Hemma!

Ja nu är äntligen Micke hemma igen 😍 har har vart i simulatorn i paris för sin uppgradering till kapten och det gick alldeles utmärkt! Nu ska har bara flyga som kapten fast med en annan kapten med ett tag innan han blir godkänd och blir helt klar som kapten men det dröjer kanske bara en månad till! Nu är han i alla fall hemma och jobbar! 
 
Jag gick upp tidigt i morse och släppte ut hästarna. Regnade och blåste storm. Mockade och fixade klart i stallet ich sen longerade jag henne på utebanan över travbommar, både på backen och upphöjda. Jätteskoj tyckte usha 😀
Det hade slutat regna då som tur var men det blåste rätt rejält ändå.
 
Sen kom Magnus och drog loss min buss som har suttit fast i leran här hemma på gården 🙈 tur att vi han han som granne!! Fina spår i marken efter min fastkörning 😁


Men vi kom loss plättlätt med traktorn och nu står den bättre nere vid infarten! 
 
Sen åkte jag och hämtade Micke och sen har vi bara tagit det lugnt. Eller Micke har rivit väggen till murstocken där kaminen ska stå sen. Han kunde inte hålla sig ☺️ det blir nog att sätta puts på murstocken så kommer den bli fin sen. Finare är att ha en gipsvägg bakom kaminen i alla fall 😊
Snart ska vi laga mat. Torsk, sötpotatis med bubbel såklart. 
 
Kram 
 

Varmt

Såja, nu börjar det bli behaglig temperatur ute igen, 5 grader varmt idag =) 
Idag åkte jag till ridhuset med Usha och red. Jag var ute i paddocken igår och longerade men tjälen hade inte riktigt släppt där så det blev mest skritt och trav igår så då bestämde jag mig för att ta ridhuset idag.
Böt bett innan jag åkte till en egg-bett som ju är lite snällare än vanliga tränsbett men jag blev påminnd om varför jag inte rider henne på det..hon blir nämligen väldigt seg i munnen och tung och lägger sig bara på bogarna fram och ångvältar på. Så imorgon byter jag tillbaka till det vanliga bettet :) I övrigt så gick hon bra och jag red mest fram för att hon skulle ta skänkeln och det tyckte jag att hon svarade bra på.
Tror jag tar en tur till ridhuset imorgon igen och sen vilar hon torsdag och fredag.
 
Imorgon är det onsdag och snart snart är det lördag, då kommer Micke hem igen :)
Nu är det dags att sova.
Kram och god natt!

Tid

Vad mycket mer tid jag har fått nu när jag har Usha så nära mig :)
I morse började jag med att sova ut igen och tog långfrukost framför Nyhetsmorgon. Sen åkte jag till stallet och iväg till ridhuset. Övade på samma saker som igår och hon var riktigt fin idag med. Bytena satt som en smäck och jag gjorde 5 byten i vart tredje som fungerade finfint!
Traven var riktigt fin också. Red tillsammans med en annan (som bor granne med ridhuset) och som har flera unghästar att rida samt att hennes dotter är med i landslaget i fälttävlan (Therese Viklund). Mamman och pappan har en hel del egna uppfödningar som de är med i ridhuset och idag berömde pappan (per) Usha för att hon var så fin och såg trevlig ut när jag red henne :) :) Pratade en del med dom och sen åkte jag hem.
Pustade grejerna och fixade i stallet och sen gick jag hem och åt. 
 
Var ut i garaget och hämtade in lite ramar och fotoalbumet som jag fyllde på med nyframkallade kort och sen satt jag upp några tavlor och några ramar med foton i.
Senare på em så blev det gymmet och ett tungt ryggpass, skönt :)
Hem och lagar matlådor och slöa framför Tv'n innan jag tog en promenad runt byn igen. Fast jag har gjort mycket idag så har jag haft tid och bara slöa och tagit det lugnt också. 
 
Nu har jag nyss pratat 40 min med Micke i telefon och ligger i sängen nu och ska sova!
Idag har det töat på bra ute, det har vart 3 grader varmt och väldigt dimmigt och disigt ute. Det skulle bli 4-5 grader varmt imorgon coskå så jag gissar att snön är borta helt från paddocken imorgon, i så fall blir det ett pass där ute då! Longering eller ridning. Kan bli longering eftersom hon gått så hårt i helgen.
 
Nu är det dags att sova!
Kram och god natt.

Träningsdag

Idag har jag haft en typisk träningsdag!
Sov ut i morse och sen tog jag långfrukost innan jag åkte till stallet och till ridhuset med Usha. 
Hon gick väldigt bra idag, koncentrerade mig på galoppen först och hon fick jobba skönkelvikningar i galopp, slutor på diagonalen och volt i förvänd galopp och slutligen byten som var exakt på hjälperna.
Traven blev riktigt bra och gjorde nya och bra övningar som hjälpte henne att bli mer kvick i bakbenen, och hon jobbade på väldigt bra! Imorgon ska jag fortsätta med samma sak. Den känns som att hon är i väldigt fin form just nu så jag längtar till tävlingarna kommer igång. Måste få tillbaka hennes pass bara(som är inskickat till swb) men jag räknar med att tävla i mars, hinner ju inte innan ändå!
Åkte sen hem och åt och efter ett tag så åkte jag till Landäng och köpte mat till Usha och direkt till gymmet därefter. Körde ett bra och tungt benpass, frontsquats går framåt och den övningen tar verkligen!!
Stannade till på Ica på vägen hem och handlade mat inför veckan. Har hunnit göra några matlådor och gör resten imorgon tror jag. Skönast att ha så när jag är själv i veckan, då går det fort att äta :)
 
Har även tagit en promenad runt Hassle Bösarp nu på kvällen med P3 dokumentären Trustorhärvan i lurarna. Har också påbörjar Panaxiahärvan men jag tog en paus och slötittar på Tv nu!
 
Imorgon blir det ungefär detsamma under dagen; ridning, gym och promenad =) Ska även hinna städa hemma. Idag har jag hunnit tvätta två maskiner också, man kan nog säga att jag har haft fullt upp hela dagen!
 
Kram

Fredag!

Ja äntligen fredag igen 😊
Gick upp och körde Micke till stationen, han ska till paris och vara i simulatorn i en vecka sen kommer han hem nästa lördag igen! 
Åkte hem och åt frukost och tog det lugnt och ny sitter jag på tåget. Tog ett tåg som gick en halvtimme senare (7) eftersom jag ändå sitter kvar lite längre på jobbet då jag ska vara hos kiropraktorn kl 17 i Landskrona så då kan jag lika gärna jobba lite längre. 
Det ska bli skönt att bli knäckt, det behövs för jag är stel som en pinna i ryggen. 
Tror jag blir rätt sen hem så usha vilar nog idag. Åker bara förbi och mockat och gör mat. I helgen blir det ridhuset. Var där i veckan också och hon har gått lite lättare pass men känns väldigt fin! 
Nästa vecka ska det bli mildare ute så så kan man förhoppningsvis vara på utebanan! 

Kram 


Äntligen

Äntligen är diskmaskinen ikopplad och klar att användas :) :)
Givetvis så kör vi den nu på test, kör en snabbprogram på 30 min och så har vi bara några tallrikar, glas och bestick i :P Måste ju testa. Tyst går den i alla fall!
Vi har även haft en sotare här idag som har tittat på hur murstocken är och om vi kan sätta in en kamin ganska enkelt och jodå, det är i princip bara att köpa kamin och installera den, allt såg väldigt fint ut med rör och allt så nu letar vi kamin och sen ska den installeras och vi ska knacka fram synlig murstock så till höst ska vi ha en kamin här inne, mysigt! Tror inte att vi fixar det nu under våren. Det är ju nu som vi vill ha den egentligen och det hinner vi ändå inte få till så vi väntar lite och får det riktigt gjort, inget snabbjobb som blir slarvigt vill vi ha =)
 
Efter jobebt idag så åkte jag till gymmet, det blev axlar idag och ett tungt pass, skönt! Stannade till hos Usha på vägen hem och gjorde klart i stallet. Hon vilar idag och tanken är att åka till ridhuset imorgon.
 
Kram
 
Inget mer handdiskande nu!!
 
 

Min lördag

Igår var jag ensam hemma nästan hela dagen. Gick upp strax efter sju och körde Micke till stationen, han skulle till Kastrup på utbildning och eftersom jag ville ha bilen under dagen så tyckte jag att jag lika gärna kunde gå upp och köra honom så kom jag upp i tid också!
Åt sen frukost och så tog jag en promenad runt Hassle Bösarp som tar ca 55 min. Riktigt skönt ute och det var nog ca - 7 grader och vindstilla :)
Sen åkte jag till stalelt och till ridhuset och red, Usha hade för ett tag glömt bort att lyssna på skänklarna så när vi skulle göra byten böev dom två språng efter..efter en liten påminnelse så skärpte hon sig och jobbade på riktigt bra. Traven börjar bli väldigt fin nu, filmade lite och det är stor skillnad sen i höstas!
Sen hem och äta och småfixa lite här hemma innan jag åkte till gymmet.
Benpass idag och jag har börjat med frontsquats i stället för vanliga squats. Det tar rejält i låren och jag kommer ner mycket mer än vad jag gör i vanliga böj så idag han jag en finfin träningsvärk. Mycket bra benpass och jag hade lite svårt att köra hem eftersom det var jobbigt att koppla när jag skulle växla..då vet jag att det var ett bra pass som jag körde :)
Storhandlade på Ica och fortsatte lite hemma, tvätta och bädda rent bl.a. Åkte sen och hämtade M på stationen igen vid 19 och sen åt vi lasagne, mums!!
 
Nu har jag kört honom dit igen, lite senare idag. Ska strax byta om och gå åka iväg till stall och ridhus. 
Det blir gymmet senare idag också men inte benen ;) Även en promenad ska hinnas med.
Riktigt skönt ute idag, -6 när jag körde honom och solen skiner och det är vindstilla!
Idag är även sista dagen som vi behöver handdiska (förhoppningsvis!) Jippi!!
 
Kram

Nya möbler

I måndags och tisdags så var vi i Malmö och hämtade ut möblerna som vi ropade in på en auktion (nätauktion). Det var ett skrivbord, en byrå, en spegel och fyra gamla fönster (till drivbäckar). 
Skrivbordet blev superbra!! 



Byrån fixade vi med igår kväll och den blev också jättebra! Glömde ta bild på den bara 😐 spegeln kommer upp i hallen lite senare, först ska vi ha upp vår hatthylla som vi har beställt. 

Igår var jag till ridhuset och red. Hon gick ett lättare pass med lite lösgörande arbete och några byten. Jag hade ju inte ridit henne på 8 dagar pga underlaget och svårt att köra till ridhuset men hon var så fin så. Kändes bra efter kiropraktorn har tittat på henne. 
I måndags longerades hon på utebanan och i tisdags fick hon vila för vi blev lite sena hem från Malmö. 

I tisdags kom också vår diskmaskin!! På måndag får vi den inkopplad, det hade M egentligen kunnat göra själv men nu ska det kopplas på nått extra på vattenkranen plus att van har börjat sin kaptenskurs nu och är på Kastrup på utbildning hela dagarna. Lika bra att nån annan får göra det så det blir gjort! 
På måndag kommer också sotare och kontrollerar skorstenen och kollar vad som behövs göras för att vi ska kunna sätta in en kamin. Förhoppningen är att vi har en kamin installerad efter sommaren så vi kan elda nästa höst och vinter! 
Nu har vi också bokat datum för takomläggning på garagetaket! Så under fem veckor i april/maj är det arbetsläger hos oss! M är ledig gem veckor och jag är ledig en vecka och då kommer även våra päron ner! 

Kram 


Måndag

God morgon 
Måndag igen och en hel jobbvecka nu igen 😁 länge sen sist..
Helgen har vart riktigt bra. Har gymmat båda dagarna och i lördags kväll tog vi en promenad runt hassle bösarp som ganska precis tog en timme, bra runda att gå. 
I lördags fick usha behandling av en kiropraktor och allt var bra. Hon hittade spänningar och låsningar i rygg och kors men inget som uppkommit nu eller pga min sadel som jag har nu utan det var gamla skador eller vad man ska säga. De satt djupt ner i ryggen och har förmodligen haft det länge. Hon fick loss endel och sen tar vi en omgång till om ca sex veckor. 
Igår longerade jag henne och hon såg väldigt mjuk och rörlig ut. Tyckte att hon rörde sig bättre med frambenen och mer rörlig i bogarna men det kanske var en önsketanke 😊

Idag åker ev Micke till Malmö och hämtar skrivbordet som vi vann på auktion och så mötet jag upp honom där efter jobbet. Hoppas att de andra sakerna som vi vunnit också har kommit dit (de finns i Kristianstad annars). Smidigare att hämta i Malmö 😊

Snön har töat bort en hel del också. Det snöade på rejält igår kväll igen, mest blötsnö så för säkerhetsskull ställde jag bilen uppe vid vägen men i morse var det plusgrader och det hade töat rätt mycket. 


Förberett för diskmaskinen som kommer imorgon!!


här blir sen en kökshalvö så skåpen får stå lite provisoriskt här sålänge 

Plogat!

Inte plogat 😁 (vägen till vår granne längre bort) drivit igen endel...

Kram

Insnöad!!

Hihi imorse var vi insnöade minsann! 
Det hade kanske inte kommit jättemycket ny snö men det hade drivit igen en hel del så våran lilla väg var full med snö, ca 50 cm djupt och där tog det stopp när jag skulle till stationen och till jobbet. Ringde taxi och kollade om de kunde köra till stationen om jag gick upp till vägen men det var väntetid i ca två h.. Då ringde M till grannen magnus och kollade om han jag lust att ploga vägen och han hade just vart ute och åkt lite så han kom förbi och plogade åt oss. Han skrattade åt våra små snöspadar och undrade hur långt vi hade tänkt komma med dom ☺️😂 tur han han riktiga grejor! 
Blev lite sen till jobbet men jag kom dit i alla fall! 

Sen på em fick vi ställa bilen uppe vid postlådorna vid den "stora" vägen och gå ner till huset så slipper vi råka ut för samma sak igen. Imorgon ska vi åka förbi och handla lite sand så vi kan sanda backen upp här så jag kanske kommer upp med bussen och kan åka till ridhuset. 
Usha ska få besök av kiropraktorn imorgon bitti så det blir ingen ridning imorgon heller. Hon har fått stått hela veckan nu 😞 insnöade och innan dess så hade hon ett litet sår.
Jag har lovat att ta ut hästarna imorgon eftersom kiropraktorn kommer tidigt. Tyckte jag kunde göra det eftersom Magnus plogade åt mig imorse (han jag har usha hos, så fick Therese sova ut😊) 

Igår vann vi två till auktioner, ett skrivbord och ett spegel så nu har vi alla nya möbler som vi behöver. Ev ska vi ha ett drängaskåp sen också om vi hittar något. Skulle åkt ock hämtat det idag men pga vädret får det bli på måndag istället hoppas jag. Kommer bli jättebra med alla nya möbler 😀

Idag testade jag ett nytt tips för putsning av träns. Med skokräm och Quick finish som extra glans. Blev super 👍
Innan 
Efter. Mycket glansigare och finare


Kram och god natt 

Snö

Jajamensan, igår em och i natt kom det snö hos oss!! Det har yrt runt lite så på vissa ställen har det drivit igen men det är plogat också som tur är. Vi har nog fått ca 1dm snö, pudersnö så det blåser lätt bort 😊 i helgen skulle det bli regn och varmt igen. Trist när snön har kommit. 
Idag började vi med ett bra benpass på gymmet. Testade nya övningar och det kommer att kännas i morgon kan jag lova! 
Sen sydde jag klart gardinerna och satt upp dom och ner med julgardinerna 😊 nu är det slut på julen och det får gärna bli vår!! 

Sen gick jag till stallet med förhoppning att åka till ridhuset men jag kom inte upp med bussen för backen, för halt 😳 så jag promenerade till stallet och pysslade om henne bara. Ofrivillig vila i två dagar nu. Förhoppningsvis kommer jag till ridhuset både torsdag och fredag. På lördag ska hon få massage! 

Dags att sova, två dagar att jobba och sen helg igen 😀
Kram 











Halvdag

God morgon!
Idag är det halvdag på jobbet och imorgon är vi lediga igen 😊 
Efter jobbet idag så ska jag rida, åker till ridhuset för ett pass. Igår vilade usha och båda dagarna i helgen så åkte jag till ridhuset och red och hon gick super båda dagarna. I söndags övade vi många galoppombyten och att hon ska ta dom direkt på hjälpen, avslutade med fyra st i vart tredje. Målet är att klara av byten i varannat till sommaren!
Nu är det fruset ute och hårt i marken så det är ridhus som gäller.  

Båda dagarna i helgen så har vi också vart på gymmet. I lördags blev det ett benpass som tog rejält på benen och känns fortfarande och i söndags var det axlar och biceps. Vi var även ner igår och då blev det ryggen. Nu har jag skaffat årskort på gymmet så nu kan jag gymma hur mycket jag vill 👍💪 det är inte lång tid kvar till tjejvasan så nu måste jag träna på allvar igen 😊 ska bli kul att komma igång riktigt igen. Jag har ju vart ner på gymmet sen vi flyttade hit men nu blir det ordentligt med både kost och träning. Slut på allt fusk 😝

Igår vann vi även två auktioner på en sida på nätet. En sida som har mycket fina gamla möbler bla så vi la högst bud på en jättefin byrå med fem lådor och fyra gamla fönster som vi ska använda till två st drivbänkar. 
Nu har vi lagt bud på ett skrivbord och en spegel men de gärningar ur fören om två dagar. Vi la även bud på ett jättefint drängaskåp men det stack iväg i pris så då hoppade vi av. 

Kram 

Mitt 2015

Vilket bra år som 2015 har varit :)
Det har bla blivit förlovning, husköp, New York-resa, öppet spår, London-resa, div andra mindre resor, bra träningsår med Usha mm.
Här kommer lite bilder från året!
 
Träning inför Öppet Spår
Öppet spår, 9 mil
Förlovning Ystad 4/4
New York 9 dagar!
Sommarsemester Strömstad
Minisemester i Stord, Norge, medans Micke jobbade
Minisemester på Bornholm
Vårt hus!
 
 

2016-01-01

Då var det nytt år igen! Nu ska jag vänja mig med att skriva 2016 också..
Igår startade jag dagen med att åka till ridhuset och rida ett jättebra pass på Usha! Dessutom var det strålande sol när jag åkte tillbaka till stallet så det kändes inte som nyårsafton direkt :) 
Sen gick jag hem och grejade lite inför kvällen (eller M hade gjort det mesta redan...) Vi tog en promenad på ca 40 min här i omgivningarna, det är verkligen fint här omkring när man ser ut över åkrarna! Längtar verkligen till våren och när det börjar bli ljusare ute.
Vid fem-tiden så hämtade jag Linda och Peter på tågstationen och så åkte vi hem till oss.
Började med lite tilltugg och bubbel och sen fortsatte vi att äta hela kvällen.
Det blev förrätt med prusciutto (?) skinka med röra av creme fraish, grillad paprika, vitlök, dijon senap och friterade kapris. Senare tog vi huvudrätten och det var smörstekt torsk med sötpotatispuré och pepparrotssås och sallad och till efterrrätt blev det hemmagjord mascarpone glass med hjortron. Supergott allting!
Vi spelade lite spel och sen vid tolvslaget så gick vi ut och tittade på fyrverkerierna!
 
Imorse (fm) tog vi en promenad på några km och sen körde jag dom till tåget igen.
Jag åkte till Usha och longerade henne på utebanan och sen körde jag Micke till tåget, han blev inkallad på jobb nu på kvällen (fast det fick han veta redan i fm) och så kommer han hem imorgon em.
 





Vår "sjö" 😁



Den lilla rosmarinbusken 😊 







Kram

RSS 2.0