Kväller

Efter jobbet idag så åkte vi direkt till Väla och strosade runt lite. Gick och kikade på en ny klocka, väska och skor men hittade faktiskt inget direkt.. Ska nog åka in i helgen igen när jag har lite mer tid att gå. Annars var det väldigt skönt att gå där nu för det var väldigt lite folk.
Åkte hem och åt lite snabbt innan jag åkte till stallet och gjorde klart allt där.
Sen fortsatte jag till gymmet och körde en ganska snabbt med hårt o effektivt pass för armar och axlar.
Inte alls nå mycke folk på gymmet så det var bara att köra på =)
Nu har vi just druckigt lite kaffe och snart ska jag hoppa in och duscha.
Torsdag imorgon och därmed snart helg! Wihoo =)
Hörs imorrn!
Kramis


Guten morgen

Idag gick det fort att cykla, blev lite sen hemifrån och fick trampa på fort. Men jag hade ändå 4 min till godo nu. Jobbigt att missa tåget, jag har ett till som går 7.53 men då är jag ju senare på jobbet och så tar det längre tid för det stannar på lite stationer emellan. det som jag åker med nu går direkt. Vanlig jobbdag idag med en del att fixa. Vila för rödtotten sen och gym för mig senare ikväll så jag hinner ta det lugnt innan. Varmt och skönt är det idag också så egentligen vill jag rida men gin måste få vila. Nu kommer tåget! Kramis

Sovdax

Em i Malmö gick fort och bra. Men det är lite ovant att sitta och lyssna i ca tre timmar när man inte är van med det. Men vi slutade ca halv fyra så jag hann med snabbtåget som gick kl fyra och då var jag hemma strax före fem i lägenheten så det blev en kortdag verkligen :)
Var hemma en stund innan jag åkte till stallet. Longerade och det gick riktigt bra, lugn o fin var hon. Imorgon är det fax för henne att vila och jag ska till gymmet på kvällen.
Efter stallet så käkade vi och sen nye vi till Coop och handlade mat så nu är allt påfyllt igen!

Det har varit riktigt varmt och skönt idag, regnet slutade rätt fort i morse och det blev riktigt fint sen.

Nu sitter vi och tittar på sons of anarchy, har ätit glass med oboj- pulver och banan, min nya favorit :) Strax ska jag hoppa in i duschen och efter det sussa. Onsdag redan imorgon igen, wihoo vad dagarna går fort :P

Natti natti
Kramis


Halvdag

Nyss cyklat till stationen i små regn, lite halvblött. Ville inte ta bussen och sen få vänta här när jag kommer från Malmö för att vänta på buss. Därför fick det bli cykel. Varmt är det i alla fall så det var inte så farligt. Idag vaknade jag dessutom före klockan och var pigg.. kl 6 öppnade jag ögonen men knep jag ihop och försökte somna om men gav upp 6.20. Skönt att vara utvilad i alla fall. Halvdag som sagt idag, har massor att göra så det blir att ligga i de timmar jag är där. Longerung ikväll och sen iväg o handla lite mat tror jag. Börjar bli tomt hemma igen..konstigt :) det borde fyllas på av sig själv! Nu kommer tåget. Hörs! Kram

Regn o rusk

Det har varit riktigt tråk-väder idag På lunchen började det tom att snöa för att sen gå över till snöblandat regn och när jag skulle åka till stallet på kvällen så regnade det bara. Sånt där fint regn men som man blir jätteblöt av :) Usha och jag trotsade regnet och red en superpass ute på banan. Riktigt bra underlag, och med varm jacka, varma skor, skinnchaps och ländtäcke på gick det galant. Dessutom har vi väldigt bra lyse i paddocken med strålkastarljus så det känns inte alls mörkt att rida. Knappt någon blåst idag heller. Så efter att jag hade joggat igång henne så blev det mycket galoppjobb med enkla byten, vanliga byten och tempoväxlingar och hon gick hur bra som helst.
Gjorde även lite skänkelvikningar på slutet och travlägningar. Imorgon blir det antingen longering eller vila, beroende på när jag kommer från Malmö. Hon ska i alla fall inte ridas. Förhoppningsvig longeras och sen vila på onsdag då jag tänkte gymma.
Nu har jag också anmält till första tävlingen, helgen 14-15 april och det blir båda dagarna i Trolleholm, en A3 på lördagen och en Msv C1 på söndagen. Det ska bli riktigt skojjigt!! Synd bara att det är ca 1½ månad kvar.. men sen finns det mycket att välja på. Det finns det väl nu också men hon har inte orken än efter vilan som varit.

Imorgon tänkte jag ta cykeln till stationen eftersom jag inte vet när jag kommer hem med tåget, då är jag inte nå beroende av bussen för att ta mig från stationen och hem hit.
Kortdag på jobbet, strax e 11 åker jag mot Malmö och där håller vi på till ca 16. Så förhoppningsvis så är jag hemma samma tid som jag brukar, dva ca 17.15

Nu är det dax att sova, vi hörs imorgon!
Kram o god natt!

Fågelkvitter

När jag gick till bussen nu så var det fullt med fågelkvitter ute :) tog bussen för jag tror jag ska shoppa lite på.lunchen idag och då är det så bökigt att cykla hem med det. Tror minsann det har varit nån grad kallt inatt men nu tyckte jag det var riktigt skönt. Ridning ikväll, skulle bli regn men jag hoppas det inte blir nå mycket. Det är bara att köra på ändå :) Kom just på att jag ska till Malmö imorgon på nån info på em så då åker jag från Landskrona vid halv 12 ca. Hinner jobba lite på fm i af. Hörs senare! Kram kram

Betapet

Oj vad länge sen det var som jag spelade betapet! Spelade det jämt förut, speciellt när jag pluggade :P
Kom på det idag och nu har jag spelat lite :)
Gymmet gick finfint, först löpbandet och sen överkroppen med fokus på axlar och mage. Tog ca en timme, sen åkte jag till stallet och kollade om Ushas ben var leriga men de var de inte, tack o lov. Så rena och fina så. Men lite hade hon minsann rullat sig då hela ansiktet var lerigt =)

Annars har det vart en riktigt skön dag idag, tvättat o grejat. Gymmat, ridit och nu ha vi gått en runda på kvällen. Blev en bra bit som vi gick och åt ett nytt håll för min del så jag fick se lite nytt.
Vu har nyss käkat tacosen från igår och tittat på Kontoret..egentligen en väldigt dålig serie som jag enbart kollar på för Ove (vilket säkert är meningen också..)Men ibland måste jag dra filten över huvudet. :P

Duschen strax och sen ladda inför en ny jobb-vecka.
Halvtittar på Wallander nu ocskå, tror inte att jag har sett denna, Indrivarna tror jag att den hette.

Nu fick vi nyss reda på att speedwayen för niclas i slovenien i helgen är inställd också.
Tråkigt för han men då är jag inte själv i helgen :)

Höres imorgon!
Go natt o kram

Vadå vårkänslor?!

Kom nyss hem från stallet där jag har spenderat fm. Kom dit strax e 8, släppte ut två hästar och mockade sedan Ushas box och fixade mat och vatten i hagen. Sen tog jag in henne och red ett pass i paddocken och hon gick fantastiskt bra :) Hade sporrarna på mig idag och då gick det genast mkt bättre. Hon försökta komma undan en gång i traven när jag gjorde en öppna och en gång i en galopp-fattning men när hon väl fick rulla på så slappnade hon av och jobbade på väldigt bra. Det märks att hon inte har gått på ett tag för hon är lite stel i baken i början men får jag bara värma upp henne och jogga igång så blir hon mjuk och fin sen.
Det blev ganska mycket galopp-fattningar för att hon skulle ta skänkeln på en gång, mycket galopp-skritt-galopp och sen öppnor och slutor. Var tvungen att prova ett byte också och det satt fint =)
Hon var väldgt nöjd efter passet och frustade ovh såg så nöjd ut så.
Släppte ut henne igen och (peppar peppar) så har hon inte rullat sig i leran än idag.. Hon är även väldigt nöjd med att ha fått två ytterligare hagkompisar ute och idag stod de alla i solen och myste.
Skönt att rida ute i solen, vårfåglarna kvittrar och det är tom svettigt att rida. Men nu skulle det bli mulet i veckan men ändå varmt. Trist...bara det blir sol till nästa helg när jag är ledig igen =)

Snart är det dax att gå upp med tvätten till tvättstugan..mellan 12-17 idag men vi har inte så mycket. Mest lakan och handdukar och ridkläder.
Sen är det gymmet senare på em och vad jag ska göra innan dess har jag ingen aning om.. Jo kanske gå ner med lite mer saker till källaren. Finns lite till som vi inte ska ha här uppe..

Soliga kramar

Dax för tacos

Fast det har blåst en del idag så har det varit riktigt vårväder ute! Sol, varmt (8 grader) och varma vindar så man har inte frusit ihjäl. Paddocken i stallet är upptorkad och det känns som april för mig!
Longerade över bommar i både trav och galopp idag och fast det blåste så mycket ute så var hon riktigt lugn och fin och jobbade på jättebra och tuggade på bettet. Det har kommit två nya hästar idag (med samma ägare) så nu går dem bredvid Usha och dom hade haft jättekul i hagen. Sprungit, bockat och rullat massa gånger..tyvärr så är inte hagarna upptorkade och Usha så ju (som alltid) rulla sig i den västa leran.. Detta resulterade i ca 1 cm tjockt ler-lager på benen, lera under magen och i hela ansiktet.. Tom stänk i mungiporna :) 
Tur att vi har vattenslang och vatten alldeles utanför stallet så det blev att spola av all lera på benen men hon tyckte bara det var skönt.
Hoppas på mindre blåsigt imorgon (skulle det bli) och ridning.

Har även varit på gymmet mitt på dagen. Ganska lite folk faktiskt. Körde ett ganska hårt benpass och magpass, känner i benen nu! Imorrn ska jag dit igen =)

På fm städades det, dammsög och torkade golv, vilket går ganska fort nu. Var också upp några våningar och bokade tvättstugan imorgon, dax att tvätta sängkläderna. och då kan jag lika gärna ta allt anat på en gång okcså. och ridkläderna.

Nu ska vi laga tacos och sen kanske se klart på filmen som vi började på igår. Friends with benefits.
En stor godispåse är inhandlad, och glass med cocktailfrukt. Mums!
Kramis

Morsning

God morgon!

Vaknade utvilad imorse, strax e 8. Kunde inte sova längre men jag låg och drog mig ett tag och nu har jag gått upp. Snart ska vi käka frukost sen är det bara att köra igång med helgsysslorna.
Bädda rent i sängen, plocka nert vätten från igår (torkar på nolltid), dammsuga och torka golvet. Tänkte gymma runt lunch och efter det åka och fodra hästarna. Sen åker jag tillbaka på em och longerar och fixar klart allt. Jag har både lunchen och insläpp av våra två idag.
Sen kommer det två nya hästar som jag tror ska gå i hagarna nere vid Usha och det blir nog bra, då får hon lite mer sällskap där.

På gymmet får det bli ett benpass idag och ett överkroppspass imorgon. Anta att det kommer att bli en hel del folk där men det är bara att trängas :)

Blåser ganska rejält ute idag men det skulle lugna ner sig på em. Solen skiner och det är ganska varmt ändå.
Imorgon skulle det inte blåsa så mycket alls och solen ska skina, härligt!

Nu ska jag ta och betala in lite licensavgift och medlemsavgift så jag kan anmäla till tävling i veckan =)

Hörs senar!

Kramis

Fredagkväll!

Jobbet gick superfort idag, fick bara mer och mer att göra så jag vet ju vad jag har att göra på måndag. =)
Åkte till stallet direkt och var där strax före 17. Red en sväng i paddocken men det blåste hemskt mycket så hon var lite okoncentrerad. Red mycket övergångar i skritt o trav och tog lite galopp men sen börjad det blåsa alltför mycket så då gick vi in. Det skulle visst blåsa ganska mycket imorgon också så då tänkte jag longera över trav- och galoppbommar så kan jag jobba henne riktigt ändå. Det skulle i alla fall vara riktigt soligt och fint. Sen kör vi igen på söndag :)

Nu har vi käkat middag, fisksoppa med vitlöksbröd. Snart ska vi gå hem till Niclas mormor och morfar, de är på semester så vi ska dit och kika.
Får se vad vi hittar på sen, lite film, glass och nötter antar jag. Och vin :P

Ska bege mig mot tvättmaskinen och hänga tvätten nu. När jag kom hem så hade N kört igång en tvättmaskin som gick för fullt, happy =)

Annars så är det inget planerat i helgen alls. Gym och stall. Tänkte kanske åka ut till Väla för de har invigning av massa affärer och extra erbjudanden i alla andra affärer men det kommer vara så galet med folk så jag vet inte om jag ska dit än..Vi får se. Jag behöver ju egentligen ingenting nu :P

Kramis

Helgen nära nu!

Idag blev det bilen till jobbet så jag blev lite tidig. Har hämtat kaffe och ska strax börja jobba.
Riktigt najs väder idag, 7 grader i morse. Hörde dessutom på nyheterna att våren har kommit till skåne nu :) Tack för det!
Sticker direkt till stallet efter jobbet och rider bums, hinner nog rida medan det är ljust ute! Sen hem och äta fisksoppa och mysa med <3.
Sjukt vad denna vecka har gått fort..tyckte nyss det var måndag och nu är det fredag.
Om jag hade det lite lugnt när jag började här så är det precis tvärt om nu. Hur mycket som helst att göra och det blir bara mer och mer vilket är väldigt roligt och dagarna bara rusar förbi. Sen har jag ju också väldigt roliga jobbarkompisar vilket gör det ännu bättre!

Är väldigt nöjd över att jag inte åker kortvasan idag, plusgrader och plask i 3 min är ingen hit..Tro mig.

Vi hörs senare ikväll!
Ha de!
Kramis

Först mys med denna


Och sen hem och mysa resten av helgen med <3

image description


Kaffe,ananas,film

Det blev ridning på kvällen. Det blåste inte alls nå mycket så det var ingen fara. Kunde rida med bara dunvästen på och blev nästan svettig ändå. Det har varit riktigt skönt väder idag, både på dagen och på kvällen. Hon gick bra idag, gjorde mycket avsaktningar och att hon ska ta skänkeln direkt. Det blir lite så när hon har vilat, hänger i handen och vill inte gärna jobba på om hon inte måste. Men på slutet blev hon riktigt fin, efter mycket tempoväxlingar och öppna,slutor. Hade ju tänkt att hon skulle longeras imorgon men jag tror att jag rider ändå. Tänkte ta bilen till jobbet och sen åka direkt från jobbet till stallet så så hinner jag nog tom rida medans det är ljust ute :)

När jag kom hem efter stallet så kollade vi på film, bryggde kaffe för första gången i den nya kaffebryggaren och åt ananas. Riktigt skön slapparkväll efter en bra kväll i stallet :)

Nu ska jag sova, får sova lite längre imorgon eftersom jag åker halv åtta härifrån. Kan nog tom sova till 6.45!

Gott nattis, vi hörs imorgon och då är det fredag :) dessutom lönefredag, ännu roligare :D

Kramis


blåsigt

Idag är det lite småblåsigt ute. Sitter på bussen på väg till stationen. Fick bli det istället för cykeln, då hade jag nog blåst omkull :) vi får se om jag rider i em, rider nog inte im det är halv storm då kanske jag longerar istället men förhoppningsvis så rider jag! Blev ganska sent i säng igår, vi kikade klart på filmen och så var jag inte så trött heller. Och pigg imorse :) två dagar kvar att jobba och sen helg! Har just inget planerat för helgen mer än det vanliga och det är ganska skönt. Om en vecka åker Niclas till Slovenien med speedwayen och blir borta över helgen så vi får passa på att hitta på nått nu. Det blev slov istället för polen. Vi hörs senare! Ha en bra dag :) Kram

gym och stall

Usch vad det regnar ute nu.
Har varit i stallet och fixat och donat.. Fick lov att skölja av benen endel eftersom de var lite leriga.. Nu börjar den tråkiga delen istället..med regn och lera.. Hoppas på sol så det torkar upp i hagarna snart.
Efter stallet åkte jag direkt till gymmet och körde ett pass för överkroppen, mest axlar och mage/rygg.
Var alldeles lagomt med folk där, inte alls så proppat som i helgen. Men nu blir det inget gym förens på lördag och söndag.

Har nyss pratat med Nattis i telefonen och ska strax hoppa in i duschen.
Innan stall och gym så hann vi faktiskt med att titta på en film, eller halva filmen i allal fall. Åkte ju inte iväg förens strax före 7. Lite skönt att vara hemma och slappa innan jag åkte iväg igen.

Duschen nu och sen se klart filmen kanske?
Natti natti sen!
Kram

På väg hem

Med buss. Prövar att ta bussen hem så slipper jag byten och att stå o vänta på tåget. Jag kommer till stationen ca 5 min efter tåget så det är ju inte hela världen tror jag.. cykel hem sen så jag borde vara hemma halv 6 senast. Åker inte till stallet förens strax före 7, mockar o fixar mat och sen en sväng till Gymmet. Överkropp idag igen. Just nu regnar det lite smått men det är varmt. Hörs ikväll! Förresten, tåget imorse stannade bara i några minuter sen gick det som det skulle igen så jag kom till jobbet strax e 8. Det är i af bara jag som är där då så det gör inget :) Kram

piggelin

Idag är jag riktigt piggelin, kanske för att jag har sovit riktigt bra och var utvilad imorse och för att det ör varmt och vårjackan är framme! Och för att jag red igår, nu känns det som vi är på rätt väg igen. det var lite tråkigt när jag bara åkte ut och mockade och borstade och sen hem igen.. planerade in första tävlingen igår, den blir den 14 och 15 april i trolleholm och klippan och A3 båda dagarna. Det är så nära så jag kan åka på båfa och rida igenom programmen. Dessutom är de sista klasserna så det blir nog på em som det är dax för mig. Gymmet ikväll och vila för rödtottis :) Bra, nu blev det fel på tåget också.. typiskt.. får se hur länge vi får stå här... Blä.. Hörs! Kramis

Strålande

Nej det har inte varit strålande sol idag (ganska mulen faktiskt) men det gick strålande bra att rida!
För säkerhetsskull så red jag med gramanen men hon var riktigt lugn och kändes väldigt fin, speciellt i traven och gaaloppen var också avslappnad och fin. Kul! Red bara i ca 30 min för att checka av henne och både hon och jag blev lite trötta efteråt.. det märks när man inte har ridit på nästan en månad. Flåset dyker direkt.
Imorgon är det vila för det skulle bli massa regn på em/kvällen så jag tänkte passa på att gymma då istället. Sen har hon gått ganska mycket i fyra dagar nu och kan få ta det lugnt en dag.
Sen rider jag torsdag, longerar fredag och rider lördag o söndag. Lägger nog in lite bommar på fredag och kanske i helgen när jag ska rida för att få lite variation på det hela. Ska kolla ifall nån vill skritta ut med mig också.

Idag när jag åkte hem från jobbet så visade termometern + 7 grader :D Det har varit väldigt skönt idag fast solen inte har skinit nått.
Var in på HM på lunchen och fyndade. Hade 20% rabattcheckar på lite olika saker så allt jag köpte fick jag rabatt på. Dessutom köpte jag en jättesnygg stickat kofta som det var 50% på :) och när jag väl kom till kassan så fick jag ett presentkort med 50 kr att handla för i mars. Tur att jag tänkte gå in i alla fall och köpa lite till sen :P

Imorgon blir det nog cykling till stationen om det inte spöregnar.. Tänkte dessutom ta fram vårjackan nu..det var lite varmt med vinterjackan idag.. Men det kommer väl säkert nå bakslag här sen ocskå.

När jag kom hem från jobbet idag så hade Niclas tvättat en tvättmaskin och kört diskmaskinen, då blir man glad :)

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och sen duscha.
Natti natti!
Kram

1 dm snö

Det var vad Niclas sa bör han kom in i natt, att det hade kommit en dm snö ute, men han menade 1 cm :) han går ju oftast och lägger sig lite senare än mig och då hade det börjat snöa ute. Men nu när jag gick till bussen så var det bara blask och allt är i princip borta. Därför bestämde jag mig för att ta bussen ändå idag och inte cykla, det är så väldigt blött. Hoppas det torkar upp under dagen, men det skulle bli sol tror jag. Ser dock grått ut. Stallet sen, ridning med säkerhetsbälte och nödbroms :) det ska bli kul! Har fortfarande grym träningsverk efter söndagens benpass..men imorgon kör jag igen :) Hörs senare! Snart framme vid stationen! Ha de! Kram

Kort inlägg

Så var nästan måndagen över igen.
Jobbet gick bra. Hittade affärerna i Landskrona idag.. Gick och kikade runt i sportaffär, skoaffär och lite klädesaffärer.. Kanske var synd att jag hittade dem för nu kan jag ju spendera pengar på lunchen igen.. :)

Har longerat idag igen och idag var hon mycket lugnare. Det blev nog bara ett mongo-ryck och sen gick hon riktigt bra :) Imorgon tror jag att jag hoppar upp och rider lite, kanske tar och longerar av henne först så hon får busa av sig ifall det skulle vara så.

Nu har vi nyss käkat och jag ska strax hoppa in i duschen så det blir nog inte så mycket mer skrivet idag :P
Har inte så mycket att berätta eftersom allt bara rullar på.
Så vi hörs imorgon!
Kram

sol sol sol!

Idag blir det sol och fint igen :) var lat imorse och tog bussen till stationen istället för cykeln. Har sån grym träningsverk i benen idag :) Jobba idag först och sen stallet ikväll. Ut i paddocken igen, på lina idag. Imorgon tror jag att jag ska rida. På onsdag får hon vila..hon som iof har vilat i 3 veckor men hon ska i af vila en dag i veckan. Så onsdag passar bra, för då tänkte jag gymma på kvällen istället. Snart ska jag hoppa ut, bäst jag är beredd! Ha de! Kram

god natt =)

Snart tajm att hoppa i säng igen för ännu en ny jobbvecka imorgon.
Idag har det hunnits med en massa saker. Handling av mat, cykling till gymmet och körde ett svettigt ben- och magpass och sen cykling hem igen (tar ca 5 min att cykla bara) Sen var jag hemma ett tag innan jag åkte till stallet och då blev det mat och sen ner med lite kartonger till källaren. Rensade ur massa galgar som låg huller om buller,  och då menar jag massa galgar.. Hade typ 100 galgar som nu är snygt ihopsatta och ligger fint i ett kasse i källaren =) Eftersom vi har nästan alla kläder ihopvikta nu så blev det lite över...plus att jag slängde en massa oxå.
Sen åkte jag till stallet och mockade o longerade. Kom hem runt halv 6 och då käkade vi igen och sen satte vi upp lite mer på väggarna och jag har skrubbat badkaret riktigt. Tog nått kalklösningsmedel och skrubbade med.. De som bodde innan har inte gjort rent det så bra men ny blänker det och blev jättefint. Ska sock göra det en gång till medans bubblet körs sen, men en annan dag :P

Nu ska jag i alla fall hoppa ner i sängen och sooova. Är dock inte ett dugg trött än.
Go natt, kram!

Bilder från stallet

Här kommer lite bilder från stallet idag. Strålande sol och 4 grader varmt, blåste dock lite idag men det har varit kanonskönt ändå :)

Bar mark överallt nu


Lite av ridhus o paddock


Öppnade fönstret i boxen en stund idag, och det var uppskattat direkt :)


Piggelin i paddocken :) Men gick bra efter att hon busat av sig




I vanliga fall så kastar hon sig över maten i krubbar när jag ställer in henne i boxen, men idag gick hon raka vägen till fönstret och tittade ut en lång stund innan hon gick till krubban :)


Sen när jag skulle åka hem så stängde jag ju fönstret men då står hon och försöker trycka ut mulen genom rutan ändå :P Såg roligt ut!
Vatten har vi fått i stallet igen, de stängde av det när det var så kallt för förra året hade ledningarna frusigt sönder. Men nu grejade dem för fullt när jag kom till stallet så nu är det vatten i kopparna igen. Men för säkerhetsskull så har jag vatten i hinken också tills hon förstår att det finns vatten i vattenkopparna nu igen.

Återkommer lite senare!
Kram


På't igen

Kvällen igår vbar skoj =) Och supergod mat! Tack Linda :)
På vägen dit kollade de inte ens min biljett som jag hade varit så duktig och köpt...surt..
På vägen hem så fungerade inte biljettautomaterna på stationen så då fick jag åka hem gratis :P
Även om konduktören var lite sur men det är ju inte mitt fel att automaten inte fungerade..ingen av dem fungerade. Så det blev en billig resa!
När jag kom hem så var det + 5 grader ute, härligt värre! Somnade ganska fort eftersom jag var vaken redan strax e 6 igår morse. Men konstigt nog så har jag varit väldigt pigg under hela dagen.
Vaknade halv 9 imorse och var pigg. Nu har vi käkat frulle, ägg :) och ska strax åka och handla på Maxi. Bäst man gör det nu innan alla vaknar o ska dit. Och jag orkar inte handla på veckorna. Skönt att slippa det då.
Ska in på Väla snabbt och se om det finns nå fina träningslinnen.. Vill ha nya eftersom mina är urtvättade och slitna. Sen ska jag till gymmet igen. Träningsvärken känns idag men benen går bra att träna.

Senare på em åker jag till stallet och tömkör rödtotten. Antar att hon är lika pigg och galen idag också :) Ska kförsöka ta lite kort på henne idag.

Dags att brottas med linserna, får se om de vill hoppa in i ögonen eller inte.

Hörs ikväll!
Kram

Mot Lund

Nu är jag på tåget på väg till lund och Linda och Peter. Det tar bara ca 20 min att åka, smidigt! Tog bussen ner till stan och det är ju också snabbt och smidigt. Var i alla fall och fixade gymkort idag och körde ett hårt pass för överkroppen. Gissa om gymdelen är stor? :) och öppen så man ser över anläggningen och ut genom stora fönster. det är både gym och simhall och ute träning och massa grejs och jag får göra allt med kortet. Antar att jag kommer ha träningsverk imorgon men så kör jag ben istället. Riktigt kul att gymma när det var så stort och många där å många maskiner. Efter Gymmet blev det mat och åkte sen en snabbis till stallet med ett nytt täcke till fröken som var blöt. Täcke o morötter blev hon nöjd över! Hörs! Kram

Överlycklig

Idag klev jag in i stallet 06,45 och möttes av massa gnäggande hästar som ville ha mat :)
Usha fick givetvis först, nån fördel ska man väl ha när matte kommer och matar på morgonen.
Släppte ut Jasmine och sen tog jag ut Usha och longerade i paddocken. Den var bara lite hård på vissa ställen eftersom jag var ganska tidigt ute men det gick att galoppera och trava på bra. Gissa vem som var överlycklig av att galoppera nu? :) Bocksprång och pip och rusk på huvudet. Sen fanns det inget mellanläge av eller på :) Hon tyckte att det var riktigt roligt och frustade nöjd emellanåt. Imorgon kör vi igen men då tror jag att det blir tömkörning så jag kan komma åt och jobba henne lite till. Hon får bli tömkörd och longerad nu några dagar, kanske ända till nästa helg innan jag sitter upp på henne, i alla fall tills jag ser att hon slutar bralla runt och fara som en galning :) Men man kan ju inte begära så mycket eftersom hon har haft lite vila nu i ca 3 veckor.
Mockade sen och fixade vatten ute i hagen innan jag åkte hem. Köpte med mig nybakade frukostbullar hem och så käkade vi långfrukost idag.

Nu har jag nyss varit och hämtat ut mitt paket som jag fick av mamma och pappa med posten igår men då hann jag inte förbi och hämta det. Spöregnar ute..Måste åka förbi stallet på em och kolla täcket på usha också, antar att jag får byta till det andra vintertäcket och torka detta.
Om en timme ska jag bege mig till gymmet, idag kör vi igen! Överkropp idag och ben imorgon.
Hade tänkt att sätta upp lite tavlor här hemma och gå ner med lite kartonger också.
Ikväll åker jag till Linda i Lund på middag, tåget går 18.12 så jag hinner lite efter gymmet också.

Imorgon har jag inget alls planerat, förutom gym och stall ;)

Å så har jag äntligen fixat gardinerna (jalusinerna) i vatrdagsrummet.
Fint va? :) Ja jag vet att den ena hänger lite snett...


Kram

Proppis

Oj så mätt jag är nu..
Kom nyss hem från Susanne och Sven där vi käkat middag, potatisgratäng med pepparbiff och sen marängswiss till efterrätt... Magen står ut för fullt :)
Ska faktiskt snart hoppa i säng, ska upp och morgon fodra imorrn och då ska man ha gjort den innan kl 7.. men jag har ju bara det en gång var 12:e vecka så det är inte så ofta :P dessutom är det inte alls jobbigt och det tar inte mer än 10 min. Men när jag ändå är där så fixar jag allting på en gång så behöver jag inte åka ut dit nå mer sen. Idag när jag kom dit så var all snö i paddocken borta och en tjej red där ute och det var mjukt :D Så imorgon ska jag longera (om det inte fryser på i natt men det tror jag inte) och på söndag tänkte jag longera och sen rida :D Det skulle bli kanonväder på söndag och även nästa vecka så nu kommer jag igång hoppas jag!!
Kan jag i alla fall komma igång så jag rider 4 gånger i veckan och sen longerar 1-2 gånger och vilar en gång så är det jättebra.

Sen ska jag ju även iväg och köpa gymkort imorrn.. vem har gått upp 3 kg på tre veckor som vi flytatt hit?! Inget gym och ingen ridning och lika mycket mat = ingen bra kombo.
Så nu har jag ett mål. Innan maj ska jag komma i mina favvo jeans och gå ner 5 kg. Eller kanske inte gå ner 5 kg men i alla fall komma i jeansen. Kommer jag igång med träningen igen så går jag ju inte ner nått men omfördelar mina muskler i vila (läs förtvinade muskler..) till riktiga muskler. Sak samma, jag ska i mina favvosar innan maj så nu är det slut på allt för mycket gottis och slöande =)

Nu ska jag gå in och titta vad N gör, han satt sig och skruvade ihop en dator som han hade beställt lite nya delar till..själv är jag nöjd att jag har en dator som går  att surfa och skriva på.. vi är inte riktigt på samma nivå på den biten :P

Hörs!
Kram

Wihoo

Äntligen fredag! veckan har gått sjukt fort men det gör den väl om man har roligt? Det har har i alla fall :) Idag var nästan all snö borta, bara lite plutt kvar i vägkanten o så. Bara asfalt att cykla på, hade inte ens frusit på sen igår när det regnade. Står o väntar på tåget nu. Div lite längre imorse och ändå är jag i god tid. Nå längre vågar jag inte sova för då missar jag väl allt. Stall på em och god mat ikväll. Imorgon blir det inköp av gymkort och sen pass både lördag o söndag. Sen är det middag hos linda o Peter imorgon kväll! Kul :) nu kommer tåget strax, bäst att göra sig redo. Ha de bra. Kram

Mys

Jobbet gick bra idag och väldigt fort.Har fått en del att göra nu och det är bara kul.
Kändes skönt att vara hemma i tid idag, parkerade cykeln i garaget 17.20 :)
Var hemma en liten stund innan jag åkte vidare till stallet. eftersom det regnade ute så var det en skare på snön i paddocken så jag ville inte longera nått, risken att hon skulle halka var ganska stor.
Masserade och kliade på henne i ca 15-20 min och hon njöt hur mycket som helst och skulle bara klia tillbaka hela tiden, mysigt :) sen påpekade Maria att Usha såg så lung ut på ögonen och riktigt avslappnad och jag håller med. Hon ser väldigt nöjd ut och inte alls nå stressad eller så.

Väl hemma igen så käkade vi och sen skulle vi gå ut och gå en sväng var det tänkt. När vi kom ut så regnade det ganska mycket så det blev bara en promenad till Tempo som ligger ca 5 min härifrån och sen gick vi en kort snoa efter det så promenaden blev nog inte på mer än 20 minuter men vi blev dyblöta.

Imorogn är det fredag, jippi!
I helgen ska jag ner till Filborna Arena (ligger ca 5 min cykelväg härifrån) och ska lösa gym och bad kort. Finns jättebra pass och både gym och simbassänger där. Susanne brukar vara med på lite pass och i helgen ska jag igång också!

Nu ska jag gå och lägga mig. Upp o hoppa igen imorgon bitti..
Natti natti!
Kram

Perfekt

Idag var det perfekt att cykla. Bara asfalt och inte nå halt. Tog 17 min från lägenhetsdörren till perrongen och själva kycklingen tog inte mer än 12 min. Så nu står jag här o väntar på tåget. Hade kunnat sova 10 min till :P Ska bli skönt att komma till jobbet igen, kul med kurs men tre dagar är mastigt. Ser ut att bli kalasväder idag också. Ska försöka hinna ut på lunchen lite. Huvudvärken är borta också, skönt! Hörs ikväll! Kramis

Kort :)

Idag kom ett brev på posten med en skiva och massa kort på mig o Usha som Lotta har knäppt!
Tack så mycket Lotta :D













Det blev ganska sent från Malmö, tog tåget som gick 5 så jag var hemma i lgh 6.
Nu gick det bra o cykla hem, nästan bara asfalt så det gick fort.
Har haft jätteont i huvudet från lunchen så det var lite jobbigt innan jag kom hem och tog tablett.
Har fortfarande ont i en punkt i nacken, har väl setat konstigt eller spänt mig. Hoppas det släpper till imorgon. Har masserat mig där hela eftermiddagen.

Var till stallet direkt när jag kom hem, men borstade bara och mockade. och som vanligt så njöt hon och stog bara och pillade i halmen när jag kom. tror att hon trivs där väldgt bra :)

Hämtade med mig pizza på vägen hem som vi nu har käkat upp och sitter bara och tar det lugnt nu. Skönt!
Imorgon är det vanlig dag igen och får sova ända till halv 7 :P Men är i alla fall hemma strax e 5 och det ska bli väldigt skönt.
Nu ska jag lägga ifrån mig datorn.

Kramis

Spännande cykeltur

Idag var det spännande att cykla. eftersom det var varmt igår kväll och sen frös det på under natten så var det isgata på vissa ställen. Och med medvind i en del nerförsbackar så blir det spännande emellanåt :) ännu mer om det blåste i sidvind..Hehe. men det gick bra och på tåget är jag nu, dock utan biljett för automaten fungerade inte. Hoppas de inte slänger av mig bara :P Ser för övrigt ut att bli en kanondag idag, varmt redan och solen skiner. Härligt! Hoppas att dagen går fort också och hoppas att jag är hemma i hyffsad tid. Ut tull stallet sen och förhoppningsvis longera om det går att vara i paddocken. Redan onsdag sen är det bara två dagar till att jobba innan det är helg igen :) Oj nu kom kondutören, hon visste att den var trasig så då behövde jag inte betala :) Hehe. Ha de! Kram

På spåret

Nu sitter jag faktiskt på tåget på väg hem ändå. Fick reda på att det bara var en lättare middag och att bara 2 andra skulle sova kvar så jag avbokade hotellet och tog tåget hem nu ändå. Är hemma strax e 9 men hellre det ön att sitta på hotellet från halv 8 ca. Dagen har varit väldigt rolig och det har gått jättefort. Imorgon har vi massa redovisning av grupp arbeten och lite annat sen slutat vi runt halv 5 så det borde bli hemgång ganska tidigt. Min grupp som jag har hamnat med är väldigt rolig och vi jobbar ihop bra, skoj :) Nu ska jag vila lite. Imorgon kan jag ta cykeln igen till tåget, åker med samma tåg som idag. Och nu vinkar jag till dig Linda för jag passerar just Lund ;) Vi hörs imorgon! Kram och hej!

Alla hjärtans dag

14 feb idag. Grått och mulet här men varmt ute. Idag tog jag en promenad ner till stationen för jag ville inte lämna cykeln över natten. Sen var det riktigt skönt att gå också. En morgonpromenad :) kunde ju tagit en buss men kände för promenad. Idag kör vi hela dagen på kursen och avslutar med middag ikväll. blir ju kvar på hotell där. Skönt att slippa åka mellan om det blir sent men tråkigt att inte vara hemma ikväll :( Nu ska jag vila lite. En stor kram till alla där ute :)

Åter i soffan

Var hemma strax före 18 idag. Gick bra att cykla eftersom det var bart på cykelvägarna nästan överallt. Var på nått ställe som det var moddigt fortfarande men annars gick det hur bra som helst. Måste åka in och köpa lampor till cykeln.. det var mörk nör jag cyklade hem och jag har ju inte några lysen..ska köpa ett extralås också så jag kan låsa fast både fram- och bakhjul. Bäst det om man vill ha cykeln ifred :P

Var till stallet och borstade och gosade lite. Det är så skönt att vara där på kvällen för det är alldeles lugnt och nästan alla hästar står och vilar eller halvsover så det är verkligen inget stoj och stim där. Usha står också och halvsover eller pillar lite i halmen. Tror inte att jag har sett henne så lugn på länge :) Känns bra.
Fick en puss av henne innan jag åkte hem (rakt i plytet), det var bara det att hon nyss hade ätit sin mat där det bla är olja och jäst i och druckigt vatten. Summa= en blöt och oljig mule som luktade jäst.. Hmmm.. =)

Sitter nu i soffan och ska strax gå och packa väskan inför imorgon. Då blir det buss till stationen eftersom jag ska sova kvar i Malmö. Ingen sovmorgon imorgon, tror jag måste gå upp strax e 6.. Huuu

Ska hoppa in i duschen nu och göra inpackning i håret, såg att det ser väldigt risigt ut..bäst att göra nått åt det!
Vi hörs imorgon.
God natt o kram

På rull igen

Japp nu är jag på tåget på väg hem igen, är på stationen strax före halv 6 sen är det bara att cykla hem :P dagen har varit väldigt rolig och lärorik. Imorgon börjar vi halv 9 så så blir det att åka tidigare. Har inte kollat tid än men troligen strax före halv 8. Ska hem och äta och sen åka ut till usha. Har inte bestämt mig än vad jag ska göra. tror det är varmgrader ute och då kan jag inte longera för det blir bara styltor då.. vi får se :) Förövrigt proppfullt på tåget och alla luktar inte gott :s isch! Kram

Mot Malmö

Var riktigt pigg imorse när kl ringde vid 7. Skulle inte cykla hemifrån fören 10 över 8 så jag hade god tid på mig. Men linserna bråkade och det tog nästan 20 min innan jag fick i dem... Så nu får de sitta i till fredag kväll. Har inte tid att krångla med dem på morgonen. Tog cykeln ner till tåg stationen idag och jag fick ta det lugnt eftersom det har frusigt på under natten och det tog då 20 min från min dörr till jag parkerade cykeln. Och när man kan cykla riktigt sen så tar det nog bara max 15 min. Säkert kortare. Men så har jag uppför hela vägen hem ikväll :P Sitter nu på tåget och är väll framme im 30 min. Kursen börjar inte fören 10 men det var kaffe från halv så det är lika bra att vara där då. Förhoppningsvis är jag hemma runt 6 idag. Maten är klar och bara att värma på, sen ska jag ut till stallet och fixa. Vi får se vad det blir idag, longering eller bara borsta. Beror på hur sent jag kommer. Hörs på vägen hem! Ha en bra dag. Kram

Kontoret

Hahaha har nyss sett på kontoret med Ove Sundberg. eller sett och sett, jag satt mest med huvudet under filten för det var så pinsamt men galet skoj :)

Har inte hänt så mycket sen sist, vi har käkat fisksoppa, supergod och sen bara setat framför tv'n och sett en massa avsnitt av 2½ men. Det är ju så galet sjukt bra, och det bästa är att vi bara har sett 1 och 2:a säsongen och har därmed en massa säsonger kvar :D

Imorgon blir det cykling ner till stationen och tåget går 8,43. sticker i god tid innan så jag hinner köpa biljett också. men det blir i alla fall sovmorgon till 7!

Och nej, det kommer inga bilder på gardinerna idag, sladden till mobben ligger i sovrummet och jag orkar inte resa mig och gå dit nu :P men bra blev det i alla fall!

Nu ska jag vara lite social,
hörs imorgon!

Sov gott och kram

Springtur

Åkte till jysk, öb och willys en sväng mitt på dagen. Hittade bambugardiner till två av fönstren, svarta. den ena har kommti upp och den andra kommer strax upp. Köpte lite smått och gott på öb och lite till kvällens fisksoppa på willys.
vi låg i soffan och slötittade på 2½ men i någon timme innan jag bestämde mig för att masa mig ut på en promenad. Som tur var så klädde jag mig bara i vårjackan och joggingbyxorna för det var riktigt skönt ute. Asfalsten var framme så efter halva vägen så började jag att jogga sen joggade jag hela vägen hem. Skönt!
Nu har jag duschat och ska snart börja me maten.
Har just kollat lite tider till malmö imorgon, bäst man är ute i god tid så det blir rätt :P

Återkommer!
Kram

Söndag!

Stallet är klart, åkte dit så jag var där strax före halv 9 imorse. Släppte ut usha och jasmine. Mockade och fixade vatten o maten sen tog jag in usha igen för att pyssla lite. Satte på longeringssakerna men hon hann bara gå några varv i paddocken innan det blev styltor så jag tog in henne igen och släppte ut henne i hagen. Hon såg inte alltför missnöjd ut ;)
Det har kommit lite snö i natt men det är varmt ute nu så det blev styltor på en gång. Nu är det nästan så det går över i regn, får väl se hur det blir på em..
Måste kanske åka till stallet igen och se hur täcket är, om det är blött eller inte.
Har variti hemma i ce en timme nu och bara slöat. Ska strax göra mig iordning för att åka in till stan en sväng,
kolla på gardiner på jysk. Hittar inga som jag vill ha. sen ska jag ut på min planerade promenad på em!

Haha- när jag släppte ut usha och jamsine först i hagarna (de går bredvid varandra) så la jag visst ushas hö för nära jasmin tyckte hon så hon vandrade fram och tillbaka i hagen i säkert 45 min. trodde att det var för att de andra inte hade kommit ut men så gick jag ner och flyttade höet ca 1 m in i ushas hage och bort från jasmine, och då gick hon direkt och åt.. Hon var väl upprörd över att Jasmine stog så nära och gick och vaktade sitt hö.. knäppo :) Sen var hon så nöjd så och stod där och åt. Jag och Maria bara skrattade åt henne, det såg lite lustigt ut..

Nej nu ska jag hoppa i normala kläder och åka iväg. Ska mäta lite också så det blir rätt bredd om jag nu skulle hitta nått vill säga..

Kram! 

red wine

Det var inte så svårt att få den här dagen att gå.
Sov ju ganska länge i morse (för att vara mig..) åkte ut till stallet en snabbis runt lunchen och fodrade, vilket går väldigt fort då det bara är några som ska ha lunchmat så jag var hemma inom 30 min igen :)
Dammsög och städade här hemma och slöade lite på soffan innan jag åkte till stallet på em igen.
Mockade, borstade och longerade henne. Jobbade mycket med bakbenen och det märkt att hon haft lite vila. Försöker komma undan och sparka mot långpisken när hon ska jobba lite extra med det går inte :P sen jobbar hon på väldigt bra.
Var hemma igen runt 5 och duschade o så innan det lagades mat. så nu har vi ätit fläskfilé, klyftpotatis, beasås, vitlöksbröd och sallad. Väldigt gott. Till det givetvis vin. Konstigt nog så blir det alltid mycket roligare att laga mat när man dricker vin samtidigt :)

Nu gör jag inte så mycket, lyssnar på musik som niclas poppar och sneglar på gladiatorerna.
Imorgon ska jag göra klart stallet på förmiddan tänkte jag. Sen kanske åka till öb och jysk. och hinna med en promenad eller springtur.

Idag har det varit riktigt skönt väder. Inge blåst, knappt kallt. Tyvärr ingen sol men skönt ändå =)


Hörs imorrn!
Kram

Hoppsan!

Somnade medans vi tittade på 2½ men igår, rutn halv 10 och vaknade strax e 12 på natten..
masade mig in i sängen och somnade om där och vaknade halv 10 idag :) Sov med andra ord i ca 12 h..
välbehövligt! Det tar nog ett tag innan jag får rutin på allt och inte behöver åka fram och tillbaka.
Nu har vi precis ätit frukost och kah ska strax hoppa in i duchen en snabbis.
Vi tänkte först åka till Malmö idag men jag tror vi hoppar det och bara blir hemma och grejar.
Åker till staller på em och ska pyssla om henne riktigt idag. Det ser ut som att from imorgon blir det plusgrader ute vilket gör att det borde börja tina, det kan ju ändra sig ganska fort men vi hoppas på det.

Ikväll blir det nog bara en lugn kväll med god mat, ska ut och gå en sväng på em medans det är ljust ute och innan jag åker till stallet!

Dax att köra en tvättmasmkin och duscha! Väldigt skönt att ha tvättis i lägenheten, men måste snart ner och boka tid i tvättstugan ändå. Tvätta sängkläder kan jag inte direkt göra här. Eller jo, tvätta men inte torka.

Hörs!
Kram


Slöis i soffan

Halvsover redan i soffan..
När jag kom hem från stallet så åkte vi till Net on net och köpte en ny kaffekokare.. Fast egentligen skulle niclas dit för att köpa lite saker till datorn men de fanns inte.
Sen åkte jag en sväng till stallet och sen handlade jag lite mat på vägen hem och nu har vi ätit och slöat i soffan.
Tror inte att det blir så mycket med gjort idag, ganska skönt att bara vara och slöa.

Imorgon tänkte jag sova länge, så länge jag kan i alla fall och sen ska jag ut på en promenad.
Har ju kommit av helt med gymmandet..inte bra.. Men jag kommer igen så småningom. Måste bara få in lite rutin o sånt här, just nu finns det inte riktigt tid för gym. Har ju knappt tid för usha nu känns det som :( Eller så är det bara för att jag inte kan rida eller göra nå mycket för det är hårt i backen än så då kommer jag ju av mig lite.
Ska bli skönt när det blir varmare igen =)

Kram

Fredag!

Japp nu är det fredag! sitter på bussen nu och är snart framme vid tågstationen. Sen är jag ju på kurs i början av nästa vecka så jag är inte tillbaka på jobbet fören torsdag. Nästa vecka går nog fort :P Vet inte vad som händer ikväll..vi får se vad vi hittar på. Förmodligen vin i alla fall efter en hård vecka ;) Bara mockning och så i stallet, Longering imorgon och på söndag. Hoppas att jag kan ner och köra ett gympass eller två i helgen. Vi får se. Hörs! Kram

Snart helg!

En dag till att jobba sen är det helg igen =)
Veckan har gått väldigt fort, fast jag jobbar lite längre på eftermiddagarna nu mot innan så känns det som
att dagarna går fortare.
Idag var jag ut en sväng på lunchen. Det var riktigt varmt och skönt ute, speciellt i solen.
Hann med både buss och tåg hem, som tur var :P Fick tom vänta in lite så det blev inge stress alls.
Imorgon åker jag buss o tåg igen, tyckte att det fungerade väldigt bra. och inte blir det så mycket tidigare som jag måste gå hemifrån heller och jag kommer hem ca 15 senare mot om jag skulle åka bil.. men så slipper jag att köra och kan vila lite :)

Åkte till stallet nästan på en gång när jag kom hem. Hjälpte till och klippte den lille ponnyn, men han hade så mycket päls så batteriet räckte inte så länge :P Fortsätter på lördag. och som tack för det så mockade dem åt mig när jag är i Malmö nästa vecka. Ska ju dit månd-onsd men jag åker hem på måndagen för då skulle vi sluta hyffsat tidigt och sen sover jag kvar på tisdan till onsd för då skulle vi käka middag på kvällen.

Nu tänkte jag nästan gå och sussa. LIte trött, vaknade halv 6 imorse och var pigg?? Fast jag kunde få sovai en timme till så jag låg och drog mig bara.. drygt.

Natti natti.
Kram

on my way

Nu sitter jag på bussen mot stationen där jag ska byta mot tåg. Tåget tar bara 11 min att åka. Skönt :) å bussen nu tar 12 min. Hoppas jag hoppar på rätt tåg bara :P Fotografering på jobbet nu på morgonen. Ingen långdag idag, det har vi inte här. Skönt! Slutar ca halv 5. Tror jag hade en buss som gick tjugo i fem så den borde passa. Sen stallet men vila idag. Ska klippa en liten ponny sen på halsen bara så det borde gå fort :) sen nästan helg! Jippi! Nu ska jag strax hoppa av. Hörs, Kramis

Russin

Efter ännu en morgon med lite halvkaos så sitter jag nu under filten och tittar på TV och har nyss badat varmt :)
När jag kom hem från jobbet så var jag bara hemma en liten stund innan jag åkte till stallet igen.
Usha stod och sov igen när jag kom =) och så hade hon legat och gosat ner sin i halmen för täcket och svans var alldeles halmiga.
Longerade henne idag eftersom det har varit ganska skönt väder ute, fortfarande hårt i paddocken men det är i af slätt underlag i mitten så där kan man skritta och trava på linan. Hon verjar nöjd med det och stog lugnt och stilla i gången medans jag gjorde ordning allt annat.
Imorgon ska jag inte göra nått alls med henne tror jag. Tänkte bara mocka och så.

När jag kom hem så hade N fixat maten, köttfärssås och spagetti :) och diskmaskinen var utplockad. Så jag satte mig bara vid bordet och åt och sen hoppade jag i plurret och badade ganska länge. Ser ut och känner mig som ett russin nu :P

Imorgon ska jag försöka hoppa på rätt buss... Sen är det fotografering på jobbet så det är bäst att jag är i tid =)

Hörs!
Kramis

kollektiv trafik

Det märks att jag kommer från en stad där det knappt finns bussar :) tog fel på bussen imorse och missade då nästa buss o tåg så jag fick hem igen och tog bilen ändå.. kom lite sent till jobbet men det gjorde inget som tur var. annars så var jag uppe i god tid och hade inge stressigt alls. Men det blev det sen :P Imorgon ska jag ta rätt buss. Idag är det lite varmare ute men grått så det är lite trist. Måste jobba till fem idag så jag är inte hemma förena halv 6 ca. Tror inte att jag longerar idag, vi får se hur underlaget ser ut. Annars blir det bara borstning o så på henne. Hörs senare! Kramis

Stressig morgon, lugn kväll

Om morgonen blev stressig för att jag råkade stänga av mobil-alarmet och somna om så har kvällen blivit desto lugnare i alla fall. Tur att jag inte skulle åka buss och hade bilen hemma. Hann göra mig klar på 20 min och vägen till jobbet tog bara 20 min så jag kom lagom i tid :P
Jobbet gick bra, har haft lite mer att göra idag men än så är det lugnt. Var ute på promenad på lunchen i solen. Blåste lite kallt emellanåt men annars så värmer solen riktigt skönt.

Kom hem vid 5 tiden, vi käkade och sen åkte jag till stallet en sväng. Usha stod och sov när jag kom, underläppen hängde :P Mockade, fyllde vatten och fixade mat och hon gäspade där  hon stod på gången. Fyllde på med halm i boxen och släppte in henne igen. När jag stod och pratade med en tjej just som vi var på väg att gå ner mot bilarna så försvinner usha ner i boxen och rullar runt i den nya halmen. Reser sig och frustar nöjt, bråkade lite med grannen (öronen bakåt o ser väldigt ful ut :P) och sen ställde hon sig och sov igen.

Var hemma ganska tidigt och nu har vi bara tittat på 2 ½ men igen :) Ska strax gå och lägga mig så jag inte försvover mig imorgon.. Då tänkte jag prova buss/tåg.. Hoppas jag kommer fram i tid bara :P

Hörs imorrn, antagligen på bussen..eller tåget :)
Kram o god natt

snark

Haha idag försov jag mig. Hade ställt klockan på halv 7 men måste ha stängt av den för jag vaknade sen 7.10 och ska egentligen åka hemifrån halv 8. Därav inget bloggande imorse :) hann i af i tid till jobbet :P Skriver mer sen. Kram

Jobbet

Första jobbdagen på mitt nya jobb är nu avklarad. Har inte haft så jättemycket att göra än, har mest ägnat dagen åt att komma in i alla system. det känns i alla fall väldigt skoj och det kommer nog att bli bra =)
Nästa vecka måndag-onsdag ska jag vara i Malmö på kurs. Skoj att träffa andra.

Var hemma igen ca kvart över 5. Åkte en annan väg hem för jag skjutsade hem en kollega som bor inne i hbg centrum så han visade mig lite ställen i Landskrona och så åkte vi den gamla vögen till hbg så jag blev lite sen hem.
Åkte till stallet sen och longerade lite, tror hon tyckte det var kul och efter så stod hon på gången och halvsov. När jag kom så stog och och åt av halmen och när jag åkte hem så stannade jag utanför ett fönster och kikade på henne och hon gick direkt och åt av halmen och vävde inget alls. Skönt!
Imorgon ska jag nog bara bortsa henne och så longerar jag igen på onsdag.

Nu sitter vi och tittar på massa avsnitt av 2½ men och snart ska jag hoppa i säng.

Hörs imorgon!
Kram

Snabbt

God morgon!
Snabbt inlägg idag. Vill ju inte komma försent första dagen till jobbet :D
Kommer faktiskt att åka bil idag..Vi satt och funderade igår och jag kommer att tjäna ca 40 min om dagen om jag åker bil och nu kan det vara bra att inte ha nå tider att passa när jag inte riktigt vet hur jag kan jobba.
Sen har jag en massa saker som ska med och det skulle bli väldigt tugnt om jag skulle ta det med cykeln.
Så vi får se hur jag gör framöver. Det är ju inte helt fel om bilen går längre sträckor nu så batteriet blir laddat o har vi en bil som kostar så mycket så kan vi lika gärna åka.
Men iböand kommer jag givetvis att ta bussen, skönt att slippa köra emellanåt.
Tänkte åka härifrån halv 8, då är jag där till 8. Tar ca 25 min från dörr till dörr och det är ju helt okej.

Skriver mer när jag kommer hem!
Kram


Motionsdag

Som vanligt så har eftermiddagen gått i rasande fart men mycket har gjorts.
Efter att Linda och Peter kom förbi på en visit (och lämnade longeringsgjorden, tack Linda!) så åkte jag till Väla. Skulle hitta på en väska till mig och gardiner till köket och hostmedicin.
Kom hem med hostmedicinen i alla fall.. och en tröja som jag hittade på New Yorker. Hittade även lite annat roligt där men det får jag ta en annan gång.

När jag kom hem så svirade jag om till täckbyxor och tjockjacka så gick vi ner på stan och köpte busskort till mig så nu kan jag åka till jobbet imorgon :P
Tog bussen hem igen och då kom jag på att det kan vara bra att kolla hur jag ska cykla till stationen och hur lång tid det tar.
Sagt o gjort, plockade ur cykeln ut garaget och trampade iväg. Det är nästan nerför hela vägen men när jag kom lite mer än halvvägs så tyckte jag att det gick lite trögt och kollade ner mot däcken. Jodå, nästan inge luft alls. Så jag cyklade till Susanne o Sven istället och fick i luft i däcken. De bort ju nästan vid stationen så jag cyklade aldrig ner dit.
Men vägen hem gick fortare (som då är uppför) än vad det tog att cykla ner. Inte så konstigt eftersom jag inte kom någonstanns med lite luft i däcken :)
Kom fram till att det tar ca 12 min ner till stationen så för att vara på den säkra sidan så cyklar jag 20 min innan bussen går så ska jag väl hinna.. Det ger sig väl.
Har fått ganska bra motion idag, promenad till stan på ca 50 min och sen cykling =)

Lite senare så kom Susanne, Sven o Anton förbi och vi fikade och pratade ett tag. Vi fick även en gosig filt och en pinnblomma (orkidé) som inflyttningspresent :)

Nu har vi precis ätit lax och kokt potatis, jag ska strax hoppa in i duschen och sen packa väskan inför imorgon. Måste ju ha med mig alla saker från kontoret innan..

Hörs väl när jag sitter på bussen imorgon :)

Några nya bilder från kök och vardagsrum.








Kram o god natt :)

Besök

Har nyss kommmit hem från stallet. Släppte ut två hästar och mockade min box och fixade maten. Var klar på ca 50 minuter :) Men sen var jag kvar och pratade en del med en annan tjej som var i stallet också. Hennes häst och Usha går i hagarna mitt emot och står nästan i boxarna bredvid varandra. Sen är hon inte från skåne så jag hör lite bättre vad hon säger ;)

Snart kommer Linda och Peter förbi en sväng, de har varit på Ullared och Linda köpte en longeringsgjord där åt mig. Min gick ju sönder alldeles innan jag flyttade hit. En på hööks kostade 450 kr och på Ulla kostade den 120 :) Hoppas den håller bara :P

Vi får se om jag åker till stallet på em och longerar lite, ska i af dit en snabbis och kolla vattnet.
Har inga andra direkta planer på idag. Tror vi går ner på stan senare och köper ett busskort till mig. Klockan är ju bara halv 11 än så mycket hinns nog med :P

Somnade för övrigt i soffan till hästhoppningen..så kul var den :P
Har sovit halvbra i natt för Niclas har legat och hostat som en galning, låter som lungorna ska komma upp så vi måste iväg och köpa hostmemdicin också.

Nu måste jag städa lite :)

Hörs!
Kram

Mysig box, nyhalmad o fin


Lördagsmys

Nu har jag precis kommit ut ur en varm dusch och sitter nu o tittar på Gladiatorerna och äter vindruvor.
Niclas håller på och grejar i datarummet så nu börjar saker och ting bli klara här.. Lite skräp kvar som ska slängas bara, men det får bli imorgon. Vi har ju sophuset alldeles utanför vårat hus så det är nära och bra.

På em åkte jag ut till stallet och gick ut en sväng med usha. Vi gick över åkrarna och var nog ute i 30 min. Vi fick lite sällskap av tre studsande rådjur också men det brydde hon sig inte om.
Usha har fått en ny boxkompis bredvid henne, hon hade ingen där innan och när de två ponnysarna som stod mitt emot henne flyttade i förrgår så blev hon orolig och vävde ganska mycket. Så Pia ställde dit en av hennes hästar i boxen bredvid igår och nu är hon hur lugn som helst. Pia sa att hon bara hade dragit en suck igår när hennes häst kom in där och sen hade de hälsat på varann och så var allt bra och sen dess så har hon inte vävt nå alls. Skönt :)
Imorgon ska jag dit på morgonen och släppa ut Usha och Jasmine. Tänkte åka ut till 8-halv 9 så får hon gå ut medans jag mockar o grejar lite.

Efter stallet åkte jag och handlade mat så nu är allt påfyllt på riktigt igen. Förstår bara inte varför alla ska storhandla en lördagkväll?? Jag hade inte gjort det om det inte votre för att jag var tvungen nu för vi hade ju inget hemma.. Annars har man väl annat för sig på lördag runt 5-halv 6? :)

Ikväll händer det inget alls, ska bara slöa och titta på tv. De visar hästhoppning om ett tag sen somnar jag nog.  Sov nog bara 4-5 h inatt så jag lär nog somna fort ikväll.

Lite mer bilder kommer här.

Usha äter..trivs nu som fisken i vattnet i sin box. Längtar till det blir varmare och då jag kan öppna upp fönstret ut så hon kan sticka ut huvudet i friska luften :)


Åkermark så långt ögat når nästan :P


Vår nya 50" Tv


Från vardagsrummet in till köket.


Hörs!
Kram

Lördag!

Idag är det lördag! Vaknade tidigt så det blev inte så många timmars sömn men jag var inte så trött heller imorse. Gick upp vid ca halv 9. Åt frukost och grejade lite hemma. Sen tog vi en promenad i solen, det var inte alls så kallt som jag trodde att det skulle vara. Solen värmde och jag blev tom varm i vårsolen :P
Snart blir det väl storm, regn och skit så det gäller att passa på.

Vi åkte och hämtade ut ett paket från com hem så nu har vi riktigt bredband och slipper hålla på med det mobila bredbandet. Detta går ju mycket fortare.
Ska åka ut till Usha lite senare. Tror det blir en promenad med henne idag igen, lite längre än igår kanske. Skönt att hon får röra på sig. i mitten av veckan skulle det bli plusgrader och redan imorgon mildare så förhoppningsvis så blir paddocken mjuk nu.
Sen ska jag åka och handla lite mer mat, måste fylla på kylskåpet igen. Köpte bara det abslut nödvändigaste sist och det börjat ta slut nu.

Ikväll blir det nog tacos och lugnt. Imorgon ska jag släppa ut Usha och en annan häst, Jasmine. Den tjejen och jag turas om att sköta våra hästar på helgerna.
Det är ett rullade schema för morgonfodring och kvällsfodring för alla i stallet så det har jag bara ca 1 gång/3 vecka. Sen släpper alla ut sina egna eller om man hjälps åt och samma med intaget. Så idag ska jag ta in våra två och imorgon släpper jag ut dem. Men då har de ju redan fått maten så det går väldigt fort. Och alla står nästan inna till ca 9 på morgonen och äter så det är verkligen inte att gå upp i ottan. Det verkar fungera jättebra. Och på sommaren så får man ha dem ute i sommarhage dygnet runt om man vill och jag tror att jag ska ha så på Usha, tror det passar henne. Så tar man in när det är dax för tävling så hon får vila upp sig.

Nu ska jag laga lite mat, magen skriker efter nått...Det får bli snabbmakaroner och falukorv.. det är var kylskåpet erbjuder idag :P

Ha de!
Kram

Helsingborg by night

Nu har jag nästan nyss kommit hem från kvällen med minakollegor.
Vad gjorde vi då?
Jo först samlades vi hos en och tog en fördrink och pratade lite. Han bodde mitt i Hbg i en megafin lägenhet. Sån lite gamal lägenhet med högt i tak och höga fönster, typ 190 kvm.. ganska stor med andra ord :P
Sen gick vi vidare mot Wilsons dansskola.. =) Fick lära oss att dansa lite olika danser och hade jätteskoj. Alla fick dansa med alla så det var bra. Sen hade vi även chokladprovning på samma ställe.
Senare gick vi vidare till en restaurang och åt middag. Oxfilé var det beställt till mig och den var hur god som helst! Jättefint ställe var vi på också.
Gick därifrån strax e 12 och då gick några av de andra in på harrys medans jag tog halv 1 bussen hem igen så jag var hemma strax innan ett. Mycket smidigt att åka buss! När jag kom hem så hade Niclas monterat ihop databordet  och höll på att fixa lite.
Han har varit hos sin ena moster under kvällen och firat henne eftersom hon fyller år idag.

Annars under dagen då?
Vi åkte ut till Väla och gick på Ikea där vi köpte databord och lite annat smått o gott, ny stekpanna bla så nu kan vi slänga den andra.. Köpte även en ny Tv till vardagsrummet. en 50", den lilla (37") är för liten där och den är ju egentligen våran sovrums-tv. Så nu har vi äntligen Tv i sovrummet igen.

Sen åkte jag ut till stallet och fixade där, gick ut med usha en sväng i ca 20 min i solen. Gick över åkrarna, finns fina traktorvägar att gå på och det är verkligen åker överallt :P

Eftersom jag har hört att det var snö och jävulskap hemma i Avesta idag så bjuder jag på dessa bilder från ett soligt (men kallt) skåne :)







Kram o god natt

God morgon!

Fredagmorgon alla redan. Tiden går så fort, skulle inte ha nått emot att ha en veckas ledighet till för att hinna med men vi har ju hela helgen kvar också :P
Ska snart börja plocka upp lite igen..sen åker jag iväg till stallet och går en sväng med henne.
Runt halv fem ska jag vara nere på stan och möta upp mina kollegor som då komemr med bussen från L-krona så får vi se vad som händer ikväll.
Ser ut att bli sol och fint ute idag också =) Fast det är lite småkallt..
Igår kväll var vi ute och gick en sväng, då åkte täckbyxor och dunjackan på..tur att det inte blåser nått här i alla fall, då hade det väl varit svinkallt.

Kram

Torsdagkväll

Idag packade vi upp och grejade på fm, gick ner med en massa lådor till källaren och rensade här uppe.
Sen åkte jag till stallet och mockade och gjorde ordning mat. Har börjat ge henne olja och b-vitaminer (jäst) igen.
Åkte hem o åt lite och plockade lite till innan jag tog bilen till Landskrona. Skippade bussen och tog bilen istället men det var inga som helst problem att hitta dit och det tog ca 25 min från dörr till dörr och det var inge farligt alls. Väldigt fin väg att åka på och så ser man havet en stor del av vägen =)
I Landskrona var det ingen snö alls (här är det ju pyttelite på åkrarna) men där var det helt grönt.
Var in på kontoret och hejjade på mina nya kollegor och mitt nya skrivbord :P Allt ser väldigt bra ut och det kändes väldigt bra. Fikade lite med dem och pratade innan jag en timme senare åkte hem igen. Imorgon ska jag med dem ut och äta på kvällen och sen ska vi göra nå mer men det är det ingen förutom chefen som vet =)
Väl hemma igen så städade jag lite till, N var kvar hos hans mormor och hjälpte henne med datorn så jag åkte ganska omgående till stallet igen. Har ju inte varit där någon kväll nu faktiskt så jag åkte dit och borstade på henne och tog ut henne och longerade lite i skritt o trav i paddocken, Det var lite snö på några ställen så där gick det bra. Men imorgon åker jag nog ut på fm och går ut och går med henne en sväng. Det skulle bli sol och fint imorgon också så då passar vi på.
Nu har vi nyss ätit middag och Niclas håller på att packa upp och rensa i datarummet och jag ska strax gå dit och hjälpa till. Snart har vi varit här nere i en vecka redan..Oj vad fort tiden går! Men nu ser jag lite fram emot att jobba också för det verkade väldigt roligt där :)
Vi hörs!
Kram

Vår?

Nja kanske inte men om man sitter inne och tittar ut så ser det ut att vara vår. Klarblå himmel och inge snö. Men om man tar ut näbben så är det kallgrader ute. Men inge blåst så solen värmer ändå.
Har varit vaken i ca en timme nu, ätit frukost och har burit ner en massa tomma flyttkaronger till källarförrådet samt några andra kartonger med saker i. Så nu kan man gå fritt i hallen utan att snubbla :)
Sovrummet är också i princip klart och den stora vita hyllan i gästrummet/datarummet är ihopmonterad så där kan vi börja fylla på med saker nu. Det går frammåt!

Sitter just nu och tittar på busstider till L-krona. Tror jag åker runt halv 3 idag då är jag framme strax e 3.

Ska strax packa upp lite till, sen åka till stallet och göra klart det.
Hoppas på att hinna med en promenad ikväll, hittills på kvällarna så har vi haft fullt upp så nå promenader har det inte hunnits med.

Hörs! Kram
Slänger in lite bilder från de senaste dagarna..

Niclas med Rufus på magen :)


Utsikt från stallet, Usha i hagen längst bort. Lugnt och stilla.


Mycket godare att äta på backen än att äta utav höet..


Bubbelbadet :)


Utsikt från köket ut till vardagsrummet.


Från köksfönstret


En del av köket..lite stökigt nu bara


Det var allt för nu. Mer bilder kommer snart!

Ikea mm

Oj vad dagen har gått fort men mycket har vi gjort också. Mnga kartonger är uppackade, och några ska bäras ner till källaren direkt. Sängramen är ihopmonterad så inatt kan vi sova i en riktig säng :)
Några hyllor är på plats och lite möbler har vi flyttat om.

Åkte till stallet på fm. Tog in henne och borstade och frisserade manen. Hon har ju sett ut som ett lejon ett tag, men nu blev det stiligt :)
Fortsatte hemma sen med att packa upp tills jag insåg att det inte var någon idé att packa in kläderna innan jag hade åkte till ikea och köpt plastbackar och förvaringssaker.
Så på en timme hade jag klarat av ikea, en snabbis på coop och en tankning av bilen :) Smidigt!

Tror vi ska ut på en promenad snart innan vi fortsätter.. Kanske blir det att bubbla lite ikväll också :P
Dessutom är det lill-lördag så det kanske blir ett glas vin eller så..packade ju upp flaskorna idag :)

Måste kolla ut lite busstider för imorgon ska jag till Landskrona och hälsa på jobbet..spännande :) Hörs senare! Kramis

premiär

Nu har vi sovit premiärnatten i lgh! Sovit mycket bra.
Just nu sitter jag och äter frukost och tittar ut genom köksfönstret..såg nyss en ekorre hoppa omkring på grenarna :)
Idag fortsätter vi med att packa upp allt men vi hann en bra bit igår! Jag frågade flyttgubbarna om de tyckte vi hade många saker, nej sa dem. Ni har ju bara ca 50 kartonger och möbler.. Flyttlasset de hade gjort innan oss hade 150 kartonger.. det gick inte ens att gå i lägenheten tillslut för det var kartonger överallt :P
Ska ta och åka till stallet också, ta in henne och borsta en massa för det var några dagar sen :( Sen åker vi och handlar lite på ikea som vi har kommit på att vi måste ha.
Premiärkör tvättmaskinen nu också och det verkar fungera hur bra som helst. Skönt att ha maskin i lägenheten så man i af kan tvätta lite egna saker och tar de stora grejerna i tvättstugan.
Vi har förresten kommit fram till att vi ska byta bil.. vi behöver inte en stor V70 nu och den kostar aldeles för mycket i skatt o försäkring nu eftersom vi inte kommer använda den på samma sätt. Så vi sitter och tittar på en volvo C30 eller nån form av golf, en lite mindre bil med andra ord. Vi ska ta och tvätta och städa den och sen åka in o se vad vi kan få för inbyte..
Nu ska jag äta upp min frukost och sen sätta fart! Usch det är redan onsdag..det går för fort.
Kramis!

RSS 2.0