1 advent

God morgon!
Idag är det första advent, redan =) Och imorgon 1 december..sjukt vad tiden går fort!
Bara jag som är vaken nu, och kl är ändå 9,30 ;) Vaknade iof själv för ca 20 min sedan..skönt att sova ut och vi kom i säng rätt rent igår.
Red Usha igår igen, hon är riktigt pigg och lite halvbusig men det gör inget. Jag sliper nu sitta och kämpa för att få henne fram för skänkeln, det är nästan tvärt om nu så det är ett positivt problem! Började att jobba med galoppen och slutor, fortsatte med slutor på volt och lite piruettgalopp i några steg och sen red jag fram igen. Hon tycker det är jobbigt såklart så därför får hon vara ta några steg och sen fram igen. Bytena var fina och jag försöker få mer luft i bytena så jag rider mer framåt och då blir det bättre.
Efter det tog jag traven en stund och det fortsatte vara lika fin. Kollade i spegeln när jag red förbi och visst är den väldigt luftig emellanåt! Fick några enklare passagesteg några gånger när jag försöker men sen rider jag fram direkt igen så jag inte fastnar i det som är jobbigt. Öronen är spikrakt fram på henne hela tiden och hon tycker nog att det är roligt att få så mycket beröm :)

På kvällen sen så var vi på bio, smidigt att bion ligger 5 min från oss..hihi.
Såg Interstellar, jag hade sett en trailer om den och tyckte att det verkade bra men nja..Alltför flummig o overklig film för min smak så den ger jag inte så mycket för. Nästan tre h lång var den så det blev lite segt på slutet. Ingen jag rekommenderar direkt :)

Nu ska jag börja med frukost, sen är det dags att köra backintervaller. Ikväll blir det även ett pass på gymmet, dubbelpass idag med andra ord.

Kram

Lördagsmorgonmys

God morgon!
Idag har jag tagit långfrukost och bara haft det lugnt på morgonen. Ska snart åka till stallet, det blir bilen upp dit idag, så jag är hemma igen runt lunch. Micke kommer inte hem fören runt tre-tiden så jag tänkte jag skulle handla lite mat och sen börja plocka fram adventsljusstakarna. Ikväll ska vi på bio!

Igår red jag Usha igen, hade vanligt tränsbett på. Hon var lite tjorvig i galoppen och ville inte riktigt sätta bakbenen under sig men efter lite nötande med öppnor så gick det super. Bytena var väldigt bra så jag nötte inte på dom så mycket.
Tog traven efter galoppen och även där försökte hon smita ut med bakbenen och svajade lite med bakdelen så hon inte visste vart hon skulle göra av bakbenen :) Men när jag hon fick bakbenen under sig riktigt så blev det en riktigt fin trav med luftiga steg och snudd på passageliknade steg. Så kul att nästan få fram det även om prio ett är att hon ska vara i den där stora luftiga traven och ha det som "normal" trav men sen kommer det bli lättare att få fram passagesteg m.m. ut den traven. Den positiva nu är att hon går lätt fram för skänkeln och hon tar ett fint stöd på bettet och verkligen jobbar på framåt.
Idag fortsätter jag med det jag gjorde igår, imorgon ska Sigrid rida och på måndag kommer jag nog bara att longera henne.

Kram

Fin usha

Är just klar i stallet och sitter nu på tåget på vägen hem igen. 
Red idag igen och hade kandaret på den här gången. Hon kändes fin men går trots allt bättre på vanligt bett, jag för en jämnare stöd i handen även om hon idag gick väldigt bra. Traven var på plats redan från början idag. Hade tur som red samtidigt som Bjarke så han kikade lite emellanåt och gav mig lite tips. Han höll med om att det har blivit mycket bättre och en mycket finare trav mot innan. Det ska jag nog få ordning på till nästa tävlingssäsong 😊 det blev mest travjobb idag och tog bara lite galopp. Den är så fin och det är traven som måste stärkas. 
Imorgon är det dags att rida igen, då fortsätter jag med traven och tar itu med mer galoppen och lite byten. 

Ska hem och knåpa ihop med min adventsljusstake oxh vänta på att M kommer hem vilket han borde göra en liten stund efter mig. 
Imorgon är det fredag igen, och sen äntligen helg 😃👍

Kram 

26 november

God morgon. 
På väg till jobbet igen, onsdag redan 😊
Igår så gick vi en sväng på stan efter jobbet, vi möttes på stationen och så tog vi en tur i några affärer. Köpte adventsljus och mossa som jag ska ha i adventsljusstake, börjar bli dags att göra iordning en nu 😊
Sen tog vi en promenad hem. Jag gjorde mig klar för gymmet och Micke gjorde sig klar för springtur med Martin. 
Det blev ett armpass för mig, väldigt bra pass och jag blev rätt slut i armarna efteråt. Skön känsla 👍

Sen käkade vi mat och kollade på tv bara. Gick och la oss tidigt vilket gjorde att jag vaknade pigg imorse, härligt! 

Nu sitter jag på tåget på väg till jobbet. Efter jobbet åker jag direkt hem. Usha vilar idag också. Passar på att vara hemma lite nu när M är hemma på kvällarna. Idag åkte vi nästan samtidigt och kommer hem nästan samtidigt det hör inte till vanligheterna 😊
Imorgon är det dock stall som gäller igen! 

Kram 

Wohoo

Ojoj så bra det gick att rida idag. Usha var pigg och framåt så kan kunde sitta och hålla tillbaka henne lite samtidigt som hon tog skänkeln väldigt bra vilket resulterade i att det blev en superfin trav med passageliknande steg emellanåt :)
Idag var traven nästan där från första början, red som vanligt fram henne på lite halvlånga tyglar och med en rund och låg form så hon lossnade i ryggen och sen lite galoppjobb på det innan jag tog tag i traven och oj som hon travade!!
Jag red henne i ca 35 min och ville sluta när hon gick som bäst, fast jag egentligen ville rida ännu mer :)
Hon var pigg även när jag avslutade henne så hon hade krafter kvar.
Hon känns väldigt pigg och fräsch i kroppen nu. Ska bli väldigt roligt att rida på torsdag igen, längtar redan!
Nästa fredag följer Linda med till stallet och filmar och jag hoppas att jag kan få se några fina steg på henne då!

Imorgon ska jag gå en sväng på stan efter jobbet. Ska köpa lite adventsljus och grejs, sen är det dags för gymmet!

Micke är på Bornholm nu och själv ska jag hoppa in i duschen och sen gå och sova. Ta en sväng på spikmattan också sen kommer jag att somna gott!

Kram o god natt

Ännu en bra helg

God morgon. 
Måndag igen och dags för en ny vecka. Jobbar fyra veckor till och sen är det jul. Sjukt 😊
Helgen har vart riktigt bra. I fredags så blev det ett pass på gymmet, M kom inte hem fören strax efter nio så jag var iväg själv och gymmade. 
I lördags så åkte jag först till stallet och red, Usha gick super! Det som tidigare tog nästan hela passet att komma fram till travdag ca 15-20 min och sen kan jag fortsätta att jobba på det testen av passet. Det är framförallt traven som hon har stärkt och ny orkar hon gå i en riktigt fin trav sol är luftig. Testade av byten och de gick riktigt bra. Ner till vart tredje gick det finfint! 

Den åkte jag hem och vi satt oss i soffan med glögg och tittade på film. Flight hette filmen och den var riktigt bra. Sen var det dags att göra oss i ordning för julbord. Vi var till örenäs slott    i Landskrona. Vi var sju stycken och det var väldigt roligt. Åt så jag hade ont i magen 😜

Igår så sov vi ut först och sen drog vi ivägnpå en löprunda. Tog bilen till bullrofta och sprang där. Där finns en backe som vi körde backträning i. Pjuh vad jobbigt och man får verkligen upp puls! Där kommer jag att springa en gång i veckan fram till öppet spår. Då borde jag få upp flåset. 
Åkte hem o duschade sen körde vi igång med att städa, handla mat och börja förbereda maten för på kvällen kol Kajsa o Martin förbi på pensionärskväll 😜 vi spelade Bingolotto och käkade middag. Ingen av oss vann men vi var nära 😊 kul hade vi i alla fall! 

När dom hade gått hem så slöade jag lite i soffan medans M spelade lite gitarr i sen var det dags att sova. 
Sigrid skulle ridit usha igår men hon är sjuk så då fick usha vila. 
Idag ska jag dit efter jobbet och vi ska ta ett rätt lätt pass. 

Kram 

Tisdag

På väg hem igen från stallet 😊 gick bra att rida idag också, de hade ändrat hoppdag till idag istället för imorgon så vi fick rida lite slalom runt hindren men det gjorde inget. Skoj tyckte usha och tittade lite extra 😝
Det är Grand prix hoppningar i flyinge inorgon kväll så de skulle ner och kika på den och hade därför ändrat dag men det gjorde inget att jag red är också. 
Hon kändes bra idag med, pigg och framåt så det tar en stund innan hon kommer till bra ridning. Det blir rätt mycket av och på i början men sen släpper hon efter fint. På torsdag när jag är ledig så ska jag passa på att rida ett rejält pass på dagen. Red faktiskt på kandaret idag, första gången på ca 2,5 vecka och det kändes väldigt bra!
Imorgon vilar hon och jag och Linda åker till flyinge och tittar på tävlingarna. Ska bli kul! Åker direkt efter jobbet dit! 

Ska inte göra så mycket nu när jag kommer hem. Äta, duscha, göra en ansiktsmask och ev dra ett varv med dammsugaren. M jobbar och sover på Bornholm men kommer hem imorgon fm igen. 

Kram 

Så smidigt

Nu är jag på tåget på väg hem till Malmö igen. Idag var första gången som jag åkte buss direkt till stallet efter jobbet. Jag har ju bilen i Malmö nu så jag kan inte ta den från parkeringen i Helsingborg till stallet längre. Så nu byter jag från tåg till buss på centralen och sen en promenad till stallet på ca 12 min. Perfekt! Var i stallet strax före sex, böt om och gjorde ordning usha för ett ridpass. Hon var pigg och framåt och lite stark faktiskt men kändes riktigt bra. Red mest lösgörande idag och imorgon får hon jobba på lite mer. 
Pysslade lite med henne efteråt och sen var det dags att gå till bussen igen och nu sitter jag på tåget. 
Är hemma samma tid som jag brukar, vid nio. 
Jag tror inte att det kommer vara så jobbigt att pendla såhär. Att komma hem kl nio två eller tre dagar i veckan är nog inga problem. Sen på helgen är det ju en annan sak och om jag har bråttom så kan jag allis åka bil. 
Imorgon jobbar M kväll och sover borta så då spelar det ju ingen roll när jag kommer hem. Sen ska jag försöka vara i stallet när han jobbar men det går ju inte alltid 😊 det är tur att han inte tycker att det gör nått att jag kommer hem sent ibland 😊👍
Nu är han i af hemma och har visst lagat pulled pork oxh handlat massa mat 👍 så jag har färdiglagad mat när jag kommer hem. Lyxigt värre 😃

Kram

Min nya jacka som jag köpte igår





Bra helg!

Redan söndagkväll och strax dags att gå och sova.
Helgen har vart riktigt bra och vi har gjort massor med saker. Igår började jag ju med att åka till Helsingborg och fixa i lägenheten det som var kvar. Nu är den tom och väntar bara på att städfirman ska städa på tisdag! Skönt att den snart är såld så jag slipper fixa med den mer.
Usha longerades igår, det blev lite knappt med tid att rida så det var bättre att longera och mysa lite med henne istället för att stressa bara :) Men imorgon ska vi rida!
På kvällen igår så lagade vi hjortstek och åt med potatisgratäng och lite vin till. Ingen dietmat direkt men en dag får jag fuska lite :)
 
Idag så åkte vi till center syd och träffade Linda och Peter. Vi gick i lite affärer och jag shoppade en lång dunjacka på Swedala Outlet, hade kostat 2000 kr och fick den nu för 500 kr =) (nedsatt från tidigare 1000 kr) och en odd molly tröja för 500 kr. Som hittat! Sen var vi in på Stadium outlet och letade längdskid-kläder men hittade inga jättebra. Däremot köpte jag ett par casal compressionsbyxor, supersköna! Har alltid tyckt att Better Bodies byxorna är sköna med dessa är ännu skönare.Känns inte alls att man har dom på sig och supersmidiga!
När vi kom hem så möblerade vi om i gästrummet och fick ordning där inne, äntligen! Sen gick vi ner till gymmet och körde benen, invigde byxorna som satt som en smäck :)
Sen blev det bara middag och så åkte Micke till jobbet, han flyger Bornholm nu ikväll och sover kvar där till imorgon. Själv har jag fortsatt att städa i stora walk-in closet garderoben så nu blev det ordning där inne också!
Ska ta och krypa ner i sängen och sova nu. Imorgon är det måndag och ny vecka igen! Stall måndag och tisdag och på onsdag ska jag och Linda till Flyinge och titta på tävlingar och på torsdag är jag ledig!!
 
Kram och god natt.
 
 
 

På väg mot Helsingborg

God morgon. 
Nu är jag på väg till Helsingborg. Ska först rida usha och sen kommer Micke upp så ska vi tömma det sits i lägenheten samt åka iväg till sopstationen med lite saker. 
Sen tar vi bilen hem så fr.o.m. Idag får bilen bo på heltid i Malmö 😊 har fått p plats i ett parkeringshus precis där vi bor så det känns bra. 

Igår så var vi ner på gymmet och körde bröst o axlar. Vi skulle kört ben men ena bemanskinen var paj och så var det inte nå lediga stänger så vi ändrade till bröst o axlar istället. 
Skulle för skojs skull kolla om jag kunde göra en chin up och det kunde jag. Tjoho 😃👍 målet vi har sen är att klara några pull- upps. Jag ska klara tre-fyra stycken innan påsk. 💪
Hade en riktigt skön kväll igår. Efter vi ätit så halvslumrade vi i soffan till micles nya skiva med pink Floyd. Sen tog han och spelade lite gitarr medans jag fortsatte halvsova 😊 när vi väl skulle lägga oss så var jag pigg. Konstigt nog 😜
Vaknade i alla fall utvilad idag! 

Kram 

Fredag!

Jippi idag är det fredag!! 
Efter jobbet så ska vi gymma, det blir benen som får sig en omgång. Allttid roligare när vi gymmar tillsammans 😊
Sen ska vi bara ta det lugnt ikväll. 

Igår var jag ut till usha och longerade. Hon var väldigt pigg och glad och brakade iväg några gånger 😊 hon såg fin ut och ser fram emot att rida imorgon. Sigrid red i onsdags och hon hade vart pigg då också. 
Det är bra för henne om hon får lite lugnare nu så hon är lika pigg o glad till arbetet, det underlättar för mig om hon är framåt av sig själv. 

När jag kom hem från stallet så hade Micke kommit hem från sin Norgevecka så nu är han hemma o jobbar ett tag innan han åker iväg till norge igen om tre veckor. 

Kram 

Tisdagmorgon

God morgon. 
Sitter på tåget på väg till jobbet nu. Tänkte bara på plats lite tidigare så jag hinner undan med en del innan alla kommer. Gjorde så igår också och tyckte jag hann med riktigt mycket så jag kör på det idag igen 😊 har rätt mycket på jobbet nu så jag vill få saker gjorda utan att det blir stressigt. 

Efter jobbet igår så åkte jag hem och senare gick jag till gymmet. Väntade en stund innan jag gick dit så klockan var nog ca 19.30 men det var fortfarande massor med folk där. Idag ska jag gå mer dit lite senare ändå för det droppar av en del strax efter åtta. 
Körde i alla fall ryggen igår, favvopasset 😊👍 
Idag blir det bröst o axlar. 

Tänkte först åka till stallet idag men hon får vila en dag extra för hon var så duktig i helgen och gick rätt hårt i slutet av förra veckan.
Imorgon joggar Sigrid henne och på torsdag rider jag 😊 och såklart i helgen. 

Kram 

Bilder från igår

Här kommer lite bilder från gårdagens tävling.
Tyvärr är deras ridhus rätt mörkt och det var även mörkt ute när jag red så det blev inte så många bilder.
Men några blev det i alla fall :)
 
 

Årets sista tävling

Så nu har vi gjort den sista tävlingen för säsongen. Men snart drar det igång igen, redan i slutet av januari är det tävling i Dagstorp och sedan Helsingborg i mitten av februari. Vi får se om jag åker till Dagstorp, väder o vind får styra samt att jag måste iväg och åka skidor också. Helsingborg ska jag i alla fall till!
I alla fall så var jag i Trolleholm idag och red en Msv B2. Red på vanligt tränsbett och inte kandar. Hade tur att Bjarke var där och hjälpte mig lite på framridningen samt såg när jag red inne på banan.
Hon var väldigt fin på framridningen men sen tappar hon framåtbjudningen lite på banan. Målet är att hon ska vara så pass framme hela tiden både hemma när jag rider och på framridningen att det inte gör nått att hon tappar lite på banan. Men hon kändes ändå väldigt fin och stod inte emot som hon gjort tidigare.
Det blev en stor miss, fattade fel galopp två(!) gånger som jag fick korrigera och det blev givetvis en 2a på den bara, annars så var det ett bra flyt igenom hela programmet men jag får inte fram det där lilla extra som hon kan.
Som Bjarke sa "Hon är inte alls tittig inne på banan men hon blir nästan lite blyg och trycker sig ifrån banan. Hon måste våga ta för sig mer". Hihi hon är väl som jag :)
Slutade på 62,8 % och det är jag nöjd med! Faktiskt tredje bästa resultatet i år och nu känns det som vi är tillbaka på banan igen.
Nu blir det vinterträning och fokus på att få henne riktigt fram för skänkeln för alla rörelser kan hon. Det är grunden och framåtbjudning som ska till.
Hon kommer inte att ställas av, det mår hon inte bra av. Istället kommer hon få gå några färre dagar eller några dagar i veckan som hon bara longeras och så rids hon som vanligt de andra dagarna. Jag lägger hellre in lite kortare viloperioder under hela säsongen.
 
Här är i alla fall filmen från idag
http://youtu.be/WFy02XR0hq0
 
Innan jag åkte till tävlingen idag så hann jag med ett gympass, biceps, triceps o mage var på schemat! Har vart riktigt härligt väder också, soldis, knappt någon blåst och 10 grader varmt. Härligt!
 
Imorgon vilar Usha och jag ska gymma efter jobb!
 
Kram

Kväller

Nu ligger jag i sängen och ska strax sova. Dagen har gått i ett fast det har ändå inte vart någon stress. 
Började med att sova ut och vaknade vid nio. Drog mig i sängen till halv tio och sen gick jag upp för en långfrukost framför Nyhetsmorgon. Sen ner på gymmet oxh körde ett benpass. Väldigt bra pass och jag kunde öka på vikterna en del. Nu är jag på hög vikt o få repetitioner, mycket roligt att se utveckligen! 
Gick o handlade lite mat och sen gjorde jag en omgång matlådor på lax innan jag tåg tåget till hbg och stallet. 
Tränade för Bjarke igår och det gick verkligen superbra. Han tyckte att hon såg väldigt fin ut och jag fick som vanligt lite småtips här o där som gjorde att hon gick ännu bättre! 
Idag bara repeterade jag det vi gjorde igår och red inte så länge.  Sen blev hon duschad och fixad inför tävlingen imorgon. Startar inte fören kl 16 så det blir en lugn förmiddag. 
Var tillbaka i lägenheten igen vid 20 och har lagat en ny omgång matlådor. Denna gången med kyckling och bulgur så nu har jag färdig mat tills torsdag när Micke kommer hem 😀
Har bara slöat i soffan på kvällen och tittat på tv och såklart pratat en sväng med M i telefon. 

Imorgon tänkte jag ta gymmet på morgonen och sen tar jag tåget strax efter elva så har jag gott om tid på mig i stallet innan jag måste åka. 

Kram o god natt 

Äntligen stall!

Idag blev det äntligen stall igen!
Har inte ridit sedan i lördags. Sigrid red söndag o måndag och sen har hon gått på vattenband en dag och vilat en dag medans jag vart på kurs. Så idag var det hög tid för mig att rida =) Hon kändes riktigt riktigt bra idag, pigg och framåt och glad. Red igenom henne och kände mest på hur hon kändes och var noga att hon svarade fram för skänkeln vilket hon gjorde på en gång. Kändes lika bra idag som i lördags. Imorgon ska jag träna för Bjarke och på lördag får hon gå lite lugnare och på söndag em är det dags för tävling. Årets sista blir det för min del, ett Msv B2 i Trolleholm.

Micke har åkt till Stord, Norge på jobb och kommer hem om en vecka igen, själv kommer jag att passa på att vara i stallet nu när han är borta så kan jag vara hemma lite mer när han är hemma. Fungerar riktigt bra hittills och det är inte alls nå jobbigt att åka till stallet i Helsingborg efter jobbet och sen hem till Malmö efteråt. Slumrar oftast till på tåget på vägen hem och hinner slappna av, skulle jag köra bil så skulle det vara drygare, dessutom tar det inte så mycket längre tid att åka tåg mot att åka bil.

Dags för duschen och sen ska jag lägga mig på spikmattan!

Kram

Onsdagkväll

Äntligen så sitter vi bara i soffan och gör ingen speciellt :)
Idag slutade kursen ca 16.00 så jag var hemma strax efter 16. Micke hade tvättat och höll på att städa men tog en paus så gick vi ner till gymmet och körde ett bröst/axelpass innan vi gick hem och tog kväll. Vi städade klart det sista i lägenheten och sen har vi bara suttat i soffan och tittat på tv och tagit det lugnt! Väldigt längesen som vi gjorde det, och bara hade en lugn kväll.

Imorgon är det dags att jobba på kontoret igen och sen ska jag till stallet och rida Usha =)
Micke åker till Norge imorgon och blir där till nästa torsdag så nu blir jag själv i en vecka igen ca. Men jag kommer ha fullt upp med ridning, tävling och gym. Ska såklart fixa lite här hemma också men vi börjar bli klara med det mesta.

Kram

Kurs

Idag har jag vart på kurs här i Malmö. Ska vara här måndag till onsdag och kurs om kassaflödesanalyser. Väldigt rolig hittills! Imorgon blir en lång dag, börjar 8.30 och sen avslutar vi med middag kl 19. Idag höll vi iof på till 18 så det var rätt lång dag idag med. 
När jag kom hem så hade Micke vart och fixat hatthylla samt tavellister så vi började greja lagom när jag kom hem. Medans han började upp sakerna så röjde jag i garderoberna så nu börjar det bli riktigt bra där. Skorna fick en skohylla och i lilla garderoben är det nästan riktigt bra ordning nu 😊👍






Igår var vi och fikade hos Kajsa o Martin oh fick där lite idéer med tavellisterna. 
Vi köpte också lite blommor hem igår eftersom vi köpte med oss blommor till Kajsa som fyllde. Så nu har vi blommor i fönstren också!





Usha har blivit riden av Sigrid både igår och idag och det hade gått superbra! 
Hoppas hon kan få gå på vattenbandet imorgon eller på onsdag. På torsdag ska jag rida igen 😃

Nu är det dax att sova!
Kram o god natt 

Så himla bra

Sitter på tåget på väg till Malmö igen. Har varit i stallet på fm och ridit. Gick så himla bra idag, hon var lätt för skänkeln och matade på framåt och uppåt och hade riktigt bra steg och tryck i handen. Galoppen var rund o fin och jag kände verkligen hur hon jobbade med hela kroppen och genom ryggen. 
Igår red jag ju lektion för Bjarke och vi jobbade mycket med tempoväxlingar och för att få igång bakbenen och idag gav det verkligen resultat! 😊👍
Red på vanligt tränsbett och jag tycker att hon just nu går bättre på det. Tror att jag kommer tävla på det nästa helg. Rider med mb2 då och i den klassen får man ha tränsbett. Fr.o.m. Nästa år så får man ju ha träns i alla klasser 😊

M landar vid 14 idag och kommer väl hem runt 15 tiden. Vi har just inget planerat alls i em och ikväll. Gymmet ska vi en sväng på och sen greja lite. Han har vart vaken sen fem i morse så jag gissar att han är lite småtrött 😊

Benpass blev det för mig igår på gymmet och gissa om det känns idag. Hihi. Idag är det biceps, triceps o magens tur. Hittade förresten två (ev fyra) magrutor på mig igår 😃 träning och rätt kost ger resultat 💪👍 

Imorgon och på måndag ska Sigrid rida så imorgon blir jag och M lediga tillsammans. Då är vi bjudna på kalas o tårta 🍰😛 sen är jag på kurs i Malmö måndag till onsdag. Men det är kvällsjobb så jag kommer inte hinna rida. Så Sigrid rider en av dagarna och så får hon gå på vattenbandet en dag!

Kram 

RSS 2.0