inte kommit till skott än. Så jag fick tips på en bra klinik att åka till och ska ta mig dit efter tävlingarna som jag har planerat nu. Anmälde mig till en till tävling idag, i Perstorp. Blir antingen den eller Ängelholm den helgen (21-22/4), Ängelholm har inte kommit ut än med proppen så då anmälde jag Perstorp för säkerhetsskull. Men där fanns bara en LA:3 som jag ville rida. Ska kolla klasserna i Ängelholm också så får vi se.

Nu på kvällen har vi varit ute och åkt bil en sväng, bra att jag får lokalisera mig lite :) 
Ska borsta gaddarna nu och hoppa i säng.

Hörs imorgon!
Kramis 

Blåsigt

Idag blåser det ganska mycket, därför tog jag bussen istället för cykeln. Det skulle i af bli sol och fint idag. Måndag igen och ny jobbvecka. Bara fyra dagar sen lite långledigt. Vi bestämde igår att om det är sol o fint då aå pker vi till ramlösa park igen och går där när det är ljust. Det är så himla fint där. Där kan vi tänka oss att bo också men det är lite dyrt där så vi väntar o ser hur det går med jobb för Niclas under vintern och nästa år. Där är det som radhus och jättemysigt. Fast vi trivs bra i lägenheten nu också och vill väl inte flytta än på ett tag. Men sen när vi spart ihop lite :) Akupunktur för usha idag och därmed vila för jag hinner inte innan. Vila för mig också, städning hemma. Slutade badkaret igår och hela badrummet. Så nu är der bara dammsuga o torka golv som är kvar. Niclas fixar tvätten idag. Nu är jag framme, bäst att hoppa av. Ha de! Kram kram

Sista av helgen

Redan söndagkväll :(
Veckan som kommer jobbar jag bara månd-torsd och är ledig på fredag. Mamma och pappa skulle ju komma ner då med det blir inget av eftersom mamma är sjuk, då får vi skjuta lite på det till en annan helg. Men jag tänkte vara ledig ändå och passa på att ta långhelg!

Stallet gick bra, longerade över bommar och hon gick väldigt fint. Inte alls nå bråkig, skönt. Lagom till jag skulle ta ut henne så började det regna. Sen när jag kom hem så slutade det att regna. Typiskt.

Åt lite när jag kom hem och sen tog vi bilen ner till Ramlösa parken och gick en runda där. Åkte igenom stan och sen till Max och köpte oss en varsinn lyxshake :) mumsi.

Nu tittar vi på BB och ska väl snart hoppa i säng.

Hörs imorgon!
Kramis


Snart stallet

Äntligen sitter det nu gardiner i köket :) Grön/vit/grå kappa, blev så fint så!
Lampskärmarna passade också finfint så nu ser det hemtrevligt ut igen!

Det blev ett bra pass på gymmet med axlar/rygg i fokus. Nästan en timme där, sen åkte jag bara hem och plockade upp Niclas så åkte vi och storhandlade. Kyl o skafferi är nu fullproppad med mat. Lite ärtsoppa har slunkigt i också och vi har varit ute på en liten promenad.
Tvätt- och diskmaskin går för fullt och köket är städat.
Ska åka till stallet om ca en timme, longering idag över bommar tänkte jag.
Antagligen så är hon lika brunstig idag också, jag tror inte att jag har varit med om ån häst som brunstar lika mycket som hon.. Lite drygt men det går över.

Hörs!

Bra dag!

Gårdagen var hur bra som helst! Vi var framme vid Ge-Kås ca 9, tog 1.45h att köra.
Gick igenom allt på ca 2 h. Vi visste ju vad vi skulle ha så det gick ganska fort och då behöver man inte trängas så mycket heller. Träffade syster och Magnus där inne också :)
Själv fyndade jag ett pas helskodda ridbyxor som det var 50 % på.. skitsnygga och supersköna, så 175 pix för dem ;) En ridjacka, lite nya borstar, putsmedel, gardiner till köket, lampskärmar, lite cykel-tillbehör och faktiskt en hel del kläder. Mycket linnen och andra tröjor. Jag har aldrig tyckt att de har haft nå kläder för mig men denna gång hittade jag en hel del.
Så strax före halv 12 rullade vi vidare mot Lindas föräldrar i Falkenberg och åt lunch :) Väldigt gott. Vi var där i ca 1½ h innan vi åkte hemåt igen.

Var i stallet strax före 3. Red och fixade allting. Sandra kunde inte komma med nu för de skulle bort på kvällen så hon blir nog med idag istället. Usha gick riktigt bra men hon och Jasmine har stått och brunstat och skrikit i hagen och det förklarar ju saken varför hon var lite stel o tjurig i baken men gick ändå riktigt bra!

Sen kom N och hämtade mig, vi åkte en snabbis till väla och handlade lite gottis innan vi åkte hem och svirade om för att gå till Karin o Jan på middag. Oxfilé och massa mums blev det där och vi var inte hemma förens strax före ett tror jag.

Bra dag med andra ord.

Vaknade strax före 9 idag och känner mig utvilad.
Ska fixa gardinerna och lite sånt idag, tvätta och åka till gymmet och sen stallet i em.
Kanske slår till med en storshopping utav mat också..vi får se.

Hörs senare!
Kramis

Mot Ulla!

Yes, nu kör vi snart mot Ulla. Linda åkte just från Lund och är nog här om 30 min. Då brummar vi iväg!
Mackor o kaffe är fixade, lika så inköpslistan. Fast den är inte alls så lång.. Lagom :)

Stallet igår gick bra! Jag red Usha först så Sandra fick se, Jasmin fick nå ryck och flög iväg och då for Usha efter så då tänkte jag att Sandra kanske böev avskräckt men icke. Förra häcten hon red gjorde så hela tiden så hon var var. Dessutom gjorde han mycket värre saker. Efte en stund så hoppade hon upp o red och det gick bra. Så hon ska med idag igen, jag skulle höra av mig när jag åkte dit :)

Sen åkte jag och niclas ner på stan. skulle först in på ett ställe o äta men där var det fullt. gick istället in på harrys och åt och drack cider o öl. Lullade runt lite och sen åkte vi hem. Riktigt skönt väder ute på kvällen!

Nu ska jag ha i linserna, det kan ju som bekant ta lite tid..
Borde inte komma hem så sent i em, fixa stallet och sen iväg till Jan o Karin (N's mormor o morfar) på middag!
Full rulle med andra ord!

Hörs!
Kramis

Fredag (igen!)

Jajamänsan, fredag igen! Känns som att det bara är måndag-fredag hela tiden. Dagarna går sjukt fort men det är bara kul!
Vaknade före klockan idag, hade tänk att ta lite sovmorgon eftersom jag ska åka bil men tydligen inte.
Ser i alla fall ut att bli en riktig kanondag, klarblå himmel ute :)

Jobb till halv 5, har en del att göra så det ska nog gå undan, sen direkt till stallet och träffa Sandra o Usha och sen hem. Antagligen ner på stan och äta nått eller gå å ta en öl/cider och fira att det är helg!

Vi hörs nog senare ikväll.
Kram 

Bättre!

Om det var varmt igår så har det varit kallt idag. Konstigt hur vädret kan skifta så snabbt. och imorgon skulle det bli varmt och sol igen.
När jag kom hem från jobbet idag så hade Niclas fixat mat, kasslerstroganoff med ris. Mums!
Åkte till stallet efter en stund och red lite och hon kändes mycket bättre idag! Försökte pysselite i galoppen först men hon gav sig ganska omgående och sen kändes hon jättefin. Hade ändå på arnika där hon hade ont förut, lika bra att smörja det ett tag nu. och skönt ändå att kotisen kommer tillbaka på måndag och kollar hur det känns. kan hända att det är lite kvar ändå.
Imorgon kommer Sandra och ska rida lite, vi ska träffas direkt efter jobbet. Hoppas Usha är på sitt bästa humör :)

Efter stallet så gick vi ut på en promenad. Riktigt skönt på kvällen och det var varmare då än var det var på dagen nästan.. och helst vindstilla idag också.

Imorgon tar jag bilen till jobbet och så åker jag direkt till stallet sen. Tror att vi ska ut och äta eller hitta på nått annat på kvällen. Men både jag och N ska upp tidigt på lördagen. Jag till Ge-Kås med Linda och N till Malmö och meka! På lördagkväll ska vi till N's mormor och morfar på middag.

Förresten så har jag smakat spättekaka idag.Det var inte så väldans gott. Bara så ni vet.
Sängen nu.
Vi hörs!
Kramis

buss

Idag fick det bli buss till stationen och inte cykel. Tänkte handla lite mat på lunchen och det är så bökigt att cykla med det hem. Jag hoppas dock att bussen snabbar på för den var 5 min sen.. fast annars har jag ett tåg som går tio min senare så det är ingen fara. Halvblind är jag också för jag hann inte sätta i linserna..får göra det på jobbet. Ridning ikväll, ska bli spännande och se om hon är annorlunda.. På återseende. Kram

Thaimat

Nu är vi hemma från kvällens bravader. Strax före halv åtta var vi nere på stan och gick till ett thaimat ställe. Supergott och jättemysigt. Vi bestämde oss för thai och äter fondue en annan dag, kanske på fredag om vi ska ut och äta då också :) tog en öl och en cider och efter maten gick vi på en promenad nere vid hamnen. Idag har det varit helt vindstilla och det var även det nu på kvällen vilket gjorde att det var hur fint som helst vid havet. :)

Nu ska vi kolla på lite tv innan det är dax för sängen!

Kram o god natt!


vardagslyx

Idag kör vi vardagslyx och går ut och äter. Det lutar åt oasen med fodue. Tur jag bara drack en drickjoggi på lunchen, då går det i massa mat! Men först till stallet en snabbis. Hon får vila idag ändå.. Undra om hon har smält bort i sitt täcke? Det är typ sommarvärme här. nej inte riktigt men det är väldigt varmt o skönt i alla fall :) på fiket bredvid banken så satt folk ute hela dagen på uteserveringen och hade det skönt. Själv satt vi på banken och svettades...men kul har vi :) Hörs kanske senare om vi inte kommer hem för sent. Kramis

Segt

Just nu har jag världens segaste Internet på mobilen så det går lite trögt. Är i af strax i Landskrona så det är dax för jobb igen. Onsdag redan :) och snart helg! Då åker jag och linda till gekås och shoppar lite :) Ikväll blir det nog inge gym, ska longera usha och jag orkar inte stressa iväg till Gymmet efter det. Kanske en promenad på kvällen istället. Nu är jag strax framme på jobbet. Ha de. Kram

Sällskap

Idag när jag kom med tåget till stationen så stog Niclas där och väntade på mig :)
Han hade varit hos sin mamma o Sven ett tag och fikat o de bor ju alldeles i närheten av stationen så
då stod han där och väntade, sällskap hem ärä inte helt fel :)
På vägen hem kom vi på att vi var sugna på tacos så vi stannade på Ica och handlade lite. Väl hemma så lagade vi tacos och åt.
Sen åkte jag till stallet och träffade Sandra. Hon verkar jättetrevlig och har ridit en häst som verkar vara lika Usha till sättet och allt. Eftersom Usha skullel vila idag så borstade vi och fixade och på fredag ska hon rida lite. Ska bli spännande, hoppas det går bra =) Men jag är ju med första gångerna i alla fall.

Nu har vi varit ute en kort sväng och gått och nu ser vi på  BB så det är dax för mig att slute skriva :)
Natti natti!
Kram

trångt

Som vanligt är det ganska trångt på tåget och jag får stå. Det gör iof inget eftersom jag åker tåg i 12 min :P Tycker det fungerar riktigt bra med allt nu. Jag har vant mig med att komma hem 20 över 5 om dagarna och det är helt ok. Idag ska jag träffa en tjej i stallet som kanske vill bli medryttare åt usha. Vi kan ju inte rida idag men hon ville ändå komma och se hur stallet var ock så. Hoppas hon gillar henne. Så får hon komma i helgen igen och prova att rida. Jag vill först rida själv så jag ser att spänningarna har släppt. Hon är i min åldr också så det kan bli skoj :) och bra om hon kan rida några gånger i veckan. Nu är jag framme i Landskrona. Dax att hoppa på bussen :) Kram

Middag på Väla

Efter jobbet åkte jag och N till stallet nästan direkt. Fixade klart allt innan Anna kom och skulle fixa Usha.
Mycket riktigt så var hon väldigt öm i vänster ryggslut och även en punkt på vänster hals. Med storn sannolighet så har hon gått omkull och eftersom täcket bara har varit rejält lerigt på vänster bak så han hon glidit omkull någongång, och det är inte att hon har rullat sig.
Så hon satte lite nålar i henne, hon var så pass stel så hon kom inte ens åt att massera muskeln på baken.
Lite nålar och knådning på halsen sen var Usha trött. Men hon kommer tillbaka på måndag för att kolla upp om det behövs nå mer.
Det var inte riktigt samma sak som Sören, har tar ju i och knäcker hästarna rejält medans hon tog det lite lugnare. Spelar ingen roll hur de gör bara det släpper och blir bra :)
Imorgon skulle hon vila och på onsdag longeras för att sen kunna ridas som vanligt fram till måndag.
Hoppas att det släpper nu..

Sen åkte vi till väla och åt middag. Mysigt att sitta där och käka en måndagkväll :)
In till Ica på vägen hem och handla lite snabbt innan vi åkte hem igen.

Nu har jag nyss duschat, och ska snart hoppa i säng.

Hörs imorrn!
Kramis

Hav

Oh, sol och varmt och nu är jag på väg hem igen! När vi åkte förbi en park nu i Landskrona så var där ett hav av gula vitsippor :) och appropå hav, nu åker jag längs med havet. Mysigt :) Hörs senare!

Kort sträcka

Att cykla till stationen kändes nu som en väldigt kort sträcka, ca 4 km tror jag att det är, nej 3 kanske? Fort gick det i alla fall. Vaknade pigg och utvilad när klockan ringde så nu är jag redo för en ny jobbvecka. Den sista hela veckan jag jobbar innan juni :P sen är det massa kurser och lite ledighet. Helt okej! I em kommer ju kotis, hoppas hon hittar nått på.henne så jag får svar på varför hon inte känns helt ok att rida. Så det blir vila idag. Och vila för mig med. Nu kommer strax tåget. Vi hörs senare! Ha de! Kramis

3 mils cykling

Cykling gick bra idag också, blåste lite mer men hade mest medvind på vägen till stallet :) Tog 22 min dit, inte farligt alls. På vägen hem så cyklade jag igenom en skog (en stor promenadskog där massa människor går/cyklar mm) och då gick det fortare, även om jag råkade cykle fel väg först så det blev en liten omväg. Men jag slapp cykla utmed en lång trafikerad väg där det går många lastbilar.
Så totalt 3 mil har det blivit under helgen :)

Gymmade på fm också, det blev ben och överkropp. Mest rygg/bröst och ben. Min svaga punkt är skuldebladen och övre delen av ryggen så det blev ganska många övningar där idag. Vips så hade en timme på gymmet också sprungit förbi.
Satt ute på balkongen en stund med en kopp kaffe och slöade :)

Niclas kom hem från Malmö på em, allt hade gått bra idag och de kommer att köra nästa helg igen, i alla fall på lördagen.
Nu har vi käkat och väntar på Kontoret och sen BB. Har hittat ett nytt favvogodis (på naturgodishyllan) Lakrits överdragen med mjölkchoklad.. Vet inte riktigt varför det finns bland naturgodis.. Skulle tippa på att det inte alls är så speciellt nyttigt :) Gott är det i alla fall.
Nu ska jag gå in och våldskilla N :)

Ha de!
Kramis

Söndag

Somnade vid halv elva igår och vaknade åtta i morse och var hur pigg son helst :)
Har nyss ätit frukost och slötittar på tv och njuter av väder ute. Sol och varmt. Det skulle kunna bli runt 15 grader här de närmare dagarna :)

Ska snart åka och till gymmet och köra ett pass igen. Även om jag ska cykla till stallet idag så får det bli benen som fr sig ett pass. Blandat med rygg o mage. Axlarna får nog vila för dem känner jag av sen igår.

Niclas åker snart till Malmö för idag skulle de köra.

Cyklar till stallet på em, usha får nog longeras idag bara eftersom kotis kommer redan imorgon, då är det onödigt att nöta på henne idag om det är så att hon har ont. Bättre att hon rör på sig lite lätt.

Höra senare!
Kramis


Crostini

Efter en dag med 1,5 mils cykling och 40 min på gymmet så sitter jag i soffan och äter Crositinis :) Mums!
Nyss har vi ätit tacopaj och kollat på solsidan-avsnitt igen :)

Gymmet gick bra. Eftersom jag har plågat mina ben ganska mycket idag så fick det bli mest axlar, rygg o mage på gym!
Fick tag på kotknackaren idag också till Usha och hon kommer ut på måndag. Hon bor ju granne med Pia och stallet :P Lika bra att hon får kika igenom henne eftersom jag tycker att hon inte riktigt är som hon ska. Den senaste veckan så åhar hon stått emot och bjuder inte framåt. Men dom har busat mycket i hagen och sprungit en del och det är ju lerigt så hon har säkert gjort nått. Sen var det två månader sen som sören tittade på henne också så det är lika bra att hon får sig en omgång.

Niclas åker till Malmö imorgon bitti och jag ska gymma på fm och sen cykla till stallet på em.
Tänkte städa lite mellan där..och gå ner med vinterkläderna till förådet..Hej då med dom så länge! 

Nu blåser det ganska bra här ute..skulle göre det inatt och sen bli sol och fint imorgon.ingen blåst hoppas jag :P

Hörs imorrn!
Kramis

Hemma igen!

Det var inte så farligt att cykla till stallet, det tog 25 min och det var inte så farligt jobbigt alls.
Mest trist att det började regna på vägen dit och sen regnade under hela mitt ridpass och när jag blev klar så började solen skina.. Typiskt.
Cyklade i af i lite motvind på vägen hem..skönt..not.
Har just ätit upp min fisksoppa, ska strax kila till affären (Tempo ligger max 5 min promenadväg bort). Måste handla toapapper..
Snart kommer Niclas hem också. De skickade hem honom eftersom de inte hade börjat köra än, banan är för plaskig och de tyckte synd om honom som bara fick vänta :) Gör ett nytt försök imorgon till att köra.

Gymmet om några timmar. Sen mat och slappa resten av kvällen. Hoppas vi inte ska titta på melodifestivalen, den kan jag klara mig utan.

Gröna faran och jag har åkt många många mil tillsammans


Min lunch


Kram

Bilder på lägenheten

Här komme rbilder från lägenheten.
Som ni ser så är det lite kartonger o grejs kvar som ska ner i källaren/ till garaget.
Å inga hyllor har kommit upp än..stenhårda väggar så vi måste ha hjälp med det..
Men det kommer :)

Hallen




Badrum



Sovrum



Datarum/gästrum som inte är klart. Mest stök här inne :S


Vardagsrum (öppet ut till köket)



O köket



Det var allt! Får vi upp lite hyllor och ner med resten av kartongerna så blir det jättebra. Trivs väldigt bra gör vi i alla fall :)

Kommer lite bilder på Usha från förra helgen också!

Temp. som bilen visade förra helgen :D


Solar sig i hagen


Mumsar hö, nöjd


Det var allt för nu.
Hörs!



Lördag igen

Kl är snart halv 9 en lördagsmorgon och jag har precis ätit frukost.
Niclas klocka ringde ca halv 8 och han åkte till Malmö vid 8, då var ju jag redan pigg eftersom han
pratade med mig hela tiden, och höll på att killa mig över allt så att somna om var det inte tal om.
Vi gick i of och la oss ganska tidigt igår, direkt efter BB så jag var ganska pigg när hans klocka ringde ändå.

Orkade inte blogga nå igår. Åkte till stallet när jag kom hem. Tömkörde och hon såg finfin ut!
Lagade mat och sen tittade vi på massa avsnitt av Solsidan innan BB började. Fastän jag har sett Solsidan så många gången så är det fortfarande lika kul att se allt :)

Vad händer idag då?
Jo cykling till stallet strax e 10. Rida och greja där innan jag cyklar hem igen. Sen gymmet (tror jag) en sväng på em. Jag kanske är helt död när jag kommer från stallet, men jag tänkte nog försöka gymma överkroppen..benen känns nog onödigt :)
Sen har jag inge mer planerat. Dra enn varv med snabeldraken men det går ju ganska fort.
Kom just på att jag inte har knäppt kort överallt i lägenheten så jag ska göra det nu och lägga in dem om en liten stund.

Skulle bli sol och fint idag, hoppas på det. Än är det mulet, det ser ut som att det har regnat i natt.Blåser inte så farligt heller..tack o lov. Har ingen lust att cykla 8 km i motvind :) Men gärna medvind och så får vinden vända när jag ska hem i så fall.

Återkommer med lite kort om en stund!

Kramis

Snart hemma

Sitter på bussen på vägen till lgh igen. Hann med tåget som gick strax e tre. Tur jag sprang till stationen för annars hade jag nog missat det och fått väntat en timme till i halmstad.
Jag har i af fått se två till av kontoren, ett litet och ett stort och himla fina båda två. Uppgiften har gått bra också så dagen har varit riktigt rolig.
Skönt att vara hemma i tid när det är fredag. Mot stallet och tömköra nu sen ska vi nog bara äta gott och kanske titta på film.

Hörs senare, kram så länge


Fel håll

Just nu åker jag åt fel håll mot vad jag är van med. Åker ju med Göteborgs tåget och ska till Båstad. Kul att se lite annat av länet också :) tar ca 40 min att åka så jag hinner slöa lite innan vi kör igång o jobbar. Har med mig ipaden så jag kan surfa runt :) hoppas jag hinner hem med tre tåget, då är jag hemma fyra. Det skulle vara najs. Antar att de som jag jobbar med också vill ha fredag men det kan ju ta tid. Vi får väl se.
Fredag är fet i alla fall och det är grymt skönt.
Tittade nyss i kalendern och jag har ingen hel vecka (förutom nästa) som jag jobbar fören första veckan i juni :) det händer nått hela tiden, antingen kurser eller ledig eller kortdagar och röddagar.
Om två veckor har jag tagit ledigt på fredagen för då kommer mamma och pappa ner o hälsar på :) jag har så mycket semester sparat så det är lika bra att plocka ut lite då och då. Jag har ju fått nya dagar i år också, men semester kan man aldrig få för mycket av :)

Hörs säkert på vägen hem!
Kramis


Glass i stora lass

Nyss har jag tryckt i mig en stor tallrik med glass och cocktailfrukt :D Finemang!
Och innan så blev det kebab med bröd till middag, flottartorsdag. Det får man ha ibland.
Kom hem vid 18 som jag hade planerat, cykeln var som vanligt igen..konstigt men tack o lov för det!
Fixade stallet ganska fort, det fick bli vila idag och sen käkade vi kebab.
Vi har oxå varit ute och gått en runda nu på kvällen :)

Imorgon åker jag tåget som går 7.53 mot Båstad. Är där ca 8.40 och då är mina kollegor snälla och hämtar mig på stationen. Tar bussen härifrån 7.23 så jag hinner köpa biljett..Då har jag iof 13 min på mig att köpa biljetten men det är väl bäst att man är ute i tid eftersom tåget dit bara går en gång i timmen..Lite surt om jag skulle missa det :P

I helgen ser det ut att kunna bli premiärcykling till stallet. Niclas åker förmodligen till malmö och mekar båda dagarna, så då tänkte jag passa på att testa cykla till stallet. Borde ta ca 30 min. Det ska ju bli fint väder. Annars så cyklar jag dit och sen tar jag hästbussen hem.

Nej nu ska jag nog krypa till kojs.
Hörs imorgon!
Tjingeling!

sol :)

Snön som kom imorse är tack och lov borta och nu är det strålande sol o varmt ute :) kanske blir det vila ändå för usha så får jag en liten vila också ikväll, vi får se! Borde vara hemma runt 6 om cykeln vill ta mig hem. Annars får jag gå hem med den... Fredag imorgon, ingen jobb men det ska jobbas med uppgiften till utbildningen. Så först besök på Båstads kontoret och sen åker vi vidare till Halmstad och jobbar klart där. Förhoppningsvis så blir vi klara i tid! Återkommer ikväll. Kram

Fy

Blä, vaknade imorse och det är snöslask ute :/ hoppas det försvinner under dagen. Det var lite halkigt att cykla meb det gick bra. Kedjan började dock att krångla så jag hoppas jag tar mig hem :) tror inte det blir nån tömkörning ikväll...det beror på hur underlaget ser ut. Annars får hon vila idag också så blir det tömkörning imorgon. Nu är jag i af på tåget och är strax framme i Landskrona. Borde vara på jobbet ca 20 i nio. Det är typ då som alla andra kommer i alla fall :) hoppas det inte blir alltför lång dag idag. Hoppas jag kan åka med bussen som går 17.14 Dax att kliva av! Hörs, Kramis

Snabbis

Det blir bara ett snabbt inlägg nu. Ska strax hoppa i säng och sussa sött.
Var till stallet och mockade och fixade ordning allt innan jag åkte till gymmet. Där blev det mest rygg/mage träning. Testade ytterligare lite nya maskiner för bl.a skulderbladen. Idag körde jag bara maskiner och inga fria vikter alls. Får se hur det känns i kroppen imorgon :)
Nästa gång jag ska dit blir först på lördag (men det är ju snart!)

Har sån tur att jag får sovmorgon hela denna helg också, det blir ju lite mindre pass på helgerna eftersom det är ytterligare en person som är med i gruppen men hon har två hästar så hon tar ju ett pass per häst. Så det blir bara ett pass/helg nu och jag kommer ha söndag insläpp.

Imorgon får jag också lite sovis, cyklar hemifrån ca 8 och tar tåget 8,18. Jag kommer jobba till ca strax e 17 då jag har en kund sent inbokad så då tar jag lite sovis istället :)
Blir ju hemma lite senare men det ska inte göra nått. Usha ska ändå bara tömköras imorgon och jag borde i alla fall vara hemma runt 18 tiden.

Nej nu ska jag hoppa i säng.
Vi hörs imorgon istället!
Kramis

Det blommar

Har ju glömt att berätta att det är vårblommor här nu! Krokus för fullt och även massor med gula blommor som ser ut som gula vitsippor, dessa var de fullt utav i parkerna i Landskrona idag. Najs :) själv har jag med mig en bukett med stora liljor som jag fick av en kund som en välkomstpresent :) luktar gott gör de i af. Snart hemma, så blir det att laga fisksoppa och slappa en stund innan det är dax att gymma. Återkommer. Kramis

Lite kyligt

Idag var det lite kallt på morgonen. Någon minusgrad för det är is på bilrutorna.. tog i af bussen nu, kallt o cykla och så skulle det bli snö eller regn i em och då är det skönare o sitta på en buss :) Vila för usha idag, gym för mig senare på kvällen. Åker inte till stallet fören strax före 7 och sen direkt därifrån till Gymmet. Hungrig är jag också, vi har alltid möte på onsdagar och då med frukost så det är ingen idé att äta innan. Tog bara banan i morse. Strax framme! Hörs ikväll. Kram

Singoalla

Jag som inte skulle göra det igen sitter just nu och gör det..tittar på BB.
Egentligen så avskyr jag programmet och allra helst dom som är med men det är så korkat så jag måste titta :P
Brukar dock bli ganska upprörd när jag tittar och ändå ska jag titta..konstigt. Slutar väl med att jag kikar ända fram till maj tillslut ändå.

Red i alla fall idag, skulle bara rida igenom henne eftersom hon gick hårt igår och gick ganska hårt med tömkörningen i söndags. Hon började väldigt lugnt och fint men sen började hon muppa sig i galoppen så då kunde jag inte ge mig heller. Men hon gav sig ganska gå lätt och sen gick hon hur fint som helst så då slutade jag.
Imorgon vilar hon, och på fredag. På torsdag ska hon tömköras och sen rider jag i helgen igen. Ska känna efter hur hon känns då efter att ha tagit det lite lugnt i tre dagar annars ringer jag till en kotknackare som får komma ut och klämma igenom henne. Hon har ju trots allt åkt en lång resa, säkert spänt sig nu i början när allt är nytt och sprang lite i hagen i början så det kan även vara bra att gå igenom henne. Men hon får vila först, det kan också vara träningsverk efter de senaste passen.
Kotknackaren bor på gården här bredvid och Pia brukar alltid anlita henne och hon ska vara jättebra så det är nog inte så svårt att få ut henne :)

Nu ska jag titta lite till på BB innan det är dax för sängen.
Äta lite kakor också, har blivit dökär i singoalla- blåbär-och vaniljkex..galet goda och livsfarliga :)

Natti natti!
Kram

Grattis till mig

Jag kom i mina favvojeans! Sitter lite tajt över rumpis men minus 1,5 kg till så blir det nog bra :) cyklade lite tidigare ner till statuonen idag eftersom jag var tvungen att ladda på mitt buss o tåg kort. Alltså har jag jobbat i en månad nu, oj vad tiden går fort :) Stallet i em, tror det blir ridning idag igen. lika bra för att se om hon tänker testa igen eller om hon går fint från början. Sen vila imorgon o Gymmet för mig. Tömkörning på tors och vila igen på fredag för då ska jag vara i halmstad på dagen och träffa dem som jag är i grupp med på utbildningen som jag går. Och så ska vi jobba med en uppgift som ska vara inlämnad snart. Nu kommer tåget! Hörs senare. Kramis

Friskt o skönt

Idag var det friskt att rida ute. Bara ca en grad varmt och klar himmel så månen lyste upp så fint men det var lite småkyligt. Det blev i alla fall nästan en timmes dressyrpass ute. Först kändes hon riktigt fin och takten i traven från tömkörningen igår satt kvar! Sen blev hon lite tjurig nr det var sax för galopp och orkade inte jobba o försökte smita undan så då blev det mer travjobb först och öppna och slutor och satt henne mer på bakbenen. Sen gick galoppen riktigt bra och hon fick en rund och fin galopp. Länge sen som hon hade sån fin galopp, skoj. Längde och kortade och gjorde lite byten och små volter. Sen fick hon gå in och bli ompysslad. Pratade en stund med Jenny innan jag mockade och under tiden så somnade nästan usha på gången :) kom hem rund halv nio och har duschat och nu sitter vi och väntar på Att BB ska börja.

På lunchen idag fick jag lov att gå och köpa nya Jeans för mina höll bara ihop med en skör tråd :P det blev ett par blå GStar med stretsch, väldigt sköna. Så nu blev det sopen för mina älskade Lewis Jeans. Fast det var nog på tiden...

Hörs!
Go natt o kram


Krock med duva

Duvor är inte så bra på att flyga.. höll på att krocka med en som kom och korsade min väg imorse. Den missräknade nog min hastighet och jag höll på att få en duva i plytet ;) sen höll jag på att köra på en också då den vägrade att flytta på sig. Nu är jag i af på tåget på väg till jobbet. Måndag igen. Ganska soligt och skönt här. Varmgrader i af :) Ridning ikväll, lite dressyr och hoppas på att hon känns fin igen! Laddade aldrig upp nå bilder igår..som märks :) orkade inte. Slötittade bara på tv och sen gick jag och sov. Vaknade halv 6 imorse o var pigg.. börjar bli så ljust på morgonen nu så det blir ljust i sovrummet.. Hörs sen! Kramis

Ny inspiration

På gymmet idag så körde jag mest maskiner, annars brukar jag mest använda fria vikter och skivstänger.
Men idag tänkte jag prova endel nya maskiner som jag inte testat förut och hittade en superbra för ländryggen där man skulle halvsitta och pressa ryggen bakåt och hålla emot på vägen tillbaka. Mycket bra och dryg för ryggen, känner redan av där :) och en som tog på de snea magmusklerna och en för skulderblad/övre rygg och en för triceps. Sen körde jag lite fria vikter och andra maskiner som jag testat på innan. Men den bästa var ändå rygg-maskinen =) Sen finns det en till som verkar bra för magen men den blev inte ledig nått idag så jag får ta den en annan gång. magen fick sig ett rejält pass ändå, lixom övriga muskler. Körde helkropp idag eftersom jag inte gjorde nått igår.
Nu blir det nog onsdag nästa gång, kanske tisdag istället.. Vi får se hur det ser ut i veckan med stall o så.

Åkte till stallet nästan direkt efter gymmet. Bestämde mig för att tömköra då hon är brunstig och det är onödigt att sätta för mycket press på henne då om jag inte måste. Hon är ju inte på topp då och då är det bättre att vi tränar på nått annat.
Hon försökte smita undan idag i början, jag kommer ju åt henne så mycket bättre med tömkörning jmf med longering så det blir jobbigare för henne. Men efter en liten stund så lossade hon och blev väldigt fin, fick jättefin takt i traven och i galoppen kunde jag korta henne jättemycket fast ävde behålla bra tramp så det blev nästan förberedelse för piruett-galopp. Sen fick hon galoppa på framåt igen och sen korta igen. Varierade så i traven också,med korta steg fast bra tramp och sen länga i fin längning. Väldigt skojjjigt att se och hon såg väldigt nöjd ut.
Lika nöjd när hon kom ut i hagen och rullade sig i värsta leran flera gånger och sen frustade nöjt...
Mockade ur hagen lite och fyllde på med nytt vatten.

Nu har vi nyss kommit hem från Niclas mormor och morfar, vi har varit där ett tag och fikat. De kom hem från sydafrika i morse så vi var där och pratade en del.

Just nu väntar vi på att pizzan i ugnen ska bli klar, hemlagat pizza :P
Sen är det inte så mycket kvar av dagen..bara slöa i soffan och ta det lugnt.

Har knäppt lite mer bilder i stallet men orkar inte hämta sladden just nu..kommer kanske bilder lite senare ikväll.

Kramis

Vasaloppet

Vaknade halv nio ca och gick upp och satte mig i soffan, så nu kikar jag på Vasaloppet. Skönt att sitta i soffan och titta medan de sliter som djur ;)
Ska snart koka ägg och äta och sen bege mig till gymmet för ett pass, tänkte cykla dit runt halv elva- elva tiden. Stallet får bli på em antingen dressyr eller tömkörning över bommar. Troligen dressyr :) inte lika fint väder idag men varmt ändå. Solen kanske kommer.
Dax att fixa ägg o macka.
Hörs senare!

Kramis


Shopping

Det blev lite shopping idag på Väla, hittade två st skjortor, en tröja, ett scarf och ett skärp till ridbyxorna.
Tittade på skor också men jag kunde inte bestämma mig vad jag skulle ha så jag väntar med det :)
Sen tänkte jag åka till Hööks och köpa ett träna till Usha som jag har hittat och som är superfint men jag lugnar mig nog med det. Jag ska ändå inte tävla fören om 5 veckor så jag behöver ju inte det nu.

Var hemma ett tag, vi gick en runda i solen och sen åkte jag till stallet. Solen gassade på bra i ansiktet när jag red. Usha var lite (eller mycket) brunstig och gnäggade mest åt sin nya kompis, Apollo, som gick kvar i hagen. Men även om hon är brunstig och inte riktigt koncentrerad så jobbar hon på bra ändå och är inte alltför moppsig. Det blev mycket galopp med byten och avsaktningar. Red ganska länge idag och efteråt var både hon och jag trötta :) Medans jag fixade och donade i stallet så fick hon stå i boxen med fönstret öppet och dår stod hon och njöt hela tiden. Hon hade full koll på mig när jag fyllde vatten i hagen (fönstret är ut mot hagarna) och det var bara hon som hade fönstret öppet så det såg väldigt roligt ut med ett nyfiket huvud som stack ut och följde mig hela tiden. Hon undrade nog mest vad jag gjorde i hennes hage :P
Och som vanligt när jag stänger fönstret så står hon med mulen tryckt mot rutan ett tag ändå :)

Nu har vi käkat, fläskfilé, beasås och klyftpotatis och vitlöksbröd. Vi har också gått på en liten kvällspromenad och nu har vi käkat glass. N sover på soffan just nu och jag slötittar på nått dåligt tv-program.

Imorgon är det gym och stall inplanerat. Hittade förresten min andra longerlina nu så nu kan jag tömköra igen! Men inte imorgon, då blir det ett dressyrpass igen.

Hörs imorrn!
Kram

Sovmorgon

Idag sov jag till strax före halv 10 och vaknade pigg o utvilad.
Solen skiner och det ser ut att bli jättefint väder idag. Tänkte ta Väla en sväng nu på fm och sen åka till stallet på em. Kanske hoppar gymmet idag och tar ett hårt pass imorgon istället. Kan bli en promenad i solen istället?
I stallet blir det dressyr, galoppombyten och förvänd galopp tror jag att dagens övning får bli.
Väntar på att det ska komma mer tävlingar att anmäla till men propparna är inte ute änså jag vet ju inte vilka klasser som finns.

Nu ska jag i alla fall käka frulle och sen åka till väla.
vi höres!
Kram

Hemma!

Hann aldrig skriva nått imorse. Åkte bil till jobbet idag med för att åka direkt till stallet på vägen hem. Jobbet gick bra och dagen har rusat iväg. Var och kikade på lite kläder på lunchen men hittade inga som jag ville ha :/ var dock ute i solen där det var varmt och skönt. Får bli en sväng till väla i helgen och leta reda på lite kläder. Skjortor behöver jag fortfarande. Vill helst ha kortärmade men det finns mest bara lång ärm så jag letar vidare.
Stallet gick bra, longerade ute medans det var ljust. Hon var pigg och busig, det var alla hästarna idag tror jag, vårkänslor :) men hon gick i alla fall väldigt bra och jobbade på fint.
Nu ska vi snart käka, spagetti och köttfärssås :)

I helgen får jag nu sova båda dagarna, bara för det så kommer jag väl att vakna tidigt. Annars så är det bara gym, stall och väla inplanerat. Hoppas på sol och varmt också!

Kramis


torsdagkväll!

Var hemma strax e fem idag eftersom jag åkte bil.
Åkte nästan direkt till stallet, var bara hemma en liten stund. Red på kandaret idag och hon gick väldigt bra fastän hon är brunstig, men det märks bara för att hon är lite extra tjurig innan jag ska rida medan jag sadlar o så. Att rida är hon hur fin som helst även om hon är lite stelare i början och lite småtjurig men det släpper snabbt. Tror att örterna kan hjälpa en hel del. Nu rider jag ändå med sporrar och kan kräva lite mer av henne och hon tjurar ändå inte emot.
Imorgon är det fredag och då longerar jag nog bara sen blir det ridning i helgen igen.
Inget utsläpp i helgen för min del, bara ett insläpp på lördag =) Vi är två till i gruppen nu som hjälps åt på helgen och då blir det ju inte lika mycket satt göra!

Käkade när jag kom hem och kikade lite på tv och har bara slöat nu och spelat lite betapet :P Sjukt kul. I alla fall är man vinner.
Tajm att hoppa in i duschen och sen gå och sussa så småningom.

Sista jobbdagen på veckan imorgon!
Höres!
Natti natti!

Jag och kaffet

Tog bilen imorse, ville lyssna på min nya skiva som N hade fixat åt mig :P
Så nu har jag poppat musik och sjungit hela vägen hit..haha. Kom på i morse att jag skulle åka bil så jag åkte strax före halv hemifrån och var här 7.50.
Så nu sitter jag här med en kopp kaffe och ska strax börja jobba. De andra börjar nog att droppa in snart också.
Har ändå en del att fixa idag så det gjorde inget att jag blev tidig.

Hem sen och åka till stallet direkt tror jag. Vi brukar alltid äta efter stallet nu så det är lika bra att åka iväg direkt så är jag hemma igen runt 19-19.30. Ridning idag, tror det blir på kandaret nu. Börja jobba upp formen lite igen och stärka henne.
Hoppas hon inte har rullat si glika mycket idag, igår var hon lerig i hela ansiktet och i pannluggen så satt det lerklumpar fast..och i ögonfransarna.. förstår inte hur hon lyckas..hon måste verkligen gnugga in hela anstiket i leran :P

Dax att sätta fart!
Hörs ikväll.
Kram

 

RSS 2.0