30 juni

Hmm 30 juni och det är typ 13 grader varmt och mulet?? Tacka vet jag Skåne, där är det i alla fall varmt och skönt ute ;)
sov ut imorse och har nu haft en långfrukost i en timme :) 
ska snart åka ner på stan och luncha med en gammal kollega på banken. Kanske svänga förbi bagheera shoppen och kika lite. Tänkte gå ut på en promenad på morgonen men det såg så kallt ut så jag blev kvar inne i stället.
ska göra iordning marinad till ikväll för då kommer Lotta O Heléne och grillar. Så måste jag tvätta lite, glömde visst att packa ner tröjor så ja klarar mig.. Haha. Glömde även strumpor hemma. tror jag hade bråttom när jag packade.
 
Kram
 

Semester!

Äntligen är det semester igen! Ska bli skönt att sova ut i morgon och bara ta det lugnt.
Direkt efter jobbet i fredags så åkte jag till Kastrup och mötte upp Micke som slutade jobbet då också. Vi skulle ta flyget upp till avesta kl sex hade vi tänkt. Eftersom vi har stand by biljetter så hamnar vi sist på listan så första avgåbarnfilm full..men andra avgången gick vid sju och där var vi nära att komma med båda två men så blev det vara en plats ledig så då åkte jag den avgången och kom till Arlanda ca 20.30. Micke kom med den tredje avgången och landade strax efter tio. Pappa hade kommit ner för att hämta oss så vid halv elva åkte vi hemåt.
väl hemma så blev det lite snabbt med mat och sen gick vi och la oss.
sov länge på lördagen och sen åkte vi med mamma ner på stan och gick in en snabbas på bolaget och kollade i affärer snabbt innan vi åkte hem igen.
grillade på em och sen gjorde vi oss ordning för 30 års fest som var i parken. 
Åkte dit tillsammans med Ms bror och hela kvällen var superrolig. 
Kom hem ca halv tre och så somnade vi direkt.
sov rätt länge idag också sen gick vi upp och åt frukost halv tolv, sen kom Nattis och Oscar förbi och vi fikade lite. Sen kom släkten och det blev med fika, firade mig lite i förväg.
körde M till tåget vid halv fem, han måste åka hem idag eftersom han jobbar i morgon em. Själv blir jag kvar till tisdag då jag och Teres åker bil ner till Helsingborg, hon, tindra och minna ska vara i Helsingborg till söndag.
 
Nu ska jag fortsätta att slöa i soffan och njuta av att jag har semester i morgon!!
 
Kram
 
 
 
 
 
 

Snart så

Oj vilka stressiga dagar det har vart nu men snart är det ledigt och oj vad jag ska njuta då!!

Igår var jag på gymmet och på corepass. Tanken var att jag skulle åka till stallet direkt efter och longera Usha men jag orkade inte.. Kände mig trött och orkeslös i kroppen så jag åkte hem och la mig i soffan och gick sen o la mig kl 22 och somnade direkt. Sov till 4 i natt och då var jag pigg sen somnade jag om till strax e 6, fortfarande pigg :) Behövde nog sova lite, hoppas för all del att det inte är någon förkylning som jag har i kroppen men det tror jag inte. Det går bara i 110 på jobbet just nu men tack o lov så har vår nya medarbetare kommit så han tar en del jobb också nu.

Idag tar jag bilen till jobbet och sen åker jag direkt till väla innan stallet, eller tvärtom. Stall först och väla sen.. Måste hitta en klänning att ha till helgen då vi ska på 30-års kalas. Jag har nästan bara svarta klänningar men jag tänkte ha nån annan färg :)
En bikini ska jag köpa på stadium också och ett par ballerinaskor.
Usha ska få gå ett dressyrpass idag och i morgon är det träning för Bjarke! Sen får hon vila fram till nästa onsdag eftersom jag kommer vara i Avesta fredag kväll till tisdag kväll. Hon ska nog kanske få gå en sväng på vattenbandet under tiden.

Nu är det dax att göra mig i ordning och sen åka till jobbet!

Kram

sista rycket innan semester

Imorgon börjar sista rycket innan det är semester i tre veckor! Längtar till fredag, men det är först fem jobbdagar och massor att få undan innan dess.

Nu är jag tillbaka i Malmö igen. Jag har varit hemma under dagen då Micke jobbar men han är hemma om ca en timme så då käkar vi lite och sen bara slösar i soffan.
Jag har hunnit med ett benpass på gymmet, ett bra pass och jag ökade på vikterna på de flesta övningarna. Nu kör jag fokus ben i ca 8-10 veckor så får vi se vad som händer, såklart tränar jag annat också emellanåt men det kanske blir ett och annat spinningpass också.

Sen åkte jag till Usha och red. Jobbade mycket i galopp i början och tränade på seriebytena och sen tog jag traven efteråt och försökte tänka korta tyglar och upp med hennes huvud och då kommer den fina traven. jobbigt för både henne och mig :) men det tar sig och det ska gå!

Nu ska jag slöa lite innan jag ska slänga in kycklingen i ugnen.

Kram

midsommar!

Jag har nyss vart ute och gått en timme i Malmö, M var kvar hemma och höll på med en utbildning, eller håller på fortfarande. Lite blåsigt ute men riktigt skönt att gå en rejäl runda. stannade till på Ica och handlade lite mat till ikväll och imorgon.

Igår började jag dagen med att Gymma med Sigrid. Det blev ett benpass (som känns idag) och lite armar o avslutade med mage. Sen åkte jag till stallet och red ett bra pass på usha. Hon hade nog lite träningsvärk sen torsdagens pass för Bjarke men vi jobbade ändå på med samma sak för att jag skulle få in känslan som jag fick i torsdags. Gjorde även byten, 5 st u vart tredje på diagonalen och de satt :) Idag fick hon vila men imorgon ska vi träna på det igen!
Kom till Malmö vid 14 tiden igår, vi åt sillmacka, jag drack lite bubbel men M fick vänta eftersom han hade stand by :) som tur var så blev han inte inkallad..sen gick vi en sväng i parken, massa folk ute men det blev lite blåsigt så vi gick hem igen. Åt middag med lite olika inlagda sillsorter som M gjort, jättegod! sen lite efterträtt och så tittade vi på film.
Idag sov vi till halv 11..haha. Blir nog en lugn em/kväll. Imorgon ska han upp o jobba kring lunch och jag åker hem o gymmar o rider, sen åker jag tillbaka på kvällen.






Kram

Årets första dopp!

Igår var det dags för premiärdoppet för i år. Dessutom premiärbad på Ribban i Malmö för mig.
Det var verkligen jättevarmt ute igår så efter jobbet gick vi till ett sushiställe och åt supergoda sushis och tog ett glas rosé i solen.
Satt där ett tag och sen gick vi ner till ribban och havet och skulle ta ett kvällsdopp.
Hoppade (gick) i från bryggan och det var verkligen varmt i vattnet, bara att gå i. Nästan varmare i vattnet än i luften för det blåste lite, vi var nog ändå i i ca 5 min och det var som sagt inte alls kallt. Härligt!! Hoppas att vi kan bada lite i helgen också.
 
 
Idag har det vart lite mulet och blåsigt och kallt men på kvällen blev det sol och varmare igen. Hoppas att det blir fint väder i morgon..
Jag och Usha har tränad för Bjarke idag, det gick väldigt bra! Gjorde endel galoppslutor som var riktigt bra annars jobbade vi mest med traven för att få in takten och få henne att bli mer kvick i bakbenen och det blev bra på slutet, skumpigt att sitta på henne då bara ;) Det måste jag lära mig.. hihih.
Bytte och red på vanligt tränsbett och remontgrimman, det går hon faktiskt riktigt bra på, bättre det än med vanlig nosgrimma så jag ska nog rida på det ett tag.
Bjarke var nöjd och jag o Usha var rejält svettiga :) Ett bra pass alltså!
 
I morrn är det ledigt!! Ska dock upp och gymma med Sigrid kl 7 ;) Sen åker hon till Växjö. Själv pker jag till stallet efter det och förhoppningsvis till Malmö runt lunch där det väntas sill-lunch!
 
Nu ska jag sova så jag orkar upp i morrn!
Kram o god natt
 
 
 

7 dagar kvar!

God morgon!

7 jobbdagar kvar till semestern, wihoo! Dom dagarna går nog fort, massor att göra på jobbet.
Igår körde jag och S ett core pass på gymmet på 45 min, nya låtar o nya övningar så det har gett träningsvärk idag, skönt. Sen åkte jag till stallet efteråt och longerade usha ute. skönt att vara där lite senare på kvällen, det var inte lika varmt och så var det helt lugnt och vindstilla. Idag får hon nog vila, jag åker till Malmö efter jobbet om inte M blir inkallad på jobb. Sen ska hon får gå resten av veckan och träning för Bjarke i morgon.
Passade också på att planerat om chillin, sharonfrukten och basilikan på balkongen igår. Det växer verkligen som ogräs!! Hoppas det blir mycket frukt på dem, såklart blir det inget på sharonplantorna men de är kul att ha för skojsskull!

Kram

måndag

God morgon,
måndag igen och 9 arbetsdagar kvar till semestern!
kortvecka den här veckan eftersom det är ledigt på fredag :)
Gårdagens träningspass på gymmet gick bra. Först körde vi ca 30 min styrka på gymmet och sen core i 30 min. Efter det så åkte jag nästan direkt till stallet och red ett bra pass. var på utebanan, riktigt skönt när det blåste lite lätt, annars gassade solen på rätt bra.
Åkte till Malmö senare på em och så köpte vi en sallad och la oss i solen i parken. Massor med folk ute och det var riktigt varmt o skönt. Hoppas det blir många soliga dagar sen också :)

Ikväll är planen att usha vilar och jag åker till Malmö om inte M blir inkallad på jobb.

Kram

Lördagen

Igår hade jag en sån där riktigt skön lördag.
Sov hyffsat länge, käkade långfrukost och mötte sen upp Sigrid så gick vi till gymmet.
Om jag hade träningsvärk i fredags efetr torsdagens pass så var det ingeting mot vad jag hade igår efter bodypumpen i fredags..kunde knappt ta mig upp ur sängen :)
Vi gick på ett 45-minuters IW-pass. Skönt för benen att röra sig. Blev riktigt svettig och körde på hårt men ändå kändes kroppen pigg genom hela passet.
Lagade lite matlådor på lunchen medans tvättmaskinen gick.
Slöade lite innan jag åkte till stallet och red. Var först på utebanan men det blåste så mycket, bokstäverna och staketet blåste omkull och hon blev lite spänd så jag gick in och det var nog tur för hon stod en hel del på bakbenen när jag bad henne jobba på lite mer :)
Måste över den där tröskeln som är jobbig för henne, sen läpper hon efter och blir jättefin. Galoppen var super och bytena var exakt på mina hjälper. Det är traven hon (och jag) har svårt för men det blev riktigt bra på slutet. Jag red på vanligt tränsbett och med gramanen för att koncentrera mig på min egen sits, ner med händerna och inte luta mig bakåt, det gick faktiskt helt okej.
Idag är det strålande väder och ingen vind så idag blir det utebanan. Tänkte jobba mer med galoppen idag så hon inte får gå två jobbiga travpass efter varandra.
 
På kvällen hade jag en riktig slökväll. Först någon timme på balkongen i solen i bikini. Sen lagade jag lite mer matlådor och till sist bakade jag kanel- och vanlijbullar :)
 
Snart ska jag möte Sigrid igen. Idag kör vi lite själva på gymmet först i ca 30 min och avslutar med ett corepass på 30 min.
Sen blir det stall och senare i em åker jag till Micke. 
Det blir inget Irland för honom i veckan så han är hemma på stand by i stället. Det kan ju för all del bli jobb hela veckan ändå..
 
 
Kram
 

Bilder

Här kommer lite bilder från Linda!
 
 
Tack Linda för bilderna!!
 

Genomtränad

Nu är jag verkligen genomtränad för ikväll.
Körde ett bodypump-pass nu efter jobbet och varenda muskel darrar i kroppen tror jag :) Hade dessutom grym träningsvärk efter gårdagens morgongym då jag körde mycket ben, så alla benövningar var nära-döden-upplevelse idag :P
Imorgon kör jag och Sigrid IW och på söndag core.
Usha har vilat idag, igår red jag däremot och ett riktigt bra pass dessutom. 
Linda var med och fotade och filmade , det blåste så hiskeligt ute så vi var inne istället. Det var nog bra det för hon var väldigt pigg men gick väldigt bra också.
Lite filmsnuttar från travjobb:
http://youtu.be/BJzFze--aFA
http://youtu.be/QXGX0kDOBqA
 
Hon var riktigt frin igår att rida, jag måste fortfarande korta mina tyglar och inte luta mig tillbaka så mycket.
Tror jag ska börja rida med Kyka-snöret igen som jag gjorde ett tag.. Till nästa tävling ska det vara bättre, har 5 veckor på mig att träna :)
 
Bilder kommer sen när jag fått dem av Linda.
 
Tänker inte göra så mycket mer ikväll, har nyss ätit pulled turkey och ska gotta i mig glass till efterrätt snart.
 
Kram

Nyfrissad

Så har onsdagen gått också, bara två dagar kvar att jobba den här veckan och nästa vecka är det redan midsommar!
Det var dags för frissan idag efter jobb, skönt att få håret fixat. Den blev ljusa slingor uppe på huvudet och mörka slingor i underhåret. Till hösten blir det med mörka slingor men hon ville inte lägga i det nu eftersom solen bleker dem så mycket så då blir de inget bra ändå, blev i alla fall väldigt nöjd :)
 
Har vart ute i stallet och longerat Usha också, vi var på utebanan. Himla fint det blev där med staket och bokstäver :) Imorgon följer Linda med till stallet och jag hoppas att det är väder så vi kan vara ute då!
 
Ska försöka lägga mig tidigt ikväll, har svårt att sova tidigt då det är så ljust ute på kvällarna och jag är så pigg, desto tröttare på morgonen ;) Men i morgon bitti tänkte jag gymma innan jobbet. Passar på nu när jag åker bil till jobbet, åker bil den här veckan för sommarkortet (buss/tågkort) börjar inte gälla fören på söndag och då kan jag lika gärna åka bil de här dagarna som är kvar så slipper jag köpa engångsbljetter eftersom mitt vanliga månadskort har gått ut också.
 
Micke jobbar ikväll o imorgon och sen åker han en sväng till Stockholm och kommer hem på lördag eller söndag igen. Sen åker han till Irland och flyger där hela nästa vecka, trist att missa midsommar här hemma :P
 
Nä nu ska jag duscha och packa gymväskan och sen lägga mig på spikmattan tror jag, bra grej det där!
 
Kram
 
Slöande på stranden igår
 
Hoppbanan
 
Utebanan med staket och bokstäver :)
 

Sommardagar

Hmm det här inlägget skrevs igår men kom inte upp då tydligen.
 
Vilka härliga dagar det har vart igår och idag. När jag åkte till stallet i em så var det 28,5 grad ute, härligt!!
Igår åkte jag till Malmö direkt efter jobbet. Vi köpte med oss sallad och gick till slottsparken och hade picknic och mötte upp ett annat par där också. Spelade lite yatzy och bara slöade på gräsmattan, skönt!
 
Idag var jag en snabbis till stallet först men Usha har vilat både igår och idag. I morgon ska jag rida alt longera henne och på torsdag kommer Linda med ut så ska hon fota och filma lite (kanske).
De har fixat till utebanan nu med dressyrstaket och bokstäver, blev jättefint! Och en hoppbana på gräs bredvid med massa hinder. Mest nöjd är jag med dressyrbanan såklart! Innan har det inte vart staket där alls utan bara gräs utanför grusbanan men nu blev det så bra så :)
 
Sen åkte jag och M ner till Råå och la oss på stranden en sväng,riktigt skönt nere nu på kvällen!
Såg ut som att det hade vart en del folk där på dagen, det var även mycket folk när vi kom ner. Många som badade..brrr.
 
Dax för en dusch och sen dags att sova
 
Kram och god natt

Höjt lägstanivån

Idag var det tävlingsdag igen, i Åsbo den här gången och Msv B2 o B4 stod på schemat.
I första klassen så red jag fram ute och det var väldigt mycket flugor så hon var lite irriterad över det och kunde inte skritta riktigt. Fick inte den där bra känslan någon gång riktigt utan det blev med "av och på". Hon gick ändå bra men i första halten vid inridningen så började hon backa när jag skulle sätta igång henne i trav och sen galopperade hon istället, en 3:a ;) sen blev det även en 3:a på första bytet då hon inte tog hjälpen (med koeff 2) samt en del småmissar lite här o var. Slutade på 59,1%, ändå helt ok eftersom jag tyckte det kändes rätt dåligt faktiskt. Varmt var det också så hon var nog lite matt.
Fick gå in i bussen och dricka massor och äta och sen sov hon till det var dags att ta ut igen :) Själv satt jag i solstolen och solade..hihi.
Till andra klassen så satt jag på flughuvan och så red vi fram inne. Mycket bättre och jag fick igenom en del delar som jag inte kunde ta igenom ute tidigare. Hon blir lite sur nu när jag begär mer av henne och provar med att gå över i galopp i stället för att sätta bakbenen under sig i traven men det fick jag hejd på rätt bra på framridningen. Bytena satt alla på framridningen också. Väl inne på banan så kändes hon mycket bättre, jag missade en avsaktning så det blev - 2 p där..alla byten satt och skolorna var ok utom vänstra öppnan, har svårt för den och det är det benet hon inte vill sätta under sig så gärna..träna träna och bygga mer muskler.
Slutade på 59,5% och är nöjd med det. Hon var matt på slutet av värmen men jag tyckte hon kändes bättre i andra klassen och det är ju en svårare klass också med högre krav.
Jag vet ju vad hon kan efter att Bjarke red henne och det är inte i närheten av det som hon gick idag men ändå så är det på rätt håll. 
Nu blir det tävlingsuppehåll till 19 juli och då ska hon gå en Msv B2 i Hbg och sen är det inget mer fören i augusti. Nu ska vi träna och träna och rida in oss på det nya sättet så vi orkar mer och att det blir lättare på banan.
 
Dax att hoppa in i duschen och sen lägga mig på spikmattan :)
3 veckor kvar till semestern nu! Wihoo!
 
Kram

Ledig o fler bilder från London

Skönt med långhelg igen :) Sen jobbar jag bara 3 veckor till innan det är semester. Oj vad tiden går fort!
Åkte till stallet efter jobbet igår och red en sväng på Usha, red bara i ca 30 min men jag ville stämma av känslan igen och om jag kunde få tillbaka det där "wowet" igen, och det kunde jag. Riktigt fin kändes hon, lätt för skänkeln och fin energi framåt. Kul :) Avslutade med att skritta ut henne en sväng.
Nu på kvällarna får de alltid nyslagen gräs inne i boxarna, gissa om hon har bråttom att ta sig in i boxen när ridningen är klar, hon nästan springer in och kastar sig över gräset =)
 
När jag kom hem så fixade jag endel till ikväll, vi ska på Lindas disputationsfest (eller hur det stavas...) Klädkod är "nått lila" så jag pysslade lite igår kväll och gjorde ett lila armband av massa lila stenar. Sen ska jag ha lite annat lila på mig också.
 
Ska till gymmet strax och köra ett pass sen åker jag till Micke runt lunch. Han jobbade igår kväll och nu på morgonen sen tänkte vi ta en lunch på stan innan jag fixar det sista till festen. Behöver ett par ljusa strumpbyxor samt en liten handväska :)
Igpr handlade jag ett par skor som jag kan ha till klänningen, riktigt snygga och sköna och dessa kan man ha både till känning, kjol o jeans och var supersköna! Bra köp :)
 
Nu ska jag till gymmet och sen springa in till Sigrid och Gustav och mata deras katter, är kattvakt idag och i morgon!
 
Kram
 
 
Lite mer bilder från London och Madame Tussaudes bl.a.
 
 

Wow!

Idag fick Bjarke rida på Usha. Jag tycker att det har gått så himla mycket framåt, ffa i traven som jag haft problem med tidigare och nu ville jag att han skulle hoppa upp och rida o känna på henne så han kan stämma av var vi är plus att jag får se hur jag ska fortsätta att träna så vi kommer ett snäpp upp till.
Jag värme upp henne och hon kändes väldigt fin, sen hoppade Bjarke upp och började rida.
Han tyckte direkt att traven var mkt bättre och han provocerade henne lite så hon nästan blev arg så han sen kunde utnyttja energin framåt och bara låta henne gå med massa beröm.
Vips så kom en väldans fin trav med en massa motor och bärighet. Häftigt att se! Slutorna var riktigt fina och de flöt på riktigt fint. Jag inser vilket tempo man ska ha, tycker jag att jag ridit i ett högt tempo innan så är det ingenting mot det här, sen utnyttjar man den energin och samlar ihop traven och då vips så travar hon uppåt med frambenen i stället för bara framåt.
Han gjorde arbetspiruetter också och de är på gång =)
Han tror inte att St Georg ska vara några som helst problem för oss, nu ska vi bara komma in i nästa steg och befästa oss där.
Jag hoppade upp och red henne i ca 10 min, vilken hääftig känsla att känna hur hon tog i och travade verkligen med hela ryggen och genom hela kroppen. Nästan omöjligt att sitta på :) Och det är det jag måste lära mig nu, att det är lite obekvämt för mig och stora steg men det är också det som är det rätta. Jag mååste alltså ut den lite bekväma traven och lära mig att rida med stor och luftig trav och hitta balansen där, svårt men det ska gå!
 
Var tvungen att filma lite med mobilen.. ingen vidare kvalité men det syns ändå lite grann.
 
http://youtu.be/_TxBUr6AxjM
http://youtu.be/_DacQMxD5v4
 
I morgon ska jag rida henne igen, bara för att få känslan igen och att hon inte ska vila efter ett sånt hårt pass idag.
Hon får vila på fredag i stället.
 
Nu är det dags att sova!
Kram o god natt

kortvecka igen

Kom just på att det är kortvecka igen den här veckan, 6 juni på fredag ju!
annars har veckan startar riktigt bra, är klar med ett stort case på jobbet som jag slitit med rätt intensivt sista veckorn. skönt så nu kan jag slappna av lite.
Usha har jag ridit både igår och idag och hon känns fin, lite slö som vanligt när hon fått vila en vecka..imorgon ska vi träna för bjarke igen. tävling på söndag.
Är på väg till Malmö och Micke nu. igår kom han till mig, vi sätt ute på balkongen och spelade yatzy och drack bubbel :)

kram



London!

Nu är vi hemma igen efter 3 heldagar i London!
Kom dit i torsdags vid 8-tiden (brittisk tid) på morgonen och i morse gick flyget 7.
Så vi hann med hela torsdagen, fredagen och lördagen.
Orkar inte skriva en massa men vi gjorde typ allt :)
Shoppade, åkte bussturer runt London, gick i Hyde Park, såg Buckingham Palace, Big Ben, Trafalgar Square, Picadily Circus, gick på Madame Tussaude plus massa annat.
 
Lägger upp lite bilder i stället :)
 
 
Kommer mer bilder sen, har inte hunnit ladda upp alla :P
 
Kom i alla fall "hem" till Malmö vid 11 tiden, gick upp till Micke och slöade, åt frukost och sen lunch och så åkte jag samtidigt som han åkte till jobbet.
Har vart till Usha som fick bli longerad idag. Hon hade tagit hand om sig själv och fixat lerbad under dagarna som jag vart borta :)
 
 
Nu är det dax att sova. Vi var uppe 03,30 i morse, lite sega om man säger så:)
Sov på planet hela vägem hem (och dit) så flygresorna gick fort i alla fall!
 
Kram o god natt
 
 

RSS 2.0