Summering av helgen

Helgen har varit bra, fått massor gjort!
Började med ett dressyrpass igår, provade då min sadel för att jämföra med den som jag har på prov nu.
Det gick inte alls lika bra, jag fladdrade med skäklarna och Usha går inte så jättebra med den, den är nog för stor och klämmer lite på henne.
Men passet gick bra och hon kändes fin.

Efter stallet åkte vi till västerås och lämnade bl.a. in golvet på ikea som blev över. Sprang en snabbis där och köpte lite ljus. Gick en sväng på stan och letade lite kläder men hittade inget som föll i smaken. Kollade inte så jättenoga heller. Käkade på burger king innan vi åkte hem.

Sen åkte jag till Nattis på tjejfest med mat och massa prat, skoj :) Var hemma igen runt tolv.

Idag vaknade jag tidigt, degade lite i soffan innan jag började städa och dona.
Stallet runt lunch. Red i den "nya" sadeln nu och det gick kalasbra. Hon drog till med lite rodeo i början men cowbojsare som man är (inte alls ironisk) så satt jag kvar. Hon fick börja med att galoppera lite och spralla av sig, sen gick hon hur bra som helst. Riktigt roligt att rida, ville inte sluta men jag var ju tvungen när det gick som bäst :)

Har också blivit ett lift-pass med ulrica, helt slutkörd i kroppen- gött!

Nu har vi precis kikat på solsidan och ska strax titta på nästa veckas avsnitt :P Kan inte vänta...hehe.. 

Hörs imorgon!
Kramis

Handduksbyte..?

Dagen började ju händelserikt. Simning 1 km..när jag sedan hade duschat klart och skulle torka mig så är min handduk borta...Grrrrr. Några krokar bredvid så sitter en handduk med samma färg som min men som är mkt mindre, ful och hård. Min handduk var ny, fluffig och stor... Mu! Så jag fick ju vackert ta den som hängde bredvid eftersom jag antog att nån tagit fel. Sen när jag åker hem från jobbet (och fortfarande tänker på min stackars handduk som är någon annanstanns nu) så slog det mej; tänk om jag tog någons handduk och den personen var kvar i bassängen?! Hahaha. Men troligen så var det väl nån som tagit fel (elller bytt för min såg så fin och fluffig ut)

Jobbet gick i alla fall superfort, handlade lite mat efteråt och åkte hem. Longerade ute i snön en stund innan jag ålte hem och lagade mat, färsbiffar med fetaost och basilika i. Mums tyckte vi!! Nu kikar jag på Änglagård andra sommaren, har massa ljus tända och kikar lyssnar på när N håller på o grejar med sladdar o datorer :)

Lön idag också, Jippi!

Hörs!
Kram

Galet bra

Ridningen idag gick super! Hon försökte komma undan några gånger när vi skulle göra skänkelvikningar från utgången men efter lite galopp och halvhjärtade brallförsök så gav hos sig och gick superbra!
Fick dock börja med att galoppera henne i säkert 5 min eftersom hon var så pigg och dom hade stått inne idag..stallet hade frusit.. Tur att hon varit jättelugn inne och inte alls nått nervös, skönt!

Imorgon får det bli lite tömkörning, i helgen provar jag kanske att hoppa henne :)

Å så är det äntligen fredag imorgon! Skönt!!
I helgen blir det v-ås på lördagen och sem hem till Nattis på tjejfest på kvällen. najs!

Hörs imorrn, simning imorgon bitti hoppas jag..om jag inte sover över :P

Förresten, när jag skulle tanka imorse så hade dieseltanken på macken frusigt..bra jobbat..

God natt!

Drömma går an

Ahhh vad jag vill resa till värmen. Om inte nu så i alla fall i höst när det börjar bli grått o trist igen.
Kikade på resor till dominikanska republiken, kuba o lite däråt. Eller Thailand :)
Måste bara spara lite först :P Drömma kan man ju alltid göra.

Har ridit idag, lite småkallt men bra kläder så går det utmärkt! Hon var pigg men gick bra.
Provred i sadeln som jag lånat, den låg riktigt bra och hon rörde sig bra i den.
Ska prova den igen och sen min gamla för att se så det inte bara var en tillfällighet att hon rörde sog bra,
men jag tyckte hon fick bättre rörelse med frambenen. Den låg lite annorlunda fram. Bllir provning igen i den imorgon.

Hoppa in i duschen nu och ses sussa, ska vara på jobbet ca 7,15 imorgon. Baaah!

Hörs!
Nattinatti


Fyyyyy fan

kallt är det, som f-n
-21 i morse. +17 inne (förutom i bad- o sovrum) Fixade brasa innan jag åkte till jobbet så N får det varmt o gott :) Ibland är man bra snäll alltså!
Får se om det blir nå ridning ikväll, borde göra det. Bara att klä på sig. Men enl yr.no så ska det bli varmare nu..
Hoppas jag verkligen..

Kram o hej

Fixat frissen

ÄNTLIGEN har jag fixat utväxten på håret, har sett helt hemskt ut. Jag var hos nattis i början av dec, sen blev det avbokat för 2 veckor sedan då hon var sjuk så nu var det verkligen på tiden.
Hade en megautväxt.. :( men nu är det fixat o fint igen :)
Å så måste jag ju ändå påpeka att det absolut bästa med att gå till frissan är att bli schamponerad och masserad i hårbotten..ohhh så skönt. Då känner jag mig som en liten katt som spinner!

Ridhuset var uthyrt på kvällen idag så därför blev det ingen ridning, var inte hemma förens halv 7..
Sitter i soffan och njuter nu, fortfarande glad över att det blev så bra med ommöbleringen!

Blev också simning imorse, hann inte mer än 800 m eftersom jag först var och lämnade bilen på volvo, bidde då lite sen till badhuset.

Har setat och letat stövlar på nätet nu, vill ha ett par nya men hittar inga som faller mig i smaken..vill ha ett par nya jeans också, vi får väl se. Blir ev en sväng till V-ås i helgen. Kolla om man hittar nått där!

Hopp in i duschen nu!
Go' kväll!
Kram

Ommöblering

Huvudvärken försvann på förmiddagen men börjar smyga sig på igen känner jag..
N kom hem lagom tills jag slutade jobbet, vi åkte hem och lagade mat och kom på den briljanta idén att möblera om lite i vardagsrummet.. Så upp med soffan som var nere och ska sätta sovrums-tv'n här inne så länge.
Nere kommer den andra tv'n att stå kvar men det ska skaffas 2 schäslonger (eller hur det stavas..) dit. Det blir dock en senare projekt..senast till sommaren i af så vi kan sitta nere där det är svalt. Hur konstigt det än känns nu så blir det väldigt varmt här uppe på sommaren..men jag ska aldrig mer klaga på att det är varmt. Det får from nu gärna vara varmt året om :)

I alla fall så blir det nog väldigt bra när det blir klart. Sitter just nu i soffan och det känns riktigt bra även om allt inte är på sin plats än.

Usha fick vila idag, hon har gått i en vecka nu men imorgon kör vi igen. Ska även till Nattis och fixa håret imorrn efter jobbet.
Innan jobbet blir det simning, om inte träningsvärken är ännu värre :P

Hörs!
Kram


Skallebang

Ville bara meddela att jag har en grym skallebang,
så går det när jag inte dricker kaffe på helgen (förutom latten hos sandra i lördags)
Så nu häller jag i mig kaffe och hoppas att det går över.
Har även en grym träningsverk sen gårdagens lift pass. Det är därimot en skön värk!

Hörs ikväll!

Full fart igen!

Idag har dagen bara runnit iväg, vet inte riktigt vart den tog vägen?!
Sov riktigt gott i natt, gick upp i morse och eldade och kröp sedan ner i sängen igen och somnade om en stund. När jag sedan gick upp var det varmt och gosigt!
Åkte ut till Ruists och hämtade en sadel som jag ska prova på Usha, lite smalare än min.
Sen iväg till stallet och löshoppade. Hon hoppade väldigt fint och tyckte att det var kalasskoj! Hoppade ca 1,10 och med en vattenmatta under. Hon var så duktig så :)

Åkte hem till mamma och pappa och åt lite mat, kyckling (som vanligt :P ) oc hsen iväg till gymmet för ett lift pass med Ulrica. Riktigt jobbigt och roligt pass, ny ledare med ny musik o övningar. Skoj! Träningsverk imorgon!
Lite handling efter det och sen bara slappat nere i soffan framför tv o brasa.

Imorgon kommer äntligen N hem igen :) Han har ju varit i hbg sen i onsdags. Även om tiden har gått vädligt fort och vi har pratat med varandra flera gånger om dagen så är det alltid lika skoj när han kommer hem :)

Krypa ner under täcket nu och titta på Wallander. Ny jobbevcka imorgon igen. Hoppas det går fort..!
Kram!

Full rulle!

Idag har det varit en kalasdag! Började med att plocka undan alla nytvättade kläder och hängde in i garderoberna. Fixade brasa (var ju kolosalt kallt ute...) och fick ganska snabbt varmt o gott i huset :)
Sen åkte jag iväg till Perers med bullar och fikade och snackade en massa. Blev helt kär i Harry (hunden) som är så galet söt, knäppte kort men hittar inte sladden till mobben. Bild kommer sen.
Blev där ett par timmar innan jag åkte hem och tog en promenad till stallet. Riktigt skönt i solen blev det ju på dagen. Tog ut Usha och longerade i ridhuset med pessoa-inspänningen. Gick riktigt fint och lyssnade bra!
Imorgon blir det löshoppning, ska bli skoj. Hon hoppade ju så fint sist så.

Galet trött är jag nu, sov lite dåligt i natt. Typiskt fullmåne-trött.
Har duschat och myst ner mig i soffan framför Tv'n och brasan. Skönt!

Hörs imorrn!
Kram

Torsdag

Idag har dagen rusat iväg igen, fullt upp på jobbet och fast det var långdag så gick det superfort.
Hann med en promenad med susanne på lunchen i ca 30 min, skönt :) Gör ju också att man blir lite piggare på eftermiddagen.

Har ridit Usha nu på kvällen, gick väldigt bra idag också. Nu när det känns bra med henne igen så ska jag ta ut Sören så han får kika igenom henne igen. Sen hoppas jag att jag kan vara med på tävlingen hemma på klubben som är en B3:a. Bra att starta med den, och den är ju om en månad så jag borde få till det och hon borde komma upp i kondis och ork.

På kvällen har mamma och pappa varit här och fikat och pratat lite.
Blir sängen nu, är supertrött!

Hörs!
Kram

Halva veckan avklarad

Oj vad fort veckan har gått, redan torsdag imorgon :)
Igår hade Usha vilodag, jag och N bakade vaniljbullar, gott!

Idag blev det promenad till o från stallet, skönt ute.
Dressyr på Usha, gick riktigt bra. Hon är pigg och glad och fin i formen. Lite stel i sidorna men det släpper efter ett tag. Inte så konstigt heller eftersom hon inte gått så mkt det här året.
Försökte komma undan skänklarna i vissa situationer men då behövde jag bara lägga på spö och hon går fram. Hon försökte bocka några gånger men då red jag bara på fram så blev det inge mer med det. Antar att hon provar några mer gånger också men så länge det inte blir mer än såhär så är det lugnt. Hon ger sig ganska snabbt och går riktigt bra efterår.
Behöver inte heller ha sporrar på mig utan hon svarar fint fram för skänkeln.

Ligger i sängen och kikar på tv nu, fuskbyggarna. Hua.

Hörs!
Kram

Alla <3 dag

14 feb är det idag dvs alla hjärtans dag.
Blev en lunch i stan med hjärtat, trevlig paus mitt i jobbet :)

Åkte till stallet så fort jag kom hem och red, gick väldigt bra! Hon kändes pigg och fin och lyssnade hur bra som helst. Hoppas det håller i sig bara! Dessutom ser hon ut att trivas i sin nya box oxå, mkt bättre än i den andra.

Nu på kvällen har vi ätit, först en förätt sen grillat kött med potatisgratäng. Till efterätt blir det bakelse som mamma kom förbi med :) Och så geléhjärtan!

Nu ska jag vara lite social :P
Hörs!
Kramis

Äntligen helg

Äntligen helg igen! Dagarna på jobbet var ganska hektiska med roliga såklart. Kändes som att man bara kom dit på morgonen och sen gick hem direkt igen..

Jon kom och red Usha igår igen, inte alls lika hoppigt och studsigt som förra gången. Han satte henne mer under press nu för att provocera fram lite, blev lite rodeo men inte alls så farligt. Hon lyssnade riktigt bra. Kul!
Skulle träna på att rygga henne för det är tydligen ett dominanstecken från deras sida, genom att backa så visar de sig underlägsna..Därför hon inte velat rygga när jag vill det..men efter lite träning igår så gick det hur bra som helst!
Han kommer igen imorgon, egentligen kanske det inte behövdes men nu gör vi så eftersom vi sagt så, ochhellre en gång för mkt. Han tyckte att hon tog skänklarna lite dåligt också så det skulle han öva mer på imorgon.
Hoppas hoppas att hon skärper till sig sen :)

Käkade tacos igår sen gick vi över till mamma och pappa med en godispåse (pappas ögon blev stora som tefat, men det var nog mamma som gottade i sig mest ändå..haha) Tittade på Bond, jag somnade givetvis i halva filmen och vaknade när det var slut. :P

Nu är jag ensam vaken här..som vanligt..Jag är alltid så himla tidigt vaken och kvällstrött medans N är precis tvärtom..bra kombo där =)
Ska iväg och hämta ved senare, tog det sista nu. Behöver nog bara hämta en gång till, borde räckr mars ut sen får det banne mig vara vår ute.

Hörs lite senare!
Kram

snö snö snö :(

Snöat hela dagen idag..suck..Nu får det ta och bli vår någongång :/
Långdag idag men jobbet gick riktigt fort!
Hem och käka och sen åkte vi till willys och handlade, stannade hos olle o lungan på vägen hem och
bjöd in oss själva på fika :P Kom därifrån vid halv 9 så nu har jag mest setat och degat framför tv'n.

Longerade usha igår, gick lite bättre och det märktes att jon's uppläxning satt i..hoppas det gör det länge till.
Imorgon ska han rida igen och sen på söndag..spännande =) Kameran med nu..haha

Orkar inte skriva nå mer idag, tröttis.
Åker förresten inget kristinalopp, ställer in det :P

Natter!

Imponerande

Idag har Jon varit och ridit Usha, väldigt intressant och underhållande att se (så länge jag inte sitter på ;) )
Han började med henne från backen och han tyckte att hon var för dominant där oxå, fick lite tips och råd hur jag kunde göra osv.
Sen började han i skritt och trav o rida, inga direkt konstigheter först men man såg att hon inte hade ärlig bjudning  och var lite tjurig. Sen började han galoppera och då gick hon på två spår, när han skulle ha in baken så försökte hon ställa sig men det tror jag att hon ångrade :P Han skänklade på och hon bockade och hade sig, det var riktiga rodeosprång ett tag men han satt som gjuten och jävlar vad arg hon blev när hon inte fick av honom ;)
Efter ett tag och ännu mer försök att slippa undan från Ushas sida så gav hon sig tillslut och blev riktigt fin med öronen framåt och tuggade finfint på bettet.
Han sa att det är en superfin och trevlig häst men med skarp skalle, men inte alls omöjlig på några som helst sätt. Han ska rida ett par gånger till så han får ur henne detta på en gång innan jag hoppar upp och rider.
Behöver jag säga att hon stod som ett litet ljus på gången och inte höll på att buffla och greja efteråt?!
Dessutom såg hon skaplig paff ut som om hon inte riktigt fattat vad som hände där ute i ridhuset, att hon inte fattade att hon inte fick av honom.
Men nöjd såg hon ut när hon fick gå in i boxen och äta :)
Sörjer dock att jag inte filmade det hela...typiskt också

Hoppas att vi kan köra nästa gång i helgen eller på fredag. Lika bra att han rider lite till, hellre en gång extra och att hon inte gör något alls då, än att jag hoppar upp för tidigt.
Det blir nog bra det här :)

Har nyss badat, varmt o gosigt.
I morse blev det simning, 1 km. Sen en promenad i solen på lunchen med Susanne, solen värmde riktigt skönt.
När jag kom hem så stod N o gräddade våfflor :) Lyx!
Bes bilen idag också, inga som helst fel, skönt det.

Hörs imorrn!
Kram

Massage!

Dagen på jobbet har gått rasande fort! hann med en promena på lunchen också med Monica. Skönt att kunna gå ca 35 min mitt på dagen..
Efter jobbet kom misen hem och haf fick välbehövlig massage! så skönt ju, det var ett tag sen nu.

Har nyss kommit hem från stallet, blev tömkörning idag med för att jogga ur träningsvärken som hon har sen igår misstänker jag :)
Inga kontigheter alls idag, men så provade jag inte att rida heller.
Jon kommer ju imorgon, spännande.. fast tänk om hon inte gör nå kontigt alls med honom.. :/

Ska ta och ducha strax, sen blir det nog att titta fördigt på solsidan. Jag såg ju lixom inte alls förra säsongen och nu har vi börjar kika på de avsnitten. Såg till kl 01 inatt sen var jag tvungen att sova... Har tre avsnitt kvar nu!

Hörs imorrn!
Hejs

Rodeo

Idag har Usha haft rodeo minsann. Började med att longera henne inspänd med hoppesadel. Gick jättebra och höll på i ca 20 min. Provade att hoppa upp och bara skritta, började på en gång o skulle ställa sig.. Gjorde ingen stor sak av det utan styrde bara vidare och det gick bra men kände hela tiden att hon när som helst kunde explodera. Så fort jag tänkte korta tyglarna så gjorde hon sig beredd. När jag skulle gå över i andra varvet så blev det nästan rodeo på en gång. Hoppade av och gjorde ingen stor sak av det heller. Satt på båda long.linorna och tömkörde henne istället och jäklar vad arg hon blev när hon var tvungen att jobba. Kommer ju åt henne bättre vid tömkörning än vid longering. Det blev genast rodeo, luftsprång och allmänna grodhopp. När hon insåg att hon inte kom någonstanns och var tvungen att lyssna lite så gav hon sig tillslut. Men då fick hon galoppa lite till bara för att hon inte skulle få bestämma när hon skulle sluta. Sen hoppade jag upp igen och hon kändes bättre, svarade fram på en gång och stannade på en gång. Travade lite och sen hoppade jag av och berömde henne massor. Hon såg faktiskt riktigt nöjd ut :) Tänk om man kunde få till det i alla fall... Jon kommer ju ut på tisdag blev det bestämt, ska bli spännande att se! Duschen nu, ny jobbvecka imorgon väntar. Hörs! Kram

Hemma igen!

Hemma igen efter en kalaskul kryssning :)
Allt var hur bra som helst förutom att vi var lite besvikna på maten och frukosten i buffén..
Lite tråkigt mat och inte sådär supergod..men det gick i i alla fall.

Blev drinkar och disco på fredagen och blev en del drinkar igår också på hemvägen.
Lyssnade på karaoketävling och hade väldigt skojjigt!
Nästa gång blir det nog en Finlandskryssning har vi bestämt.

Var hemma igen runt 19 tiden, pappa kom och hämtade oss. Åkte med hem till dem och åt lite
o bara pratade. Var hemma på riktigt vid 22 tiden.
Slötiddade på Tv, läste ut boken som jag började med på vägen ner (Liza Marklund- Postcard Killers)
Skitbra bok som jag skulle kunnat läsa i ett sträck!

Vaknade upp idag och det är helt underbart väder ute! Lovley.
Ska till stallet på em och tömköra, hoppas på att Jon kommer under veckan. Han skulle ju kommit i onsdags men då blev ridhuset uppbokat så vi tar det under veckan istället.

Blir nog en promenad ute i vårvädret också, bäst å passa på!

Dax att åka och handla lite frukost, hade visst inget hemma :P

Lite bilder från kryssningen



N vid en spelautomat (som vi faktiskt vann pengar i :) )


Jag


Dagens underbara väder :)


Hörs senare ikväll antar jag :)
Ha en bra dag!

Kryssning

Snart far vi väg på kryssning! Synd bara att det inte är strålande sol och varmt som det varit de senaste dagarna..
Har inte gjort så mycket de senaste dagarna. Var på Kettlebells i ondsdags, jobbigt men skitskoj pass!
Har blivit lite promenader med N också eftersom det varit så himla skönt väder på kvällarna.

Idag var jag upp tidigt och fixade stallet, acke kom och skodde också
Nu har vi precis packat klart väskan och väntar bara på att bussen ska gå, som den gör 11,50 :)

Hörs mer imorgon när vi kommer hem!

Tjohej!

RSS 2.0