sommardag

Visst gick dagen på jobbet fort. Det var min tur att ha kassan idag, tror jag hade 10-12 st i kö den första 1½ h..lite svettigt var det ett tag. Hade kknappt tid att andas så det var tur att vi slutade tidigt :)
Hann bara hem och bytte kläder så åkte vi ut till pålsjö och gick en runda på en timme. Tog en annan väg idag och förbi Pålsjö-slott och en väg så vi hade utsikt över hela sundet, hur fint som helst. Varmt var det också så vi gick i bara t-shirt.
Sen åkte vi ner på stan och gick till ett stort grönområde vid havet och köpte kulglass och satt oss o käkade.

Åkte till stallet lite senare, longerade i paddocken och hon såg riktigt fin ut! Var ute i bara t-shirt då också :) sommar sommar sommar!
Köpte med mig mat hem och nu har vi varit ute och åkte en sväng igen på stan.
Hemma nu och gottar i oss lite godis.
Imorgon åker N till Kumla på speedway och jag åker till stallet. Ska städa bussen, mocka ur hagen och åka till ridhuset och rida.

Har fått starttiderna inför helgen också, 14.30 i första klassen och 16.30 i andra klassen, gött :)

Bilder från våran somriga promenad

En söt liten ankdamm
 

Pålsjö-slott


Vi gick genom denna träd-stig...


och kom fram till denna utsikt :)


Lite båtar påväg till Danmark


Nu ska vi kolla på lite tv.
Hörs!
kramis

Valborg

God morgon!

Kortdag idag, slutar kl 13 :)
Åkte bil i morse, har kund nu direkt på morgonen så jag ville komma lite tidigare till kontoret så jag hinner förbereda allt.
Har iof fullt upp ända till kl 13 så dagen kommer nog gå fort.
Till stallet i em och longera lite, kanske ut och äta lite gräs också :)
Sol och varmt är det idag och det skulle bli det ett tag framåt så det är väl dax att plocka av regntäcket nu så hon får gå naken. Tyvärr så kommer hon nog att rulla sig i leran varja dag..tur hon håller matte i jobb.

Igår gick det riktigt bra i ridhuset. hade glömt att byta om till stövlarna när jag åkte iväg men som tur var så hade jag mina gamla tävlingsstövlar kvar i bussen så jag fick rida i dem. Inga sporrar hade jag heller men ett spö. Brukar aldrig rida med spö om jag har sporrarna så det ligger mest i bussen uti fall jag behöver det på en tävling. Ska lägga i extra sporrar också, jag har ju en del så ett par kan ligga i hela tiden.
Bra gick hon i alla fall, nyttigt att rida utan sporrar med. Blev mycket förvänd galopp, bakdelsvändningar och skänkelvikningar och vi fick till riktigt fina trav-lägningar på slutet :)

Sen var Niclas och jag ute och gick en till sväng på kvällen, har hittat en runda som är lagom att gå som tar ca 40 min. Kollade på Snowroller sen och somnade efter det.

Jobb nu, hörs senare!
Kram

Vilar

Just nu ligger vi och halvslöar och vilar lite. På fm var vi ute och gick en runda och sen åkte jag till city gross och skulle handla men det som jag skulle ha var slut. Åkte till hööks och hittade maten där. Smidigt :)
Har fixat lite med datorn, satt in en massa papper i pärmar och ätit mat.
Ska inte till stallet fören om ca 1 1/2 h så jag får väl passa på att ta det lugnt. Har ingen lust att åka på gymmet heller. Kommer bli där en del nästa vecka så det är lika bra att vila lite nu.

Hörs


God morgon

Det blev ridning i ridhuset igår. Hon var lite hängig på bettet med det är inte så konstogt eftersom hon har fått vila i nästan en vecka och bara gjort lite annat. Men efter många övergångar och tempoväxlingar så bar hon sig själv igen och gick bra. Red inte så jättelänge igår, 30-35 minuter kanske. Ska dit idag igen på em och rida.

När jag kom hem så hade N bakat muffins så det luktade nybakat i hela lägenheten :) Mmmm
På kvällen lagade vi lax med färskpotatis och romsås och tittade på GP't, sen fortsatte vi att titta på avsnitten på That 70s show och sen slocknade vi. Vaknade nu halv 9 och var pigg :) Skönt med två sovmornar på helgen,
det är jag inte van med.

Har nyss ätiti frukost och ska just hoppa i kläderna och åka ut och köpa en spånbal till bussen, börjar minska där.. och en säck med lusern. Nu är vi inne på det höet som har sämst värden från i fjol och jag tycker hon har tappat lite i vikt så det är bäst jag fordrar upp med lite exta lusern. Många andra i stallet har också tappat så det är höet som har dåligt värde, men det har Pia själv sagt också.
Om en månad ca så kan det gå ut i gräshagarna så då blir det bättre igen men under tiden stödfordrar jag lite.

Sen ska jag inte till stallet fören sent i em, runt halv 5. Tror vi tänkte ta en promenad i Pålsjö igen eller om vi tar någon annanstanns, sol o varmt skulle det i af bli på dagen =) Städas ska det också göras här...

Hörs senare.
Kramis


Pålsjö skog

Nej det blev ingen titt på bil idag och inte hööks heller. orkade inte :P
Först tänkte vi åka till Köpenhamns så jag åkte till stallet och fixade ordning det, men lagom tills jag kom hem så började det att småregna lite och då ställde vi in den planen oxå. Inge kul att gå i Köpenhamn om det regnar.
Så vi drog på oss träningskläderna och åkte ut till Pålsjö-skog och gick en vända där. Massor med folk som går och springer där så jag ska väl börja mina springvändor snart..
På vägen hem så åkte vi genom stan, stannade på Subway och köpte med oss grillande subs som vi har ätit nu.

Ska åka ut till stallet igen om en liten stund, iväg till ridhuset. Allt är ju fixat nu så det är bara att lasta i och köra :) 

Pålsjö skog



Ny bil?

God morgon!
Sov till strax e 9 idag, härligt! Niclas vanade först vid fem och var pigg (jag vaknade oxå då) men vi somnade som tur var om båda två ovh den ene av oss sover fortfarande.
Kvällen igår var jättetrevlig och rolig :) Vi var framme vid Lund strax innan sju. Pratade en massa, åt god mat, drack öl och tittade på Tv och sen pkte vi hem igen runt halv 11. Jag tror alla var lite småtrötta efter att ha jobbat och de skulle upp tidigt idag så vi begav oss hemåt och stöp i säng runt halv 12!
Mycket bra kvälll, det måste vi göra om snart igen :)

Idag funderade vi på om vi ska åka och titta på en ny bil, jag ska åka en sväng till hööks och sen till ridhuset. Ikväll är det GP också på Tv.

Nästa vecka är det ganska bra tajmat för oss. Niclas är borta tisdag,, torsdag o lördag och Cassandra tar Usha onsdag och fredag så det blir bra tajmning :) Det blir nog en del vändor till ridhuset för min del nästa vecka, denna vecka har hon fått det lugnt, men idag och imorgon kör vi ett pass igen. Hoppas det inte är bokat nått, jag får chansa att åka dit..

Frukost i magen nu och sen hoppa i lite kläder!
Kram

Mot Lund

Galen dag idag! Massor att göra och jag har inte hunnit ned det jag skulle från början men fått en hel del annat gjort så dagen har verkligen flugit fram :) vips så var klockan fyra och som tur var så packade vi alla ihop då och jag hann med en tidig buss och ett tidigt tåg så jag var hemma i lgh vid fem!

Nu har jag slöat lite och just gjort mig klar för avfärd till Lund och middag där. Vi tar bilen ner och Niclas kör, skönt :)

När jag cyklade hem nu så hade det precis regnat men det var ändå klarblå himmel typ. Det luktade sommarregn och gräsmattorna var klippta vid cykelbanorna och på grönområderna så det luktade verkligen sommar! dessutom ca 16 grader varmt, gött :)

Hörs. Kram


heelg snart :)

Fredag igen :) konstigt, jag har börjat vakna vid fem halv sex på morgnarna och är pigg.. lite drygt men det är ju bra att jag är utvilad ändå. Jobb nu till fyra ca sen hem och byta om och sen åker vi till Lund på middag :) ska bli jätteroligt! Sen är det helg och ingenting planerat. Hoppas på fint väder så vi kan ut och gå. Jobbar till ett på måndag och sen ledigt på tisdag igen :) skönt med extra ledigt! Nu är tåget strax framme i Landskrona så det är bäst jag gör mig redo att hoppa av. Hörs. Kram

en dag kvar till helg

Sådärja, torsdagskväll redan. Ska snart hoppa in i duschen och sen gå och sova så det får bli ett kort inlägg.
Åkte till stallet efter jobbet, Niclas följde med. Beslöt att hon fick vila idag med även om hon har vilodag imorgon. Niclas börjar ju med speedwayen på riktigt nästa vecka och då kan vi passa på att göra lite annat nu. Har ändå ingen tävlign i helgen men det blir vändor till ridhuset både lördag och söndag hade jag tänkt.
Efter stallet så åkte vi förbi Max och köpte oss en varsinn Lyx-shake och sen fortsatte vi ner mot stan och Pålsjö-skog. Så fint att köra där, åkte ner till havet vid Råå och gick en stund på stranden innan vi åkte hem igen.
Nu är räkningarna betalda och deklarationerna gjorda. Halvtittar på IceAge 3 =)

Imorgon är det fredag igen, på kvällen ska vi till Lund och äta hos Peter och Linda :) Det ska bli skojjigt :D

Hörs imorrn.
Kram o god natt

övertalad

Ja nu blev jag övertalade av linda att hänga med på tjejklassikern med start i sept o Lidingöloppet :) jag var dock inte så svår övertalad..har ju gjort klassikern två gånger innan men det var några år sedan så nu är jag på det igen. Denna gång ska jag vara bättre på löpningen. Var kass de båda andra gångerna. Bäst jag börjar träna lite försiktigt.. du kan du Linda :) Strax på jobbet. Skriver mer ikväll. Kram

Regn

Huh vad det har regnat idag men lagom tills jag slutade jobbet så sprack det upp och sen blev det riktigt varmt och fint ute, bra tajming :)
Var iväg och shoppade lite kläder på lunchen, en skjorta, en tröja och en fleecetröja. Kul med nya kläder och äkte sommarkläder. Ja inte fleecen då kanske men den är skön att mysa runt i hemma eller på promenader.

Gick hem till Susanne och sven efter jobbet där Niclas var. Drack lite kaffe och pratade sen åkte vi hem och lagade käk innan jag for till stallet. Longering ute i paddocken. Ganska slafsigt på banan men det gick bra ändå. Travade bommar och jobbade på bra. Imorgon blir det nog ridhuset och träning inför nästa veckas tävlingar. Måste träna in LA4 nu. Har inte ridit den på över ett år. Tror inte att jag har ridit den alls på usha. Det var nog på Cajsa som jag red det sist och då är den nog minst 11/2 år sedan.

Susstajm. God natt och kram


Regn

Idag regnar det lite så det får bli bussen ner till stationen. Det hade det blivit ändå för Niclas tänkte åka till susanne på eftermiddagen och vara där till jag kommer hem så då går jag dit när jag kommer hem och åker med han hem sen.
Stallet blir det senare i kväll också. Tänkte longera idag, imorgon kör jag nog till ridhuset för det ser ut att bli regn då också.
Dax att hoppa i kläderna och göra mig klar så jag inte missar bussen :)
Ha de! Kram


Muffins

Det blev ett hårt pass på gymmet för överkroppen som avslutades med massagestol :) bra grejer det där. Glömde bort att stretcha så träningsverken börjar redan komma smygandes. Ökade på vikter på nästan alla övningar idag så jag gissar på att det känns imorgon :)
Bakade muffins när jag kom hem och lagom när de var klara så kom n hem
Oxå. Sen har vi bara tittat på tv och nu ligger vi i sängen och lyssnar på regnet som slår mot rutorna.
God natt, hörs imorgon.
Kram


Home

Hemma igen! Hade tur och åkte med ett snabbtåg hem från malmö (då tar det 35 min ca) om man åker snigel-tåg som ska stanna på varje station tar det nästan 1 h så nu var jag på stationen 17.15. som en vanlig dag nästan :)
Kursen var riktigt bra, nog bland de bästa jag gått så dagen var inte bortkastad.
Nu har jag just ätit upp min matlåda, pepparbiff och pommes =) Tur vi hade en varsinn låda kvar sen helgen så det räckte till oss idag. Niclas är i Malmö på träning och jag ska slappa lite, dra ett varv med dammsugaren och sen åka till gymmet för ett överkropps-pass och sen vänta på att han kommer hem.

Hörs lite senare!

Malmö igen

Jag som aldrig hade varit i Malmö knappt när vi flyttade ner och nu har jag varit där var o varannan vecka känns det som. På väg nu igen för en ny utbildningsdag. Bara en dag denna gång så imorgon är det jobb som vanligt igen.
Lagom tills jag åker hem från Malmö så åker Niclas ner till Malmö på träning. Det blev inget Kumla som det var tänkt gör banan var alldeles för blöt då det fick bli Malmö. Närmare o åka :)

Själv har jag ju hästfritt idag och ska städa och sen gymma. Vet inte riktigt när jag kommer hem. Troligen runt sex tiden.

Kram


End of the day

Värst vad den här dagen gick fort. Jag hade tur och fick skjuts av chefen hem eller till stationen där jag hade cykeln. Sen kom Niclas och mötte mig så gick vi hem tillsammans.
Vi gick ner och tittade en snabbis när Anton spelade fotboll alldeles vid fotbolls planerna här och sen åkte vi till hyllinge, ett köpcentrum fast mycket mindre än väla men där finns jula och bauhaus. Vi var bara in på jula för Niclas skulle köpa lite kläder och skor till speedwayen och själv hittade jag gummistövlar till stallet. Bäst ifall det blir regn o lera.

Åkte till stallet lite senare på kvällen. Gick ut och gick med henne och hon fick äta gräs. Massa gott tyckte hon :) mockade, fyllde vatten i hagen och gav henne massa morötter och sen åkte jag hem.

Det blev matlåda med tacos i till middag idag, skönt att det blir massa mat över ibland så man bara kan värma på. Sen var vi ute och gick en runda och nu har vi lagt oss i sängen och tittar på Bamse o kylling :)

Imorgon har jag lite sovmorgon, dax att åka till Malmö igen och tåget går 8.43 så jag behöver inte gå upp fören strax före halv åtta.

Sussa nu kram o god natt


doftar sommar

Idag när jag cyklade till stationen så hade jasmin(?) Buskarna eller träden slagit ut. Det var i af vita blommor som doftar sommar :) o så står de längst hela cykelbanan så det luktade verkligen sommar! Jobba snart igen, sen till stallet och pussa på bästa usha. Antingen blir det gräsätande o promenad eller Longering. tror på det första! Framme vid banken strax. Kram

Perstorp

Idag var det tävling igen, denna gång i Perstorp (jag har för övrigt fått lära mig att det heter Per-storp och Å-storp och inte Pers-torp och Ås-torp) I alla fall så hämtade jag upp Niclas vid 11 och så brummade vi dit, hade varit i stallet redan strax efter 9 och fixar klart allt. Lagom till vi kom fram så regnade det, som tur var så var både framridning och tävlingsbanan inomhus.
Hon kändes väldigt fin på framridningen. Spänd inne på banan, dessutom läckte det in vatten från taket så det droppade och bilades små pölar på banan vilken var jätteäckligt tyckte Usha. Jag tyckte hon var spänd men domaren tyckte tydligen om henne och vi kom 2:a på 61,9% (LA:3) Hon kan ju bättre men det var ju bra ändå.
Startavgiften tillbaka, tack för det..nästa tävling betald :)
Det brukat alltid gå bra när N är med, han lät dock inte så sugen på att följa med varje gång :P Eller så var det för att han gjorde frukost åt mig i morse, stekt macka med ägg, sen gick han och la sig o sov igen! <3

Åkte hem igen och pysslade lite i stallet, putsade allt och gjorde ren bussen inuti. Nyduschad och ligger och slöar. Niclas har somnat och jag känner mig lite seg också. Vi ska nog iväg och äta lite sen. Det får nog bli köpmat idag :)

Blött...


Efter regn kommer solsken

Oj vilken störtskur det kom på lunchen. Som tur var så hade jag precis tagit in Usha och höll på att förbereda för att åka iväg till ridhuset. Det stog som spön i backen. Lagom till jag var klar i ridhuset så sken solen upp och det blev 15 grader varmt :)
Hon gick riktigr bra idag så det känns bra inför imorgon!
Släppte ut hennei hagen igen för jag tyckte inte hon behövde stå inne när det var så fint väder. Givetvis så rullade hon sig i den värsta leran och hon har nu lera i hela anstiktet och hals.. Tur att vi åker ganska sent imorgon så jag hinner borsta och greja innan.
Putsade och packade bussen idag så det är bara att fixa Usha imorgon.

Jag har precis suttit och tittat på världscupen i dressyr och ska hoppa in i duchen nu. Får se vad vi hittar på ikväll, ute är det soligt och fint och varmt så det blir kanske att gå ut en sväng? Vi får se.

Kram

Lördag

Idag fyller pappa år så grattis pappa :)
Skickade ett paket med posten och som tur var så hann det komma fram i tid!

Har varit vaken sen halv 8, tvättstugan kallade. Men mellan maskinerna så har jag slöat och legat i sängen. Nu är sista maskinen igång, en maskin med vita benlindor. Alla mina var ju skitiga så det var dax att tvätta. Gjorde rent dem innan så de var inte speciellt håriga. En katt o hund hårar mer på kläderna å här finns det många som har både katt o hund så då tyckte jag att jag kunde tvätta mina 20 vita benlindor där :) 

Åker till stallet runt halv 1. Ska rida i ridhuset vid 14-tiden. Sen putsa, knoppa och ev duscha henne. Hon är så blank o fin i pälsen ändå men om det är varmt ute så blir det en duschning. Skönt att bli av med all gammal intorkad svett från vintern.
Åker inte från stallet fören 11 imorrn så jag kan i alla fall sova till halv 9 minst :) Lyxigt.

Frukost nu, magen skriker :) Ingen gym idag, träningsverken från igår är brutal. Tyngre vikter, ovana övningar och glömde stretscha är ingen bra kombo.

Kram

hoppning

Fredagkväll och hästhoppning på tv :) Final i världscupen.
Vi har nyss varit ute och gått en sväng, skönt väder ute.
Efter jobbet åkte vi och handlade lite mat till kvällen, pommes och kött! Sen åkte jag till gymmet medans Niclas gick och la sig en sväng. Det blev ett ganska tugnt pass för överkroppen som avslutades med 15 min i massagestolen! Sen käkade vi mat och slöade lite till Tv'n innan vi gick ut en runda och nu hamnade jag framför tv'n med hoppning :P
Tvättiden var upptagen på kvällen så det får bli imorgon fm istället.
Tänkte i alla fall sova ut hyffsat imorgon och bara slöa innan det är dax för stallet, ridhus och packning inför tävling.
Nu ska jag fortsätta kolla på tv.
kram o god natt

Fredag :D

Wihoo, äntligen fredag igen!
Meningen var ju att N skulle till Vetlanda idag men vaknade inatt och kräktes så han blir hemma.. Hoppas jag inte blir smittad bara :/ Förhoppningsvis så har han bara ätit nått dåligt. Så även om jag har en hästfri dag idag så behöver jag inte vara själv, men troligen så blir det väl lugnt ändå. Tror jag tar tvättstugan i alla fall, vi får se.
Vi får se hur jag gör med gymmet också, kanske hoppar det då nu när han är hemma, elelr så blir det ett snabbt pass där :P

Nu ska jag i alla fall jobba på till klockan blir 16.30 och sen åka hem och ta helg!

Kramis

Rubrik?

Idag har det varit riktigt varmt o skönt väder, vår på riktigt!
Efter jobb då var jag hemma en stund och åt innan jag åkte till stallet. Longerade ute i paddocken och hon såg riktigt fin ut. När jag kom till stallet så stod hon och sov och hade huvudet ut genom fönster med världens hängläpp ;) hon älskar verkligen sitt fönster :)
Imorgon har Cassandra henne och mockar åt så jag har ännu en hästfri dag. Typiskt att Niclas ska på speedway igen, denna gång i Vetlanda! Tänkte kolla om tvättstugan är ledig imorgon kväll i så fall tar jag den då. Sen ska jag en sväng till gymmet också.

Nu är det i alla fall dax att sova. Hörs imorrn. Kramis


snart helg

God morgon. Torsdag och två dagar kvar till helg :) vaknade utvilad och pigg, skönt. Inget Malmö för mig idag, jag lyckades slingra mig ur det. Kändes onödigt att gå kursen eller information var det egentligen så jag jobbar idag istället. Ska till Malmö på tisdag igen men då är det en riktig kurs. För ushas del så blir det Longering idag, över bommar tror jag :) imorgon har cassandra henne igen så då är det hästfritt för mig. Hade fått starttid till söndag också, prel 13.20 ca. Sovmorgon då med :) Hörs sen, Kramis

Armbågarna in

Onsdag kväll och dax att sova snart. Har setat och tittat på Gustaf 2 nu på kvällen. Lagom film att se på när man är halvseg :)
Åkte till ridhuset efter middagen. Åt gör en gångsskull innan stallet idag. Ridningen gick riktigt bra och hon var hur fin som helst. Jag måste tänka mycket på min egen sits, framför allt att korta tyglarna och ha in armbågarna, då blir usha mycket bättre i formen också. Sen gjorde vi många skänkelvikningar och galopp med variation i sprången. Nästa gång det blir ridhus blir lördag och då är det programträning. Imorgon ska det longeras.
Efter stallet hämtade jag upp N och vi åkte till Ica o handlade lite mat, svängde förbi donken och tog en varsinn milkshake också ;)

Susstajm nu!
Kram


Klar

Nu är jag klar för jobb, i tid. Hoppas inte bussen kör ifrån mig igen, får inte sega innan jag går ut nu. :)
Onsdag, morgonmöte med frukost på jobbet! Sen en del som ska göras. Utbildning imorgon i Malmö och sen är det fredag igen :) veckorna går som sagt sjukt fort.

Ikväll blir det stall och ridhus tror jag. Behöver rida igenom programmet lite och tänka på lite finslip. Ska dit på lördag också och på söndag är det tävling. Perstorp denna gång.

Nu ska jag klä på mig och vara ute i tid!


Hästfri dag

Idag har jag varit hästfri, typiskt en dag när Niclas var i Malmö på speedway :P
Lagade i alla fall mat när jag kom hem och sen åkte jag iväg till gymmet. Det blev ett ben-,mag- och ryggpass som avslutades med 15 min i massagestolen :) Den finns fyra st i ett avslappningsrum så det är bara att gå dit och sätta sig. Hur skönt som helst! Idag var jag på gymmet lite tidigare mot vad jag brukar, runt 19 tiden och det var en himla massa folk där. Tur att gymmet är stort så alla får plats.
Duschade på gymmet eftersom de hade stängt av varmvattnet idag i lägenheten. Det skulle fixas nått med fjärrvärmen så då kunde jag ju inte tvätta idag heller. Tar kanske tvättid på lördag istället, eller en annan dag :)
Varmvattnet har vi i alla fall fått tillbaka nu.

Vi kom hem ungefär samtidigt, jag från gymmet o N från speedwayen. Har druckigt kaffe och ätit hemmagjord glass :) Inte helt fel!

Ska snart ta och krypa ner i sängen så jag kommer upp i tid imorgon och hinner med bussen :P Fast det var just det, jag var ute i god tid hemma sen segade jag mig så mycket så jag inte hann ändå.. =)

God natt


bussen var i tid

Det var inte jag. Så nu väntar jag på nästa buss men de går med tio m mellanrum så det är ingen fara. Hinner med den andra tåget ändå så jag i af på jobbet strax e åtta, tio min senare än vanligt ca. Åh, igår när jag gick o la mig så höll Niclas på att göra egen glass i maskinen. Jordgubbsglass. Hoppas det finns kvar till mig ikväll, det är så himla gott med egen glass :) När jag kommer hem idag då är det tvätt på schemat och sen gym. n är i Malmö på speedway och kommer senare ikväll. Nu kommer bussen. Kram

Sommarfeeling

Idag hade jag och Usha lite sommarfeelings. Istället för att longera i paddocken så gick vi ut och åt gräs (Usha åt, inte jag). Hennes mun gick som en liten symaskin över den gröna gräset och hon såg ut som ett litet barn på julafton :) Det blev en promenad på ca 40 min och Usha såg hur nöjd ut som helst. Tror hon tyckte det var en bra idé att äta gräs istället för jobba :P
Imorgon är det vila för henne och Cassandra fixar mockning och mat så jag har en stallfri dag. Vad ska jag då göra? Gymmet en sväng och så bokade jag tvättid, sänglakan och handdukar.

Innan stallet så åkte jag och N och shoppade lite. Han hämtade mig på stationen så åkte vi direkt, nya sommardäcken var på på bilen också :)
En sväng på ikea, fler bestick och tallrikar, MediaMarkt, elgiganten och coop. Kom äntligen ihåg att köpa plastmuggar som jag kan ha med på tävling, lite drygt att ha med porslin :) Nu ska jag bara köpa en större termos också så jag får med mig massa kaffe.

Mums




Fullt med vitsippor här nu :) Från igår när vi gick Jordbodalen


God natt!
Kram

ny vecka

På bussen igen mot jobbet. Solen skiner, det är varmt och grönt ute. Härligt :D Jag skippar Longering idag och tar ut henne på promenad istället så slipper hon paddocken och så slipper hon nått på ryggen och imorgon får hon vila. Man får ha det lite lugnt om man är bäst :) sen ridhuset på onsdag igen. Själv har jag träningsverk i kroppen efter två tävlingsdagar, två gympass och en långpromenad :) Kram

Motionsdag

På em har det gjorts massor. Gymmet med axlar och rygg och avslutade med 15 minuter i en massagestol som de har där och som det bara är att gå och sitta i :) Hur skön som helst =) När jag kom hem så hade N gjort iordning våffelsmet så efter en stund blev det våfflor.
Sen gick vi iväg på en långpromenad, genom jordbrodalen. En jättefin dal med en fin promenadväg som går långt. Vi gick lite mer än en timme så vi var ganska möra i benen efteråt. Riktigt skönt ute och nu såg man hur grönt det har bivit överallt, och massor med vitsippor!
Sen har det även tvättats två maskiner och bäddat rent i sängen, så nu ska jag hoppa ner i sängen och sova.
Upp o jobba imorgon.

Linda var så snäll och filmade mig på tävlingen igår, länken kommer här.

http://www.youtube.com/watch?v=Dr5em_r9Rm8
Synd att det inte var från dagens tävling för då var hon grymt bra, nästan som en helt annan häst. Och jag rider bättre då :P

Kommit på att jag ska skaffa en ny kavaj, denna är aldeles för stor..

Kram

Tävlingsdebut i skåne

Igår hanns det med mycket! En välbehövlig sovmorgon, ett benpass på gymmet, en strandpromenad i 2 h och sen slutligen tävling med start på kvällen! Riktigt bra dag med andra ord.
Med på strandpromenaden var Niclas, Susanne och en schäfervalp som de var hundvakt åt i helgen. Vi gick en stund och sen åt vi mackor och drack kaffe som vi hade med oss. Det blåste knappt och var jätteskönt väder!

Senare på em åkte jag till stallet och fixade Usha inför tävlingen. Linda kom och hjälpte mig i stallet och sen rullade vi mot Trolleholm. Usha var jättesnäll i transporten och det gick hur bra som helst att köra.
Framridningen gick också super och inne på banan var hon spänd och jag kunde inte riktigt rida henne som jag ville. Med flit så blev det slarviga vägar i den förvända galoppen så hon inte skulle byta och jag fick inget riktigt tryck i traven men det blev 56,1% tror jag, red en LA:3. Det finns ju massor att plocka poäng på när hon är sådär spänd så det kändes bra ändå.
Var hemma i lägenheten strax e 21. Vi tittade på film, åt lite ost och kex och bara tog det lugnt. N hade varit hos sin mormor och morfar tidigare och grillat.

Idag var jag i stallet strax e halv 7 och ca 7.45 åkte vi igen mot Trolleholm. Denna gång var Maria med för Linda kunde inte. Kände direkt på framridningen att hon var mer avslappnad och mer stadig. Det var Msv C:1 idag så det var kandaret på och hon går mycket bättre med det. Var bättre inne på banan också men den första delen med travjobb så var hon lite spänd och ville inte riktigt i öppna och sluta så det drog ner poängen men i galoppen så blev det 7:or rakt igenom och hon gick superbra! Slutade på 61,7 % och bara en eller två futtiga poäng från kvalgränsen som är 62% Men med tanke på att vi inte alls fick nå höga p i början så känns ju inte den gränsen som nått hinder. Usha själv såg riktigt nöjd ut och kastade sig ner i hagen och rullade när vi kom hem :) Det fick hon göra!
Imorgon ska hon bara longeras lite lätt och på tisdag vilar hon, då fixar Cassandra henne.

Nästa tävling är på söndag i Perstorp, en LA:3. Sen är det två veckot till nästa som är i Eslöv, också 2 st LA-klasser sen ska jag bara rida Msv C efter det. Målet är att kvala till Msv B till hösten och för det så krävs två starter i Msv C med 62% eller mer. Så idag var det nääära.

Nu ska jag vila lite, kanske gymmet senare i kväll eller en promenad. Sitter och planerar lite tävlingar också :P

Hörs!






Tävlingshelg

Denna helg är det premiär för mig och usha för tävlingar här i Skåne :) ska bli kul och se hur domarna är här och vad de tittar mest på. Men vi ska göra så gott vi kan så får vi se hur långt det räcker!

Vi vaknade båda vid tio tiden idag, utvilade :) nu har vi druckit kaffe och ätit ägg. Solen skiner utanför och det är helt vindstilla typ!
Jag ska strax bege mig till gymmet sen tänkte vi åka ner till stranden med mackor och äta :) perfekt uppladdning inför tävling!

Hörs senare, håll tummarna runt 19 tiden att det går bra ;)
Kramis

Grönt o fint ute nu!


The Green Mile

Fredag O helg :)

Åkte till stallet när jag kom hem och red på utebanan. Det gick riktigt bra idag! Maria var med och tittade och tyckte att hon såg riktigt fin ut. Lite spänd men det är hon oftast ute men inget att bry sig om.

Har även lyckats få en tjej i stallet att mocka och ta hand om usha två vardagar i veckan nu. Jag vet inte om det blir nått med Sandra som red tidigare eftersom hon gjort illa ryggen och jag behöver ju hjälp nu. Och Cassandra blev glad nr jag frågade henne och hon får lite betalt också så då blir det bra för oss båda.
Hon ska ta tisdagar och fredagar om det inte är nått speciellt men tanken är i alla fall två dagar i veckan. Skönt med lite avlastning. För jag har ingen lust att sälja henne heller. Inte än. Vill tävla lite mer först och komma lite längre.

Sen åkte jag och Niclas till väla och handlade lite. Nu sitter vi och tittar på the Green Mile och jag ska strax hoppa in i duschen.

Imorgon startar jag 19.07 så vi åker från stallet strax e fem. På söndag är det preli starttid 9.50 tror jag att det blev. Tänkte hinna med gymmet innan imorgon också och det lär jag väl hinna :)

God natt så länge!
Kram


guling

Just nu sitter jag på en guling på väg hem :) en guling ör alltså en sradsbuss så jag åker buss hela vägen från banken till ramlösa och där väntar nästa buss, förhoppningsvis, som tar mig direkt hem så idag är jag nog hemma strax före fem. Sen mot stallet o rida! Genomkörare inför helgen :) tänkte åka till ridhuset först men tror faktiskt att jag rider ute på banan. Varmt o skönt ute och ingen blåst. Hon ska ju gå i ridhus hela helgen på tävlingen också. Får se vad vi hittar på senare ikväll :) hörs! Kram

besök

Det blev ändrade planer idag igen. Inget ridhus för oss idag. Kom på att det var bättre att åka dit imorgon eftersom jag startar sent på lördag så kan jag lika gärna rida igenom henne riktigt imorgon ändå. Dessutom skulle susanne och sven komma hit på kvällen och fika lite och hjälpa oss upp med en tavla. det blev kaffe och resten av cheezecaken :) tavlan sitter där den ska i hallen också, blev riktigt bra.
När de gick så drog jag en varv med dammsugaren så nu är det rent och fint här!

Ska snart gå och sussa så jag orkar med jobbdagen imorgon. Hade massor att göra idag och det ser ut som det blir det imorgon med. Första kunden tidigt på morgonen, bäst jag är där i tid :P

Ska kolla lite Tv med N nu innan sängen kallar.

God natt!

torsdag redan

På väg till jobbet igen. Usch, tycker att jag bara hinner hem och sova och sen åka iväg till jobbet igen. Kanske därför som dagarna går så fort. Kom inte ut till stallet fören halv 8 igår, Longerade och grejade. Skönt att det var ljust ute :) hemma igen vid nio. Då kikade vi på lite film och åt cheezecake. Sen var klockan huxflux elva och dags att krypa till kojs. Ikväll blir det ridhuset och träning :) Susanne och sven kommer kanske över på fika, sven skulle hjälpa oss med en tavla som ska upp. Inte så lätt att sätta upp när det är betongväggar. Sen är det fredag igen imorgon. Jippi! Och tävling i helgen :) Kram

mc donalds

Står just nu och väntar på bussen på knutpunkten som ska ta mig hem till lägenheten. Dagen i Malmö gick fort fast det var mycket korvstoppning. Dock väldigt bra info :) Vi tänkte ta kvällens middag på mc donalds, sen ska jag ut till stallet och longera lite. Har även fått veta att det stpr en cheezecake i frysen där hemma :D kan slinka i en del ikväll. Nu kommer bussen. Hörs!

på tåget igen

Mot Malmö igen. Nu ska jag dit en gång i veckan under några veckor framöver. Blir en väldans åkande fram och tillbaka. Tur det är smidigt och går fort. Somnade gott igår som alltid efter ett gympass och vaknade hyffsat utvilad imorse. Lite seg i benen idag så träningen igår var tydligen bra. Även träningsverk i magen, gjorde många variationer av plankan och det brukar kännas. Grått och trist väder är det idag också men ändå varmt. nu kommer tåget. Bäst att gå ombord. Hörs på vägen hem eller senare ikväll :) ha de!

Dax att sova

Sen kväll idag men jag är inte trött än heller. Kan bero på att vi har druckigt kaffe nu på kvällen.

Idag var det dax att jobba med examensuppgiften till våran kurs så mina kollegor från Halmstad och båstad kom till mitt kontor och vi jobbade hela dagen med det. Kundbesök och massa annat så dagen flög fram och inte hann vi klart heller. Har bara april ut på oss att fixa detta men det ska vi hinna.
Efter jobbet åkte jag direkt till stallet och mockade o gjorde klart. Vila för henne idag och imorgon är det longering tror jag. Ridhus på torsdag :)
Kollade de prel starttiderna till helgen. På lördag startar jag ca 19.50 och på söndag 10.15. Sovmorgon på lördag med andra ord ;) och hemma i tid på söndag.

Kollade på film när jag kom hem från stallet och så åt vi lite middag. Kollade på nyckeln till friheten. Kl åtta åkte jag till gymmet och var där i ca 40 min. Ett intensivt ben- och magpass. Känns redan i benen och rumpan.
Hämtade upp Niclas så åkte vi till Ica och handlade lite och nu har vi sett på mer film.

Upp till Malmö imorgon på kurs och lära mig om obestånd. Kan bli skoj.

Sussa nu, god natt och kram


Måndag

Sista dagen på denna långledighet :( har nyss kommit från stallet. Var till ridhuset både igår o idag och hon gick riktigt bra båda dagarna. Får se om jag åker på onsdag eller torsdag nästa gång och rider igenom inför tävlingen.

Igår gjorde vi inte så mycket. Var hem till Susanne o sven och fikade på em och sen åt vi pizza på kvällen här. Tittade på Alcatraz, sjukt bra serie så man kan inte sluta titta på den :) har som tur är fler avsnitt kvar att se.

Nu ska vi nog snart till väla en sväng och äta lite. Kanske shoppa lite. Ska kolla på nya byxor kanske. Upptäckte att mina favvo GStar är hål i och mina bästa svarta som jag jobbar i börjar också bli hål i :(

Kram


Dålig rapportering

Det är lite dålig uppdatering på bloggen just nu. Har fullt upp här hemma.
I fredags så kom mamma och pappa runt halv fyra tiden. Vi filade, åkte en snabbis ut till stallet och sen handlade vi lite mat. Åt lax och färskpotatis och sen gjorde vi inte så mycket på kvällen.

Igår så var vi nere på stan och fick omkring i nästan tre timmar. Gick i affärer och runt vid vattnet och fikade. Åkte sen till stallet och fixade usha. Vila igår för henne.
På em gick jag och Niclas till Susanne och Sven på påskmiddag. Vi målade ägg och åt en massa mat. Var hemma igen runt elva tiden. Då kollade vi lite på film och sen gick vi o la oss.

Nu ska jag strax gå upp o käka frukost, hör att mamma och pappa har vaknat o är uppe. Ska åka till stallet och kör till ridhuset och hoppas på att det inte är upptaget idag :)

Sen får vi se vad vi gör på em. Promenad i pålsjö skog kanske eller en sväng på Sofiero. De har nån blomgrejs där nu tydligen.

Hörs!
Kram


Tillbaka igen

Vi kom hem från Malmö strax e 8. Satt och pratade lite, åt frukost och tittade på tv en stund. Sen gick N in och sov och jag åkte till stallet.
Lastade in Usha och körde till ridhuset, men när jag kom dit så höll några småtjejer på att bygga fram lite hinder och tittade med stora ögon när jag kom. Då hade jag inte mage att be dom att inte hoppa (stod ingenting på tavlan om att det var upptaget med hinder) så jag åkte hem igen. Longerade ute i paddocken och hon gick väldigt bra. Gjorde inte så mycket för hon gick så hårt i ridhuset igår så det var helt ok att bara longera ur henne lite idag. Det blir ridhus på söndag och måndag istället. Småregnar lite gör det också, och är inte alls speciellt varmt :(

Har nyss ätit advokado och druckigt kaffe. N snarkar och jag ska snart hoppa in i duschen. Mamma och pappa dyker nog upp runt 15-15.30 idag :)

Ville gymma idag också men idag är enda dagen på påsken som det är helstängt..typiskt..Får väl vila lite istället..

Kram

 

Väntan

Har nyss kommit med bilen till Malmö och väntar på att de ska komma från Trelleborg och färjan. De skulle egentligen vara hör kvart i sju men båten var lite försenad så jag hann komma före ;) och jag hade redan hunnit åka när jag fick reda på att de var försenade. Så nu sitter jag i bilen och solar lite :P är väl hemma igen runt kvart över åtta. Det tar ju inte så lång tid att åka emellan här. Ska äta frukost hemma och vila lite innan jag åker till stallet och rider. Ridhus idag igen, kandar och lite programträning. Antar att hon kommer ha träningsvärk sen igår så jag ska inte köra lika hårt idag. Det får mest bli finslip på vägar och sånt istället. Hörs senare! Kram

Kväller

Nu har jag avverkar ännu några timmar. Gymmet, överkropr och mest ryggen. Sen till väla en sväng för att leta reda på nå fina gardiner men hittade inga som jag ville ha :( Handlade mat snabbt när jag var där och sen åkte jag till susanne och sven för att hämta extra-sängen. Drack kaffe och pratade en stund innan jag åkte hem.
Har ätit lite lätt och ska snart duscha. Ska även dra ett varv med dammsugaren och plocka undan lite.

Tänkte fixa stallet imorgon på fm. Tar en tur till ridhuset då också. Tror Niclas kommer tidigt på morgonen och jag antar att han vill sova lite så då passar jag på att smita ut och fixa stallet.
Mamma och pappa dyker upp någongång på em sen får vi se vad som händer!

Jag har ju gymmat rygg/skulderblad och axlar ganska mycket den senaste tiden, och det märks.. Tröjorna börjar bli för trånga över axlarna nu och stramar åt.. Antingen får jag köpa nya kläder (otur ;) ) eller sluta gymma ryggen så mycket. Köpa nya kläder är kul, men jag behöver inte träna lika hårt på axlarna nu heller. Men jag har inte alls lika ont i axlarna längre som jag ofta fick förut när jag red så träningen hjälper uppenbarligen. Hade iof inte trott nå annat heller.

Dusch och dammsuga nu!
Hörs imorrn!
Kramis

Break innan gym

Kom hem från stallet för en liten stund sedan och har ätit mackor o dricker kaffe nu. Ska snart åka till gymmet och köra ett pass, sen till susanne o ch hämta extra sängen och sen till ica och handla lite kvällsmat och frukost.

Var till ridhuset idag och red, gick riktigt bra. Satt henne verkligen på bakbenen och det var lite jobbigt tyckte hon men hon kämpade på bra. Var rätt slut efteråt, jag med. Det var även väldigt varmt där inne så man hade nog kunnat rida i t-shirt bara. Härligt =)

Nu ska jag hoppa i gymkläder och åka iväg.
Återkommer!

God morgon!

Morrn morrn!
Har nyss ätit frukost och ska strax klä på mig. Behöver inte åka så jättetidigt idag, räcker med strax e halv 8 så jagj har inte så superbråttom.
Ska packa med mig ridkläderna och ta dem med mig på en gång, till stallet direkt efter jobbet :)
Tänkte även hinna med och gymma ikväll och sen åka o handla lite mat senare på kvällen.  Dagen kommer nog att rulla på snabbt idag också.
Vaknade strax e 1 i natt av att jag fick sms från Niclas som hade kommit till hotellet då och skulle sova :) Lång resa.

Sol och fins verkar det bli idag, även om det är lite småkallt ute nu men det blir nog bättre på dagen.

Hörs senare ikväll!
Kram

Riesen

Idag fick vi en påskpresent på jobbet av chefen, en stor gul påse fylld med riesen och med en fin lila rosett på.. Han kan han :P Tur att alla vi ät riktigt gotteråttor så alla blev glada :) Själv sitter jag och proppar i mig dem nu.

Har varit i stallet och ridit. Pigg idag efter vilan igår men gick riktigt bra på slutet. Imorgon är det ridhuset som gäller. Åker direkt efter jobbet och siktar på att rida runt halv 3.

Kortdag imorgon och det ska bli skönt som fan. Känns som jag bara kommer åka dit och sen åka hem igen :P Men jag ska hinna att jobba lite också, har lite kunder imorgon också så fm lär nog gå fort.

Ensam hemma är jag nu också, känns lite ovant. Fick nyss rapport om att de är vid polska gränsen och har ca 40 mil kvar till hotellet. Själv ska jag snart krypa till kojs och sova :P

Det får bli bil till jobbet imorgon, det gick inget bra tåg när jag slutade och missade jag det så gick nästa efter en timme. lite trökigt.bäst att ta bilen :)

Duschen nu och sen krypa till kojs och läsa innan john blund kommer o hälsar på.
Hörs imorgon!
Kramis

onsdag

Sista riktiga dagen för denna vecka. Imorgon slutar vi ett! Efter jobbet så åker jag och rider lite, dressyr i paddocken får det bli. Niclas åker till polen nu på fm och kommer hem igen på fredag morgon. Vi får se om jag tar Gymmet idag också eller om jag åker dit imorgon innan jag åker till stallet. har blivit dåligt med gym den senaste veckan :/ Hann inte sätta i linserna i morse så jag går som i en dimma nu. Har dom med mig så snart kommer de i. Frukost på jobbet och möte börjar vi dagen med, härligt! Hörs ikväll. Kramis

Natti natti

Nu är det dax att sova. Kvällen har varit lugn idag. Har varit ut till stallet och mockat o pussat på usha. Det var vilodag för både henne och mig. Imorgon skulle Sandra ha haft henne men hon har pajat ryggen och får inte rida på några veckor. Typiskt obra men jag har ju tävlingar nu framöver så jag kommer nog åka till ridhuset ganska ofta och träna så det gör inte så mycket. Hon ville i alla fall med på tävlingen och även vara med i stallet ändå och gärna det för mig :)

Ska faktiskt sova nu. Har inte så mycket annat att berätta. Lugn kväll :)
Höra imorrn!
Kram o god natt


springtur

Blev lite sen i morse och höll på att missa bussen så det blev en liten springtur till hållplatsen. Tur att det är nära. Ny jobbdag igen. Fortsätter med min hög som jag har att göra. Kommer ju inte jobba så mycket denna månad. Mycket ledigt och kurser. Och jag vet att jag har mycket i slutet av månaden så det är lika bra att börja beta av det nu som jag kan. Ska ringa och fixa ridhuskort idag och boka in tid på torsd o fred. Nu har jag äntligen bokat in tid för färgning av utväxten också. Nästa torsdag blir det. Hoppas de fixar lika bra som nattis :) Hörs sen. Kram kram

Brrrr

Man kan nästan tro att det är vinter igen. Vindarna är isiga och i morse snöade det :S nej mer värme tack.
I stallet så blev det longering idag. Hon gick väldigt bra och var hur lugn som helst fast det blåste massor och en fasan kom på besök igen. Hon brydde sig ingenting om det utan jobbade på lugnt och fint. Dessa dagar i ridhus kanske gjorde henne gott :) imorgon tror jag att hon får vila. Ska boka ridhuset igen på torsdag tror jag och fredag.
Har inte gjort så mycket annat idag. Massor på jobbet. Tom mina kollegor undrade om jag hade mycket att göra eftersom jag var så tyst idag :P men det hade jag ju också. Annars brukar vi kackla på en del vi som sitter längst nere i hörnet, även kallad tjejgänget. Killarna sitter längst fram och så vi tjejer längst bak och chefen i sitt egna rum vid oss. Skojjigt har vi i alla fall :)

Väl hemma från stallet, ca halv åtta, så blev det mat och har sen bara slöat. Tittat på tv med Niclas och så åkte jag iväg en snabbis och köpte nya kolsyrepatroner till soda streamen. Nu har jag duschat och krypigt ner i sängen. Det poppas broder Daniel för fullt och snart ska jag sussa.

Hörs imorgon!
Go natt o kram


aprilväder

Nyss haglade det i ca 10 sek och nu är det sol. Typiskt aprilväder. Måndag igen och jag sitter på bussen till tåget. Skönt med kortvecka, dessutom med massor att göra så det lär väl gå fort som vanligt. Efter min gubblur igår så fick jag ny energi och plockade undan de sista av kartongerna som stod uppe. Nu finns det inga mer som ska bort :) gick till affären och handlade lite till middagen. niclas kom hem vid åtta. Käkade och tittade på film. Niclas somnade ganska tidigt medan jag var pigg efter att ha sovit tidigare. Men somnade tillslut ändå och vaknade före kl i morse. Sen ringde Carina som också har häst i stallet och undrade om jag ville träna hennes dotter i veckan och det kan jag väl göra så på tisdag kväll ska jag ha lektion för henne :) Nu snöar det och solen skiner..hmm.. Hörs senare. Kramis

Gubblur

Har nyss vaknat efter min gubblur på nästan 2 h i soffan :)
Gymmet har jag staääl in idag, tycker att mina 3 mil på cykel i helgen samt gym igår och två ordentliga träningspass på Usha får räcka. Kanske blir det promenas med Niclas ikväll i stället.
Tror minsann att det har regnat lite också. Mycket kan man missa när man slumrar till.

En ny omgång av tvätt har satts igång och nu ska jag anmäla till lite tävlingar :)

Jag sa ju att det har börjat bli grönt här på träden och gräsmattorna.
Just denna bild hade en ganska taskig gräsmatta..men ändå :)


Usha har koll på allt från sin box :P


Haha förresten, när jag skulle lasta henne och åka till ridhuset idag så går hon upp på rampen med båda frambenen och sen sträcker hon sig som en katt bakåt o stretschar och sen går hon in :) Antar att hon är avslappnad när hon gör så :)

Kram

Söndag!

Idag har jag varit till ridhuset igen, denna gång åkte jag själv men det var inga som helst problem. Red på kandaret idag och red igenom programmet för msv c. Hon kändes riktigt fin idag också, lite stel (troligen träningverk) i bakbenen men ingenting som störde. Hon blev jättemjuk och fin efter uppvärmningen.
Imorgon blir det nog longering och sen lättare ridning på tisd. På onsdag tar sandra henne. Jag har ju kortdag på torsdag så då tänkte jag nog åka till ridhuset igen. Det låter som att N åker till polen onsd-fred och sen sönd-tisd.

Cyklade till stallet idag med. Alldeles vindstilla i morse men nu när jag cyklade hem så tog det i lite mer. Benen har i alla fall fått sig en rejäl träningsdos i helgen.
Nu tvättar jag lite till och har nyss ätit. Ska vila lite och så blir det kanske gymmet senare. Tror inte att N är hemma innan 6 ikväll.

Igår blev det gym, överkropp och mage. När N kom hem så åkte vi o handlade lite taco-ingredienser och lagade tacos och åt godis. Kollade på film men båda var ganska trötta så vi gav upp efter ett tag.

Nu ska jag nog lägga mig på soffan och ta en gubblur :)
Hörs senare!
Kramis

RSS 2.0