Skillnad!

Idag testade jag en ny kombination med kandaret, em rak stång som är 1 cm kortare än mina andra och ett smalare D-rings bridong och vips så blev hon mycket bättre i munnen och vågade söka sig stöd på bettet. Vi pratade om betten igår på träningen och hon har sån liten mun så han tyckte kah skulle prova en kortare stång och ett smalare bridongbett  så då testade jag det idag. Hon blev väldigt lätt och fin i handen och försökte inte lägga sig på bogarna eller komman undan bettet utan jobbade på riktigt riktigt bra. Munnen var stängd hela tiden också och hon skummade på väldigt fint, hoppas det fortsätter så. Satt i en liten snällare variant av stång också, en rak stång och det har jag inte provat på henne innan. 
Nu ska hon vila imorgon och lördag sen åker jag och rider på söndag igen 😊 längtar redan men först ska jag ha helg och umgås med M i Malmö! 
Och innan jag åker dit så ska jag jobba en dag. Ska försöka gå en timme tidigare imorgon om det går. Har så himla mycket tid att plocka ut. 

Kram 

En ny knapp

Idag var det dax för Bjarketräning igen. Kände redan när jag red fram att hon kändes fin och mjuk, började med massa övergångar och tempoväxlingar som jag har fått i läxa att alltid göra. Är så himla dålig på det och fastnar ofta i samma tempo och då kommer hon inte under sig med bakbenen som hon ska. Sen tog vi lite bakdelsvändningar och där tipsade han mig om att bara sitta på  min yttre sida och titta snett ner mot ytter framben och vips så gick det mycket enklare. Varför har jag inte gjort så innan?? :) provade många gånger och det kändes tusen gånger bättre än innan!
Sen tog vi skolorna i trav och galopp, galoppslutorna var riktigt bra och även skutorna på volt där det blir början till arbetspiruetter och jag ska ha samma tänk där som i bakdelsv, dvs sitta på ytter och få med hela henne så hon inte petar ut baken. Mycket o tänka på... Men nu jobbar hon med mig och sätter sig inte emot när det blir jobbigt längre vilket är ett tecken på att hon har blivit starkare men inte tillräckligt stark för att orka allt, men det kommer 😊 imorgon ska jag jobba vidare med samma sak sen får hon vila fredag o lördag för då ska jag ner till Malmö 😊
Nästa vecka ska jag träna för han igen och nästa helg är det tävling. 

Torsdag imorgon igen, M kommer hem från Norge då och landar på kvällen men jag åker inte dit fören efter jobbet på fredag. I helgen ska vi nog bara vara på ribban och sola o titta på fälttävlan! Vi ska nog hinna med ett gympass också, kul o träna tillsammans. Ska lösa ett gymkort i Malmö på 24 seven så kan jag gymma där också, det kostade bara 200 kr per månad och så säger jag upp filborna så snart jag flyttar ner till Malmö. Men så länge kan jag levande dubbla gymkort, då kan jag träna på båda ställena och dessutom kan vi träna tillsammans 😊

Kram o god natt




Corepass

Lika varmt har det vart idag också, kommer faktiskt inte ihåg när det regnade sist,, borde vart för ca 3 v sedan när jag och Linda åkte till Emporia istället och shoppade =) Helt okej sommar får man väl säga att det har varit!

Efter jobbet idag så åkte jag till gymmet och körde först lite benövvningar och sen in på core i 45 min. Benen darrade för jag la på extra vikter eftersom jag skulle köra så kort pass själv. Efteråt så brände det verkligen i magen så det blev nog ett riktigt bra pass, förmodligen med massa träningsvärk i morgon!
Direkt efter gymmet så åkte jag till stallet och longerade Usha ute i kvällssolen. Skönt att det "bara" var 24 grader ute då och man behövde inte dö av värmeslag.
Träffade Bjarke i stallet och pratade lite om mina sista tävlingar, han har ju vart i Tyskland hela veckan. I morgon ska jag träna för honom och vi fortsätter med att försöka få till längre och större kliv på henne eftersom det är det som håller poängen nere just nu. Men det kommer med mer styrka och är inget som man kan skynda fram men vi är på rätt väg ändå =)

Kram

Varmare

Om jag tyckte att det var varmt i helgen så bar det om möjligt ännu varmare idag. Pust. På jobbet var det så fuktigt att skrivaren vägrade skriva ut papperen som tydligen var för fuktiga så den strejkade bara 😊 orkade inte ens gå ut på lunchen utan valde att sitta inne där det åtminstone var svalare. Hihi. Men jag gillar värmen, hellre det än att det är vinter o kallt o blåst. 
Efter jobbet så lagade jag matlådor och sen blev det gymmet. Var lite seg på det först men så ringde M när jag var på väg dit och då hade han och kollegan vart i gymmar i 2,5 h och då blev jag så inspirerad så jag körde på extra vikter och många bra övningar :) kroppen känns lagom darrig efteråt. Hihi. Har för övrigt träningsvärk sen i går i lår och skinkorna så nått bra gjorde jag. 
Imorgon ska jag på ett corepass innan jag åker ut till stallet olongerar usha. 

Har nu fått beviljad semester i vår när vi och nattis o Oscar ska åka till NY 😛😀 det ska bli så sjukt kul!! Nu ska det sparas och inget onödigt ska köpas. Borde inte vara så svårt. Jag har ju allt jag behöver i princip, ska handla massa kläder mm där istället. Då är det lättare att motivera sig att hålla igen nu! 

Nu ska jag ligga på spikmattan ett tag och sen sova. 
Kram 






Söndag

Idag har det om möjligt vart ännu varmare ute. pjuh. Den utlovade åskan och regnet har lyst med sin frånvaro. Inte för att det gjorde mig nått för då kunde jag vara på stranden hela dagen =) 4½ h fick räcka där idag..haha.
Vattnet var så varmt att det inte ens svalkade att gå i, det var bara att hoppa i och doppa sig direkt. Härligt =)
Det enda som var läskigt var att det kommit en del alger ca 2 m ut..Nu kunde ju ingen bära mig över algerna så jag fick väl bita ihop och gå igenom slemmet, killade mellan tårna :)
 
Har vart ute och gått med Usha på kvällen, hon fick äta gräs också. Väldigt gott tyckte hon.Så har jag vart duktig och tvättat flera vita schabrak och benlindor, så skönt med maskin i stallet.
Har även tvättat en del hemma så nu är det tomt i tvättkorgen igen.
Gymmade i morse, riktigt varmt på gymmet och svetten rann för nästan igen ting (eller såklart, jag tog ju i allt jag hade..hehe) Det var benen och magen som fick kämpa idag, skönt att vara där igen.
Städat, plockat undan och dammsugit har jag också hunnit med, rätt effektiv dag om jag tänker efter men jag har ändå tagit det väldigt lugn också.
 
Laddade upp en liten film från förra veckan när jag red hemma i ridhuset och pappa filmade lite.
Från början av passet när jag travade fram henne. Ska fixa till en till film med lite travlängningar men jag måste korta ner den, den är hela 8 min lång och det bästa är på slutet =)
 
https://www.youtube.com/watch?v=jq8pfc5fJN4&list=UUeP_XVAWLhMjps3Fbsp8stA
 
Imorrn är det måndag o ny jobbvecka igen. Usha ska vila och jag ska till gymmet!
 
Kram

Pust

Pust vad det är varmt ute. Ska strax till gymmet och sen blir det stranden stora delar av dagen =)
Stallet blir det ikväll med en skrittur eller promenad med Usha.
Hon och jag var o tävlade igår, väääldigt varmt ute så hon var rätt tagen av värmen. Hon stog dock som ett ljus i bussen och halvsov och likaså när jag gjorde iordning henne. Grannarna som stog bredvid kom fram och berömde henne att hon stog så still o var så snäll och undrade om hon kunde lära deras häst att stå still (den stog o bankade och skrapade hela tiden) =) Men Usha har ju också vart så en gång i tiden..
 
I första klassen Msv B2 så red jag lite mesigt och det blev lite halvdant i programmet. 7:or på det som var bra och 5:or på det som var mindre bra. 60,8% och rätt nöjd ändå. Hann in och vila en stund, gav henne massa betfor och vatten och spolade av henne med vatten.
 
I andra klassen, Msv B4, så red jag inte fram lika mycket med var noga med att hon gick fram för skänkeln och hon kändes bättre. Hela programmet var bättre men med några missar som ger en 5:a. 7:or på några av bytena och kändes finare nu. 60 % och det är ju en svårare klass okcså. Det som drog ner poängen igår var längningarna som jag inte fick till utan hon blev mer springig och längde inte som hon kan men så var hon matt av värmen så det var inte så kontigt. Är i alla fall välfigt nöjd med henne och det som vi haft svårt för innan fick vi bra betalt för nu. Det gäller nu att få ihop allt bra till ett program =)
Det är bara att träna vidare. Nästa tävling är om två veckor, en start på lördagen o en på söndagen. Förhoppningsvis kan jag träna för Bjarke i veckan som kommer.
 
Här är en filmsnutt från framridningen förra veckan samt Msv B2 programmet förra veckan.
https://www.youtube.com/watch?v=lMryzJvumI8
https://www.youtube.com/watch?v=PmZA2bmQh1Y
 
Nu är det dax att gå till gymmet, 2 veckor sen jag var där sist.. pust!
 
Kram

Så bra

Igår kväll var jag ut till stallet och red, första gången efter tävlingen i lördags. Hon har bara blivit longerad och vilat sedan dess. 
Red på utebanan och det var riktigt varmt ute. Red mest igenom henne och lossade sidorna så ska hon få gå ett hårdare pass idag. 
Hon var riktigt fin att rida och kändes lätt i munnen och i framdelen och jag fick till riktigt fina travlängningar. 
Ska bli kul att rida vidare ikväll! 

Micke kom på kvällen så han hade just kommit när jag kom hem från stallet. Åt lite lätt mat och sen satt vi oss bara på balkongen och spelade lite spel. 
Tomater och chili växer så det knakar och det blir många frukter av både chili och tomat, skoj 😊🍅

Mamma och pappa har åkt hem nu, de kom förbi en sväng på lunchen i Landskrona så vi åt lunch där innan de åkte hem. 
Micke åker till Norge idag o blir där i en vecka och ska jobba. Själv ska jag tävla i helgen och den hoppas jag på badväder på söndag! 

Kram 

Onsdag

God morgon. 
Onsdag redan, oj vad det går fort även när man jobbar. Så snart är det helg igen 😊
Både i måndags och tisdags så åkte jag till Malmö direkt efter jobbet. Där träffade vi mamma och pappa och var ut och åt båda dagarna o sen gick vi hem och spelade lite spel innan det var dags för mig att sova. 
Usha har vilat båda dagarna men idag ska jag ut och rida igen. Tävling på lördag så det gäller att träna! Blir nog ingen träning för Bjarke i veckan för de är i Tyskland på bundeschampionatet. Får ta det nästa vecka. 
Strålande sol har det vart ute de här dagarna, tur att acn på jobbet fungerar så vi har riktigt svalt inne. Förra året hade vi problem med den och det var lagom skoj att jobba i sisådär 30 grader varmt inomhus. 

Hoppas det blir fint på söndag också, då blir det heldag på stranden för min del! 



Kram 

Semesterbilder

Här kommer lite semesterbilder från veckan som varit. 

Monopol 😊 jag vann..

Fika efter tävling 


Lasse Winnerbäck

Sol o bad o fika!





Sista veckan

Nu har jag börjat jobba igen efter tre veckors semester. Tre riktigt bra veckor dr jag haft sol nästan hela tiden 😎☀️  
Den sista veckan så var vi ju först i Stockholm måndag o tisdag och bar på gröna Lund o bodde på hotell. Sen kom mamma och pappa ner på onsdag em och Micke kom på kvällen då också efter att han jobbat. Vi käkade, spelade spel och drack lite rosé. På tisdagen åkte jag till stallet på morgonen för usha skulle skos och sen red jag. Dagen innan så skulle jag träna för Bjarke men jag fick inte riktigt kläm på usha då så Bjarke hoppade upp och red på henne och hon lossade fint. Jag har lite svårt att komma åt henne emellanåt när hon blir för stark och hängig i bettet. På Torsdagen gick det finfint! 
Efter stallet så åkte jag mamma o pappa till gekås och Micke jobbade. Det var lite halvmulet ute så vi tog en tripp dit. 
Hittade en del ridsaker oh fina piketröjor o h lite annat smått o gått. 
På fredagen så körde vi stranden hela dagen och solade o badade. Red på kvällen och pappa filmade. 

På lördagen var det tävling i Helsingborg, nära o bra 😊 hon gick verkligen super på framridningen, inne på banan gick det också bra men lite spänd och fick inte till det som det var på framridningen men fick ändå 62,6% och är nöjd med det. Det var i msv b2. 
Tredje bästa resultatet i den klassen så det var bra 🐴

Efter tävlingen så åkte vi hem och slöade lite, åt pizza och sen åkte ci alla fyra till Landskrona där jag och Micke skulle på Winnerbäck. 
Vi satt oss med en cider och vin i en grässlätt och lyssnade på weeping willows innan Lasse började spela. 
Superbra spelning av honom som vanligt och han höll på i nästan två timmar. 

Igår var vi på stranden hela dagen igen. Badade massor och solade. Som att vara utomlands 😊
Longerde usha på kvällen och sen åkte vi hem o spelade monopol och åt mat. Micke åkte hem på kvällen för han hade stand by idag. 

Mamma och pappa har checkat ut från min lägenhet idag och ska bo i Malmö i två nätter så nu är jag på väg till Malmö. Vi ska nog ut och äta ikväll. De har vart på ribban och solat. Lyxigt 😜
Det var i af kul att vara tillbaka på jobbet. Fast jag hade inte tackat nej till en till ledig vecka eftersom det ska bli kanonväder i veckan. Kan dock inte klaga på mitt väder på semestern alls. 

Kram 


Stockholm

Nu har vi haft en minisemester i Stockholm, från måndag till tisdag. Åkte tidigt på måndagsmorgon med flyget och var på hotellet i Stockholm redan kl 11! Smidigt och snabbt gick det. Vi slumrade till på hotellet en timme innan vi gick ner på stan och tog en lunch och gick mot grönan. Det småregnade lite på vägen mer så vi gick in på en båtbar och tog en öl o cider innan vi fortsatte till grönan. Sen åkte vi som små barn hela kvällen 😛😊 vi hade femkamp också men den vann M med 3-2... Vid halv nio tiden så var vi rätt nöjda efter att ha åkt hur mycket som helst och magarna var rätt omskakade efter bergochdalbanan, uppskjutet och massa andra åkerier. Men kul hade vi :) vi stannade till på en båt och åt en jättegod hamburgertallrik och delade på en flaska rosé innan vi gick hem till hotellet och somnade ganska ovaggat. 
Igår började vi med hotellfrukost och sen checkade vi ut och åkte till Mickes kusin och hämtade hans jacka som han hade glömt tidigare i somras. 
Sen vidare till Arlanda o väntade på flyget hem. Flyger var lite försenat men det gjorde inget eftersom vi kom in i loungen och kunde äta o dricka gott så det gick ingen nöd på oss. Vi hade även laddat ner monopol på ipaden och roade oss med det 😊
Gick väldigt smidigt att flyga hem och direkt när vi hade landat så kom tåget så det var bara att hoppa på det. Ingen väntan alls :) 
Kollade på film på kvällen, the blind side, superbra! 

Nu sitter jag på tåget på väg hem. Ska till stallet och rida usha och sen kommer mamma och pappa ner på em 😊❤️  
Micke kommer förhoppningsvis på kvällen, han har stand by nu fram till 18. 







Kram

Falsterbo lördag

Igår har det ytterligare en heldag på Falsterbo. Första gången som jag var där en lördag. Massor med folk var där också, kul. Såg mest hoppningen igår, vi har haft turen att ha en stortv inne i montern så vi har kunnat följa hoppningen direkt ☺️ Har också gått runt och sett framtoningen på dressyren, tycker det är så himla nyttigt och lärorikt att stå där och titta. Väldigt fina hästar och så nyttigt att se hur de rider fram sina hästar mm. 
Har såklart gått en runda på mässan och köpte faktiskt inga hästsaker utan kläder till mig själv, två piké funktionströjor ( perfekta att ha o rida i eller sporta i ) och två andra tröjor att ha o jobba i. Köpte dem i en golfmonter med golfkläder men riktigt snygga tröjor och kan lika gärna ha dem att jobba i eller ha hemma. 
Var hemma ca halv sju och då hade Micke storstädat i lägenheten och skurar golv mm så det blev så fint här så! 
Vi köpte pizza på kvällen och skulle se fotbollen men vi somnade på soffan i andra halvlek och vaknade när det var slut 😊 
M sover nu men jag är pigg och sitter i soffan och tittar på tv. 
I em jobbar M så så åker jag hem och rider, längtar till usha nu och vill träna igen efter att ha sett så fina hästar! 

Imorgon åker vi till Stockholm och blir på hotell måndag till tisdag sen flyger vi hem igen. Den enda semestern som vi får ihop. Men i september åker vi till Kroatien och i april maj nästa år åker vi till new york med Nattis och Oscar!!! Det ska bli superkul och jag har redan börjat spara så nu ska det snålas in så jag kan shoppa där i stället. Inget onödigt nu innan dess! 

Kram 






Falsterbo dag ett

Vilken kul dag det var igår! Kom till Falsterbo vid ca 8.30. Gick och kollade mässan direkt nästan då det var lite folk. Köpte mina födelsedagspresenter, en hjälm och en ny kavaj! Sen blev det putsmedel till sadel o träns också. 
Under resten av dagen så cirkulerade vi runt på området varvat med att stå i montern. Riktigt kul har det varit. 
Åkte därifrån vid ca halv sju och var hemma igen vid halv åtta. 
Åt bara och duschade och sen gick jag och la mig. Vaknade när Micke kom hem vid halv tolv. 

Nu sitter jag på bussen på väg till Falsterbo igen. Knökfull buss men som tur är så har jag fått sittplats. 
Idag tror jag att jag bara blir kvar till ca 16-17 tiden. Sen åker jag hem till Micke igen så ska vi bara ta det lugnt ikväll. 

Kram 




På väg till Falsterbo.

God morgon. 
Nu sitter jag på bussen på väg till Falsterbo 😊 ska jobba i bankens monter idag och imorgon så just nu har jag inte semester 😜 men kul ska det bli oh jag hoppas att jag hinner med och se lite också. Ska i alla fall leta efter en ny hjälm och kavaj på mässan. 
Åkte till Malmö igår kväll och sov här. Micke är inte hemma än, han kommer ikväll / natt. Men det sparade mig ca 1,5 h nu på morgonen att åka från Malmö än från mig.

Igår började jag med att rida på morgonen, hon fick gå på vanligt tränsbett och vi var på utebanan där det fläktade lite. Fick riktigt bra i både trav och galopp. Ska träna för Bjarke nästa torsdag. Hanns inte med nu i veckan. De har vart i Falsterbo och nu åker jag dit ☺️
Efter stallet så åkte jag till stranden och låg där i 3,5 h. Hade ridsport och nybakade bullar med mig så detfi i verkligen ingen nöd på mig, brände knäskålarna bara 😝

Nu ska jag vila lite på bussen, framme om ca 45 min. 



Favorit i repris

Startade dagen med ett bodypump pass på gymmet. Väldigt jobbigt och jag tror inte jag hade en torr fläck på kroppen när jag gick därifrån, men så lastade jag på lite extra på stången också =)
Sen gick jag bara hem och åt lite mellis och packade strandväskan och åkte sen till stranden. Då var kl ca 11,30 och det gassade på rejält. Tur att det blåste endel för annars hade jag inte orkat att ligga i solen tror jag.
Blev kvar till ca 16 och sen åkte jag hem, lagom mör och uppvärmd kroppen..
Duschade och sen tog jag lite glass och kaffe på balkongen ( i solen...) sen fick jag en idé om att börja städa bland papper och grejs som bara vart slängda lite överallt i skåp o garderober...och så var det skönt att komma undan solen för en stund... Så jag slängde nästan två kassar med gammalt skräp o en hel del till tidningsinsamlingen, har lite kvar men det tar jag en annan dag. Nöjd ändå att jag hann med så mycket.
 
Åkte till stallet senare på kvällen, då hade det slutat blåsa men solen gassade fortfarande. Vi red på utebanan igen och hon gick lika bra idag också, idag var traven bättre än galoppen. Hoppas att jag kan få nån att filma mig snart så jag ser hur traven är..men det känns riktigt bra.
Imorgon ska hon få gå ett pass igen och sen vilar hon fredag och lördag när jag är i falsterbo och jobbar.
 
Nu på kvällen har jag bakat vaniljbullar.. Mmmm! Gott och ha med sig till stranden och äta. Dvs imorgon blir det bullar med :)
Ska rida på morgonen och sen blir det samma som idag... På kvällen åker jag till Malmö och sover där eftersom det är närmare till Falsterbo på fredag. Jag ska vara där redan 8,45. Sen kommer Micke hem på fredag em/kväll också!
 
Dags att sova nu.
Kram
 
 

Ännu en dag på stranden

I morse började jag med en promenad på 40 minuter, riktigt varmt ute och kvavt. Hem och åt frukost sen åkte jag till stallet och linjerade usha. Började på utebanan men sen började det regna och det stod verkligen som spön o backen så vi fick springa in i ridhuset 😝.  Hon gick o alla fall väldigt fint och såg mjuk ut i kroppen. Lagom tills vi var klara så slutade det att regna så då slrittade jag av henne ute, fortfarande väldigt kvavt. 

Åkte sen och handlade lite mat och sen hem. Jag och Linda bestämde att vi skulle ses och åka till stranden så jag hämtade upp henne på stationen för hon kom med tåget och så åkte vi ut till Råå. Då var det fortfarande soldis ute och inge så mycket folk på stranden men det var väldigt varmt, tur att det blåste lite. Sen kom solen fram och det blev verkligen hett och då kom folket också. 
Vi var nog där nere i lite över tre timmar, lyckades med att inge bränna mig idag 😊 men nu smörjer jag mig också. 
I morgon ska det bli strålande sol hela dagen så då åker jag nog dit rätt tidigt. 

Har vart på corepass på kvällen, svettigt drygt och jobbigt precis som det ska vara! Imorgon bitti ska jag på bodypump innan jag sticker till havet. Rida gör jag på kvällen när det blivit lite svalare. 
Nu ska jag fortsätta kolla på fotbollen, Brasilien ser ut att få rådäng. 5-0 till Tyskland och målen bara rasar in. 

Kram 

"Jag ska inte ha nått"

Idag blev det en shoppingdag med Linda på Emporia i Malmö.
Hon ska börja jobba i slutet av augusti och behövde lite nya kläder så då åkte vi iväg till Malmö. Jag har aldrig varit på Emporia innan och det var verkligen gigantiskt..vi gick där i fem (!) timmar =) och ändå såg vi nog inet ens hälften...
Jag som inte skulle ha nått direkt köpte en del ändå.. Det bästa köpet var ett par G Star jeans på rea, 500 kr i stället för 1000 =) Sen blev det en turkos bikini, rosa shorts och kjol, ett par till jeans (mörkblå), ett par skor och en mörkblå skjort/blus. Allt på rean utom bikinin faktiskt. Linda hittade en massa kläder också så det var en lyckad shopping!
 
Annars så började dagen med stallet. Åkte ut tidigt för att slippa den värsta värmen men när jag kom till stallet vid 9 så var det redan 27,5 grad ute..pust!
Red på utebanan och som tur var så fläktade det lite också annars gassade solen på bra.
Hon gick riktigt superbra idag med, kandaret var på för första gången på några veckor. Galoppen var superbra och gjorde fina byten i vart 4:e och 3:e, riktigt roligt och hon byter direkt på hjälpen nu.
Traven på slutet var riktigt riktigt bra, synd att det inte finns en spegel därute så jag ser hur det ser ut =) Hoppas att jag kan få till en träning för Bjarke i veckan men jag har inte fått svar från honom än, vet inte om de ska till Falsterbo kanske och tävla.
Efteråt så skrittade vi ut i 20 min och njöt av solen och värmen.
Imorgon ska hon longeras bara.
 
Lagom när jag kom hem från stallet så mulnade det på och började regna. Tanken var först att Linda skulle komma hit och vi skulle åka till stranden men nu ändrade vi planerna och åkte o shoppade istället eftersom det blev dåligt väder. Kanske lika bra det så min kropp fick vila från solen..hihi.
Imorgon tänkte jag ta stall först och sen strand och på kvällen har jag anmält mig till corepasset.
 
Nu är det dax att sova, det tar på krafterna att springa runt i affärer :)
 
Kram

Så himla bra

Idag red jag usha på kvällen för det har vart så himla varmt hela dagen och knappt blåsigt nått alls. Red ute på utebanan,nysladdat var det också! 
Hon gick så himla himla bra, galopperade en del och gjorde mycket slutor och arbetspiruetts galopp och avslutade med byten som gick kanonbra. Sen tog vi travjobbet efteråt och där var hon också riktigt fin. Slutor på diagonalen och längst spåret. Gjorde längningar och upptagningar och där fick jag till lite passagesteg emellanåt :) riktigt fin trav hade hon och formen var uppe hela tiden och hon matade själv på framåt. Imorgon ska jag rida på fm igen innan det blir så hett och då sätter jag på kandaret igen, har inte ridit på det på tre veckor. 

Det blev stranden idag också, tre timmar låg jag nog där innan jag insåg att jag började bli röd igen och åkte hem :) ändå smorde jag mig hela tiden men tydligen tar solen väldigt bra här nere :) magen är röd, likaså benen. Imorgon måste jag sola sidorna så jag blir röd runtom :P 
Det ska bli riktigt varmt och fint Hela veckan så jag ska passa på att vara på stranden så mycket jag kan. Och rida/ gymma på mornarna och kvällarna. Imorgon blir det ridning på fm och gym på kvällen. Ska hinna med att handla lite mat också. 

Kram 

Fullt med folk var det idag

Dagens bränna...

Dags att åka vidare



Soool :)

Nu har Teres o barnen åkt iväg vidare, synd när det ser ut att bli en kanondag idag också.
Själv har jag nyss vart på gymmet. Det blev ben och lite överkropp som fick tränas. Väntar bara på att tvättmaskinen ska tvätta klart och sen ska jag ner till stranden. Måste passa på nu när solen är framme :) Ikväll blir det ridning, alldeles för varmt att rida nu om jag inte måste.

Igår var vi först i stallet och Tindra o Minna fick rida lite, Tindra travade några steg (det gjorde minna med men höll nästa på att studsa av) Usha var så duktig och vågade knappt gå framåt :)
Sen åkte vi till stranden på em men lagom tills vi kom dit så blev det mulet :( Minna badade dock rätt mycket men efter någon timme så packade vi ihop och åkte hem. De lekte lite i lekparken här alldeles utanför huset medans vi satt på gräsmattan men sen gick vi in och åt middag istället.

Tror jag måste ta och städa hela lägenheten nu, det är sand och skit överallt :P

Kram

Stranden

Igår började jag dagen med att rida och det gick riktigt bra!! Galoppen var fin och hon kämpade på bra, traven som vi hade problem med i torsdags gick jättebra igår också. Avslutade med att skritta ut i ca 20 min på asfalten mellan åkrarna och hon gick så snällt och lugnt där. 
Sen åt jag min andra frukost när jag kom hem tillsammans med de andra så jag hade frukosten serverad och klar :) lyx! Sen gjorde vi oss i ordning för stranden och kol iväg dit runt ett, då var det strålande sol och varmt ute!! 
Tur att det fläktade lite lätt annars hade det bränt på bra, det gjorde det iof tydligen ändå. Jag smorde i vanlig ordning inte in mig och nr jag kom hem så såg jag hur röd jag hade blivit... Hihi. Men det känns inte så farligt idag, hade på aftersun som kyler lite. Idag blir det solkräm på och så ligger jag nog på rygg...
Jag och Micke åkte till Malmö efter vi badat ( ja vi badade ju också, helt okej skönt i vattnet) vi köpte sushi och drack lite bubbel o kollade på fotboll och firade ett halvår :) 
Tidigt i morse så tog han tåget till Kastrup o sitter nu på planet på vg tilö Irland där han ska jobba i veckan och kommer hem på fredag igen. 
Jag är på väg till Helsingborg nu, vi ska ut till stallet och först ska jag longera lite och sen ska tindra o minna få rida lite. På em åker vi till stranden igen! 

Kram 






Ridit o tränat

Idag gick jag upp tidigt för att åka till stallet och rida :) var för strax efter åtta och satt i sadeln vid halv nio. Usha fick väldigt bra i början och var pigg och framåt sen när jag började kräva lite mer så blev hon lite slö och försökte protestera men det gick bra sen igen. 
Bäst gick galoppen medan traven mest var jobbig tyckte hon men det släppte tillslut också. 
åkte hem och bytte om och så gick jag till gymmet och körde ett benpass. Teres och barnen var ute en sväng då. 
Sen åkte vi till väla på em och kikade lite. Köpte ett par tygskor på stadium, samma som jag köpte i fjol röda men nu blev det svarta. Var glad att de fanns på rean för de är riktigt sköna. 
Sen åkte vi hem och lagade tacos och Micke kom på kvällen och åt med oss. Barnen sover nu, Teres också tror jag...

imorgon åker jag till stallet på morgonen, precis som idag och sen ska vi ner på stranden!

kram 

Hemma!

Nu så är jag hemma i skåneland igen. Borta bra men hemma bäst, fast det andra är ju mitt hem också :) kom hem strax före ett i natt, jag körde från braehus och sen hela vägen hem. Det gick bra oh barnen sov hela vägen då. 
Micke var snäll och kom på kvällen direkt efter jobbet och bäddade ordning soffan och fixade upp madrassen och blåste upp den så allt var klart när vi kom :) 
I morse soc vi rätt länge sen sprang jag iväg och köpte frukost eftersom kylskåpet var helt tomt nästan :) 
Åt frukost länge och sen gjorde jag mig klar för stall och körde Micke till tåget så åkte han hem till Malmö, jobb ikväll. 

Usha fick på vattenbandet idag, Caroline hade inte hunnit ta henne i måndags eller igår men det gör inget. Jag fick lite bråttom ändå idag. Borstade och kliade henne massor istället och proppade munnen full med sockerbitar vilket hon verkade väldigt nöjd med :) passade på att tvätta en maskin med schabrak också. Imorgon ska jag äntligen rida igen!
Nu är jag på tåget på väg till lund och Linda för idag ska Linda få sin disputations present :) 

Kram 




Haha Julia tyckte det var väldigt roligt att se sig själv i kameran :) 

29 år

Ja idag blir jag 29 år... Ett år kvar till 30.. Huh.  Håller för fullt på att lära mig min nya telefon, en iPhone 5S. Jag är ju helt ny på som telefonerna över huvudtaget. Men nu har jag nått att göra under den långa bilresan hem i alla fall. Jag och syster åker till Helsingborg om ett tag tillsammans med minna o tindra. Jag undrar vilka som somnar först, jag eller barnen :) hihi. 
Micke är och jobbar nu men han åker till Helsingborg när han slutar så han är redan hemma när vi kommer i natt. 

Idag har jag vart och fikat med Nattis på stan och sen åkte jag och pappa till Hedemora och lunchade med mamma. Sen har jag mest detta och försöka komma överens med telefonen. Jobbigt när den är smartare än mig, eller vad säger du Linda? ;) i morgon ska jag i alla fall till stallet och pussa på usha och longera henne och på torsdag ska jag rida igen! 

Dags att packa i ordning mina saker och göra mig klar för avfärd till Västerås. 
Återkommer nog lite senare. 
Kram 

RSS 2.0