Snart

Snart är det dags för USA, det närmar sig =) =)
Har i helgen suttit lite och kollat resmål mm vad vi ska göra när vi är där. Vi vill inte ha jättemycket inplanerat och efetrsom vi var där för två år sedan och såg rätt mycket då av allt man ska se så ska vi den här gången ta dagen lite som den kommer men vi vill ha några besöksställen inbokade. Shopping är ju ett måste :) Min lista på vad som ska handlas fylls på och sen vet jag ju attd et blir mer än så..hihi.
 
I helgen så har jag vart till ridhuset båda dagarna med Usha. Idag red jag på kandaret och igår på vanligt tränsbett. Hon har gått super båda dagarna! Vi har fått in ett riktigt bra flyt i traven, den som var så svår för oss innan. Galoppen är fin och har blivit mycket rundare, Det lutar åt att första tävlingen blir den 8 april. Den var en bra tävling den 19 mars men eftersom vi kommer hem den 17 mars så är det lite taskigt att åka iväg och tävla två dagar efteråt bara.
 
Micke jobbade kväll igår och sov på Rönne och idag åkte han direkt upp till Avesta och sen till stugan efter att han jobbat klart och kommer hem igen nästa måndag. Han ska väg och åka skoter med några kompisar. Sen är han hemma i två dagar och sen åker vi!!!
 
Gymmat har jag också gjort båda dagarna, ett riktigt bra benpass igår och det har jag träningsvärk av idag.. Idag blev det axlar och bröst och mage.
Jag planterade ju tomater och chilli förra veckan och fyra tomatfrön har grott den här helgen! Planetarade lite nya frön idag, från några andra sorter så nu har vi förhoppningsvis mycket tomater och chili i sommar. Vi ska skaffa oss en växttunnel i vår som vi kan ha tomater mm i men det tar vi tar i när vi kommer hem :)
 
Här syns två puttesmå tomatfrön som börjat gro.. Under dagen så har dom växt och blivit större!
 
 
 
Kram
 

Officiellt vår

Nu har vi tydligen officiellt vår här i Skåne :) 
De senaste dagarnan så har det vart 7 grader varmt ute men det har blåst en hel del så det har inte riktigt känts så varmt.
Igår var jag ute och longerade Usha men då hade det nästan avtagit med blåsten, idag var jag ute på banan och red men då blåste det rätt mycket. Hon gick riktigt bra ändå och brydde sig inte så mycket om att det halvt stormade ute :) I lördags tränade vi för Camilla och det gick superbra! Vi började på piruettgalopp och traven var riktigt riktigt fin. Nu sitter jag och kikar på lite tävlingar och det kommer att bli direkt när jag kommer hem från Usa! 
 
I helgen så var vi ute och grejade lite i trädgården också, vi sågade bla ner lönnarna på framsidan som var kvar. Vi planterade även om päronträdet och ställde det på ett bättre ställe (där lönnarna stog förut), hoppas att det tar sig bättre nu. Usha bidrog med lite skit där också :)
Jag hann plantera tomat- och chilifrön också, Förra året tog det ca en vecka innan fröna började gro, få se hur lång tid det tar den här gången!
Vi skulle egentnligen gjort lite mer ute i helgen (flytta krusbär och vinbärsbuske) men i söndags så regnade det så mycket så vi var inte så sugna på att vara ute och fixa.. får se om vi hinner i helgen!
 
Kram

Vår!

Nu är det riktigt härligt ute,sol och det luktar vår 😀 det är ljust när jag kör till jobbet och det är ljust när jag kommer hem, härligt! 

Igår åkte jag kustvägen till Ystad och då såg kag soluppgången! Det fick fort från att jag bara såg solen pyttelite över horisonten tills att den var helt uppe. Häftigt 😊

Det är fortfarande lite snö kvar ute så igår åkte jag till ridhuset och red ett bra pass på usha. Jag hoppas att det har smält undan ute idag så jag kan rida hemma ikväll. Sen måste jag ju hem och se mandelmanns 😁 

Igår hade vi en murare på besök som tittade på gaveln ovanför garaget och hur vi bäst ska sätta i ett fönstret och stabilisera upp väggen där. Han tyckte allt såg bra ut och skulle skicka en offert inom kort. När vi kommer hem från USA så kör vi igång med bygget så smått. Först måste vi även göra en bygganmälan till kommunen och brandsäkra garaget mm men det var inga problem enligt kommunen. 

Kram 

Blommor, choklad och vin på alla hjärtans dag 😊
Soluppgång 😁

Härlig helg

Vilken härlig helg vi har haft! 

Började fredagen med att vara på årsmöte med ridklubben och där även Micke var med (Magnus var också med så dom satt och snackade medans vi hade årsmöte) sen var det mat, vin och mer prat 😊
På lördagen så började vi med gym och sen gick vi, tillsammans med snusan, till Therese o Magnus och grattade T som fyllde 50 år. Blev kvar där någon timme och fikade och pratade. Senare åkte jag till stallet (igen) och iväg med Usha till ridhuset. Gick riktigt bra! 
Micke åkte och jobbade på kvällen och jag kollade alla avsnitt på mandelmanns, hade missats alla utom ett så nu tittade jag ikapp. Bakade lite energibarer som blev supergoda och hade bara en skön kväll.
I morse tog jag det lugnt, bakade frukostbullar lagom till Micke kom hem. Vi åt en brunch typ vid halv 12, pannkakor och nybakat bröd 😊 sen tog vi en promenad på fem km. Kanonväder men det blåste lite, skönt var det i alla fall att gå. Sen blev vi kvar ute en liten stund, fixade mat till fåglarna, rensade upp bland veden i garaget och grejade lite. 
Åkte sen till stallet och ridhuset igen, hon gick super idag också! Kandaret på och traven blir så himla fin då, ska bli jättekul att komma iväg på tävling snart! 
Nu är det dags att sova, vi ska surfa runt och kolla lite hönshus mm, snart är det dags att skaffa dom 😀 men först ska vi till USA! Bara 3,5 vecka kvar, jippi!!



Vuxenpoäng

I förrgår skaffade vi oss vuxenpoäng och började prenumerera på Ystad allehanda 😂 tre dagar får vi den i pappersformat och alla dagar får vi den digitalt så vi kan läsa den i paddan. Måste ju hänga med lite vad som händer i kommunen och häromkring 😊 

I tre svara så har det snöat nu så vi har ca fem cm snö ute, lite mer på vissa ställen eftersom det blåser runt en massa snö också. Det har gått bra att köra till och från jobbet men jag har tagit det lugnt också. Skönt med en rejäl bil ☺️
Igår och idag har Usha vilat men imorgon tänkte jag åka till ridhuset igen. Igår var vi till grannarna (Therese och Magnus) tillsammans med våra andra grannar och pratade och diskuterade om vägen käsom kommunen har fått för sig att dra rakt över åkrarna här vid oss så tung trafik ska gå här istället för inne i Skurup...nu har det vart på tapeten i 20 år tydligen men än har inget hänt men det stod en notis i tidningen förra veckan tydligen så då bestämde vi oss för att ses en kväll och prata om det. Vi blir dom som blir minst drabbade i så fall om det nu ens blir av men vi vill gärna vara med och påverka och se om vi i så fall kan flytta vägen och hitta alternativa vägar. Så vi körde ett litet meeting med fika igår och pratade hela kvällen 😄 vi får väl se vad som händer, det är inget som är aktuellt nu men tankarna hos kommunen finns ju där. Kanske bäst att bygga ett ridhus snabbt så dom inte kan dra vägen genom ridhuset 😜

Idag gymmade jag efter jobbet, axlar biceps och mage och sen har jag bara varit hemma och grejat. Micke jobbar men kommer snart hem sen är han ledig till lördag kväll! 

Dags att sova nu, torsdag imorgon redan 😊

Kram 


Snö

Idag har det kommit lite snö här så det är vitt på backen nu. Hoppas det går bort snart 😊☃️ 

Det var inga problem att köra hem från jobbet i alla fall som tur var. Lastade i usha och åkte till ridhuset och red också. Hon har gått superbra de senaste dagarna och gick ytterligare ett bra pass idag men jag krävde inte så mycket av henne. Jobbade med bärigheten och kvalitén i galoppen och traven s verkligen blivit bra. Framför allt så bär hon sig riktigt bra nu och hon har fått rejäla muskler på halsen och nacken 👌 imorgon får hon en välförtjänt vila, hon har gått fem dagar på rad nu, med longering emellan, så nu är det dags för vila. 

Kram


Besök

Idag fick vi besök av Kajsa, Martin och Hedvig 😊 vi skulle setts förra helgen men då fick Hedvig feber så vi sköt på det men idag kom dom förbi på fika! Det var längesen som vi sågs, typ ett år sedan. Kul att träffa dom igen! 

Innan dom kom så åkte jag och Micke till gymmet och körde ett riktigt bra benpass. Frontsquats övades och nu fick jag in en bra teknik så jag antar att jag kommer ha en rejäl träningsvärk imorgon! 

Usha longerades idag, över bommar ute i paddocken. Igår tränade vi för Camilla och vi använde oss av mycket trav- och galoppbommar och usha gick superbra!! Tidigare i veckan har jag också travat en hel del bommar så det var bra att det blev träning med det för Camilla. Fick många bra tips som jag ska öva på. 

Igår kom Magnus förbi och hjälpte oss att fälla den stora lönnen som står på framsidan. Det blev väldigt stor skillnad på ljuset nu, nu kommer vi inte ha ett träd som skuggar hela framsidan hela dagen 👌😊 senare ska vi ta trädet på baksidan också, det står nära huset och det skuggar hela baksidan på kvällen så vi har ingen kvällssol där. 

Igår kväll vad vi i Malmö och åt på Jospers. Det var Mickes julklapp från jobbet förrförra året. Dags att nyttja den nu 😜 man kunde välja på restaurang, hotell, upplevelse mm så vi tog restaurang i Malmö med trerätters. Supergod mat, dit kommer vi gå igen och äta! 

Dags att sova nu så jag orkar med en veckas jobb 😊den här veckan ät det som vanligt på jobbet, förra veckan så var jag i Malmö två dagar på chefskonferens tillsammans med andra Stf chefer. Jättekul och bra dagar!! 

Kram



RSS 2.0