Snart ledigt

TvĂ„ dagar till och sen har jag semester i en vecka 😀 eller det blir inte sĂ„ mycket till semester utan mest hĂ„rt jobb med takbyte mm men det kommer bli sĂ„ bra nĂ€r det Ă€r klart! Tur att vi fĂ„r hjĂ€lp av vĂ„ra förĂ€ldrar under hela nĂ€sta vecka ocksĂ„, mickes förĂ€ldrar kommer redan imorgon och mamma o pappa kommer pĂ„ lördag sen drar arbetslĂ€gret igĂ„ng 😊 Micke har haft en kompis nere frĂ„n Stockholm under nĂ„gra dagar ocksĂ„ och de har fixat en hel del med stödben pĂ„ loftet, skorstenen och upp med takbjĂ€lkar. 

I helgen tĂ€vlade jag ju. I lördags bsr det en msv b4. Hon var vĂ€ldigt tittit pĂ„ banan och spĂ€nd men vi lyckades Ă€ndĂ„ fĂ„ 61,95% och 0,5 poĂ€ng frĂ„n ett kvar till msv a. Surt men jag Ă€r nöjd med tanke pĂ„ att kag inte hade den bĂ€sta kĂ€nslan pĂ„ banan. 7or pĂ„ tre av fyra byten Ă€r jag dock nöjd med 😊
PĂ„ söndagen sĂ„ var det en msv b2 och hĂ€r var hon lite seg redan pĂ„ framridningen. PĂ„ banan var hon riktigt seg och gick inte alls fram. Hon bröt tom av i galoppen till slĂ€ngtrav och ignorerade mina skĂ€nklar totalt. Summa 55,4% och det sĂ€msta vi nĂ„gonsin gjort i den klassen. Kanske var hon trött efter en rĂ€tt hĂ„rd trĂ€ningsvecka och kanske pĂ„verkar pĂ€lsfĂ€llningen lite. 
PĂ„ mĂ„ndagen sĂ„g jag att hon var lite svullen i ett framben och lite varm, h fram och det var det varvet som hon bröt av i galoppen sĂ„ hon kan ju haft en kĂ€nning av nĂ„gonting. Hon har vilat mĂ„ndag och tisdag och i onsdags blev hon skodd. 
IgĂ„r longerade jag lĂ€tt och nĂ€r jag kom till stallet sĂ„ sĂ„g jag att hon hade dragit bakskon snett sĂ„ sidokapoan hade gĂ„tt in i hoven lite. Inte nĂ„ farligt och hon ömmade inget men hovis kom ut direkt och fixade och donade. Troligen har hon fastnat i leran och vridit runt hoven. Det Ă€r rĂ€tt lerigt i hagarna nu eftersom det har regnat mĂ„nga dagar. Men inge halt efterĂ„t nĂ€r jag longerade 😊 ikvĂ€ll ska Fanny rida henne sĂ„ fĂ„r jag vara hemma och fixa inför helgen. 
PĂ„ lördag ska vi trĂ€na för en trĂ€nare i ridhuset. Det ska bli spĂ€nnande att se vad hon sĂ€ger! Hoppas bara att usha inte fĂ„r nĂ„tt krĂ„ngel med hoven i efterhand. 

Kram

Veckan

Oj vad dagarna gĂ„r, jag hinner ju inte med att skriva nĂ„tt 😊
I helgen rĂ„kade jag och usha för första gĂ„ngen pĂ„ 11 mĂ„nader đŸ˜± red en La3 för att komma igĂ„ng lite. 
Hon gick kanon inne pĂ„ framridningen och det gjorde hon egentligen ocksĂ„ pĂ„ banan bara att jag inte red riktigt utan Ă„kte mest med och dĂ„ blir det lite lamt. 
Hade nĂ„gon miss som kostade men i övrigt gick det bra. Jag mĂ„ste bara komma ihĂ„g att rida pĂ„ banan ocksĂ„, hon gör ju inget gratis. 
Slutade pĂ„ 60,2% och det Ă€r ju ingen lusande procent i dom klasserna men jag red inte bĂ€ttre heller 😁
TvĂ„ missar varav den ena med koeff 2 sĂ„ den kostar ju. Sen mĂ„nga 6 och 6,5 som behöver bli 7. Men fick en del 7or dĂ€r jag faktiskt red och inte Ă„kte med. 
I helgen ska jag tĂ€vla igen, bĂ„de lördag o söndag och en klass per dag. DĂ„ har jag chans att korrigera till söndagens ritt. 
Hon vilade mĂ„ och ti och igĂ„r red vi igen   Hon kĂ€ndes fin, gjorde mĂ„nga öppnor o slutor eftersom det ingĂ„r i helgen program. IkvĂ€ll ska vi rida igen 😊

Mamma och pappa kom ner i söndags och var kvar till tisdag. Dom var och hĂ€mtade deras nya husbil som dom köpt sĂ„ i mĂ„ndags kvĂ€ll satt vi i bussen och drack bubbel och invigde den 👍
Pappa och Micke byggde stĂ€llning runt huset, de hann nĂ€stan med allt och Micke byggde klart den igĂ„r! Han har ju semester nu i fem veckor och nĂ€sta vecka börjar vi med taket 😁 ska bli skönt nĂ€r det Ă€r klart och det kommer bli jĂ€ttebra! 

Invigning av husbilen 😊
Redo för takbyte! 


Kram


Fiffigt

IgĂ„r nĂ€r jag red sĂ„ tog kag med mig min kamera och satt den pĂ„ staketet. Surrade fast den med en rem sĂ„ satt den still och kunde inte ramla ner. Den rĂ€ckte nĂ€stan över hela ridbanan sĂ„ jag fick med det mesta 😊 nĂ€sta gĂ„ng ska jag prova sĂ€tta den i hörnet sĂ„ kanske det blir Ă€nnu bĂ€ttre. Det hĂ€ller att vara pĂ„hittig nĂ€r jag inte har nĂ„n som kan följa med och filma 😊👍
Hon kĂ€ndes vĂ€ldigt fin igĂ„r och takten har kommit i traven riktigt bra och hon gĂ„r i uppförsbacke nu och det kĂ€nner jag tydligt nĂ€r jag rider ocksĂ„. Idag ska hon fĂ„ hoppa med Fanny och imorgon tar vi det lugnt. 

Jag planterade Ă€ven om flera tomatplantor igĂ„r. Jag var och köpte större krukor att plantera i och planterade om de största. De har verkligen vuxit och blivit stora! Gav bort nĂ„gra till Therese och snusan i stallet för vi har alldeles för mĂ„nga nu. Trodde inte att det var sĂ„ mĂ„nga som skulle ta sig 😁

Kram 

Bra helg

I helgen har vi verkligen fĂ„tt massor gjort utan att stressa det minsta. 
Började lördagen med att slĂ€ppa ut hĂ€starna och rida usha pĂ„ morgonen. Hon gick superbra! HĂ€rligt vĂ„rvĂ€der ute och solen vĂ€rmde riktigt. 

Sen planterade jag lite i drivbĂ€nken. Satt ut broccolin som jagförodlat inne och sĂ„ satt jag rĂ€disa och polkabeta. 


Sen Ă„kte vi till Simrishamn för att titta pĂ„ mĂ„lgĂ„ngen nĂ€r pappa körde rally. 
Åkte kustvĂ€gen till Ystad och sen körde vi fina landsvĂ€gar innan vi kom till Simrishamn 😊




NĂ€r vi kom hem sen igen sĂ„ gjorde vi ett ryck och satt potatisen i landet och sen flyttade vi brĂ„tet som legat pĂ„ ena kortsidan av huset. Nu ligger det i grĂ€sslĂ€nten i stĂ€llet. Vi ska junior med en byggstĂ€llning runt huset nĂ€sta vecka sĂ„ dĂ„ mĂ„ste allt sĂ„nt bort. Bra och rensa dĂ€r ocksĂ„ för, den var brĂ„te som sĂ€ljarna lĂ€mnat kvar. Gamal stallinredning, stolpar till hage och lite annat mojs. 

IgĂ„r tog vi lĂ„ngfrukost först och sen mĂ„lade jag det sista pĂ„ vĂ€ggarna vid kaminen. Micke har satt upp gipsvĂ€ggar pĂ„ tvĂ„ stĂ€llet dĂ€r han hade rivit bort vĂ€ggarna för att komma Ă„t överallt. 
Sen Ă„kte vi till stallet och Micke bytte dĂ€ck pĂ„ bĂ„da bilarna och jag mockade mm. Tog av usha tĂ€cket sĂ„ hon fick gĂ„ utan i hagen, sĂ„ skönt vĂ€der ute 😊
Sen Ă„kte vi hem och Ă„t och tog det lugnt innan jag körde Micke till stationen för han skulle jobba. Jag Ă„kte till gymmet och sen till stallet igen och red. Hon gick superbra igĂ„r ocksĂ„! TĂ€vling i helgen och det ska bli superskoj och spĂ€nnande! 

Kram 

HopphÀst

Idag har Usha fÄtt leka hopphÀst med Fanny igen :)
Den hÀr gÄngen lÄnade vi en hoppsadel ocksÄ sÄ hon slapp hoppa i dressyrsadeln.. Det gick riktigt bra, vi hade byggt upp en liten bana som dom hoppade runt pÄ, med titthinder under men Usha bryr sig inte alls om nÄtt sÄnt. Vi började att travhoppa henne sÄ hon fick hoppa upp sig och fÄ rundare sprÄng och det gick finfint, travhoppade 85 cm :P
Sen blev det banhoppning och Usha tog i för kung och fosterland nÀr hon hoppade, ögonen spikrakt fram och tyckte det var jÀtteskoj! De hoppade en bana pÄ 80-90 cm och det gick galant. Vi ska hoppa henne varje torsdag nu ett tag framöver och varannan gÄng med studs/styke trÀning och varannan gÄng med lite med banhoppning.
Imorgon fÄr hon vila och pÄ lördag rider jag igen.
 
Idag har jag vart pÄ kontaktombudsmöte i Malmö hela dagen och imorgon Àr det fredag igen, Àntligen helg :) Veckan har gÄtt riktigt fort som vanligt och dagarna har verkligen flygit förbi.
IkvÀll jobbar Micke och sover borta men kommer hem imorgon igen och sen Àr han ledig till söndag em.
I helgen ska vi Äka till Simrishamn pÄ lördag och titta pÄ nÀr pappa kör rally och sen ska jag Àven ta och plantera i drivbÀnken!! Det ser jag fram emot :)
I mÄndags och tisdags hade vi 15-17 grader hÀr och sol, hÀrligt!! Nu Àr det lite kyligare ute (ca 10 grader) men det Àr verkligen vÄr. Bladen har slagit ut nu och det Àr grönt pÄ grÀsmattor och buskar, hÀrligt.
 
Nu Àr det dags att sova.
Kram

DrivbÀnk

IgĂ„r gjorde Micke en drivbĂ€nk Ă„t mig sĂ„ jag kan börja sĂ„ lite sallad, rödbetor, broccoli, rĂ€disa mm. Vi hade gamla fönster och sĂ„ gjorde han en perfekt lĂ„da till 😍


Idag ska han olja in den med linolja, tjĂ€ra mm sĂ„ den blir lite mörkare i fĂ€rgen och hĂ„ller bra utomhus! 

Jag planterade Ă€ven om tomater och chili igĂ„r, de vĂ€xer verkligen sĂ„ de knakar! Broccolin har jag förgrott inne och nu Ă€r det dags att sĂ€tta ut den i drivbĂ€nken! Helgens projekt 😊 

Red usha igĂ„r ocksĂ„, Micke kom förbi och filmade och det sĂ„g bra ut. I början brĂ„kade hon, typiskt nĂ€r jag hĂ„ller pĂ„ att kliva över nĂ€sta tröskel med henne men sen blev hon jĂ€ttefin! Idag ska hon vila och imorgon longerad hon bara sen kör vi igen pĂ„ onsdag! 

IkvĂ€ll kan det bli backintervaller igen, gĂ€ller att hĂ„lla i nu nĂ€r jag börjat sĂ„ jag inte tappat det igen. 

Kram 
 

Vilken dag!

Idag har jag haft en sĂ„n dĂ€r super effektiv dag igen! 
Sov ut och vaknade vid halv Ă„tta av att gĂ€ssen brĂ„kade nere i dammen 😁 och ute pĂ„ Ă„kern var hela fasan-familjen med massa fasanbĂ€bisar och pickade runt i marken 😊 
Åt frulle och sen Ă„kte jag till gymmet och körde ett biceps och triceps-pass. Sen hem och ha i en massa brĂ„te som skulle till tippen som Micke har rivit ut frĂ„n loftet i garaget. 
VĂ€l hemma igen sĂ„ Ă„t jag bara och Ă„kte sen till Ystad för shopping pĂ„ öob och Willys. Handlade presseningar mm som vi ska ha till taket sen. 
Åkte smĂ„vĂ€garna hem och som gĂ„r lĂ€ngst med havet, sĂ„ himla fint 😊
Hemma igen och tog det lugnt en liten stund innan jag gick ivĂ€g till stallet och red ett riktigt bra pass med usha. Kandaret pĂ„ idag och vi trĂ€nade pĂ„ det som HelĂ©ne lĂ€rde oss. Skrittade ut en svĂ€ng efter det. 
Sen har jag bara tagit det lugnt och lagat mat och myst framför brasan 😊 
Imorgon ska jag först ivĂ€g pĂ„ en morgonpromenad och sen hĂ€mtar jag Micke som kommer med tĂ„get ca tio. Han har ju vart i karup sen i mĂ„ndags men han kom hem i torsdag fm och Ă„kte igen fredag morgon. 
I tisdags var usha hos tandlĂ€karen, eller tandlĂ€karen kom till oss. Allt sĂ„g bra ut och hon filade bara ner tĂ€nderna lite men inga vassa kanter eller dyl. Skönt 😊👍
Trött blir man av veterinĂ€rens mediciner 😁


IgĂ„r hoppade Fanny usha igen. De hoppade kombination och studs. Usha Ă€r jĂ€tteduktig och försöker verkligen, den finns ingen tendens till att stanna alls utan öronen Ă€r spikrakt fram och hon tycker det Ă€r jĂ€ttekul. De hoppar inte sĂ„ högt med det Ă€r bara bra att hon fĂ„r göra lite annat ocksĂ„. Haserna ser fina ut och hon verkar inte alls ha nĂ„ ont. SjĂ€lv sprang jag backe igen igĂ„r kvĂ€ll. RĂ€tt nöjd att jag tog mig ut kl 20.45 en fredagskvĂ€ll och körde backintervaller 😜 tur backen Ă€r sĂ„ nĂ€ra sĂ„ man Ă€r hemma igen pĂ„ 30 min ca. Effektivt! 
Nu ska jag sova 😊 
Kram och god natt 


RSS 2.0