Helgen

Jag hann med det mesta som jag hade tĂ€nkt mig i helgen 😊 i lördags sĂ„ fick jag ett sms frĂ„n grannen som undrade om vi skulle Ă„ka till ett ridsportlager som hade utförsĂ€ljning av klĂ€der mm. Ingen av oss skulle ha nĂ„tt men vi Ă„kte Ă€ndĂ„. Kom dĂ€rifrĂ„n med tvĂ„ ridbyxor, en jĂ€tteskön tröja, tĂ€vlingsskjorta, trĂ€ns till usha, vinterridhandskar och sadeltvĂ„l 😊 skapliga fynd vi gjorde, betalade 400kr/st för ridbyxorna istĂ€llet för 1200kr/st 😀 trĂ€nset har jag tittat lĂ€nge pĂ„ och fick ge 500kr istĂ€llet för 1400kr 👌 mycket nöjd med alla köp!
VÀl hemma sÄ mÄlade jag takfotsbrÀdorna ett tag och sen Äkte jag till stallet och ridhuset i SkönabÀck. Var helt sjÀlv dÀr och inga hinder stod uppstÀllda sÄ jag hade verkligen hela ytan för mig sjÀlv! Hon gick riktigt bra, kÀnns bra inför helgens start.
Har gymmat bĂ„da dagarna ocksĂ„, nu har jag kommit igĂ„ng med trĂ€ningen igen 👍
IgÄr red jag, snusan och Therese ut i skogen vid rydsgÄrds goda. SuperhÀrligt vÀder, helt vindstilla och varmt o skönt!
Idag rider Fanny henne.

Micke kommer hem idag sÄ det blir mest att ta det lugnt ikvÀll. Ev en promenad kanske.

Plockade in lite Àpplen igÄr som vi ska göra Àppelmos pÄ senare. Tog Àven in en hel del persilja som jag torkade i ugn och endel hackade jag bara och frös in.

Nu Àr jag redo för en ny arbetsvecka, jobbar bara halvdag pÄ fredag och slutar kl 13! HÀrligt.

Kram

Shopping 😀
Nya trĂ€nset 😍
FÀrdigmÄlade
SĂ€llskap av Zelda 😊
supernajs vÀder igÄr!

Nytt jobb

IgÄr blev det klart att jag fÄtt nytt jobb (sÄklart inom banken). Det Àr som stÀllföretrÀdande chef "stÀllis" pÄ kontoren i Simrishamn/Kivik och börjar dÀr den 5 december. Det ska bli riktigt roligt och ett utmaning men samtidigt sÄ kommer jag att sakna Landskrona och det hÀrliga gÀng som vi Àr dÀr. Jag har snart vart i Landskrona i fem Är sÄ det börjar bli dags att se sig om efter nÄtt annat, Àven om jag hade kunnat vara kvar dÀr hur lÀnge som helst tack vare kollegona som Àr dÀr nu.
Det kommer bli lite kortare resor för mig men det Àr ÀndÄ ca 6.5 mil till Kivik och srax under 6 mil till Simrishamn men det Àr mindre trafik pÄ vÀgarna (E6an Àr hemsk att köra emellanÄt dÄ det Àr sÄ himla mycket trafik och olyckor) och jag kommer Äka bil varje dag sÄ min pendling gÄr frÄn ca 3 h och 20 min till 2 h om dagen. En timme dit och hem kÀnns mer ok Àn 1,40 (iof med tÄg dÄ) Jag hade kunnat köra till Landskrona ocksÄ och det hade tagit ca en timme men med en hemsk trafik dÀr det oftast Àr trafkolycka/köer och dÄ tar det lÀgre tid.
SÄ nu Àr vi pÄ jakt efter en ny bil ocksÄ som jag kan ha. Den vi har nu fÄr vara en pendlarbil till stationen och sÄ ska vi köpa en rejÀl bil med drag och fyrhjulsdrift. Lutar Ät en XC70 :)
SÄ nu Àr det bara en mÄnad kvar i LA och gissa om jag har mycket att göra...
 
IgĂ„r vilade Usha, hon stod och sov med hĂ€nglĂ€pp nĂ€r jag kom för att mocka :) Åkte sen till gymmet och körde ett biceps- och tricepspass och sen tog jag det lugnt framför brasa bara.
Idag ska jag först ta en promenad nu pÄ morgonen, sen ska jag in i garaget och mÄla takfotsbrÀdorna sÄ dom Àr klara tills Micke kommer hem pÄ mÄndag, ska ivÀg till LandÀng och köpa mat till Usha. Ridning i ridhuset fÄr det bli idag, det blÄser rÀtt rejÀlt ute och ikvÀll tror jag att jag kör ett pass pÄ gymmet.
Imorgon fm Äker jag och Snusan till RydsgÄrd och rider ut i skogen!
 
Kram
 

Rusk

Idag nÀr jag vaknade sÄ blÄste och regnade det, riktigt höstruskvÀder ute. Alla löv har tankat av trÀdet nu (nÀstan) och ligger nu pÄ marken. Det blir till att kratta löv i helgen!
Jag och M Ă„kte samtidigt till tĂ„get imorse, han till Kastrup och vidare till karup dĂ€r han sover till mĂ„ndag och jag till Landskrona 😊

Efter jobbet sÄ tÀnkte jag gymma, usha vilar idag. IgÄr red jag ute pÄ banan och det fick riktigt bra. Det var varmt nÀr jag red, ca 11 grader, sÄ det var riktigt skönt att vara dÀr ute.
Nu har spolspiltan i stallet blivit klar ocksĂ„. Lyxigt att ha en uppstĂ€llningsplats/spolspilta med varm/kallvatten inne i stallet 😀👍

Kram


Torsdag

Dagarna gĂ„r sĂ„ fort sĂ„ jag hinner knappt skriva nĂ„tt hĂ€r. Ska bli bĂ€ttre pĂ„ det 😊
Torsdag igen och veckan har hittills rusat fram.
Förra helgen var vi i Avesta, torsdag till söndag och kom hem igen sent söndagskvÀll.
Vi hann med rÀtt mycket tycker jag. Lunchade och pratade med mina gamla kollegor pÄ Avesta-kontoret, fixade hÄret hos nattis, middag i Rutbo hos mickes förÀldrar, hÀlsat pÄ farmor, mormor och morfar, bowlat med mamma o pappa och mickes förÀldrar, bror och Hanna, Àtit pÄ Kina, trÀffat Teres och barnen och fikat hos Stefan oxh Marianne. SÄ det var en intensiv helg! Hann med promenader pÄ mornarna ocksÄ, skönt! En promenad med nattis sÄ dÄ hann vi prata en hel del. NÀsta gÄng jag Äker upp Àr till julen!

Fanny och Naemi red usha under hela helgen och det hade gĂ„tt jĂ€ttebra! Jag longerade henne i mĂ„ndags och i tisdags Ă„kte jag till ridhuset och red ett riktigt bra pass. Micke var med och filmade 😊 igĂ„r fick hon vila, dĂ„ var jag sjĂ€lv pĂ„ gymmet 👍
Idag ska jag rida pÄ utebanan, ett litet lÀttare pass.
Mixke skulle pkt till karup idag och bli borta till mÄndag men det blev Àndring sÄ han jobbade igÄrkvÀll och sover borta till idag men aÄ Àr han hemma ikvÀll istÀllet. Imorgon Äker han till karup och kommer hem pÄ mÄndag.
I helgen har jag inget planerat. Ska rida ut med snusan i skogen, gymma och fixa lite i trÀdgÄrden. Ta reda pÄ Àpplen, plantera vitlök, in med utemöblerna och kratta löv.

Kram

Mer höst dÀr Àn hÀr hemma
Middag i Rutbo!
Jag, mamma, morfar 😂
😂😂 selfie
Middag med mormor, Teres och barnen
Jag o Julia 😊
Hmmm inte alla som kan nĂ„ nĂ€san med tungan 🙄😁

Flygbuss

Nu sitter jag pÄ flygbussen i Lund och beger mig snart mot Sturup. Möter Micke dÀr och sen tar vi flyget till Arlanda. Blir i Avesta till söndagkvÀll dÄ vi flyger hem igen.
I tisdags och igĂ„r var jag pĂ„ kurs i Malmö och idag har det gĂ„tt i ett pĂ„ jobbet. Den hĂ€r veckan har verkligen rusat fram. NĂ€sta vecka kommer jag ha hur mycket som helst att göra men det ska nog gĂ„ bra 😊

Usha har tagit det lite lugnt i veckan. I söndags gick hon ett superpass i ridhuset med kandar pĂ„, i mĂ„ndags red Naemi och i ti och on vilade hon pga att hon blev vaccinerad i tisdags. Dom hĂ€r dagarna som jag Ă€r borta sĂ„ kommer Naemi rida tvĂ„ dagar och Fanny tvĂ„ dagar 😊
NÀsta tÀvling blir 5 november i Malmö sen har jag bara tvÄ tÀvlingar till i Är efter det.

Kram


TĂ€vling och fest

IgÄr var jag och tÀvlade pÄ SydslÀtten, perfekt nÀr tÀvlingsplatsen Àr sÄ nÀra, bara 25 min bort :)
Jag red en Msv C1, det var ett tag sedan nu (en i vÄras och en i midsomras och dÄ red jag pÄ 55 resp 56%), jag backade ju tillbaka i klasserna efter det för jag tyckte att ingenting fungerade och sÄ började vi trÀna för Camilla och regelbunden trÀning. Efter att ha ridit nÄgra LA:3 nu sÄ ville jag prova Msv C1 igen för att se hur vi ligger till. Nu kom jag till ridning pÄ framridningen och innan jag gick in sÄ var hon riktigt fin med hög front och jobbade pÄ bra bak. Inne pÄ banan tappade jag det lite dÄ jag sjÀlv rider lite mesigare och Usha vÀxlar ner i tempo lite men det var ett av de bÀttre programmen sedan i somras och vi slutade pÄ 61,49 % och det Àr jag vÀldigt nöjd med. Vi har trÀnat hÄrt pÄ halterna nu sen sista Camilla-trÀningen och igÄr fick jag 6, 7 och 7.5 pÄ olika halter :) Nu ska jag fortsÀtta att jobba med öppna/sluta och galoppkvaliten, variera sprÄngen och fÄ rundare sprÄng. Tror nÀsta tÀvling blir den 5 november i Malmö och samma klass dÄ ocksÄ. Startade ganska sent (16.00 ca) och sen var det bara hem och duscha  och byta om för kl 18.30 fick vi över grannarna pÄ fest. Vi har ju lovat taklagsfest/ inflyttningsfest (ett Är senare..) sÄ nu var det dags!
Det blev en riktigt rolig kvÀll med massa mat och dricka och vid 02.00 gick dom hem. 
Micke skulle upp och jobba och vara pÄ Kastrup kl 9 (inte flyga som tur var, bara hÄlla kurs) och jag har stÀdat undan och tagit det lugnt nu.
 
Ska göra lite Àppelmos nu tÀnkte jag och lite senare Äker jag till stallet. TÀnker lasta in henne och Äka till SkönabÀck idag ocksÄ. Det blir lugnare i veckan för henne dels dÄ hon ska vaccineras pÄ tisdag och sen Àr jag i Avesta torsdagkvÀll till söndagkvÀll. Naemi rider torsd o fred men i helgen fÄr hon vila, likasÄ mÄndag och tisdag sÄ dÄ passar jag pÄ att ta ridhuset idag i stÀllet. Kandaret blir pÄ och sÄ ska vi fortsÀtta trÀna pÄ de momenten som ingÄr i programmet. hade hoppats pÄ att rida ute i ljuset men det regnar sÄ mycket sÄ jag hÄller mig inne, bÀst underlag dÀr ocksÄ :)
 
Kram

SkönabÀck

IgÄrkvÀll Äkte jag och usha till ridhuset pÄ SkönabÀck och red. Ute blÄste det och regnet hÀngde i luften och det var allmÀnt kallt och ruggigt ute. Skönt att komma till ridhuset dÀr det Àr uppvÀrmt, superstort och en riktigt bra botten! Det var bara en till dÀr och red men han blev klar rÀtt snabbt och sen var jag sjÀlv, lyx!
Red mycket öppnor och slutor och förvĂ€nd galopp, perfekt nĂ€r jag har speglarna till hjĂ€lp! Hon blev riktigt fin i bĂ„de galoppen och traven och jag kunde se skillnad pĂ„ i början av passet och pĂ„ slutet, kĂ€nslan stĂ€mde 😊👍 det Ă€r ett isolerat ridhus sĂ„ hon blev rejĂ€lt svettig, hon har börjat fĂ„ rĂ€tt mycket pĂ€ls ocksĂ„. Hade hoppats pĂ„ att slippa raka henne men tyvĂ€rr kommer jag nog fĂ„ klippa henne Ă€ndĂ„. Hon fĂ„r sĂ„ mycket finare pĂ€ls nĂ€r jag inte klipper henne. Jag ska börja tĂ€cka pĂ„ henne med tjockare tĂ€cke nu sĂ„ kanske jag slipper Ă€ndĂ„ 😊
VÀl hemma igen sÄ satt vi framför brasan och hade det skönt. Micke var ledig igÄr och Àven idag, idag ska usha vila och vi ska gymma istÀllet.

Ooh just det, nu har vi bokat biljetter till USA och new york! Jippi!!

Kram


Lugn mÄndag

IgĂ„r hade jag en lugn och skön kvĂ€ll nĂ€r jag kom hem frĂ„n jobbet. Micke hĂ€mtade mig pĂ„ stationen och sĂ„ Ă„kte vi och handlade mat och sen hem och laga mat. Vi Ă„t framför tvn medans vi tittade pĂ„ kockarnas kamp och senare Ă€ntligen hemma. Det var vĂ€ldigt lĂ€nge sen som jag tittade tvĂ„ h pĂ„ tv en vardagskvĂ€ll 😊
Naemi red usha igÄr och det hade gÄtt jÀttebra!
IkvĂ€ll Ă„ker jag till ridhuset och rider, ruskvĂ€der ute och dĂ€r inne Ă€r det sĂ„ varmt och skönt 😀

Kram


HĂ€rlig helg!

I fredags var vi och Ät pÄ Kitchen and Table pÄ Malmö Live och sen sÄg vi Lasse WinnerbÀck. Riktigt god mat och superutsikt (sky-bar) och Lasse konserten var givetvis bra :) Tror det var 6:e gÄngen som jag sÄg han nu men det var första gÄngen som det var akustisk spelning. Efter konserten sÄ trÀffade vi nÄgra av Mickes kollegor och gick ut pÄ Lilla Torg och tog en öl m.m innan vi Äkte hem vid 12. Mysigt att kunna sitta ute under infra-lamporna :)
 
IgÄr sÄ sov vi ut först och sen tog vi lÄngfrukost och fixade Usha och sen Äkte jag till Flyinge för att se finalerna i breeders och Charlotte Dujardin som red som testryttare pÄ 4-Äringarna. Superrolig em och kvÀll! Var hemma ca 20.30 och dÄ Ät vi god mat och hade en kugn kvÀll.
 
Idag sov vi ut igen och sen Äkte vi till gymmet för ett bra benpass. Grejade ute i trÀdgÄrden, krattade löv, kastade alla tomaplantor och rensade upp. Micke förberedde för takfoten.
Sen Äkte jag till Usha, Äkte med henne till ridhuset i SkönabÀck och red. Gick riktigt superbra! Hade kandaret pÄ idag, ridhuset Àr helt fantastiskt. UppvÀrmt, superunderlag, speglar och jÀttestort! Det var bara jag och en till som red dÀr, lyxigt. I torsdags nÀr jag var dÀr sÄ var jag sjÀlv :)
Åker dit pĂ„ tisdag igen, imorgon ride Neimi henne. Hon red henne för nĂ„gon vecka sen ocksĂ„ och det gick jĂ€ttebra, hennes mamma Ă€r alltid med och hon har Ă€ven varit ridlĂ€rare.
 
Nu Àr Micke pÄ jobbet, jag sitter framför brasan och ska strax gÄ och borsta tÀnderna och lÀgga mig och slösurfa lite innan det Àr dags at sova.
 
Kram

TĂ€vling

IgÄr var det daga för tÀvling igen. Den hÀr gÄngen i skarbergsjö och en LA3. Nu var hon mycket mer pÄverkbar pÄ bÄde framridning och bana Àven om hon vÀxlade ner lite pÄ banan. Inga större missar utom galopp direkt efter första halten, slutade pÄ 62,29% och det Àr ÀndÄ det högsta i Är. Hon kÀndes pigg och glad sÄ nu Àr det bara att trÀna vidare igen. NÀsta tÀvling Àr om tvÄ veckor och dÄ rider jag en msv c1.

Vi har haft en riktigt skön helg. Började med bio i Malmö, sully, i fredags. Sen trĂ€nade jag för Camilla i lördags och sĂ„ hjĂ€lpte vi grannarna att rulla in halm. PĂ„ kvĂ€llen var vi pĂ„ middag hos Linda och Peter i Lund. Alltid lika trevligt 😊
IgÄr sov vi ut och sen Äkte vi till gymmet för ett benpass tillsammans. Jag Äkte till stallet sen och Micke Äkte och jobbade.
PĂ„ kvĂ€llen gjorde jag lite Ă€ppelchutney med ingefĂ€ra och vitlök, blev jĂ€ttegod 😋👌
Micke kom hem vid midnatt och idag Àr han ledig.
Usha ska vila idag och vi Äker ev till gymmet ikvÀll.

Kram

Äppelchutney

RSS 2.0