Snart dags för arbetsläger igen!

Ja i helgen kör vi igång med arbetsläger igen och nu är det kupan på ovanvåningen över garaget som är på gång. Mamma och pappa kommer på fredag och mickes föräldrar kommer på lördag. Jag är ledig måndag och tisdag såklart men sen måste jag jobba. Blir ju hemma när fölis fötts men jag vet ju inte när det blir än.. :) 
Lite beroende på hur både hästarna är i helgen så kanske vi förjar fölvaka i helgen. Ingen var visat direkta tecken på att det är på gång nu men det kan gå snabbt också. Usha är beräknad till tisdag och Fillemon nästa fredag.
Jag vaknar flera gånger om natten nu och då går jag direkt in på telefonen och kollar på webbkameran.
I natt låg hon raklång och sov, sen spattlade hon med bakbenen som om hon drömde och efter en stund så vaknade hon och rullade sig i halmen innan hon reste sig upp :) Och i går natt så kom en stor råtta (!) och sprang i stallgången..haha. Snusan hade sett två råttor jaga varandra i stallgången en natt också :-)
 
Imorgon är det Kivik som gäller och efter det så ska vi ha en liten afterwork på kontoret, det ska bli kul!
Nu på kvällen så var jag in i växttunneln och hämtade in massor med spenat, ruccola, grönkål och persilja. Mums! Lyfte på locket till ena drivbänken och där har potatisen kommit upp :-)
 
Kram

Kycklingar!

Igår morse när vi vaknade så hade vi två gulliga kycklingar! Under dagen kom den fem stycken till och en sjätte hade dött inne i ägget 😕 så sju små gulliga kycklingar piper här inne nu! 

(null)

(null)

Dom ska få vara inne hos oss i ca en vecka och sen får dom flytta in i en separat del i hönshuset där dom andra inte kan picka på dom. Supergulliga 😍 

Vi var ute hela dagen igår och grejade. Från fm till kväll. 
Beskar rosenbuskarna, grejade i växttunneln, Micke fixade i hönshuset, vi fick en massa hallonbuskar av grannen så vi fick snabbt ordna ett land och plantera dom. Som tur var så hade en annan granne en jordfräs så vi snabbt kunde fixa ett fint land! 

Idag ska vi fortsätta ute, bl.a. låna jordfräsen igen och fixa till häcken ut mot åkern. 
Bygga ställning och ev börja måla hönshuset. 
Strålande sol idag också och helt vinststilla! 
Nu är det verkligen grönt överallt ute och det är knopp i alla buskar mm 😊 

(null)

(null)


Kram

Redan torsdag imorgon

Oj vad veckorna går fort, imorgon är det redan torsdag 🙂 nu har vi haft några dagar med riktigt härlig sommarvärme, idag har det nog vart närmare 20 grader och vindstilla!
När jag kom hem från jobbet så stack vi ut och sprang en vända på fem km, riktigt skönt ute på kvällen! Det skulle bli lika fint även imorgon och på fredag, härligt! 

I helgen kommer några kycklingar att kläckas hoppas jag. Vi är inne på dag 18 nu och de bör kläckas vid dag 21. Det nya hönshuset är klart och det blev riktigt stort och bra. Nu ska det bara målas och fixad lite invändigt med inredning men det är fullt användbart nu. Tror jag kommer måla i helgen, får passa på om det är fint väder. 

Helgen som var så passade jag på att så potatis, ärtor, blommor mm och nu växer det dom bara det i tunneln. Ruccola och spenat kan vi nog äta därifrån till helgen och snart kan vi även äta grönkål! 

Usha är rund och tjock ☺️ jag och snusan skurade boxarna i helgen och fixade så nu är dom rena. Vi ska ta ett varv till i helgen och skura väggarna igen. Vill ju ha det så rent som möjligt. Inga direkta täcken på usha än och hon får gärna vänta en vecka eller så! Till nästa helg hade det vart perfekt! 

Kram 

(null)
Rultis 🙂


(null)
Öppnat upp från den gamla delen till den nya!


(null)

(null)
Stort och fint blev det. Ska bara målas nu!


(null)
Det växer!



Blåsigt!


Uh vad det har blåste idag och igår. Det är sol och varmt men det blåser endel. I helgen hade vi ju sommarvärme och det verkar som att det blir sol o fint i helgen också och mindre blåst!

Hönshuset som vi håller på att bygga på är snart klart. Idag har Micke lagt golvet (isolerad med cellplast) och sen är det isolering i väggar och osb utanpå det och sen taket kvar. Såklart en dörr också 🙂 hoppas det blir klart till helgen så dom kan få flytta ut dit. 
Vi har precis lyst på äggen och det ser ut sol att det är ett gäng med ägg sol är befruktade 😃 nu är det bara ca 9 dagar kvar tills det eventuellt kläcks någonting. 

På kvällen idag så har jag hunnit så lite sockerärtor, dill, gräslök, svartrot och lök och faktiskt lite sommarblommor. 

Har såklart också vart hos usha. Hon är tjock nu 🙂 igår så buffade fölis i magen flera gånger men idag var den lugn. Någon vecka till får den gärna vänta innan det är dags att komma ut. Liiite varmare vill vi gärna ha. 

Kram 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Oops

Så mycket blev det med skrivandet hittills i år :)
Men nu har vi så mycket roligt igång så nu vill jag dokumentera lite så jag kommer ihåg själv.
Om ca tre veckor så kommer Ushas föl, beräknat till 1a maj men sen kan det ju komma både tidigare och senare.
Och om två veckor kommer förhoppningsvis några kycklingar att kläckas också, vi har ca 20 ägg i äggkläckningsmaskin som stått nu i 9 dagar. Ska bli riktigt skoj att se om vi får kycklingar sen :)
Vi håller på att bygga ut hönshuset också, från ca 2,2 kvm till totalt 9 kvm ca. Kommer bli riktigt fint och stort. Bilder kommer!
 
Sen vid månadsskiftet april/maj så kommer vi att starta med utbyggnaden och renoveringen av ovanvåningen ovanpå garaget. Vi ska börja med att bygga en ny kupa och sedan under året så fortsätter vi med att bygga rummet och hoppas att vi får det klart under året!
 
Mer bilder och uppdateringar kommer =)
 
Kram

RSS 2.0