Glad-fis

I natt sov Mini i sex h i sträck 😁 han pt vid 2230 och sen inte förens 0445! Det var längesen som jag sov så länge utan att vara vaken en längre stund emellan. Han var lite gnällig igår på kvällen men Micke tog honom och gick runt lite så jag kunde somna (vi hade kollat så han inte var hungrig), max o Micke somnade ganska kort därefter ändå. 
Sen när vi vaknade vid 0730 så åt max och sen var han jätteglad och log hur mycket dom helst 😍

Det har vart fortsatt kanonväder idag, jag har passat på att sått lite i drivbänken ute (morötter, palsternacka, rödbeta och spenat), tagit en promenad med Therese och spike och senvägar vi suttit ute och fikat. Riktigt härligt! Micke har monterat ihop skohyllan och en till trådback som vi ställt i nya garderoben. 
Jag har även hunnit åka till gymmet för att förlänga mitt gymkort så nu är det bara att köra igång lite försiktigt. 

Imorgon ska jag till ystad på fm försatt träffa Heléne och fika! Micke har Stand by så vi får se om han blir inkallad på jobb. 

Kram 
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Ridit Irina

Idag skrittade jag av Irina efter att Snusan ridit ett riktigt bra pass på henne 😁 även om det bara var skritt en kort stund så jag jag nu äntligen suttit på min häst! Imorgon kommer hon att tömköras och sen blir det några dagar vila igen. 

Vi har haft riktigt skönt väder idag också så jag och Micke passade på att gräva ur lite i komposten och fylla upp ett av landen på framsidan. Grävde först bort jorden i landet, i med kompost och lite hönsgödsel och sen tillbaka med jorden igen. Ska göra det andra landet imorgon någon annan dag i veckan hade vi tänkt 😊
Sen var jag och Therese (grannen) ute och gick varvet runt, ca 5 km med hund o barnvagn. Samma tur imorgon igen. 

Dags att lösa lite korsord innan vi ska sova. Max sover så sött här bredvid i nestet och det dröjer nog några timmar innan han ska ha mat igen. 

Kram 
Vitlöken på väg upp!
(null)

Påfyllt med jord, kompost och lite gödsel inför grönsakerna som ska växa där. Här kommer kål att växa tror jag. 
(null)
Söt-Max 😍
(null)


Vilket härligt väder

Wow vilket vårväder vi har haft de senaste dagarna! Idag var det nio grader varmt, klarblå himmel och nästan vindstilla! 
Micke har jobbat borta sen torsdags kväll då han blev inringd på Stand by och kom hem ikväll så jag och Maxen har klarat oss själva. Tur att max har vart på strålande humör alla dagar, sovit riktigt bra på nätterna samt sovit väldigt bra i vagnen så jag har kunnat vara i stallet också 😊🥰 
Har kommit på att han sover väldigt gärna och länge mellan ca 11-15 och då hinner jag ju gott o väl med stallet samt lite annat hemma.
Igår tömkörde jag Irina och det gick super, hon fick galoppera över bommar och det gick galant! Idag red snusan henne och det gick verkligen bra! Imorgon ska hon rida igen och kanske att jag hoppar upp och sitter på henne efteråt 😁 
Har även hunnit med att vara ute i trädgården idag, planterat lite både i tunneln och inne samt planerat lite hur jag ska ha mina odlingar i år. 

Imorgon ska vi sätta upp skohyllan som vi köpt, eller skoförvaringen, samt att jag tänkte börja göra ordning ett av landen ute med gödsel mm så det är klart inför våren. 

Nu är det dags att sova, mini ska nog ha mat om några timmar så det är bäst att sova lite innan ☺️

Kram 

Vår!

Ja de senare dagarna har verkligen känts som vår ute, sol och +8 grader och faktiskt vindstilla. Jag var in i tältet igår och det var 22 grader varmt där 😊   Det har blivit en del promenader ute i solen med Max, har gått hela varvet runt vilket är ca 5 km. Max sover som en gris i vagnen! När jag kommit tillbaka hem så har han fått vara kvar ute i vagnen och sovit vidare. 
I förrgår hoppade jag upp på Fillemon och skrittade också 😍 första gången som jag red sedan december 2017! Det kändes bra det lilla som jag red, hoppas att jag kan skritta lite mer i helgen. Snusan har ridit Irina och det har gått riktigt bra. Jag tömkörde henne över travbommar i fredags och det var inga problem alls, superfin! 

Nu är det dags att gå upp och äta frukost, hungrig! Max ligger här bredvid och snackar lite, han vill inte sova längre 😊 natten har gått bra och han sover så bra, vaknar var 3-4 h för att äta lite. 

Kram 
(null)

(null)

(null)

(null)


Vår

Idag har det vart 9 grader varmt och vårigt ute! Det blåste endel på fm men senare på em när jag var i stallet så var riktigt skönt ute! Det ska bli fortsatt varmt och skönt nu framöver så jag hoppas att våren kommer och att vi slipper bakslag med snö och kyla. 
I måndags var jag ute i tunneln och sådde lite spenat och sallad, det gror ju när det är ca +4 grader ute och klarat någon minusgrad så jag hoppas att det tar sig. 
Igår var jag och mamma ute och gick och det var strålande solsken och solen värmde även om det inte var så mycket mer är några plusgrader då. 

Idag har Micke och pappa börjat med den platsbygda garderoben uppe, igår blev de klara med kupan på ovanvåningen! Imorgon tänkte vi åka in till Malmö och handla lite tyg som vi ska ha som draperi till garderoben, kommer att bli jättebra! 
Irina har gått nu i tre dagar, longerades i måndags, tömkördes igår och idag red snusan henne. Hon gick superbra idag! Om två veckor har jag efterkontroll och sedan kommer jag att börja rida också. Tänkte nog tjuvstarta i helgen med att skritta fillemon lite 🤪😁. 
Nu är det dags att sova. Mini sover redan i sitt näste i sängen, förhoppningsvis ska han inte ha mat förens ca 0230 i natt. Vissa nätter så vaknar han inte förens ca 02-03 och ska ha mat och då har vi gått sova i 4-5 h! Sedan äter han var tredje timme ca. 

(null)

(null)

(null)

(null)


Kram

Rekord

Oh idag var det rekord med antal ägg, sex stycken 😀👍 nu börjar dom komma igång och lägga många ägg om dagen, härligt! 

Max har sovit bra i natt, lite knölig när han skulle somna igår men det gick bra tillslut sen sov han bra under natten. På fm var vi till BVC för vägning, 3885 g väger han nu så han hade gått upp 285 g sedan förra veckan! 

På em åkte vi till stationen och hämtade upp Linda som kom med tåget. Linda var snäll och följde med mig till stallet och hade ett öga på Max medans jag tömkörde Irina. Hon gick riktigt bra idag, lite busig emellanåt då det blåste lite ute men under stora hela så skötte hon sig utmärkt! Max sov under hela vistelsen i stallet 👌
Väl hemma så fikade vi lite och stickade. Linda hjälpte mig igång med rundstickning, attans så svårt. Vet inte hur många gånger som jag fick repa upp och börja om igen 🤪🙈 men nu är jag på gång. Börjar med ett par vantar, får ta sockor sedan. Max fick också en jättefin filt som L har virkat, en filt med mormorsrutor och fleece på baksidan 😍 superfin! 

På kvällen har jag bara kikat på På spåret, stickat lite och grejat lite. Max har låtit mig duscha, äta och fixa med tvätten medan han själv har legat på golvet och tittat på innan han tröttnade och ville upp i famnen. 
Nu sover han och jag väntar på att Micke ska komma hem vilket han gör vilken minut som helst. 
Imorgon kommer mamma och pappa ner! 
Jag tänkte hinna tömköra på fm och kanske ta en promenad eller så 😊

Kram 

Fina filten!
(null)
Totalt utslagen 😂
(null)


Torsdag

Natten gick riktigt bra, Max sov som han skulle och åt var tredje timme som vanligt. Vi gick inte upp fören vid nio så jag var rätt utvilad. 
Tog det lugnt på fm, tittade lite på Tv och passade på att dammsuga, tvätta och plocka undan lite medans jag hade honom i bärsjalen. Hann även fixa matlådor, smidigt att ha när jag är själv och bara kan värna i micron. 
På em tog vi en promenad till stallet i spöregnet. Han sov i alla fall hela tiden. Jag gick även ut en snabbis i tunneln och kikade lite så max fick sova lite till i vagnen ute. Han sover så himla bra i den och frisk luft behöver han ju. 
Han har vart riktigt nöjd på kvällen så jag kunde duscha i lugn o ro, äta och göra lite annat, bla baka kolakakor 👌 Nu försöker jag få honom att sova, han ligger i sitt näste och har små ljud för sig men somnar nog snart. Han höll på att somna men precis då kom grannen Göran förbi med en liten present så då vaknade han till 😊 
Han ska nog somna snart..

Imorgon ska vi till BVC vid lunch och sen kommer Linda på em 😀
Kram
(null)

(null)


Onsdag

Usch vilken ruskväder det har vart idag, regn och lite snö emellanåt och runt +2 grader. Ingen vind direkt tack o lov men tillräckligt rist för att inte vara ute mer än nödvändigt.
Började dagen med att åka till jobbet med Max och hälsa på igen, den här gången så var alla kollegorna på plats. När jag var där förra veckan så saknades några. Var där ända till 1230 och åkte sen till Willys och hämtade ut matkasse och sen hem. Max var snäll hela tiden och sov mest men hade några vaknan stunder där han kikade omkring.
Vi tog en promenad till stallet på em och mockade mm, han sov hela tiden i vagnen så jag var kvar en liten stund där.
Micke fick veta igår att han skulle jobba idag så på fm flög han till Helsingfors och kommer hem på fredagkväll så nu är jag och Max själva hemma men det ska nog gå bra!
Imorgon ska vi nog ut på en promenad, hoppas vädret är hyffsat ok. På fredag ska vi först till BVC på fm och sen kommer Linda och hälsar på på em, då ska jag lära mig sticka bebis-sockor :)
 
Kram

elva timmar

I natt har Max sovit gott! Sov i sängen från 21.30 och sen gick vi upp ca 8.30. Två matpauser i natt vid 0230 och 0530! Själv har jag fått sova minst åtta timmar totalt så jag vaknade utvilad imorse vid åtta men då sov Max fortfarande 😊 
Han och jag har vart ute på promenad idag, stannad vid stallet och mockade mm och han sov i vagnen hela tiden.hade tänkt tömköra lite senare på em men det har vart lite fruset ute så banan var hård. Nu skulle det bli ca fem grader varmt resten av veckan så nu ska det inte vara några problem att hålla igång henne hoppas jag. 
På em har vi mest vart inne och myst. Max har sovit rätt mycket på em så jag hoppas att han kan sova i natt 😬 
Han fått en del gjort inne eftersom han har sovit, bla stickat klart en socka till honom men den ska jag kassera, den blev inte så bra men det var en övningssocka ☺️
Imorgon börjar Micke jobba tidigt och kommer hem innan lunch. Själv ska jag till frissan vid 10 och kommer få ha med mig Max dit så hämtar Micke upp honom när han kommer hem från jobbet så slipper han vara där i två timmar och ha tråkigt. 

Kram

Ensam med Max

Idag började Micke jobba vid 15 tiden och kom hem nu vid nio på kvällen. Första gången som jag är ensam med Max 😊 det gick hur bra som helst. Först gick vi en promenad på en timme och han sov som en stock. Sen var han vaken lite och åt mm och sen somnade han en stund igen och då passade jag på att dammsuga, vika tvätt, äta och plocka undan lite. 
Nu sover han i nästet igen och kommer förhoppningsvis sova gott i natt med. Natten som var sov han riktigt bra, och vi med. 

Tidigare idag så gick jag till stallet och longerade Irina, då var Micke hemma med Max. Longerade även henne igår, hon har vart lugn o fin båda dagarna. Hoppas att det håller sig mjukt i paddocken nu så jag kan börja sätta igång henne så smått igen. Hoppas att jag kan rida lite lätt om ca 3 veckor 😍 

Kram 
(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0