Fredag!!

Yes idag är det fredag igen. Veckan har gått sjukt fort!
Idag fick Usha vila medans jag själv var på gymmet. Körde inget pass utan det blev eget gym. Mycket rygg och mage o lite ben, imorgon bitti kör jag och S bodupump kl 9. I morgon ska jag även tvätta en massa, har bokat tid i tvättstugan, och så ska jag städa undan en hel del här. Kanske lite i förrådet också om jag hinner och så ska jag såklart åka ut och rida. Tror att det kan bli kandaret på i morgon, eller så åker det på på söndag.
På kvällen ska jag till S, eller om hon kommer hit, så ska vi käka och så. Det ska bli skoj. Går jag dit får jag ju träffa katterna igen :)

Snöat har det gjort nästan hela dagen idag men när jag gick till och från gymmet så regnade det och i morgon skulle det bli regn. Hoppas att snön försvinner snart. Bara en massa slask ute nu..

Kram

Bra träning och bilder

Idag var det dax för Bjarke-träning igen och det gick riktigt bra!
Började ganska snabbt med galoppen och lossade henne i ryggen genom att göra många öppna, sluta, förvänd öppna och förvänd sluta. Himla bra övningar som får henne loss i ryggen och kvick i bakbenen. Mycket galoppjobb sedan skrittpaus och sen tog vi tag i traven. Fick göra slutor som de ligger i Msv A och sen bara vanlig trav och att hon skulle mata på med bakbenen vilket hon också gjorde. Riktigt rolig träning och extra kul att Bjarke är så nöjd med henne. I morgon får hon vila, själv ska jag till gymmet på kvällen. På lördag ska jag rida igen! 
 
Nu är det dax att gå och sussa, fredag i morgon. Wihoo!
 
Kram o god natt
 
Några bilder från Linda sen i söndags :)
 
 
 
 
 

Snöat igen

Ja idag har det snöat en del, det har nog kommit ca 1 dm ute nu...hoppas det försvinner snart :)
Idag blev det ridning igen. Det var hoppträning samtidigt, eller det var mest hinder uppställda och det var en som hoppade. Pratade en del med dem i stallet innan jag satt igång och började rida så jag blev lite sen hem ändå fast det inte var meningen :)
Red mest igenom henne idag, det är träning för Bjarke i morgon.
Först var hon lite stel men när hon kom igång så blev det mycket bättre. Ät lite sugen på att prova spiktäcke till henne, det ska lossa musklerna rätt bra. Skulle vara spännande och prova för hennes rygg och bogar. Ska kika runt lite sen kanske jag beställer ett..men de kostar nästan 3000 kr.. lite väl saftigt kanske.

Kram

Slöar i soffan

God kväll,
Sitter och halvslöar i soffan innan det är dax att gå till sängen och sussa. Har köpt ett supergott te som jag provar nu, hallon/mint :) och så en advokado på det, smaskens.
Idag blev det ett core-pass men utan S denna gång för kunde inte. Det blev premiär för cykeln för i år också, tog nämligen den till gymmet. Måste nog pumpa däcken och smörja kedjan..
Efter gymmet så bytte jag bara om, åt lite och sen åkte jag till stallet. Usha vilade igår så jag tyckte hon skulle röra på sig idag. Det blev longering och piggelin var hon minsann. Pep och brallade iväg i början men sen jobbade hon på fint. Imorgon ska vi rida och på torsdag är det träning igen!

Nej nu ska jag faktiskt gå och krypa under täcket.
Kram o god natt

Haha

Så här kan Usha hålla på och klia hur länge som helst (om jag kliar på henne förstås..det brukar mest vara jag som tröttnar efter ett tag..)
 
http://youtu.be/lTeMmiYmisE

Snö...

Usch nu snöar det ute, väldigt lite men ändå.. Vill ha vår och varmt nu i stället..
Idag åkte jag och Linda till stallet och Linda hade kameran med i högsta hugg :) Usha var fin att rida, jobbade vidare med det som jag fick öva på i fredags och hon kändes mjuk och fin, lite träningsvärk i baken men inte alls så spänd och stel som hon kan vara. Det var lite rörigt i ridhuset, en dam provred en häst och så skrittades det fram några andra hästar som jag antar att hon skulle prova men Usha skötte sig fint. Bra att få rida när det är lite rörigt också, blir som att vara på en framridning.
Har nu duschat och slöar i soffan. Ska lite senare åka till Malmö.
Skippar gymmet idag, har blivit lite förkyld och så har jag en grym träningsvärk sen BP igår...vilar upp mig till tisdag och core i stället.

Igår spenderades eftermiddagen i Köpenhamn. Lite småkallt men väl klädd så gick det bra. Massor med rea överallt, var på väg att få med mig nya stövlar hem men jag ska ju inte ha några så jag struntade i det. Har ju en del redan..fast man kan aldrig få för många :)
Åt lunch på ett smushi-ställe (nån blandning av smörrebröd och sushi). Riktigt gott och mysigt ställe!
På kvällen blev det hemlagad pizza, smaskens det också :)

Lite filmer från igår, en i trav o en i galopp. Lite dåligt ljus i filmerna när de är från kvällen men det syns nog ändå..

Galoppjobb

http://youtu.be/luYhrvFw43U

Travjobb

http://youtu.be/SsNtLTW8R-U

 

Kram


Köpenhamn

Nu sitter jag på tåget på väg till Köpenhamn, blir första gången som jag åker över bron. Har alltid åkt färja över till Helsingör och sen tåg till Köpenhamn så det ska bli spännande ;)
Har klätt mig väl med långkalsonger, mössa, dubbla halsdukar och vinterjacka. Vill inte frysa, det blåser lite kallt ute..

I morse var jag och S på bodypump, kändes riktigt bra idag. det var två veckor sedan sist.. i morgon blir det eget gym på dagen och sen kör jag core på tisdag men då blir det själv för S ska bort.

Usha vilar idag efter att ha jobbat super igår. I morgon rider jag igen och Linda följer med igen och fotar denna gången! Jag har laddat upp några filmsnuttar från igår men de lägger jag ut i morgon.

Kram

Superträning

Idag har jag äntligen tränat för Bjarke igen! Usha kändes fin från första början och var som ett smörpaket genom hela passet Fick beröm direkt från början att hon såg fin ut och han har nog adlrig sett henne jobba på så bra som hon gjorde nu. Men det är det jag han känt själv också, det är väldigt stor skillnad sedan efter vintervilan. Lite vila gjorde henne gott, hon vilar sig i form :)
JObbade mycket i både traven och galoppen med sluta, öppna och förvänd öppna. Svårt i galoppen att ställa henne utåt i öppnan utan att hon bytte galopp eller bröt av till trav. Hemläxa att träna på!! Nästa träning är på torsdag, då ska jag ha hunnit träna lite till innan :) I morgon ska hon få en välförtjänt vila och på söndag rider jag igen. Då åker nog kandaret på och så ska Lina med och fota. Idag var hon med och filmade, det såg riktigt bra ut på filmen. Skoj att jämföra mot ett år sedan...
Sen åkte vi hem och åt tacos och sen körde jag henne till tåget igen.Nu ligger jag i sängen på spikmattan, så grymt skönt.
I morgon är det upp och köra body pump kl 9 redan.. Sen blir det en dag i Köpenhamn eftersom det inte blev nått igår. Ska bli roligt!!

Nu är förresten resan till London bokad! Ojoj vad skoj det ska bli :)

Kram o god natt

Ledig!

Idag har jag tagit en semesterdag, skönt så här mitt i veckan (nästan). Var dock upp tidigt i morse och red, redan strax e 7 satt jag i sadeln. Det gick riktigt bra idag med, hon var lite spänd och stel över ryggen först förmodligen för att hin hade lite träningsvärk efter vattenbandet igår. Jag red mest och lossade henne och det svarade hon bra på. Det blev en hel del galoppjobb sen med öppnor och slutor och byten. Avslutade med att plocka upp henne i formen och trava på framåt och att få in bakbenen under sig vilket också gick bra. Det känns som vi är förberedda inför träningen imorgon kväll. Har dessutom sån tur att Linda följer med och filmar då!

Nu är jag i Malmö, tänkte åka över till Köpenhamn idag men det blir skjutet på till lördag istället. Kom fram till att det blir stressigt idag. Ska snart ner på stan en vända, köpa lite sushi-ingredienser till ikväll och så in på några andra ställen.
En kopp kaffe nu och slöa lite innan jag beger mig ut i storstan...

Kram så länge

En trött Usha i morse men som jobbade på riktigt bra!




Spikmattan

Aaah har nyss legat på spikmattan, det var ett tag sen nu, kanske mest för att jag glömt bort vad jag lagt den...under sängen låg den visst :) kanske avlöjar att jag inte dammsuger just där så mycket.. I alla fall så är det så himla skönt att ligga på den och slappna av.

Idag blev det en den kväll i stallet. Hon brukar ju vila på tisdagar men eftersom hon stod så mycket förra veckan så ville jag inte det. Så det fick bli ett pass efter jag vart på coren. Kunde ju hoppat över core också men det ville jag inte heller, dessutom så slutar coren halv 8 så det är inte så sent.
Var själv o ridhuset och det gick riktigt bra att rida. Ångrar mig verkligen inte att jag åkte dit och red. Fin trav och gjorde mycket öppna o slutor. I galoppen jobbade jag med bytena och att hon ska byta rakt i seriebytena, svårt tycker Usha och svajar hit o dit med baken men efter många byten och när gon lyssnade på skänklarna så gick det riktigt fint. Bra trav på slutet också och fina ökningar.
I morgon får hon gå på vattenbandet på fm och jag ska vara helt ledig efter jobbet. Inget gym o inget stall! Dessutom är jag ledig på torsdag, har tagit semester. skönt med en dag mitt i veckan bara sådär!

Kram o god natt

Ridit!

Huh vad det har blåst kallt idag, det har nog inge varit mer än nån grad kallt men blåst rätt mycket så det isar verkligen i kroppen när man går ut. var lite bättre efter jobbet i alla fall så det var inte så hemskt kallt i stallet. I själva stallet är det inte nå kallt alls och inte i ridhuset heller, skönt det.
Red i alla fall idag, första gången på en vecka. hon var verkligen pigg och framåt och kändes fräsch. Bjarke hade lektion samtidigt och han tyckte hon såg fin ut, inge halt i alla fall :) Gjorde mycket lösgörande och jobbade med traven, försökte få till sån fin trav som sist och det gick nästan. Galoppen var fin också, kul att rida igen!
Ändrade träningen till fredagkväll. I morgon ska hon ridas igen, det blir efter mitt corepass :) Vill gärna rida nu när hon har stått så mycket i förra veckan.

Har fixat massa matlådor nu på kvällen och strukit skjortorna som hängt över en stol ett tag :) men nu tog alls andra slut så jag var väl tvungen att ta tag i det..

Kram

Helgen

God morgon.
Måndag igen, veckorna går som vanligt superfort..
Helgen har vart bra. började med att äta middag hos en kollega i lund efter jobbet i fredags. jättegod mat och trevligt som vanligt. I lördags var jag i Malmö, kikade runt lite på stan och så. Igår fixade jag lite hemma och mest tog det lugnt. Usha har longerats båda dagarna och det ser väldigt bra ut, ingen hälta alls så idag ska vi rida. Gymmade igår med S, IW i 45 min. Ovanligt pigga ben och höll mig pigg hela passet. I veckan blir det 4 pass igen, börjar med i morgon och core :)

Kram

Jippi!

Idag var Usha ohalt när jag tog ut och testade henne på linan, Tjoho :) pigg var hon efter att ha stått inne i tre dagar också och hon bockade och busade så det gick då ingen större nöd på henne. Lät henne trava av sig lite på stöta vikten i bara grimman eftersom hon bara stått inne. I morgon får hon gå ut om det inte är isigt, så hon inte busar och halkar. Har nämligen inge brodd i henne. Sen blir det vila för henne i morgon, vi ska ut med jobbet efter vi slutat. Eller ut o ut..vi ska hem till en kollega i lund och äta middag :) På lördag åker jag ut igen och då ska gon motioneras på riktigt!

efter stallet så svängde jag förbi Ikea och köpte äntligen nya köksknoppar, blev riktigt bra. de gamla som var mörkt träfärgade var så himla fula så nu blev det rostfritt stål i stället. det blev väldigt snyggt och bra!
före

efter




Har också vart ner i källaren och hämtat vinterjackan...det börjar blåsa lite småkallt nu och snöa. hua...

Dax att sova nu.

Kram o god natt

Halt

Tyvärr så har Usha blivit lite halt nu, eller igår var hon det när jag skulle ut och rida. Hon var väldigt lerig på benen så hon hade nog rejsat lite i hagen så troligen har hon sträckt till sig. Inge varm eller svullen eller limmar. Kan ju också vara en hovböld igen som är på gång. Åkte ut idag och tittade till henne också och tog ut henne på Longeringslinan för att se henne från sidan. Hon är fortfarande halt men det är inte värre. Väntar några dagar och ser hur det utvecklat sig. Typiskt, ingen träning på torsdag för Bjarke. Men det kommer fler dagar :)

Var på corepass idag med S också, lite nya övningar så visst känns det i mage o rygg!

Har just pratat med nattis en stund, vi håller på att boka resa till London i maj :) äntligen då ska jag få åka dit, Wihoo!

Nu är det dax att krama kudden.
Kram o god natt

Bra start

God morgon
Bra start på morgonen jag fick.. först var bussen inställd som jag åker med till stationen. fick iof bara vänta i tio min men då missade jag mitt vanliga tåg. sen när jag väl kommer till stationen så är först nästa tåg försenat men sen så ställer de in det... så nu sitter jag på regionsbussen o väntar på att den ska komma till Landskrona. kommer ca 30 min senare så det är väl inte så farligt men drygt att bara vänta.. tur att det inte händer så ofta.
Kallt ät det idag, ca 5 grader. Brrrr.
Usha fick sitt nya vintertäcke på sig igår!
hoppas hon inte fryser idag.


igårkväll blev det ett iw pass med S. Drygt och jobbigt men skönt när det var över, efteråt blev det en välförtjänt pizza!

Idag är det ridning som gäller, ska försöka hitta den bra känslan som jag hade i lördags. I går longerades hon och hon såg fin ut!

Kram

Aha!

Idag fick jag en aha-upplevelse när jag red. Patricia hade lektion i ridhuset under tiden som jag och några till red och jag lyssnade mycket på vad hon sa. Bla så skulle de träna in passage och samling i traven och hon sa många bra tips och där jag själv såg skillnaden på hästen. Mot slutet så provade jag själv det som hon sa, fram i traven och sen samla och sen fram igen. Inner skänkel mot ytter tygel och sitta emot och så vågade jag sätta lite mer tryck bakifrån på Usha och vips så kom några jättefina steg. Gjorde så några gånger och hon svarade fint varje gång! Efter det så la jag ner henne och bara travade av med långa tyglar. Känns som att jag tog ett steg till fram och kom på hur jag skulle göra.
Hon var överlag väldigt fin att rida idag, inge bråk eller en någon tendens till att försöka sätta sig emot.
Hade tänkt att longera i morgon för då kommer jag nog senare till stallet men nu blev jag ridsugen i stället :)

Började dagen med ett bodypump pass med S, kl 9 var vi redo i salen och körde. Lastade på lite mera vikter och det kändes, men det kändes bra. I morgon kör vi IW!

Ikväll blir det bowling, det ska bli skoj :)

Kram

Skillnad!

Oj vilken skillnad det var att rida Usha idag.
Igår var hon ju lite bråkig i början innan hon gav sig men idag var det en helt annan häst, och som hon brukar vara. Svansen piskade fortfarande lite ilsket men hon gjorde allt jag bad om. Försökte bara en gång vid en galoppfattning att protestera men sen blev det inge mer. Gjorde massa galoppfattningar från skritt, även byten och slutor i galopp och hon kändes riktigt fin. Traven blev väldigt fin på slutet också. Ska träna för Bjarke nästa torsdag så det ska bli kul att höra vad han tycker, om vi har vilat oss i form :)
I morgon får hon vila och jag åker direkt till Ängelholm efter jobbet och träffar Anna så ska vi ut och äta!

I morse var jag upp tidigt och besiktade bussen. Var där strax före 7 och 7.11 var det klart igen :) Hann nästan till jobbet i tid, fick åka det lite senare tåget men jag blev bara 15 min sen.

Nu ska jag lägga mig i sängen och snart sova..i morgon är det fredag och sen helg igen, wihoo!

Kram

Onsdag

Idag blev det ridning igen. Hade först tänkt att bara longera men när jag väl kom till stallet så blev det ett pass ändå. Jag måste ju igång nu med henne inför tävlingssäsongen. Ångrar inte att jag red för oj så bra det gick på slutet. Hon var lite spänd i ryggen i början och ställde sig på bakbenen och vägrade gå fram men efter att jag galopperade på henne framåt så släppte det och hon blev riktigt fin. Det är stor skillnad på henne nu och om jag jämför med i fjol. Hon är sjukt mycket starkare och orkar mer. Formen är där den ska och hon har fått en fin gång. Kul att se hur hon kommer att utvecklas under året!
I morgon tänkte jag rida igen, sen får hon vila på fredag och så rids hon igen i helgen.

Idag blev det shopping på lunchen också, nya svarta jeans så nu slängde jag ett par gamla som det var hål i :)

I morrn ska jag upp tidigt och besikta hästbussen kl 7 sen iväg till jobbet igen!

Kram


Fågelkvitter

God morgon
När jag stod o väntade på bussen ni på morgonen så var det vårfåglar i luften som kvittrade...hmmm.. fast så är det 8 grader varmt ute också.
Dags för jobb i 4 dagar innan det blir helg igen!
Ikväll kör jag och S core 45 min. Nu är det slut på latande, körde iof 4 dagar på gymmet förra veckan. Målet är att hålla 4 dagar varje veckan även i år. Vi höll det fint under hösten :) Duktiga vi!

Kram

Kandar

Idag var det dax att rida med kandaret igen, och med det nya bridongbettet som jag köpte för ett tag sedan.
Hon var väldigt fin i traven, krånglade lite i galoppen först men det släppte fint. Hon har gått rätt hårt i tre dagar nu så det kan ha känts lite i kroppen på henne. I morgon får hon vila, då ska jag iväg på core. Sen får hon gå resten av veckan förutom på fredag för då ska jag nog till Ängelholm och träffa Anna efter jobbet och fika eller äta med henne.

I morrn är det jobb igen, fyra dagar denna vecka...Hur ska det gå nu när jag vant mig med att vara ledig :)

Kram

Träning * 2

Idag var jag upp tidigt (nåja halv 8) och åkte iväg till stallet och red. Var själv i ridhuset idag, lite bommar låg framme så vi travade över dem vilket usha tyckte var jätteskoj :) Det blev bara travjobb idag och i morgon tänkte jag ta galoppen. Traven blev väldigt fin på slutet, hon längde jättefint och jag kunde även plocka upp henne lite men med fortsatt tryck i traven. Nu är hon så pigg och framåt så jag nästan får bromsa henne och allt blir så väldigt mycket enklare då. Gjorde många skänkelvikningar, öppnor och slutor också och de satt fint.
Ett riktigt svettigt pass för både henne och mig.

Sen har jag och S vart och svettats på gymmet, bodypump och ett nytt BP program. Triceps-övningen kan vara bland de tyngsta som jag gjort. Gissar på att jag kommer ha en grym träningsvärk där i morgon!

Har hunnit plocka bort julen också och ska bara stryka köksgardinerna och sätta upp dem sen är det färdigjulat här inne :)

Kram

Inte själv

Det är nog bara hästnördar som sitter och rider en lördagkväll när klockan är 19,30 kom jag och Linn fram till :) Men det var kul och det gick himla bra att rida också så då gör det ju ingenting!
I torsdagsmorse när jag red strax e 07,00 så var jag inte heller själv i ridhuset, två tjejer red samtidigt som mig då också. Man är aldrig ensam när man är där i alla fall, rätt skönt :) Även om det är skönt att rida själv ibland också så är det alltid kul med sällskap och man hittar lite tips och inspiration från de andra.

I morgon tänkte jag åka upp och rida på morgonen innan jag och S ska iväg till gymmet på bodypump. Var på gymmet igår morse innan jobbet också och körde ett ben, rygg och mage pass. Den känns i benen idag, gött.

Ska ev in på Ikea i morgon och köpa köksknoppar till skåpen också, vi får se annars tar jag nog det på måndag!

Nu ska jag städa bort julen här hemma, den är slut för den här gången!

Kram

Ridning i ottan

Idag var det dax för jobb igen.
Började dock med att åka ut till stallet strax före 7. Red ett riktigt bra pass och hon kändes himla fin. Lite trots som vanligt först som det alltid är när hon gått lite lugnare men det släppte snabbt idag och istället började hon jobba på riktigt bra.
Efter ridningen så lastade jag in henne och åkte iväg till djursjukhuset där hon fick en vaccinationsspruta och sen hem igen. Tur att det bara tar ca 10 min att åka dit :)
Hem och duscha o byta om och så iväg till jobbet. Kom dit strax före 11 och halv 12 gick jag på lunch :)

Nu på kvällen blev det en sväng till gymmet, inget pass men könrde själv lite överkropp och mage. Tänkte åka dit i morgon innan jobbet och köra ett benpass också. Usha får vila i morgon eftersom hon blev vaccinerad idag med på lördag rider vi igen!

Duschen nu och packa gymväskan!

Kram

2014

oj vad veckan har gått fort, har inte hunnit med att skriva nått alls. Får ta nya tag nu när det lugnat ner sig lite. Känns som jag vart överallt o lite till och träffat en massa människor men nu är jag hemma i alla fall. I morgon är det jobb igen, två dagar o sen är det ledigt i tre dagar igen :)
Ska först till stallet i morgon bitti och sen till djursjukhuset med Usha för hon ska vaccineras. Efter det så åker jag direkt till jobbet så jag kommer lite senare dit.
På kvällen är det gym som gäller, nu ska julfläsket bort! Körde ett pass i måndags morse också men annars har det varit lugnt på den fronten.
I måndags så sov Nattis o Oscar över också, mycket roligt. Det blev tacos och spel på kvällen!

Nä nu ska jag sova lite. Först spela lite Candy crush..jag har tyvärr börjat med det..bra att fördriva tiden i flygplanet men det är ju livsfarligt...beroendeframkallande :)

Kram o god natt

RSS 2.0