Ny vecka

Idag har vi haft kanonväder med strålande sol och värme och typ vindstilla!

Sov ut imorse och sen blev det ett superpass på usha i paddocken. Red där även igår och då hade jag kandaret på henne. Idag satt jag på remontgrimman och hon gick super på det. Gick även väldigt bra igår. Kommer rida en sväng imorgon också och sen longeras hon på tisdag. 

När jag kom tillbaka från stallet så hade Harry flugit över staketet och låg under äppelträdet och vilade 😂 hur nu han kunde flyga över... han är ju rätt stor och tung men han var på andra sidan i alla fall. Fick locka in honom med mat och då sprang han in direkt. Både igår och idag har det vart riktigt fint och skönt ute och jag har fått endel gjort ute i tunneln och ute. Bl.a. Rensat en massa ogräs från uppfarten och vid plattorna. Magnus hade lite roundup som vi kunde få och så ska jag spruta på uppfarten så allt ogräs försvinner. 

Det har blivit gym båda dagarna i helgen också. Igår ett rejält benpass och idag rygg och triceps. Jag har haft lite ont i halsen ett tag men nu verkar det försvunnit och i helgen har jag känt mig riktigt pigg i kroppen. Skönt, hoppas det inte kommer tillbaka nu. 

Dags att sova. Ny vecka imorgon igen och på tisdag kommer Micke hem 😊 


Gräva gräva gräva. Mys!
Harry på andra sidan staketet. Låg o solade under lilla äppelträdet när jag kom 😂
Härliga dagar att rida i helgen. Varmt o soligt

Loppan

En av våra hönor, Hjördis, har sett lite halvdålig ut ett tag och har inge riktigt hängt med dom andra hönorna när dom har kutat runt och pickat i allt. I våras var vi ju med henne till veterinären för att hon låter rosslig när hon andas och då fick hon lite antibiotika i några dagar och sen blev hon bättre men har aldrig blivit helt bra. hon har ända vart pigg och lagt ägg och så under sommaren men nu tyckte vi att hon såg lite mager ut och började tappa fjädrar. Vi tog upp henne i söndags och tottade igenom henne och hittade löss (fjäderlöss) som äter fjädrar. Löss är egentligen helt ofarligt för höns och väldigt vanligt men om hönan redan har en infektion eller nedsatt imunförsvar så står dom sig inte lika bra hon lössen. Vi tog och badade henne och skrubbade och sedan torkade hon i handduk och framför värmefläkten i garaget :) 
I tisdags beslöt vi att hon skulle isoleras för att få vara i fred för dom andra så nu bor hon i garaget i en stor bur gjord av kompostgaller och med spån och torv i plus en värmelampa. Vi har gjort specialmat till henne med vitaminer och lite annat och det äter hon glatt upp.
Jag tog upp henne igår och tittade men hittade inga löss längre (tidigare såg man det tydligt) så jag hoppas att lössen är borta nu. Hon får bo i garaget några dagar till, tror hon tycker det är rätt skönt att slippa dom andra ;).
Därför har hon nu fått ett nytt smeknamn, Loppan :)
I onsdags åkte Micke till Melilla och kommer hem på tisdag så sen tar vi nog och flyttar tillbaka henne till hönshuset igen.
 
Vi ändrade om staketet för hönsgården i helgen också och drog den runt alla bärbuskar och päronträdet. Det var tydligen en riktig hit för dom blev helt galna och sprang och sprätte runt i jorden och hade jättekul. Vi får fortfarande ca 4-6 ägg om dagen och nu när jag är själv i en vecka så hinner vi få en hel del ägg! Jag hinner ju inte riktigt äta upp allt själv.
 
Idag ska jag åka till ridhset med Usha, banan är rätt blöt och plaskig så det får nog bli ridhus idag. Men först börjar jag nog dagen med gymmet och greja lite ute i trädgården, Ska tömma lite i tunneln (satte nya fröer förra veckan och det har redan kommit upp), några tomatplantor ska kastas och några tomater får eftermogna inne. Vi har fortfarande många tomater kvar som är gröna. Massor med grönkål har vi också så jag ska passa på att ta in lite och frysa in, det kommer ju bara mer och mer även om jag klipper av bladen. Grönkål är ju så himla gott och vi äter rätt mycket av det.
 
Kram
 
Bada bada..
 
:) Tur lilla Loppan är så snäll
 
Myspys
Sjukhuset i HassleBösarp :)

Helg

Igår regnade det nästan hela dagen. Hann vara ute på FM och fixa i hönshuset samt greja lite i tunneln och sen började det regna. Lagom till jag skulle åka till ridhuset så det var ju bra planerat 😊det var första gången som vi var i ridhuset för den här säsongen. Smidigt när jag bara har har Max fem minuter dit med bilen. Hon gick i alla fall väldigt bra och jag ska snart åka dit igen. Sen var jag iväg till gymmet och körde ett pass och stannade sedan och handlade mat.

Micke har vart iväg och jobbar sedan fredags morse men och nu på morgonen så hämtade jag honom på stationen. 
Just nu ligger han och sover eftersom dom flög i natt så jag passar på att åka till stallet och rida nu. 
Hoppas att det blir fint väder idag så vi kan vara ute på em. 
I torsdags var veterinären ut och kollade dräktigheten på usha och fillemon. Det var dags för 90-dagar kontrollen och båda är fortsatt dräktiga 😃👌 Nu är det inga mer kontroller men vi har ändå valt att ge dom vaccination mot abortvirus så det ska dom få i slutet av oktober och sedan två gånger till innan dom ska föla. 

Kram 


Höst

Nu är det höstruggigt ute. Idag har det vart grått och regnigt ute men ändå varmt. Hann rida mellan regnskurarna men när jag gick hen så regnade det rejält och jag blev dyblöt. Tur det inte är så långt hem 😁 

Usha gick bra idag, lite småseg emellanåt men på slutet gick hon bra. Imorgon ska hon vaccineras så hon får ta det lugnt fram till helgen. 
Snart är det helg också, bara två dagar kvar att jobba! Micke jobbar fredag och lördag och kommer hem söndag morgon. Ev åker vi en sväng till Malmö och köper lite lampor till ovanvåningen. Vi behöver lite taklampor nu när det början bli mörkt ute. 

Idag har han börjar mura väggen inne, nere vid sovrummet. Det har ju vart öppet där sen vi rev den gamla väggen när vi fixade murstocken men nu ska det bli en korsvirkesvägg. Kommer blir riktigt fint när det blir klart. 

Kram 


Väggen ska målas vit sen när den är putsad o klar. Kommer bli väldigt bra!

Äntligen

Nu har jag äntligen gjort klar min bolånelicens och nu kan jag tanka på annat igen :)
Jag skrev i torsdags i Malmö och fick skriva mellan 9-12. Vid 11 var jag klar och gick igenom frågorna igen (105 frågor) och sen tillslut så tryckte jag på avsluta-test knappen. Och som tur var så stog det godkännt när jag tittade :) Hade 83 %, godkänns var 70 % men man var tvungen att ha minst 60 % på varje del (tre oliak delar). Jag hade två delar på 85-87% och en del på 75% så det var klart godkännt. Tur och vääääldigt skönt! 
Det är inte bara bolån som ingår i licensen utan även skatteregler, familjerätt med arv, enskild egendom, testamenten, bodelning, dödfall m.m, penningpolitik, värderingar m.m. m.m. 
Den här helgen har verkligen vart skön och jag har inte tänkt en gnutta på provet :)
 
Förra helgen så var jag, Snusan och Therese i Götebrg och tittade på EM, vi såg dressyrfinalen på lördagen samt maratonkörningen och i söndags såg vi hoppfinalen och lite mer av körningen.
Bäst var ju ändå hoppfinalen och EM-guldet till Peder men även dressyren var kul att se såklart!
 
I fredags var vi och åt grillbuffé med grannarna på en restaurang här i Skurup, efter det så cylade vi hem till Snusan och Patrik och kastade pil i deras garage. Dom har gjort ordning en jättefin liten bar med piltavla i garaget, riktigt mysig liten hörna.
 
I helgen har jag och Micke fixat en massa här hemma. Igår gjorde vi iordning hyllorna i garaget som han har snickrat ihop, det blev bra med plats och nu är det ordning och reda (nästan) i garaget. Sen tog vi och kylvde och kapade lite ved också. 
Senare på em så red jag Usha ute på åkern. Hon har också fått stå lite åt sidan nu medans jag har pluggat men nu så kan jag äntligen rida henne igen.
Idag så har det vart kanonväder ute, nästan bättre än i somras! Vi började dagen med ett gympass och sen satt vi fart ute med att klyva klart all ved. Nu har vi en stor hög med ved som vi ska göra en till (eller två) vedkubbar av. Vi tog reda på alla stockar och grenar som legat nere på gräsmattan och la dom på ett annat ställe (ställde dom mot kubbarna) så nu är gräsmattan helt fri från stockar mm. Micke klippte gräset där nu och det blev stor skillnad när man fick bort ogräs och förvuxet gräs som varit vid stockarna.
Har även hunnit handla och fixa lite mat mm till Usha. Medans jag var och red idag så satt Micke upp tavellister och lite lampor inne. Nu har han åkt och jobbat och jag ska strax gå och lägga mig. 
 
Kram

RSS 2.0