För helvete, det är så jävla bra

Exakt så sa Bjarke idag när vi tränade passage 😀👍 usha kändes riktigt fin från början och nacken var där vi ville ha den direkt. Efter en stund så tog vi lite Piaff träning när Bjarke gick bakom med spö. Rör mig inte tyckte usha och drog upp benen under sig 😊 sen fick jag rida fram i trav och rillbaka i passage och oj oj oj så fin hon var 😊 vi gjorde så ett par gånger och sen fick det vara bra! Massa klappar och beröm fick hon! Längtar till tävlingarna sätter igång, det känns så himla bra nu! 

Idag när jag kom till stallet så var hela usha dränkt i lera. Plus det nytvättade täcket... Det höngde blötlera från både henne och täcket så det var bara att ta fram spolslangen och försöka få bort allt. Det tog sin lilla tid 😝

Nu ska Sigrid rida i helgen och på måndag och då ska hon nog rida lektion för Bjarke 😊 på torsdag kommer jag till stallet igen!! 

Nu är jag på väg hem och ska packa det sista men nästan allt är klart. Ska dra ett varv med dammsugaren också. Skönt att komma hem till ett rent hem på onsdag. 
Imorgon jobbar jag bara till lunch och sen tar jag SJ till Stockholm, tåget går 14,14 från Malmö. 

Kram 


Tisdag

Idag har jag kört ett pass för axlar och bröst på gymmet, sista överkroppspasset innan loppet. Imorgon ska jag iväg och köra ben, sen är det vila fram till måndag, förutom ett lätt skidpass på lördag.
Efter öppet spår så ska jag börja köra hårdare på gymmet igen. Lite vila först såklart men den är det tillbaka igen. Den sista tiden nu har jag inte tagit i extremt hårt utan bara underhållit musklerna för att inte köra helt slut på mig eller känna mig sliten. Det ska i alla fall bli kul att köra efter ett gymprogramoch öka på vikterna igen.
Usha vilade idag och ska även vila imorgon. Igår logerades hon och hon såg väldigt fin ut men jag tror hon var lite trött i kroppen fete söndagens braiga pass!

Har även packat lite och ska fixa det sista imorgon tänkte jag. Har vart iväg och köpt lite energibars och gels och ska köpa lite annat smått och gott också.
Nu är det dags att sova så jag orkar med morgondagen =)

Kram och god natt

Hårdkörning idag

Idag började jag med att åka till stallet. Hade träning för Bjarke kl 11 så det var lika bra att  gå upp i tid :)
Att det sedan var strålande sol och vårväder ute gjorde det ju lättare att gå upp!
Vi började träningen med att ta traven. Hon går ju bra i traven och ha fått en fin takt men både hon och jag blir lite bekväma när hon går med luftiga steg och det känns bra (det är bra också men kan bli bättre) så vi jobbade nu med att få upp frambenen ännumer och att hon ska ta i med mer kraft i stegen. Fick flytta henne bogen åt båda hållen och få henne att kliva på mer vilket hon också gjorde sen. 
Efter det tog vi galoppen och gjorde galoppslutor. Först gick det lite segt i galopen och hon ville inte ta stöd på yttertygeln och jobba helt som hon ska så då fick jag rida slutor och variera med att hålla henne ställd åt både höger och vänster över diagonalen så hon fick jobba med bakben och rygg och inte hålla balansen i halsen vilken hon har lätt för att göra, bekvämt.. Sen fick jag gå några varv på volt i galopp och vips så tog hon i med ryggen och bakbenen rejält och höjde necken precis som vi ville ha det. "Vart plockade du fram den där formen ifrån" frågade Bjarke och var supernöjd med hur hon gick och det blev en annan häst på bara några sekunder.. Sjukt hur känslan kan ändras så fårt de arbetar rätt. Nu vet jag hur den känslan ska vara i galoppen så nu har jag ytterligare lite att jobba på själv. Jag tycker att jag inte fått till galoppen lika bra som traven den senaste tiden men idag så lossade det!! Sen gjorde vi inget mer utan hon fick massa beröm och en massa mat och morötter efteråt.
Ny träning blir på torsdag! Imorgon ska hon longeras för annars så får hon nog en rejäl träningsverk..
Givetvis så rullade hon sig direkt hon kom in i boxen och hla huvudet var täckt med spån sen :)
 
Åkte hem sen och åt och tittade på Vinterstudion och stafetten och laddade för backintervaller i Bulltofta.
Löpningen i Bulltofta och i backen gick riktigt bra, kroppen och benen kändes pigga! Lagom när jag hade sprungit klart så började det regna lite smått, tajmning!
Nu har jag ätit middag och sitter i soffan och bara tar det lugnt.
hade inte tänkt göa så mycket mer i dag, titta lite på Tv och sen ska jag sova ganska tidigt så jag är redo för en ny jobbvecka! 
På fredag em åker jag till Avesta och på lördag åker vi till Sälen. Då blir det ett lätt skidpass, vila sändag och på måndag smäller det :D Ser fram emot loppet med skräckblandad förtjusning :)
 
Härligt vårvädet på fm idag!
 
Backen i Bulltofta..ser inte så brant ut kanske men den är långseg!
 
En kohage är det som man springer i, som tur är så är kossorna inte där på vintern :P 
 
Kram
 
 

Lite före- och efter bilder o filmer

Har hittat lite gamla bilder och filmer på mig och Usha :)
 
Här är en film från maj 2012
http://youtu.be/TE1cGzRfn34
 
April 2013
http://youtu.be/QO3QndOnUW0
 
Juli 2014
http://youtu.be/lMryzJvumI8
 
Februari 2015
http://youtu.be/dcUvhso-MvU
 
Bild från maj 2011
 
Januari 2013
 
December 2014
 
Det har hänt lite på alla åren i alla fall =)
 
 

Mycket gjort hittills

Idag har jag fått mycket gjort i stallet.
Vad där redan strax före 10 och först blev Usha skodd. Sen passade jag på att tvätta utetäcket (eftersom hon har legat i en lerpöl i hagen och gosat ner sig) samt lite benlindor och schabrak. Red ett riktigt bra och ganska kort pass också, max 30 min men hon gick så himla bra så det var ingen idé att nöta. Imorgon ska jag träna för Bjarke så hon ska kännas pigg och fräsch till dess. Kom hem igen vid 14-tiden och har sen lagat matlådor och tittat på skiathlon och bara setat i soffan o haft det skönt. Ska snart byta om och gå ner till gymmet.

Igår var jag och Linda i stallet på kvällen och Linda filmade medan jag red. Kommer lite filmer senare ikväll. Ska också hitta lite före- och efter filmer och bilder så man ser lite vad som hänt det senaste året..

Nu har jag även anmält till första tävlingarna. Det blir Eslöv om tre veckor och sen Trolleholm om en månad. Msv b2 och Msv b4 blir klasserna.

Kram

Snart helg igen

En jobbdag kvar och sen är det helg igen! Najs :)
Usha har vilat nu i två dagar, men imorgon är det dags att rida igen. Jag skulle ha tränat för Bjarke då men han hinner inte hem från Tyskland så vi tar träningen i helgen istället. Rida ska jag göra ändå och Linda följer med och filmar o fotar :) Kameran är på laddning och jag ska bara komma håg och ta med den imorgon till jobbet..

Igår så hade jag bara en ledig dag efter jobbet. Tänkte att jag skulle gymma för Micke skulle ut och springa en runda men jag hade ingen lust och ville hellre vara hemma och greja. Så det blev tvättning, laga mat och bara greja lite hemma, riktigt skönt faktiskt!
Idag har vi gymmat, det blev överkroppen och ffa triceps och biceps o mage som fick sig en rejäl omgång, härligt!

Imorgon bitti åker M med tåget til fjällen för skoteråkning och sedan öppet spår. Jag åker upp nästa fredag em och sen är det dags för loppet...börjar nästan bli lite halvt nervös..

Kram

Semla

Idag har vi ätit semla på jobbet, dagen till ära. Jag brukar inte äta semlor, är inte superförtjust i dom men en gick i idag 😊

På väg hem från stallet nu. Har longerat usha och hon såg väldigt fin och fräsh ut. Sigrid red igår och hon hade vart fin då också. Nu ska hon vila onsdag o torsdag och sen tränar jag förhoppningsvis för Bjarke på fredag, om han kommit hem från Tyskland. 

Igår var jag på gymmet på kvällen. Sen hann jag dammsuga och laga mat innan Micke kom hem från jobbet. Slöade i soffan utan att titta på tv (!) och bara lyssnade på lite musik. Rätt så skönt! 

Imorgon har vi tvättstugan och sen blir det ev gym. Det blir i af gym antingen onsdag eller torsdag 💪 sen i helgen såklart också. Tar det lite lugnt fr.o.m. Nästa vecka, då ska jag börja ladda med lite mat! 

Mitt mellanmål på tåget 

Nu ska jag vila lite innan jag kommer fram till Malmö! 

Kram 

Alla <3 dag

God kväll!
Idag var det första lördagen som vi var hemma tillsammans på väldigt länge, även om Micke nu på kvällen har åkt iväg och jobbat.
Vi började med sovmorgon och sov ut, skönt!! Sen tog vi en promenad ner på stan för att äta brunch men det stället som vi tänkte äta på var fullt så vi gick vidare till ett annat stället. God frukost med goda mackor och avslutade med pannkakor :)
Sen gick vi hem och tog det lugnt i soffan, jag började städa bort lite papper och sen tog vi lite kaffe innan vi åkte till stallet.
Stannade till och köpte massa morötter till Usha samt betfor.
Red ett riktigt bra pass där hon i början protesterade lite nog hon skulle arbeta  på lite men sen gick det hur bra som helst, Hade kandaret på idag också och äntligen har jag fått mitt kandar som jag beställde i höstas. Och som plåster på såren för att det hade tagit sån lång tid så fick jag även ett bridongbett från sprenger (superbra märke) utan extra kostand, kostar ändå över 1000 kr så det var värt att vänta på kandaret :) Hon kändes dessutom riktigt bra på den stången och även bridongen så jag tror att det kan bli bra!
Micke var med och filmade lite, det var kul att se henne på filmen. Traven var fin och några passagesteg kommer smygandes så med mer styrka så kommer det. Hon gick givetvis bättr den gången som Bjarke var med och hjälpte till men då gick han också bakom från marken. Nu får jag rida fram och sen ta tillbaka några steg och sen fram igen så jag leker fram det lite.
 
Väl hemma igen så lagade vi supergod mat, lövbiffsgryta med ångkokta grönsaker och sötpotatis i ugn. Mums!!
Till efterrätt tog vi kladdkakan som var över från igår.
 
Nu har Micke åkt tll jobbet och jag kollar lite på tv.
Imorgon blir det stall på fm och sen ska jag gymma. M är hemma runt 16-tiden och senare på kvällen ska vi på bio!
 
Fina blommor, ljus, bubbel och kladdkaka när jag kom hem från stallet igår :)
 
Brunch idag med pannkakor!
 
Tja..när man har 10 min kvar tills bussen går så kan man börja spela lite gitarr :P
 
 
Här är filmer från dagens ridning.
 

Kandar igen

Äntligen fredag men oj vad veckan har gått fort! 
Igår hade vi kundträff på banken på kvällen så jag var inte hemma fören 21.30 men jag körde bil så jag slapp vänta på tåg. 
Idag gick dagen fort igen och jag åkte till stallet direkt efter jobbet. Har inte vart där så mycket i veckan så jag ville dit idag plus att jag inte var där förra helgen heller. 
Red på kandaret idag och jag bytte nosrem så jag fick snokremmen på dvs jag kunde få ihop munnen lite mer på henne 😊 hon försökte lägga tungan över bettet först men se det gick inte! Konstigt tyckte usha för hon har ju lagt tungan över bettet nu sista tiden med kandar... Men hon insåg att det inte gick och jobbade på riktigt bra. Jag tyckte att hon blev lite stark i handen i tisdags när jag red på vanligt tränsbett samt att jag inte riktigt orkar med henne när hon inte orkar bära sig själv, då får jag allt i handen. Idag fick jag bättre tag på henne och kunde sitta helt stilla med både händer o skänklar o små hjälper och hon jobbade på som tusan! Fina byten och superfin trav med fina passagesteg emellanåt när jag bad om det. Tyckte hon gick så bra så jag red bara i max 30 min. 
Ska rida med snokremmen på ett tag så kanske hon fungerar bra utan den sen också, synd att man inte får tävla med den på kandaret. 
Nu är jag på tåget på väg hem och ska ta fredagkväll! 
Micke är hemma och vi ska nog äta lite gott. Imorgon ska vi äta brunch först och  sen till stallet. M jobbar imorgon kväll och söndag morgon så på söndag kväll ska vi gå på bio 😊 jag hinner med stall på söndag fm 🐴 

Kram   

Ridning!

Idag blev det ridning igen äntligen 😊
Slutade strax efter fyra idag så jag skulle hinna med ett tidigare tåg och kom då till stallet 30 min innan jag brukar göra. Red ett rejält pass på ca 45 min. Hon kändes fin från början men ifrågasatte arbetet lite men det gick snabbt över. Hon var framåt och stark precis som jag vill ha henne nu, sen kommer det bli så mycket bättre när hon själv orkar bära sig hela tiden i den samlade traven. Galoppen var riktigt fin, fina byten och bra samlad galopp! 
Traven var riktigt bra också fast hon tycker att det är jobbigt att sätta under sig så mycket 😊 får se om micke följer med i helgen och filmar, han ville följa med och hälsa på usha om han hinner ☺️ 
Nu blir det inte stall fören på fredag för mig 😕 imorgon är det hoppning och jag jobbar lite längre eftersom jag gick tidigare idag och på torsdag har vi en kundaktivitet så jag är nog inte hemma fören vid 22 på kvällen. 
Men usha har gått både igår och idag o i helgen så hon kan vila två dagar. Sen kör vi igen! 

Kram 

Bilder från helgen

Här kommer lite bilder från helgen också 😊








Helgen

Oj vad vi har haft en bra helg, Mycket beroende på vädret som har vart kanon!
Kom till Avesta vid halv elva ca på fredags fm (efter ett stopp i Uppsala med tåget i en extra timme...) Gick hur bra som helst att sova på tåget för övrigt.
Duschade och drack lite kaffe när jag kom hem till mamma och pappa och åt lite lunch efter en stund. Sen kom Micke och vi åkte iväg till Rembo och åkte skidor. Det blev 10 km på fredagen, riktigt bra glid och bra spår och det kändes lättåkt!
Vi åkte hem och duchade o badade bastu och sen vidare till Nattis och Oscar för middag. 
På lördagen sov vi ut och sen var det dags för skidor igen. Rembo igen och den blev 15 km den här gången. Riktigt bra körning nu också, övade lite teknik emellanåt. Mycket stakning och den kändes bra. Tur jag vart på gymmet mycket och kört axlar, triceps och biceps. Och mage såklart för den får jobba rejält!
Bastu även på lördagen. Sen åkte vi in till Avesta och bowlade med mamma, pappa och Mickes föräldrar. Först bowling och sen mat på Kina. Efteråt åkte vi hem till mamma och pappa och kastade pil och fikade lite.
Blev rätt sent i säng men vi var ändå uppe tidigt på söndagen för att åka 10 km igen. Lite tröttare i kroppen men det gick fortfarande rikigt bra och jag åkte ändå på den snabbaste tiden hittills.
Sen blev det lunch hos M's föräldrar innan dom körde oss till tåget som gick 14.41 mot Stockholm. 
Allt flöt på bra hem och vi var hemma ca 21.30.
Plumsade i säng nästan direkt och idag var det bara att gå upp o jobba igen!
Strax före tre så åkte jag till Malmö för info inför kommande kurs som jag ska gå i Stockholm, men jag ska inte gå den fören 8-10 april och sen en omgång 26-27 maj, men det är lite förberedelser innan. Vi avslutade med middag och sne gick jag hem, Micke kom och mötte mig så vi tog en promenix.
Det har vart riktigt varmt och skönt ute idag men solen som lyst och 7 grader varmt ute.
Sigrid rider Usha idag, hon har även ridit i helgen. Imorgon ska jag äntligen ut dit igen och rida!
 
Kram
 
 

God morgon

Nu sitter jag på tåget i Stockholm som snart avgår till Avesta.
Hoppade på nattåget igår kväll vid 22.30 och jag halvslumrade till klockan blev ca 00.45 sen somnade jag och sov hela vägen till Södertälje. Har faktiskt sovit helt okej! Ska dock bli skönt att duscha en snabbis när jag kommer hem till mamma och pappa och sen lägga mig och vila en liten stund tills Micke kommer, då ska vi ut och åka skidor. Kommer fram till Avesta ca 9.20 så det är inte så lång tid kvar, Kanske slumrar till en stund till...

Igår var jag i stallet direkt efter jobbet. hade ju bestämt att jag skulle logera men jag ändrade mig så jag red lite i stället. Jag ville få ett bra pass innan jag åkte hem och eftersom hon tjafsade lite i tisdags så ville jag få ett till bra pass. Jag jobbade henne mest i galoppen, mycket öppna och slutor och några byten som var mycket bra. Kontrollerade att hon tog skänkeln direkt och det gjorde hon. I traven gjorde jag samma sak, många travslutor och skänkelviknngar. Red bara i ca 35 min men hon kändes bra och det blev ett lagom jobbigt pass för henne. Sigrid kommer rida henne på lördag och måndag och så rider jag igen på tisdag =)

Kram

Packat o klart

God kväll,
Ska strax gå och sussa. Tänkte vara vaken lite längre idag så jag är riktigt trött imorgon kväll och kan sova på tåget, fast det är ju bra om jag håller mig vaken på jobbet också :)
Jobbade lite längre idag, har endel som måste blir klart och eftersom jag är ledig på fredag så passade jag på att jobba lite till idag. Sen har jag kommit överens med chefen om att jag en dag i veckan jobbar 30 min längre (till 17) och en dag gå 30 min tidigare (ca 16) för det dagen som jag går tidigare så får jag lite längre tid i stallet och behöver inte stressa därifrån. Det brukar jag oftast inte göra men det är skönt att ha extra lång tid där ibland om hon skulle krångla lite så jag måste rida henne lite längre. Den dagen som jag jobba till 17 blir på onsdagar för då är jag aldrig i stallet och det gör mig inget om jag kommer hem kl 18 i stället för 17.30. Det tror jag blir bra :)

Usha har vilat idag, igår red jag och det gick bra. Lite trotsig först, tror hon tog i så mycket förra torsdagen när vi tränade passage och piaff så nu vill hon galoppera emellanåt när det blir jobbigt även om jag bara ska trava vanligt, Det hamnar i ett mellanläge där hon försöker smita undan och tar inte skänken riktigt och ett bra stöd i munnen. Lite typiskt henne när vi börjar på nått nytt som är svårare och hon får ta i mycket, då försöker hon komma undan om hon kan... Men på slutet gick det riktigt bra och jag gav mig när hon travade på fint fram. Imorgon ska hon logeras bara. Jag kommer ha lite halvbråttom hem eftersom jag inte vill riskera att komma hem sent och missa tåget :P
Sigrid kommer att rida henne lite i helgen, sen ska jag på en kvällskurs på måndag med jobbet så det blir först på tisdag som jag kan rida igen.

Annars så har jag vart på gymmet nu på kvällen. Rygg och mage tränades Sen har jag packat klart och dammsugit så vi kommer hem till en ren lägenhet sen!

Nu ska jag ta och hoppa ner i sängen och läsa lite innan det är dags att sova!

Kram och god natt

Snö (!)

Imorse när jag vaknade så var det barmark här i Malmö men när tåget kom till Lund så låg pyttelite snö på marken och när jag kom till Landskrona så var det ett par cm på marken...
När jag kom hem igen efter jobbet så va det lite vitt på marken här också..blä.. hoppas det försvinner snart. Vill inte ha snö här nere..räcker att vi åker till snön i helgen =)

Det var även tågtrassel på em med en nedriven kontaktledning mellan helsingborg och ängelholm samt att det hade vart signalfel i malmö så tågen som gick till helsingborg var sena. Det gjorde att jag bestämde mig för att skippa stallet idag. Hon skulle ändå "bara" logeras lite lätt och eftersom hon gått torsdag-söndag och hårt alla dagar utom fredag så gjorde det inget att hon vilade idag. Jag ville inte bli strandad i Hbg på kvällen, eller komma hem sent.
Tar nya tag och åker till stallet imorgon men då ska det ridas!

Åkte hem istället och åt och satt mig i soffan en stund innan jag gick ner till gymmet och körde ett bra benpass. Många rep och lagom tunga vikter och det kändes rejält under passet. Även magen fick sig en omgång och det sved rejält i den också. När man går hem på darriga ben och ont i magen pga magövningar så vet man att man tagit i hårt :)

Tänkte ta och packa lite nu inför torsdag så har jag det klart så slipper jag packa i sista sekund som jag alltid gör annars :)
Ska prata med M en stund också innan det är dags att gå och sova!

Kram

Söndag!

Det blev full fart idag också men jag har ändå hunnit ta det lite lugnt.
Sov ut först och sen tog jag långfrukost innan jag gick till gymmet. Körde bröst och axlar, är inne på mina veckor med lätta vikter och många rep och det känns rätt bra i musklerna på slutet :)
Åkte till stallet på em och red Usha. Fortsatte på samma som igår, hon skulle svara på skänken direkt fram och inte efter 5 meter. Jobbigt sa Usha och kämpade på. Men hon släppte snabbt och traven blev fin. Hon vill gärna gå i passagetraven själv och backar av så jag får rida fram direkt sen korta några steg och sen fram direkt igen så hon inte tappar bjudningen. Gjorde egentligen bara basicövningar med många tempoväxlingar för att hålla bjudningen.
Gick riktigt bra på slutet så sen fick hon trava av på långa tyglar.
Inne i stallet så smorde jag in henne med linment och masserade baken, misstänker att hon är lite öm där. Hon tyckte i alla fall att det var väldigt skönt med massage :) Proppade henne full med morötter sen vilket hon inte tackade nej till :) Imorgon blir det longering!

På kvällen har jag lagat matlådor så nu klarar jag mig till torsdag :P
Nu är det dax att sussa!
Kram och god natt

RSS 2.0