En till kyckling

Rutan har ju länge legat på ägg och ruvat men hon har legat mer än 21 dagar så vi trodde att alla äggen var tomma. Så idag när hon gick ur redet en sväng så passade jag på att kolla på äggen som låg där och ett ägg var det faktiskt en liten kyckling som var på väg att ta sig ut! Rutan gick tillbaka till redet igen och så har vi haft lite koll på henne under dagen. När vi skulle kolla till henne nu på em så hade hon puttat ner kycklingen på golvet 😐 Micke tog upp den och visade henne kycklingen men då pickade hon på den och den var lite lätt pickad på innan också. Så vi tog in den och nu bor den inne hon oss inne kartong med värmelampa. Vi passade på att ta dom andra äggen från henne och lyste på dom (det kan man göra för att se om dom är tomma) och alla utom ett ägg såg ut att vara tomt så vi la tillbaka det ena ägget och kastade ut dom andra. Knäckte dom och alla var tomma. Det vore ju bra om hon kunde få fram en till så vi har två småttingar. Annars får den här lilla klara sig själv. 

I övrigt så har jag gymmat idag och fixat lite ute. Micke har fixat på ovanvåningen, borstat bort puts och förberett inför murning. Ev börjar vi mura lite imorgon. 

Imorgon em kommer Teres och barnen också men det blir först runt 16 tiden. 

Det har inte vart så hysteriskt varmt idag. Man har kunnat vara ute utan att svettas ihjäl. 

Nu är det dags för lax och färskpotatis och den första skördade tomaten (ok har ätit några småtomater innan men den här är det första stora tomaten) 

Kram 

(null)
Murning på gaveln. Sen ska det i ett fönster där också. Ljust kommer det bli i rummet!


(null)
Vår fina kupa!
(null)
Lilla Mini 😍

Varmt

Idag ska det bli 27 grader varmt, puh! Tyckte det var varmt redan igår och då vr det bara 23 grader.
Kollade vädret i 14 dagar framåt och det är bara en stor sol hela tiden. Vilken sommar vi har haft hittills! fast lite regn skadar inte för det är verkligen snustorrt ute.
 
Igår började jag med en promenad på 5 km medans Micke var på gymmet. Jag tyckte jag kunde skippa gymmet igår för jag var där i förrgår på kvällen så då varierade jag med promenad istället. Idag blir det vila.
 
Sen åkte vi till tippen och slängde en massa bråte och annat mojs. Stannade och köpte lecablock för snart är det dags att börja mura väggen och göra hål för fönstret på gaveln!
Naturligtvis så tittade vi på fotbollen igår och sen var det bara att köra Micke till stationen för jobb, kommer hem igen imorgon.
 
På kvällen åkte jag och Snusan till hagen och myste med fölen :) 
 
Idag ska jag inte göra så mycket faktiskt. Greja lite i trädgården, tomaterna börjar bli röda nu och squashen har jag typ överflöd av! Men det är så himla gott att göra inlagd squash, en burk har vi redan ätit upp och det är dags att göra några burkar till. 
Inlagd rödbeta ska jag nog också göra idag kom jag just på.
 
Igår gjorde jag en ny maträtt på musselsquash (ser ut som ett tefat ungefär) Man delade squashen, gröpte ut köttet och stekte det ihop med bacon, lök och brödtärningar. Fyllde sedan halvorna med röran och hade parmesanost och persilja ovanpå och sen gratinera i ugnen. Det blev dundergott =)
 
Kram

Emporia

Idag vaknade jag kl 8, länge sen som jag sov så länge i ett streck :)
Vi käkade frukost och sen åkte vi till Emporia. Skulle hitta lite saker till Julia, Minna och Tindra som kommer hit på lördag men jag hittade allt utom det..Fick beställa på nätet och hoppas att det hinner komma till fredag.
Själv hittade jag en klänning, två par halvkorta byxor, tre tröjor och lite smink.
När vi kom hem så åkte jag till frissan och fick håret slingat mm. Därefter blev det handling av mat och sen blev det en sväng på gymmet. Cykling i 20 min och sen magträning. Avslutade kvällen med en tur ut till hagen och kika till pållarna. Dom var lite halvslöa nu på kvällen, kom fram och var sociala som vanligt och sen gick dom in i lösdriften och slöade :)
 
Imorgon ska jag sy klart gardinen som vi fixade förra året (!) Ska sy upp den längst ner och så köpte vi nya mojänger som håller gardinen åt sidan, omtag heter det nog :)
Inte så mycket annat planerat imorgon, varmt ska det bli så det blir kanske bara att slöa ute på gräsmattan i solen.
 
Kram
 

Ok, ett nytt försök

Undra hur länge det håller den här gången? :) Nu har jag i alla fall semester så nu hinner jag skriva lite i alla fall!
Mycket har ju hänt sen sist, jag kommer inte ens i håg när jag skrev sist men det var i alla fall innan Filippa föddes och nu har hon hunnit bli 6 veckor och växer så det knakar! Ingen har nog missat att Usha dog under födseln men som tur var så funkar det super med Norah som är amma, hon tar väl hand om Filippis :)
Sen ca 3 veckor tillbaka så går Nora, Filippa, Fillemon och Finezz på bete som ligger ca 10 minuter bort från oss. Jättefint gräs, stor hade med lösdrift och dom trivs super där ute. Lite regn får ju gärna komma så det växer upp nytt gräs men än så länge finns det mat så det räcker!
 
Första semesterdagen idag, kl 14 ska Norah verkas och innan dess ska jag ta en promenad tänkte jag. Micke blev inringt på jobb (han jobbar två veckor till innan han får semester) så han stack hemifrån 0200 i natt och kommer hem ca 14 idag. Vi tänkte åka till Emporia först men eftersom han blev inringt och skulle jobba så tidigt så skippar vi det och åker förmodligen imorgon istället. 
 
Ny häst har jag köpt också, av Helene :) Den kommer under juli så fram till dess så får jag ta det lite lugnt. Men det ska bli rikigt skoj att komma igång med ridningen igen!
 
 
 
Kram

RSS 2.0