Nu rutin

Istället för att Max ska somna i min famn i soffan vid tvn runt 20-21 tiden så försöker vi lägga honom i sängen (nästet) strax e 20 så får han äta och sedan sova direkt. Då blir jag inte så låst på kvällen och vi kan dessutom gå någon timme själva utan att Max sover i famnen på någon av oss. Det har fungerat hittills så hoppas att det fortsätter. Han sover lika bra på natten och vaknar samma tider i alls fall, dvs han vaknar inte tidigare bara för att han somnar i sängen tidigare. 
Igår var vi till Malmö till några vi känner och blev bjudna på brunch hos dom. Dom har också en son som är två veckor äldre än Max. Max skötte sig exemplariskt som vanligt 😊 på vägen hem så åkte vi in på Ikea och köpte bla en matstol  till honom. Han får börja sitta lite smått i den nu med hjälp av lite kuddar 😊

Idag har det blåst en del ute men solen har vart framme ändå. Jag red vid lunchtid och det gick riktigt bra! Bra känsla i traven o galoppen, hon blir starkare för varje gång. Lite tjurig i början faktiskt men har insett att hon är lite brunstig nu men när vi väl travade igång så var det inga bekymmer så jag brydde mig inte om det. 
Imorgon ska jag rida igen och på torsdag är det träning för Heléne! 

Kram 
(null)

(null)

(null)


Torsdag

Idag åkte jag och max till Heléne och fikade på fm/lunchen. Kom hem igen runt 15-tiden och grejade lite inne medan max sov. När han vaknade så lekte vi lite och sen gick vi ut en sväng och vattnade i tunneln mm. Riktigt varmt och skönt ute idag också! 
Medan Max lekte i babysittern så passade jag på att göra cirkelträning inne. Ett bra pass som tog ca 35 min och det känns i min kropp nu. Speciellt benen. Gjorde detta: 
(null)
Tycker om den här typen av övning när man är hemma och inte har så mycket redskap. Här behövs inget men jag ska skaffa en kettlebell för då kan man få in lite andra övningar också. Dessutom kan jag och Micke träna ihop nu också, svårt att träna ihop med Max på gymmet ☺️
Sen fick Max bada och sen har vi kollat på hockey. Nu ligger han i sängen och sover och jag ska strax gå in och lägga mig också. 
Det ska bli varmt o fint imorgon också och då ska jag försöka vara ute. 
Tanken är att longera Irina imorgon om Max vill sova i vagnen när jag är där. Idag vilade hon som planerat. Förhoppningsvis så kan jag longera o tömköra imorgon o lördag och rida på söndag när Micke är ledig. Sen kan jag rida nästan hela nästa vecka 👍😊

Kram

Fika hos Heléne 
(null)

Min lite nyttigare kvällsmat 😂
(null)

Fötterna är skoj 🤪
(null)


Blommor

Idag åkte Micke och jobbade, kommer hem på lördag. Han har ju vart ledig i två veckor nu eftersom det inte blev någonting på Stand by, så det har vart två lyxiga veckor där vi fått massor gjort! 

I lördags kom mamma pappa och mormor ner på besök och åkte hem igår. Vi hade riktigt fint väder, varmt sol och nästan ingen blåst alls! Jag passade på att rida både söndag o måndag. Skulle ridit igår men så upptäckte jag att hon dragit av sig en sko så det blev longering igår. Carita var snäll och kom ut redan idag och slog på ny sko! Hade ändå planerat att hon skulle vila idag och imorgon. 

Idag åkte jag och Max till Gunnebo och handlade lite blommor att sätta i krukor på våra stubbar. Micke skruvade fast dom igår och idag planterade jag i dom. Det är blommor som kommer hänga ner som bollar sedan så då ser man inte krukorna tänkte jag. 

Sen var jag och Max ute på en timmes promenad runt Hassle bösarp och nu på kvällen har vi bara lekt och myst. Han har vart på riktigt bra humör länge nu 😍 
Imorgon är tanken att vi ska åka till Heléne o hälsa på på fm/lunch! 

Kram 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Ledigt

Micke blev inte inringd något alls under veckan vilket gjorde att han blev hemma helt och vi fick massor gjort!
Irin vilade tisdag-fredag eftersom kiropraktorn kollade henne ä, själv passade jag på att gymma tisdag, onsdag o fredag när jag nu inte skulle rida. 
I torsdags så var vi båda på stödhumör och rensade alls flyttkartonger mm som vi har haft i förrådet i garaget. Det blev en knökfull caddy till soptippen (och skänk till loppis) och vi rensade ur en hel del, skönt! Det vi inte hade använt på över fem år och som vi knappt kom ihåg att vi hade, det tog vi o slängde. Så nu är det ännu mer plats i garaget men vi är inte riktigt klara med allt än. 
Idag har det vart riktigt varmt o skönt. Jag har tömkört Irina som såg väldigt fin ut. I natt sover dom ute för första gången i år 😊 imorgon ska jag rida henne lite lätt. 
Imorgon ska jag även försöka hinna sätta ut resten av tomaterna i tunneln.
Mamma, pappa och mormor (!) kom ner hit nu på kvällen och blir kvar till tisdag. Så kul att de kunde få med sig mormor ner också!
Max har vart på strålande humör hela dagen och pratat med sig själv o sina leksaker. Igår var han lite kinkigare men idag var det fart på honom. Han sov även ca 3 h i spjälsängen på dagen. Nu börjar han tycka att det är helt ok att sova där i också och krånglar inte så mycket när vi ska lägga honom. 

Kram



Bonus

Igår skulle Micke egentligen åkt till Finland på jobb och vara där till lördag men det blev ändrat och nu har han endast Stand by istället så alla dagar som han är hemma nu är bonus! Jag passade på att rida både idag och igår medans han kunde passa Max. Irina gick väldigt bra båda dagarna! Idag har hon även blivit genomgången av kiropraktor och det behövdes verkligen! Hon satt fast bak i bäckenet och i ryggen men inget som var allvarligt enligt Åsa. Hon tyckte att det var en väldigt fin häst som kommer ha lätt för samling och att bära sig, det var kul stt höra 😊 nu ska hon vila tre dagar så hon hittar rätt i sin kropp igen och sen rida igång lite försiktigt i ca en vecka innan jag börjar träna igen. Det ska bli kul o se hur hon känns då. Hon kunde kännas både lite halt och vinglig men det var helt normalt. Förmodligen så kommer hon ha ett bättre steg och bara med rörlig inom några veckor! 

Micke har dragit lite internetkabel nu så nu räcker wi-fi även upp till sovrummet 😊 själv har jag sått lite idag, planterat om några tomater och grejat lite inne. 
Max är glad som vanligt och har börjat att göra massa ljud och snackar ofta med sig själv 😂😍 nu roar han sig själv rätt mycket. Han är jätteduktig att ligga på mage och hålla upp nacken, han vänder sig från mage till rygg, nästan från rygg till mage (där får man hjälpa till lite) och nu sover han bra i spjälsängen på dagarna när han ska sova! Idag somnade han på ca tre minuter och sov sedan i 2,5 h. 
Imorgon är det dags att åka till bvc och väga och mäta honom 😁jag gissar på 65 cm och 6550g! 
Kram

Kan sitta rätt bra också. 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Blev lite trött när vi var på dop i lördags ☺️
(null)


Blåsigt

Idag har det minsann blåst ute men det har vart helt ok varmt ändå. På fm sov max någon timme i spjälsängen och då passade jag på stt sätta lite mer kål-frön och greja lite inne. Micke var ute och fixade i trädgården och nere på plätten, gödning bla 😊
Vi har även köpt två stycken fotöljer till kupan uppe och fixade ordning där också. Just nu har vi ett litet bord där men det ska bytas ut sen till ett bord som Micke ska snickra ihop. Väldigt bra blev det i alla fall. 
Efter lunch så åkte jag och Max iväg på föräldragrupp, som vanligt så skötte han sig bra och var glad hela tiden ☺️ idag pratade vi om jämställt i hemmet och om pappan hjälper till hemma. Kände att jag var nog den enda som inte hade det så jobbigt.. Micke hjälper ju till massor och han är dessutom hemma rätt ofta (men också borta ibland lite längre perioder) och jag kan alltid gå till stallet i några timmar under dagen. 
Efter det så hann jag ut och sätts lite sockerärtor i ena landet och sen lekte jag lite med Max så Micke fick fixa klart ute. När han var klar så gick jag till stallet och tömkörde Irina som gick superbra! Imorgon är det träning för Heléne på kvällen. 
Igår red jag och det gick verkligen bra! Hoppas  det går lika bra imorgon också! 
Övriga planer imorgon är gymmet för min del på morgonen/fm medan Micke vaknar till och dricker kaffe 😂 han är alltid mycket långsammare än mig på morgonen så jag hinner gymma medan han tar det lugnt i soffan innan han vill sätta igång med nått 😊👍 
Sen ska jag rensa ena drivbänken på ogräs och sen träna på kvällen. Så mycket annat tänkte jag inte göra imorgon 😊 
Nu är det dags att sova, kram. 

(null)


(null)

(null)


RSS 2.0