Lördag

Idag har jag hunnit med en hel del på fm. Åkte först till stallet vid nio och red, gick superbra och jag tänker verkligen på sitsen nu och det blir så mycket bättre. Egentligen så har jag inte någon dålig sits, jag får ofta 7or på sitsen och Bjarke säger att det inte är nå fel på den egentligen utan det är mitt sätt att inverka på henne som måste ändras. Om jag kommer bak med axlarna och fram med magen så sitter jag med mycket bättre i stegen och blir mer följsam vilket gör att jag enklare och med lättare hjälper kan påverka henne. Det ser inte lika jobbigt ut för mig att få henne gå fram och hon bjuder fram mer själv också. Tänk så mycket som ändras med sitsen bara 😊👍 imorgon ska jag rida lite mer delar ur program. Jag red mest ett helt vanligt pass idag med lite enkla skolor och byten. Imorgon ska jag arbeta mer med det. 

Efter stallet så gick jag till gymmet och körde ett benpass. Är fortfarande lite darrig i låren , bra pass med andra ord 😊

Nu är jag på väg till Malmö. M slutar ungefär nu och senare i em ska vi iväg med några andra på ett ölbryggeri som hade öppet hus. Ska bli skoj 😊

Bild från igår när jag longerade henne. Oj vad hon jobbar på mer med bakbenen. Stor skillnad sen jag longerade henne sist, ca tre veckor sedan! 

Kram 

Sitsträning

Idag red jag för Bjarke igen.
Jag red direkt från början för att se om jag kunde få till det så bra själv.
Det gick bra i början men sen när jag skulle börja galoppera så protesterade hon. Då fick jag galoppera på framåt rätt mycket och sen trava på. Men då hamnar jag själv i obalans och lutar mig för mycket bakåt och håller balansen i tyglarna och då kan inte Usha jobba som hon ska. Så vi började med min sits, bak med axlarna och fram med magen. Jobbigt och svårt men sen kom Bjarke med ett spö och satt det bakom min rygg och armarna skulle vara bakom spöet och då kunde jag inte sitta fel! Men oj vad svårt det var, man blir ju lite låst också men oj så bra Usha gicx :) Nu förstår jag hur jag ska sitta och sen tog vi bort spöet och visst var det mycket bättre men inte helt bra. Bara att jobba på med det. Fåt nog peta in ett spö bakom ryggen men jämna mellan rum :) I galoppen är det mycket lättare att sitta rätt, det är traven som jag har problem med men när jag väl satt bra så var det mycket lättare att flkja med Usha i steget också. Nu blir det sitsträning framöver!
I morgon ska hon longeras sen är det bara att träna vidare i helgen :)
 
Fredag i morgon igen!! På lunchen ska vi beställa en stor pizza till jobbet och äta! Micke jobbar ikväll och imorgon bitti men sen ska han upp kl 4 på lördag och jobba så jag blir hemma i morgon kväll så ses vi på lördag istället :)
 
Nu är det dags att sova!
Kram o god natt
 

Rolig höst

Den här hösten kommer att bli rolig. Snart är det dags för semester igen i en vecka. Vi åker då på kryssning till Helsingfors i två dagar, onsdag till fredag. Sen ska vi bara vara hemma o träna o fixa inför flytten. Ev en dag i Köpenhamn också, det är ju så nära 😊
Veckan efter så åker vi till Stockholm igen för att vara o Sandhamn med mamma och pappa och Teres. Där ska vi bo på en spaanläggning i två nätter, fredag till söndag. Förmodligen åker vi upp på torsdag efter jobbet och tar en hotellnatt i Stockholm innan de andra kommer på fredag. 
Efter det är det bara en vecka kvar ca innan vi får nycklarna till lägenheten!! Då ska vi börja med att måla lite och sen flyttar vi in 😊
Förhoppningsvis så får jag klart med min lägenhet också snart. Tjejen väntar besked från banken och borde få svar inom någon dag. Annars byter jag mäklare och en annan får ta över och sälja den istället. Mäklaren jag har nu är inte så bra tycker jag. Men jag hoppas såklart att den blir såld till hon som är intresserad och som lagt ett bud som jag tackat ja till. Väntar o ser..

Nu är det dags för jobb strax. Frukostmöte idag, dvs messmörsmacka till frukost 👍😃

Kram  

Öppet spår

Ojoj, nu har jag anmält mig till Öppet Spår...måndagen den 2 mars är det dags..
Jag har ju sagt hela året att jag ska åka nästa år och nu anmälda jag mig innan det blev fullt, söndagen var full så jag fick ta på måndagen. Ska bli intressant..hehe.
 
Annars har jag jobbat idag och sen ridit. Skulle träna för Bjarke men han hade glömt mig tid :) Så jag messade honom efter 40 min och då kom han ut och sa att han hade råkat glömma mig :P Då hade jag ridit ett tag så vi kom överens om att träna på torsdag istället. Men jag travade i ca 5-10 min och där han tittade och hjälpte mig och det kändes riktigt bra! Hon var pigg och framåt och riktigt positiv idag till arbete.
 
Nu har vi bokat kryssning också så om två veckor åker vi på kryssning i två dagar till Helsingfors, det ska bli kul!
 
Nej dags att lägga mig på spikmattan, sover hemma i natt eftersom M jobbar och sover i Karup. Imorrn ska jag till Malmö igen.
 
Kram
 

Mot Malmö

Ja nu sitter jag på tåget mot Malmö och M. Nu är hans semester slut och han börjar jobba på tisdag igen. Men vi har en rolig höst framför oss och dessutom så jobbar vi två veckor till sen är det en veckas semester för oss. Vi har inte vart lediga ihop alls under sommaren, eller innan heller för den delen, så det ska bli skönt. Det blir ingen utomlandsresa som vi hade tänkt först, vi lägger dom pengarna på new york i april och fixa till i lägenheten som vi snart flyttar in i. Tror däremot att det blir en tvånätters spakryssning eller några nätter på hotell här i Sverige så nått hittar vi på. Vi bokade förresten biljetter till USA i veckan som var och ska nu titta på hotell 😊

Idag bestämde jag mig för att åka och ställa mig på loppisen här i Helsingborg. Den är väldigt stor och många som besöker den. Blev av med nästan allt jag hade med mig och det jag inte blev av med skänkte jag till Erikshjälpen så jag blev av med det i alla fall! Sålde för lite mer än 800kr så det är jag nöjd med. 

Sen åkte jag till stallet och red. Hade tur att Bjarke red samtidigt så han hjälpte mig lite medans han var kvar där 😊 han höll med om att hon såg väldigt fin ut och nu vinklar hon haserna och sätter bakbenen fint  under sig! Hon var lika fin idag som igår och inga protester idag heller 👍 imorgon vilar hon och på tisdag ska både jag och Bjarke rida, mest jag men han rider fram henne lite åt mig så fortsätter jag därifrån sen. Guld värt att stå hos sin tränare 😃


Kram 

Träningar

Oj vad jag har tränat hittills i helgen. 
Började med ett spinningpass i fredags efter jobbet. Riktigt roligt men jobbigt och benen fick verkligen jobba! Svetten rann rejält efteråt och jag vet inte om jag hade en torr fläck någonstans 😊
Sen åkte jag hem och tog helg!

Igår började jag med långfrukost efter att ha sovit ut. Sen till gymmet och körde ett rätt tufft bröst och axlar pass. 
Sen hade jag tvättstugan så jag passade på att tvätta massa stora saker och allt är nu tvättat 👍

Sen blev det en tur till stallet och usha. Hon gick super igår. Började med Att jobba henne i skritt ett tag och när kah sen skulle trava så tänkte hon protestera men hon gav sig innan jag tänkte korrigera henne. Travade superfint och jobbade bara lösgörande med skänkelvikningar mm. Tog sen galopp och hon galopperade på bra! 
Efter ett tag tog jag lite byten och de var direkt på hjälpen. Räknade inge nå språng emellan utan hon skulle byta när jag  bad om det och vänta på mig. Hon gjorde det så bra så jag testade att göra byte i vartannat engång och det gjorde hon direkt 😊 sen provade jag inte byten nå mer. Tog lite trav på slutet och oj vad hon travade på fint! 
Red inte så mycket mer än 25 min och hon kändes inte alls trött i kroppen. Idag kör jag samma upplägg och sen vilar hon imorgon. Jag hade ingen press på henne alls att hon skulle upp med nacken men nu går hon där av sig själv och jag kan i princip hålla tyglarna så korta som jag ska nu. Hoppas att det har blivit en liten vändning nu i ridningen    Bakslag kommer det säkert men igår kändes det som att vi hoppade flera steg framåt. 

På kvällen gjorde jag inte så mycket. Tog det lugnt och kollade på Co. Segemyhr. Så sjukt kul serie 😃

Ikväll kommer förhoppningsvis M hem, han har i af bokat biljett så vi hoppas att han landar sen em på Kastrup så jag åker till Malmö senare ikväll. 

Nu lite mer kaffe 👍

Kram 

Torsdag

Idag var det ridning igen och jag måste nog säga att det gick riktigt bra även om hon först tjurade ihop och testade mig genom att backa och vägra gå fram flera gånger men när hon var tvungen att jobba på så gick det riktigt bra. Galoppen är hur fin som helst och känns lätt. Traven är svårare men det blir fler och länge stunder som hon går bra så när det finns mer ork så kommer det att så väldigt bra. Jag koncentrerade mig på att hålla korta tyglar och följa med med handen och försöka få henne att jobba igenom hela kroppen. Tygellängden gick bra idag och hop försökte inte dra mig ut sadeln eller lägga sig på frambenen. Det går framåt!
Imorgon vilar hon igen och sen rider jag lördag o söndag. Det blir hårdträning nu ett tag framöver så både hon och jag får in det nya ridsättet, svårt för oss båda två! Rider dock inte så länge varje gång, ca 30 min eftersom det är tuffare pass nu.

Nu ska jag lägga mig och läsa Ridsport som kom med posten idag, fredag imorgon och då ska jag och S på spinning direkt efter jobbet innan jag kan ta helg :)

Kram

Bodypump

Idag körde jag och S bodypump igen. Det var nog en månad sedan som jag gick på ett sånt pass men jag har under tiden tränat en del på gymmet och ökat på vikterna där. Det resulterade i att jag kunde öka på lite mer på passet nu ikväll och kände ändå att jag orkade hela tiden. På vissa övningar har jag nog kunnat öka på ytterligare lite till :) det tar sig... Dock är jag rätt slut i kroppen nu, på ett skönt sätt. Benen och armarna darrar och jag ska strax lägga mig på spikmattan och slappna av. 
Nästa pass blir på fredag men jag vet inte vad vi kör då. Kanske bp igen eller så blir det nått annat 😊

Usha har vilat idag men imorgon ska jag iväg och rida igen! Måste träna på mina läxor så Bjarke kan se skillnad på tisdag 😊👍

Torsdag imorgon redan och snart är det helg! Sen kommer M hem igen efter två veckors semester. Jippi 😊

Kram 

Ridning!

Uh imorse var det kallt även om solen sken. Bara 13,5 grader när jag åkte till jobbet. Höstjackan på idag och den har inte suttit i vägen. Det har blåst och regnat och emellanåt har solen skinit. Märkligt väder. 
Efter jobbet åkte jag direkt till stallet och gjorde ordning usha för lektion. Skrittade fram länge och travade fram lite för att känna på henne innan Bjarke kom. Fick sen börja med att jobba i galoppen och lossa henne i halsen. Sen tog vi det svåra, traven. Jag fick korta tyglarna jättemycket och verkligen få henne att komma upp med nacken av egen kraft och det är minsann inte lätt. Hon tycker att det är jobbigt och jag tycker det är svinjobbigt! Men rätt som det är så får jag till några superbra steg där hon tar i med hela kroppen och hon blir jättelätt i fronten. Överlag så var hon idag lätt i framdelen och jobbade i uppförsbacke så jag fick nästan luta mig lite framåt för att hänga med i hennes steg 😊
Nästa tisdag ska jag rida lektion igen och då börjar Bjarke att rida henne så tar jag över sen. 
Imorgon ska hon vila och på torsdag rider jag skälv och jobbar med det som jag jobbat med idag.

Kram o god natt 

Filmer

Idag har Bjarke ridit Usha igen och det gick väldigt bra idag. Hon var med på noterna direkt och förskte inte alls komma undan idag. Vi hade ett litet mer lyxproblem idag, hon blev stel o styv i nacken men det var för att hon matade på så mycket med bakbenen så hon kommer uppåt istället och då blev nacken stel men det är precis där vi vill ha henne, sen ska hon ju lossa i nacken istället. Hon blir ibland ojämn i traven när hon får ta i och håller balansen med nacken men det kommer bli bra. Bjarke tjoade rakt ut när hon tog lite passageliknande steg i början :) Synd att jag inte hann med att filma det.
Några filmer kommer här men det är inte så bra kvalité eftersom jag filmade med telefonen bara
http://youtu.be/Bs3YhLZY5BE
http://youtu.be/hUNpj_Js4EI
http://youtu.be/8dqbKW2i_K4
 
Imorgon är det min tur att rida lektion, det ska bli väldigt skoj! Sen får vi se om han ska rida nått mer i veckan eller om jag ska rida resten av veckan och han nått mer pass nästa vecka.
 
Väldigt skumt väder har det vart ute idag också, först strålande sol på morgonen och skönt, sen spöregn på dagen varvat med sol. När jag pkte hem från stallet så regnade det så jag fick ha vindrutetorkarna på med ganska hög hastighet samtidigt som solen sken så jag fick lov att ha solglasögonen på :) 
 
Kram
 

Regn o rusk

Idag har det nästan regnat hela dagen, riktigt höstväder. Det har iof vart rätt varmt ute men det är också ganska mysigt att slöa i soffan medans regnet slår mot rutorna :)
Jag började fm med att åka till stallet och var där i över tre timmar. Plockade undan lite i bussen, tvättade schabrak o benskydd, pysslade med Usha och red henne såklart. Red utan sporrar idag och gjorde väldigt många övergångar mellan skritt-trav och halt-trav utan att hon skulle galoppera. I början blev det galopp men när vi nötte på ett tag så blev det riktigt bra pch hon travade fint sen. Galoppen var fin och varierade tempot så hon skulle lyssna på mig och få aktivare bakben. Det gick bra, jag fåt ju kämpa lite mer när jag inte har sporrarna på men hon ska lyssna ändå och det gjorde hon bra tycker jag. Försöker att inte nöta med skänkeln utan duttar hellre lite med pisken så hon går fram och sitter sen still och det gick riktigt bra.
Inget bråkande idag så jag avslutade efter ca 30 min. Imorgon ska Bjarke rida igen, ska se om jag kan få till bättre filmklipp.
 
Masserade hennes rygg idag vilket hon tyckte var superskönt. Hon var lite hård på ryggfiléerna så jag anar att hon har lite ont i musklerna där. Masserade innan jag red och efter masserade jag in arnika. Ska göra så ett tag nu så kanske det släpper, hon har ju börjar jobba så mycket med ryggen så hon blir säkert öm där och spänd.
I alla fall så tyckte hon att det var megaskön och ville helst massera tillbaka på mig men jag stog för långt bort så då visste hon inte vart hon skulle ta vägen, tillslut började hon massega hästen som står mittemot. Han såg ut att tycka det var skönt, tyckte nog att det var lite jobbigt att hon skulle vara över ögonen och greja med mulen men han stog snällt kvar :)
 
Sen har jag vart på gymmet och kört ett överkropps-pass. Ökade på vikterna och jag är fortfarande lite darrig i armarna :)
 
Nu ska jag lägga mig på spiken och titta på Tv och ladda upp för en ny jobbvecka!
 
En tomat har blivit röd :) Den får följa med i matlåda i morgon!
 
 
Kram
 

Städdag!

God morgon!

Igår blev det en städdag /storrensning för mig. Jag hade ju stallfritt och var tvungen att sysslosätta mig med någonting.. Jag var nog nere i förrådet i nära 2½ h och fixade om allt i kartongerna så det ligger rätt nu. Slängde även en hel del, bla en massa tomkartonger som låg nerpackade i flyttkartonger (bara där försvann två flyttkartonger!) I övrigt så är det bara 1/3 som är mina saker där nere...resten ska bort rätt snart så det kommer inte vara så mycket att flytta till Malmö. Jag tror jag endast hade 5 kartonger och då är det lite vinterkläder, julpynt, fotoalbum, gamla skolsaker och lite böcker, sånt jag inte vill slänga med andra ord. Sen fick jag ihop 3 kartonger som jag ska försöka sälja på loppis och det som blir kvar skänker jag bort. Skulle stå på loppisen idag tänkte jag men det regnar ute nu så jag siktar på nästa söndag istället.

På em gick jag till gymmet och körde ett benpass. Lite mör i kroppen redan efter att ha kånkat och burit saker där nere men jag var ännu mer mör när jag gick hem från gymmet, benen darrade och jag kände mig nöjd. Lite träningsvärk idag men inte så mycket som jag trodde att jag skulle ha.
På kvällen hittade jag mina gamla filmer från Cajsa-tiden och när jag precis hade köpt Usha (dvs för ca 4 år sedan) Tittade igenom dom och visst har det blivit stor skillnad på Usha :) Däremot tycker jag att jag hade en bättre sits då..hmmm, måste skärpa mig med den. Det var väldigt skoj att se henne då och hur hon protesterade när det blev jobbigt även då, samma protester som idag :) Det kommer jag nog aldrig ifrån..hihi.

Idag ska jag ta det lite lugnt nu på fm och sen åka till stallet. Först en sväng till affären och köpa betfor som tagit slut, sen ska Usha motioneras.
Senare kommer jag åka till gymmet och köra ett axel o bröstpass.

Kram

Sovmorgon

God morgon!
Idag lyxade jag till med sovmorgon ;) Bara för det så vaknade jag kl 8 och var pigg..haha typiskt.
Men jag låg kvar och drog mig ett tag till och nu sitter jag med långfrukost. Har ingenting direkt planerat idag förutom gym senare i em.
Tror jag ska ner och rensa mer i förrådet, det ska ju göras förr eller senare. Funderar på att ställa mig på den stora loppisen i Helsingborg i morgon men det ser ut att bli regn så vi får se hur det blir med det. Annars åker jag nog dit nästa söndag. Skulle vara skönt att tömma förrådet på det mesta inför flytten, det är fortfarande en hel del kartonger som inte är mina och de ska ju bort på ett eller annat sätt, sen är det saker som jag vill bli av med. Lite är såklart grejer som jag ska ha kvar också!
Usha ska vila idag eftersom jag red igår och nu gick hon tre tuffa pass så Bjarke tyckte att hon fick vara idag.
Jag red själv igår och först när jag travade fram så hade jag ett brett leende på läpparna, vilken trav :)
Sen när jag krävde lite mer av henne så började hon backa, snurra runt, och smågaloppera. Höll på att bråka till o från i ca 10 min, tillslut fick hon galoppera på framåt bara och när hon ville sakta av så fick hon fortsätta galoppera tills jag saktade av. Efter det var traven riktigt fin och hon travade direkt från halt flera gånger och föll inte in i galopp. Fiin trav och galopp där jag kunde låta henne vara och hon gick av sig själv. Hon gick totalt ca 25-30 min igår och fick massor av beröm efteråt och hon såg rätt nöjd ut, trots att jag vann =)
Är beredd på att det blir fler sånna fighter ett tag framöver tills hon kommer över tröskeln och bara jobbar på istället. Men vilket trav och galopp hon hade =) Hon kan minsann..nu ska jag underhålla det också men nu vet jag hur det ska kännas på henne.
På söndag ska jag jogga henne bara men ändå vara noga med att hon tar skänkeln och behåller aktiviteten i bakbenen och lyssnar på mig, även om hon ska jobbas i rund och låg form. Sen rider Bjarke måndag och jag lektion för Bjarke på tisdag. Det blir nog bra det här tillslut :)
 
Kram

Usha dag två

Idag var hon genast mycket bättre från början. Vi trodde båda två att hon skulle ha en massa träningsvärk och kärva emot men icke. Eller jo lite först bråkade hon men det var bara en kort stund och sen var det ingen idé tyckte hon så hon gav sig. Fin galopp och trav idag med. Jag filmade lite men jag vet inte hur bra det blev. Jag var så inne att titta på hur han red och vad han gör så jag glömde bort att filma 😊 dock är det svårt att se vad han gör för det syns ju inte... Han förklarar i alla fall vad har försöker åstadkomma och hur han gör. 
Imorgon är det min tur att rida och det ska bli spännande :) sen ska hon vila lördag och jag joggar söndag och så rider han måndag och jag lektion på tisdag! Vi har en plan fram till tisdag i alla fall. 
Var klar i stallet rätt tidigt så jag gick till gymmet sen och körde axlar och bröst. Det kommer att kännas imorgon 👍😛 var så himla godissugen på vägen hem från stallet så jag tänkte köpa godis och lägga mig i soffan och bara lata mig men jag övertalade mig själv att gå till gymmet och köra ett pass, skönt nu efteråt. Det var iof även skönt när jag var på gymmet också. Imorgon ska kah dock köpa en godispåse och ligga i soffan efter stallet. 
Har inget planerat alls i helgen. Ska bli så skönt att sova ut och bara ta det lugnt. En vecka kvar sen till M kommer hem igen ❤️👍

En tomat är på väg att bli röd också och de andra är inte långt efter 😃


Kram o god natt

Usha

Ja idag red Bjarke Usha. Han hann bara skritta henne en stund och började sen jobba henne och då protesterade hon direkt genom att småstegra o snurra runt och backa. Men han fick henne att gå fram och sen i traven skulle hon bara galoppera först och blev sur några fler gånger. Hon ville inte jobba med bakbenen direkt men när hon efter ett tag insåg att det var lönlöst att bråka mot honom så gav hon sig och vips blev det en helt annan häst. Från att ha gått med korta små trumpinnesteg så fick hon nu fint steg och emellanåt blev det passageliknande trav med fina framben och väldigt fina längningar. Bjarke själv sa efteråt att han aldrig suttit på henne när hon gått sådär bra så det är ju ett tecken på att jag jobbat rätt med henne och att vi är på rätt väg. Men sen så är hon rätt lat och bekväm av naturen och vill inte gärna samla sig och jobba med bakbenen för det är jättejobbigt för henne och jag rår inte på henne nu att få henne o jobba där det är jobbigt. Hon måste ju över den tröskeln där det är jobbigt för att kunna orka mer. Bjarke får henne att jobba där och hon jobbar på riktigt riktigt bra. Han tror inte att det ska vara några problem att hon ska kunna vänja sig att gå så, målet är ju att hon ska tycka det är den traven som är bekväm och hon ska vara kvick i bakbenen och vilja framåt. Han ska rida henne igen imorgon och sen på måndag och så utgår vi därifrån hur vi fortsätter. Efterpasset så var hon väldigt nöjd med sig själv :)
Det var häftigt att se den där traven idag, det var som att trycka på en knapp från att vara en surtant till en fin dressyrhäst, hon kan om hon vill :) Imorgon ska jag försöka filma också!
Massa socker och mat fick hon när hon var klar så hon fick känna sig som bäst.

Nu ska jag ta och lägga mig på spikmattan igen, har börjat med det om kvällarna nu igen, det är så himla skönt och jag somnar varje gång..haha..

Kram

Frissan

Idag gick jag en timme tidigare från jobbet och det var dags för frissan. Nya slingor, både ljusa och mörka så håret är lite mörkare nu än innan. Väldigt nöjd blev jag! 



Sen har jag vart i stallet och pratates Bjarke. Han tycker inte att jag ska hänga upp mig för mycket på det som hände i helgen och han tror absolut att hon kunde ha träningsvärk eftersom hon inte ville jobba med bakbenen så gärna och hon är ju en känslig häst av sig och kan säga ifrån om det bli obehagligt så troligen så var det så. Men han ska i alla fall rida henne ett par dagar i veckan för att hjälpa mig lite framåt och se vad som händer. Sen händer ju inte allt på en gång såklart utan det tar ju tid men vi behöver komma förbi den här lilla tröskeln som vi står vid just nu. Imorgon kväll ska han rida henne och sen gör vi upp en plan efter det! Ska bli kul att se. 
Idag blev hon vara borstad och så longerade jag ett par varv i på utebanan i grimman bara för att se om hon var stel men det var hon inte. Lerig över hela kroppen var hon däremot så hon hade gottat sig i nån lerpöl i hagen 😊

Nu är det dax att sova. Onsdag i morgon redan!
Kram o god natt 

Jaaa :)

Jippi, i morse ringde mäklaren och meddelade att lägenheten är såld om jag tog emot budet som han fick in och det gjorde jag :) Så nu väntar jag på att vi ska skriva kontrakt vilket förhoppningsvis sker i veckan nu!
Så nu ligger en flytt på riktigt till Malmö inte så långt borta :)
 
Jobbet har gått bra, kul att vara tillbaka på min egen plats igen fast det bara var en vecka som jag var i Malmö men jag trivs så bra i Landskrona så jag saknade nästan att inte vara där..hihi.
 
Efter jobbet så blev det ett gympass, triceps, biceps och rygg var dagens övning. Imorgon är det vila, då ska jag först till frissan efter jobbet och sen åker jag till Usha och pysslar om henne. Longerar nog henne och så ska jag kolla med Bjarke hur vi lägger upp det framöver. Idag har hon fått en välbehövlig vila!
 
Själv ska jag lägga mig på spikmattan nu och läsa lite sen kommer jag nog att somna gott ikväll. Körde rätt hårt på gymmet så kroppen (ryggen) behöver vila på spiken.
 
Kram

Tävling dag två

Idag har jag lyckats med nått som jag aldrig gjort innan, blivit utesluten i dressyr (!).
Usha var väldigt fin på framridningen idag och mycket bättre än igår. Lite bråkig när jag skulle trava från halt då hon gärna galopperar ett tag men det löste sig på framridningen.
När jag kom in på banan så vägrade hon att trava utan galopperade hela tiden, tog ner henne i skritt för att sätta igång i trav igen men icke. När hon inte fick som hon ville så började hon backa istället. Så jag och domaren kom överens om att jag rider programmet ändå men utom tävlan (mycket snäll domare!) Galoppdelen gick super! Hon var fin i formen och trampade under sig rejält, alla byten satt och hon kändes finfin! Sista travlängningen som är hela diagonalen så red jag lätt och la ner henne i formen bara för att hon skulle trava inne på banan och det gjorde hon även om det var lite ovilligt.. Bra av domaren att jag fick rida kvar och domaren ville inte att jag skulle gå ut som Usha lärde sig att det bara är att backa så kommer man ut från banan.
Nu ska hon på träningsläger hos Bjarke, han ska rida henne några dagar i veckan i ett par veckor framöver. Jag orkar inte hålla ihop henne när hon gör såhär. Förmodligen så tycker hon att det är så jobbigt att gå i samlad trav att hon väljer galopp istället som hon är mycket starkare i.Hon måste över den här fasen att det är jobbigt och få lite mer ork, men kan jag inte rida där så är det svårt att få henne att orka mer. Hon har gjort så här på träningar innan och då har han hoppat upp och ridit och sen har det vart bra men jag tror att det är en bra idé att han rider henne ett tag framöver nu så det blir rätt. Han tyckte också att det var en bra idé =) Tur att jag har bra hjälp i stallet!!

Annars så har jag gymmat på em, axlar o bröst o mage. Sen har jag bara slöat, setat på balkongen och nu tittat på Tv (som jag aldrig brukar göra)

Imorgon ska Usha vila, själv ska jag till gymmet igen. Men först jobb såklart och nu är jag tillbaka i Landskrona igen :)

Kram

Mycket gjort idag

Idag ringde kl 05,45 och det var dags att åka till stallet för tävling i Dagstorp (Landskrona) Startade först, dvs kl 9. Hade packat allt igår redan så det var bara att fylla vatten och fixa Usha men lyckades ändå bli lite sen iväg..typiskt!
Jag var helt övertygad om att hon skulle kännas super idag för igår när jag red så gick hon så himla bra. Jag har nog aldrig ridit henne när hon tagit i så med hela kroppen som hon gjorde igår! Men när jag hoppade upp idag så var hon stel som en pinne och svansen gick som en visp och hon stog emot en hel del. Ryggen var spänd och när vi skulle öka traven så slog och bara om i galopp, gick lite bättre på slutet av framridningen men eftersom jag var lite sen så hann jag inte rida fram så mycket som behövdes.
Inne på banan så började vi med två stora missar direkt ( galopp efter halten och sen galopp i travlägningen) Lite andra missar, travade några steg i skritten när jag försökte få henne att ta längre kliv och i sista bytet böt hon sent bak. Det första fick vi 7:a på.
Många missar och hon var helt på framdelen och ville inte alls jobba med bakbenen. Slutade på 57% och det sämsta i år..
Hon ömmade i ryggen när jag kände igenom henne hemma och duschade henne inför i morgon (ömmade inte i ryggen tidigare i veckan, brukar klämma henne där då och då) Så troligen hade hon en rejäl träningsvärk efter vattenband i torsdags och superpass igår där hon verkligen tog i med hela kroppen. Hon är ju rätt känslig av sig och så hann jag inte lossa detta nu då framridningen blev lite stressig.
I morgon ska jag såklart kolla ryggen först men sen bara ta tävlingen som en träning och rida som om jag rider hemma.
Hon är i alla fall väldigt väldigt snäll att ha med på tävling och är lugn i transporten och står snällt medans jag springer iväg och anmäler osv. Riktigt behändig har hon blivit att ha med sig!

Var hemma tidigt idag så jag hann vila ett tag innan jag och Sigrid gick till gymmet. Tränade benen idag.
Sen städade jag och rensade nere i förrådet. En hel del som ska slängas där så det blir nog inte jättemånga kartonger att flytta iväg.

Har även vart iväg och handlat massa mat och hunnit tvätta två maskiner.
Väntar på att Micke ska ringa nu, han är snart hemma från Norge (och Danmark) där han vart och jobbat igår och idag. Det blir en tidig kväll idag, klockan ringer 05,45 imorgon med!

Kram

Flytt!

Idag var jag och Micke o kollade på en lägenhet här i Malmö. Samma hyresvärd som han har idag men en trea, vindsvåning på 91 kvm :) vi tackade ja till den och flyttar in redan 1 oktober! Hoppas att min lägenhet snart blir såld, den ligger ju ute för försäljning nu. 
Usha ska stå kvar hos Bjarke eftersom jag ändå jobbar i Landskrona vilket är på väg till Helsingborg och det går att ha sig smidigt till stallet med tåg o buss, dessutom behöver jag ju inte vara där varje dag eftersom de fixar allt. Så jag ska börja med det så får vinst om det blir drygt eller inte men jag tror inte det. Många kvällar är inte M hemma heller så då kan jag lika gärna vara i stallet 😊

Imorgon är det fredag! Sista dagen på kontoret i Limhamn. Det har vart en skoj vecka men det ska bli skönt att vara tilllbaka på mitt kontor på måndag igen. 
M åker redan halv fem imorgon bitti och flyger sen till Norge o blir där till lördagkväll sen har han semestern och åker till stugan i två veckor. 

Dags att sova. 
Kram 

Installerade i Malmö

God kväll
Nu är jag och min gröna fara, cykeln, installerade i Malmö och redo för en jobbvecka på kontoret i Limhamn. Ska bara vara där och jobba i en vecka för de var väldigt kort  folk. Ska bli kul :) 
Tog cykeln med på tåget så jag smidigt kan komma till jobbet men det tar också bara 15 min med buss. Men så är det skönt att ha cykeln här också så kan jag och Micke cykla lite på kvällarna! Sen er jag nog ha cykeln kvar här, den står tryggt inne på innergården som är låst för jämnan. Vi är ju mer i Malmö än i Helsingborg och den ska ju ändå ner senare. Smidigt att kunna ta sig med cykel istället för att gå överallt. 

Idag sov vi ut rätt länge och sen gick vi till gymmet för ett överkroppspass. Det blev mycket bröst och axlar och det börjar kännas nu ☺️ Sen på em åkte jag hem och iväg till stallet. Gick riktigt bra att rida idag med även om det var supervarmt ute. Fin trav och galopp och hon kändes bra i munnen med bettet också. Imorgon får hon vila igen men sen åker jag dit tisdag o onsdag. Tror jag jobbar länge på torsdag 😊
Usha hade dränkt sig i lera idag.... Lerinpackning deluxe. 

M är och jobbar nu på kvällen och sover borta på Bornholm. Kommer hem i morgon fm men då är jag på jobbet redan :) 
Nu är det dax att sova, får lite sovmorgon imorgon. Kl 7 kan jag gå upp, jippi. 

Kram 

Malmö

God förmiddag. 
Igår kunde jag gången jobbet ca en timme tidigare så jag kom till Malmö strax före fyra. Skönt! 
Vi gjorde en sallad och så gick vi ner till Ribban och la oss på stranden. Kikade in alla fälttävlanshinder också, sjukt stora dom är 😎
Vi var på stranden till halv nio nästan, riktigt skön kväll. 
Sen gick vi hem och tittade på film, Kvinnan i buren. En riktigt bra film, danska filmer är bra tycker jag. 

Imorse hade vi klockan på nio, så gick vi upp och åt frukost och nu ska bi iväg till gymmet och köra ett benpass och sen blir det ribban och titta på fälttävlan 😊 Linda och Peter kommer också ner och tittar! 
Kanonväder ser det ut som att det blir också. Kan bli en riktigt bra lördag :) 

Kram








RSS 2.0