Alex vs. förkylning 0-1

Jag fick ge mig, vid 10 åkte jag hem från jobbet. La mig i soffan under filten och frös. Vaknade vid 14 och var stekhet. En ipren till och nu har jag slötittat på film.
Hittade gamla filmer på Cajsa och Helene-träningar och de första filmerna på Usha, dvs 2,5 år gamla ridfilmer. Mycket kul att se :) Fina Cajsa.. En sak jag noterade var att jag satt mycket mer still i sadeln då än nu. Nått att träna på. Tror jag gör saker o ting för komplicerat nu.

Usha har fått nya pjux idag, det hade gått bra rapporterade Maria! Billigare än beräknat blev det också, det är alltid tacksamt :)

Aja nu ska jag vila lite till.
Kram

Torsdag

ja då är det torsdag igen, najs. Dagarna går verkligen fort, det går fort när man har roligt!
Mår lite bättre idag, preppade mig med Ipren imorse utifall men jag känner mig pigg. Annars går jag åka hem från jobbet under dagen.
Det blir vila ikväll. Helena sköter o rider Usha och gymmet får klara sig utan mig :P
Själv ska jag vila och ta det lugnt och hoppas på att jag är jättefrisk till imorgon o helgen :)

Kram

Snorigt

Mmm det är lite snorigt här men det blir nog bättre..hoppas jag. Intalar mig det i af.
Hoppade träningen för Bjarke idag. Red vanligt i ridhuset, Maria var snäll och filmade och hjälpe mig endel också :) Det är så enkelt när någon står på sidan och säger "korta tyglarna, fram med näsan osv" Nu när jag studerat filmerna så är det i huvudsak att korta tyglarna, minst tre meter typ, och ner med handen och fram med näsan (Ushas näsa..) Men allt hör ihop, om jag kortan tyglarna och blir still i handen så kommer hon upp i formen och jobbar bra. Det syns så tydligt och det var kul att se. Så just nu ligger problemet mest hos mig och att jag ska bli bättre på det. Inser nu hur mycket jag saknar speglar i ridhuset...får filma oftare :)

Imorgon har jag ledigt från stall. helena rider. ska inte gymmma imorgon heller eftersom jag inte är jättepigg. Bara hemma och vila :) Kan behövas.
Usha blir skodd imorgon också men behöver inte åka ut till det. Har stämt av med hovis så det var inga problem. Maria är där eftersom hennes häst också skos. Tur jag har folk som hjälper mig :)

Nu ska jag sova så jag orkar jobba imorrn.
Kram o hej

Vååår

Nu är det vårigt ute :) sol o varmt!
Det blir ingen träning för mig idag, jag avbokade för jag känner mig lite halvkrasslig o nästan febrig. Vet ju hur jobbiga hans pass är och hur svettig jag brukar bli så jag vill inte bli kall och sen ännumer sjuk så jag missar tävlingen i helgen.
Ska rida lite själv i ridhuset men Maria är snäll och filmar lite ändå :)
Synd för jag hade velat träna innan tävling men det får gå..

Först ska jag hem o äta o ta en Ipren. Det som inte dödar härdar heter det ju.

Kram

Redo

God morgon
Redo att egentligen gå till stationen men det går bli bussen. Har blivit lite förkyld och igår hade jag ont i halsen och var lite halvseg på kvällen. Piggare idag men jag tar bussen istället. Kanske inte var så snart att sovande fläkten igång härom natten...

Usha blev i af lonhetad ute igår,mest i skritt o trav för det var lite isigt emellanåt men det gick bra. Någon dag till sen så är det tinat där ute :)
Ikväll är det Bjarke träning kl 19. Maria följer troligen med så då får jag kanske lite filmhjälp :)

Dimmigt är det ute idag men det ska bli varmt. Igår sken solen fortfarande när jag kom från jobbet :) N hämtade upp mig på stationen igår och så åkte vi och köpte middag,mc Donalds ;) Tisdagslyx..hehe.
Eftersom jag var på jobbet tidigare igår så åker jag tidiga tåget hem så jag slipper stressa iväg sen. så då är jag hemma ca 16.50 i lgh. Skönt..

Kram

Måndagslyx

Igår var det måndagslyx. Efter jobbbet så kom N och mötte mig vid stationen så gick vi till Susanne o sven. Han hade hämtat Anton i skolan tidigare och så lämnade han honom lagom när mitt tåg kom. Vi gick dit och åt middag, fläskpannkaka :) Mums! Lite lyxigt kändes det som, att inte äta hemma en vardag och få lagar mat :)

Sen åkte vi hem och jag vidare till stallet. Dressyrade lite, red på kandaret. Hon var lika fin igår också, red inte så jättelänge. Rätt mycket galoppjobb och öppna i galopp för att få med bakbenen. Fina längningar :)

Hämtade upp N efter stall så åkte vi och handlade mat, skönt för det var inte så mycket folk.

Nu är jag på bussen på väg till stationen, kommer till jobbet ca tjugo i åtta. Här kunder strax e åtta och jag måste förbereda lite :)
Sen hoppas jag att det går att longera i paddocken idag, hon skulle behöva jobba lite på lina och utan mig.det var lite is där igår men jag hoppas det försvinner idag. Imorgon är det bjarke träning!

Kram

Promenad

Har nyss tagit promenad till stationen. Varmt idag, nästan för varmt att gå i vinterjackan men jag klagar inte såklart. Vill ha vår nu :)
I natt hade vi så varmt i sovrummet att N var tvungen att hämta bordsfläkten så den har blåst på oss i natten. Skönt faktiskt. hatar att sova när det är för varmt.

Måndag idag, ska till stallet i em och rida. Öva lite på programmen inför helgen. Här starttid 14.23 på lördag och 9.50 ca på söndag.
Träning för Bjarke på onsdag och Helena rider på torsdag.

Strax framme i Landskrona.

Kram

Kväller

Då har det blivit söndagkväll igen. Dagen har varit riktigt bra. Vi åkte till Susanne o Anton o fikade och sen vidare till Väla. Köpte min tröja och en blomma att ha i hallen. det var tack o lov inte så mycket folk där :)
Sen åkte vi hem och tog den andra promenaden idag, det har blivit två rundor på ca 40 min var.
Sen åt vi riktigt god mat, och har slöat i soffan framför tv'n.
tvättat all smutstvätt och nu ligger vi i sängen och tittar på Johan Falk.

Kram o god natt

Så fin!

Jag har sagt det förr och jag säger det igen, att rida på morgonen är verkligen toppen :)
Älskar att vara i stallet tidigt och pyssla med allt i lugn och ro och ända vara hemma tidigt och känna att man har hela dagen kvar för att göra annat på. Dessutom är jag oftast själv i stallet då.
Morgonfordrade alla hästar och släppte sen ut "mina". Mockade och fixade mat och sen red jag Usha.
Eftersom det var första passet efter att Jessica klämt på henne så tog jag det försiktigt, mest travjobb men lite galopp för att få ur sig lite enrgi. Och oj vad fin hon var! Den där fina traven kom tillbaka = kunde inte sitta i traven för den blir så stor och fluffig. Hon hade öronen spikrakt fram och frustade i varje steg.
La jag bara på skänkeln vid skänkelvikning och flyttade hon sig jättelätt, lika så öppna och sluta. När jag skulle länga traven så var det bara att hålla i sig för hon tuffade på och längde jättefint :) Verkligen skillnad och hon kändes superfin. Red bara i ca 35 minuter och mest bara framåt och inga konstigheter, bara för att stämma av lite. Red dessutom utan sporrar och hon svarade jättefint fram. Kul :)
Usha såg själv väldigt nöjd ut efter och frustade jättemycket.
Fast hon inte blivit riden sen i tisdags (Helena) så var hon mjuk i sidorna och inte alls stel.
Imorgon jobbar vi vidare!
 
Nu äter jag min andra frukost för idag och tittar på längdskidor. Vi ska nog åka en snabbis till Väla, ska köpa lite blommor och en tröja på HM. Har presentkort där så jag tänkte utnyttja det.
 
Kvällen igår hos Linda o Peter var väldigt kul, supergod mat =) Var fortfarande mätt när jag vaknade imorse. haha. Tittade på melodifestivalen och pratade. Inte för att jag är nå superfan av mello men med kul sällskap så blir ju nästan allt bra :)
 
Kram

piggelin o isigt

 
På BP idag så skulle vi alla lägga på lite extra vikter (om vi ville). Tja varför inte tänkte jag och öste på. Det var kämpigt men ack så skönt efteråt när jag tagit några kilo mer på varje muskelgrupp och ändå klarat det.
Nöjd åkte jag hem och där lagade N mat åt oss, stekta mackor med stekt ägg o bacon. Mums! Länge sen som vi åt det så idag var de riktigt goda.
 
Åkte till stallet senare på em, först till Rycketofta till hästaffären och hämtade ut mina fyra täcken som var tvättade och klara. Rena och fina var de :) Smidigt att lämna där och rätt billigt också.
De hade dessutom 50 % på massa ridkläder men jag lyckades hålla mig ifrån den avdelningen :) Spara var det ju..
 
Usha var piggelin idag, gick med henne i ridhuset i ca 20 min. Imorgon ska jag rida igen. Hoppas hon känns bra :) Hagarna är väldigt isiga nu och även gångarna ner till hagarna så man får passa sig. Usha har som tur är brodd i skorna men det är halkigt ändå. Har bara två broddhål i varje sko. Men nu skulle det bli varmt igen till veckan så förhoppningsvis så smälter det mesta bort.
 
Duschen nu, åker till Linda strax före sju. Tar bilen idag, tror det blir smidigast så, slipper krångla med buss och tåg. Det tar ju bara 35 min med bil mellan oss och motorväg helal vägen, najs.
 
Kram
 
 

Redo för BP

God morgon!
Idag hade jag sovmorgon, eller jag sov tills jag inte kunde sova längre typ halv 9. Har käkat frukost och plockat undan lite och väntar nu på att åka till gymmet för ett bodypump pass som börjar kvart över elva.

Ska till stallet senare på em och sen ikväll till Lund och Linda och titta på melodifestivalen!

Igår hade vi en slöfredag. Var först till stallet, sen åkte vi och handlade lite mat. Det blev varmrökt lax, potatis och romsås :) Tittade på snowroller och somnade sen, blev en ganska tidig kväll för oss båda två. Rätt skönt att somna tidigt, inte så konstigt att jag var pigg imorse. Vaknade först halv sju men lyckades somna om ett par timmar :)

Kram

Fredag igen!

God morgon fredag :)
Sista helgen i februari, om en vecka är det mars!
Somnade tidigt igår, redan 21.45 jåg vi båda två i sängen och kikade på tv men somnade strax därefter. Vaknade och var pigg idag.

Jobb först och sen ut till stallet och gå lite med Usha och sen hem och ta helg. Har inget planerat för kvällen idag, imorgon ska jag till Lund och Linda för lite melodifestival-tittande :) Det är allt som är planerat för helgen också, lite stall, lite gym och lite slappande. Kan nog bli en bra helg.

Nu ska jag kila iväg till bussen.
Kram

Veterinär nästa

Nejdå, så farligt är det inte.
Jessica var ut till Usha idag på em och checkade igenom henne.
Hon kändes väldigt fin tyckte hon, finare än sist (november) och hon hade musklat på sig mer.
Usha har ju sitt lilla problem, SI-leden. Alltså korset, typ bäckenet. Hon kan ha smällt i den när hon gått omkull någon gång och hon har ju gått omkull i hagen förut. Därför går hon troligen lite ojämt ibland och har svårt att sätta muskler jämt bak. Det måste troligen underhållas med jämna mellanrum men eftersom jag inte märker av nått i ridningen så är det ingen fara. Vi fick ju rätt på det i höstas och sen dess har det blivit bättre men det kommer ju tillbaka om man inte underhåller.
Jessica tyckte att jag skulle åka in med henne för att kolla upp SI-leden ifall det behöver behandlas om det är någon inflammation som kommer och går. men ingenting som var akut tyckte hon utan jag kunde se lite hur det passade med träning och tävling. Men jag tror jag åker så snart som möjligt så jag kan tävla i vår o sommar. Ska tävla nästa helg och sen har jag inget planerat på 4 veckor så jag ska försöka få en tid i mars. Då blir det nog ingen tävling i april men förhoppningsvis i maj igen.
Det kan vara skönt att kolla upp och innan vi börjar träna högre och jobbigare saker med henne. Det är ju inge kul om jag kommer en bit på väg och så kommer problemen tillbaka. Bättre att göra nått åt det innan :)
Hon trodde inte att det var nå allvarligt eller större fel heller, hoppas inte det.
Ska ringa imorgon och försöka få en tid.
Nu ska Usha i af skrittas i två dagar och sen kör vi igång lite igen.
 
Var hemma tidigt från stall idag, redan kl 18.
Åkte lite tidigare från jobb, skönt att köra bil. Det var riktigt länge sen som jag körde till jobbet. Har inte gjort det på hela vintern.
 
Imorgon är det fredag igen! Jobb först och sen ut till stallet en snabbis och gå med Usha. Sen är det helg!
 
Hörs!
Kram

Feb. 21, 2013

God morgon!
Torsdag redan, Åhhh vad tiden går fort. Idag åker jag bil till jobbet, tänkte åka lite tidigare i em eftersom Jessica kommer och klämmer på Usha.
Igår blev det sent hem. va till frissan och kl blev nog strax innan åtta när jag var hemma i lgh, en försenad buss ställde till det lite.
Det blev mv Donaldsmat som N hade fixat och sen åkte jag direkt till stallet och mockadr och fixade med Usha. Hon fick vila igår eftersom det blev sent. Broddade henne då det är isgata vid stallet.
Var hemma igen strax e nio. Duschade och sen tittade vi på några avsnitt av segemyhr :)

Idag borde jag vara hemma tidigt från stall. Tänkte bara slöa då, tror inte jag åker iväg till gymet nått. Här bokat pass på lördag, bodypump och sen blir det pass på söndag. 4 pass får nog räcka den här veckan :)

Hörs
Kram

yes

God morgon,
Det blev promenad idag också till stationen. Det är nästan ljust nu när jag går vid 7 och det är mycket lättare att komma iväg då. Dessutom va jag riktigt pigg imorse.

Efter jobbet idag ska jag till frissan och sen till stallet. Hoppas frissan inte tar alltför lång tid, vill hinna rida idag :)
Har hittat några bra övningar för att få igång bakbenen och upp med formen. ska öva på dem så kanske det ger resultat senare.

Nu kommer tåget.
Kram

Genomkörare

Idag blev det en genomkörare på gymet i form av kettlebellpass. Längesen som jag körde det nu och det var riktigt kul. Hon som hade passet hade gjort ett bra program som var intensivt, jobbigt och kul och efter 45 min var både jag och S trötta men nöjda.
Nu kommer jag få gymma själv i ca 2 veckor, S ska åka både tjejvasan och riktiga vasan och däremellan bort på jobb. Själv ska jag iväg på gymet i helgen igen, helst båda dagarna men i af lördagen.
Jag känner att jag har blivit starkare, speciellt i ben, mage o rygg och det har jag igen i ridningen.

Helena ringde nu på kvällen och det hade gått jättebra att rida Usha :) Usha hade skött sig exemplariskt och Helena var jättenöjd, och jag med :)
Imorgon ska jag till stallet. Hoppas jag hinner rida också, ska till frissan först men jag borde hinna rida en sväng.

Nu är det dax att sova, laddar för promenad imorgon igen :)

Kram

Halt

Morrn morrn!
Det blev promenad till stationen idag. med livet som insats. Eftersom det regnade igår kväll och frös på inatt så var det lite halt kan man säga. Men fram kom jag och jag halkade inte även om jag höll på att slå runt en gång.

På tåget nu och är snart på jobbet.
I kväll ska jag bara vara hemma till det är dax för kettlebell kl 20.15. Helena sköter Usha idag, hoppas det går bra :)
Måste brodda henne imorgon för det är lite halt till o från hagarna.

På torsdag kommer Jessica och känner igenom Usha, det var tre månader sedan sist. Lagom att ta en gång nu och sen igen innan sommaren.

Kram

Lugn dag

Idag har det varit en lagom fartfylld dag. Jobbet rullade på. Var på hm på lunchen och köpte två tröjor, en rosa o en vit. basictröjor som är perfekta att ha under lite tjockare koftor eller kavajer typ.

Väl hemma så åt vi och sen slöase jag en stund innan det var dax att åka till stallet och mocka o greja. Gick fort, var klar på 40 min och då hann jag borsta lite också. Åkte direkt till gymmet, mötte S och så körde vi ett corepass på 30 min. Lagom skönt pass där mage och rygg fick jobba hårt.
Hem sen och åt lite igen och så tittade vi på några avsnitt av segemyhr :)

Nu är det dax att sova. Det regnar ute. hoppas det slutar till imorgon, tänkte ta promenad till stationen. Det var ett tag sen nu.

Kram

slask

God morgon.
Måndag igen, sportlov här nere och det märks. Tomt på bussen och förmodligen tomt på tåget också.
Snö/regn slask är det ute och i em ska det bli regn så det blir blött o härligt.
Tur jag har ett jobb inomhus :)

Riktigt pigg idag. sovit gott inatt förutom att jag vaknat och varit svettig, det är så varmt inne i sovrummet, kanske får lov att öppna fönstret innan sovtajm och vädra lite.

Ikväll ska jag bara till stall och mocka o så, sen direkt till gymmet så jag åker nog inte förens strax före sju så jag hinner vara hemma en stund och ha det skönt.
Core är kvällens pass, bara 30 min.
Imorgont det kettlebell, det var länge sen.

Kram

Rent

nu ligger jag i en nybäddad säng och ska sova strax :)

Fast jag inte hade nå inplanerat idag så gick dagen i rasande fart som vanligt
Vi var ute på promenad i ca 45 min efter lunchen och sen åkte jag till stallet. Longerade ute på banan, broddade först och sen fick hon trava lugnt där ute. Hon gick väldigt lugnt o fint och såg ut att vara nöjd efter ett ganska lugnt pass.
Fyllde vatten i hagen och fixade med lite annat. Imorgon ska hon få vila och på tisdag tider Helena. Själv ska jag till gymmet imorgon o tisdag, men imorgon ska jag först mocka o så. Passet började inte förens 20.15 så det hinner jag gott o väl. På onsdag ska jag rida igen. Ska rida lite med kandaret nu ett tag. ska öva lite byten också och massa övergångar..det är där vi kan plocka poäng.

Sen har vi haft en lugn kväll här. ätit chili con carne, tvättat all tvätt och tittat på tv.
Gick ut en liten promenad på kvällen men det snö/regnar ute så det blev en kortis bara. Inget gym idag, det blev igår och sen imorgon o tisdag så promenaden fick räcka idag :)

Nu ska det sovas.
Kram o god natt

Films

Några av filmerna från igår.
 
Framridningen
http://youtu.be/UqkV1Z00L8s
 
På banan
http://youtu.be/4oOegmvJ2qE

Riktig söndagsmorgon

Första gången jag öppnade gluggarna i morse så stod kl på 07.58..Jag sa ju att jag skulle vakna vid 8..
Somnade om och sen gick jag upp 9,20 och strax därefter som N upp också.
Nu har vi ätit frukost och tittat på Vinterstudion, riktig söndagsmysmorgon :)
Ska inte göra så fantastiskt mycket idag, ska till stallet runt lunchen och fixa henne medans detär ljust ute.
Senare i em/kväll ska jag nog till gymmet en sväng
Har nyss kikat på bilderna som Linda fotade igår, Tack Linda :)
Ska ladda upp filmen också snart.
 
Sötisen :)

Trött med nöjd

Nu känns det att jag har jobbat med kroppen idag :)
IW, promenad och tävling, kommer sova gott ikväll.

Tävlingen då? Jo den gick bra. Jag hade ju bestämt innan att inte sätta press på henne utan att rida i rund och låg form och hon skulle göra det jag bad om. Hon kan gärna bli lite stirrig när hon brunstar men idag var hon lugn, tom lite för lugn..
Jobbade ändå på bra på framridningen, lite framtung och vill inte använda bakbenen men kändes ändå mjuk och bråkade inget så jag behöll henne i den formen.
Domaren tyckte givetvis att det var för låg form (och det är det också) men idag fick det bli så. Jag red upp henne lite i galoppdelen och då blev poängen bättre, vi slutade på ca 56,57%, såklart inget jättebra resultat men med tanke på hur hon var så är jag nöjd. Vi har gjort sämre resultat i den klassen innan. Dessutom blev det en 2a(!) på ryggning för där tvärvägrade hon och en 4:a på ena förvända galoppen när hon krånglade lite annars låg det mesta mellan 5,5-6,5 och med slutkommentar att hon var lite matt och behövde jobba med med bakdelen och lätta fram så det var inga nyheter.
Usha såg väldigt nöjd ut efter passet och rullade sig i boxen direkt när vi kom hem :)
Imorgon ska hon få longeras i paddocken, vila på måndag och Helena rider på tisdag.
Nu laddar vi för nästa tävling som är om två veckor!

Just nu käkar jag vindruvor, har övergett godiset idag :P ska kolla lite på tv.
Imorgon ska jag ha söndag! Inget direkt planerat. Gym en sväng och sen stall på em. Ska ha en skön dag och sova ut. Lovar att jag vaknar ca 8 ändå.. haha

Linda var med och fotade och filmade ;) Ska ladda upp filmen senare.

Kram

Uppvärmd

Jag är minsann uppvärmd inför tävlingen.
Startade dagen med ett IW-pass kl 9.30 imorse med S. Jäklar vad svettigt det var, pjuh men skönt efteråt. Köpte med mig lite frukostbullar hem som jag och N åt och sen gick vi ut på en promenad faktiskt. Skönt väder idag, varmgrader ute men det är lite grått och trist.

Strax ska jag bege mig till stallet och ta hand om Usha. Hon ska få stå med BoT täcket på ett tag medans jag pysslar med henne. Linda dyker upp runt 14-tiden och sen åker vi ca 14,45. Min start är 16,15 och som sagt, det får gå som det går idag. Känns hon fin så går jag in på banan men är hon ojämn och det känns hackigt så åker jag nog hem. Hade tävlingen varit längre bort idag så hade jag nog inte chansat att åkt men nu är det så nära. Jag fick igenom henne bra på slutet igår så det kan ha släppt till idag också.
Har en liten plan för framridningen, rund och låg i form och ska bara få in takten på henne. Ingen som helst press utan hon ska bara få rulla på. Fungerar det så fungerar det annars tar vi nya tag nästa gång. Jag vet ju vad det beror på och första brunsten på året brukar alltid vara jobbigast. Inget varken jag eller Usha kan göra nått åt, bara att gilla läget.

Hörs förmodligen senare ikväl.

Kram

Tacos

Uhh sitter här och är proppmätt efter kvällens tacosmat, enkel och gott att göra och går snabbt. Perfekt efter en kväll i stallet!
Red Usha idag, hon kändes inte superfin som hon gjorde förra veckan men så är hon brunstig också och det märks. Det blir mest av och på och hittar inget mellanläge där hon kan jobba i ro. Det är för jobbigt att jobba med bakbenen och då lägger hon sig på bettet och ska springa fortare, tar jag i henne så stannar hon upp och släpper allt istället och så håller hon på sådär.
Jag åker i alla fall till tävlingen imorgon och känner hur hon är på framridningen. Känns hon inge bra alls så åker jag hem, det är trots allt bara 5 min dit så jag kan lika gärna testa som att ta ut henne hemma och rida. Ska ha en ganska lång framridning för hon blir bättre ju mer jag rider och ju varmare hon blir i kropp och muskler.

Först börjar jag dagen med ett IW pass med S redan 9.30. Åker till stallet vid 13 tiden senast. Ska åka och hämta mina täcken som jag lämnat in på tvätt också samt tanka bussen lite.

Nu ska jag återgå till TV-tittandet.
Kram o godo natt


Fredag!

God morgon fredag!
Trött imorse men efter frukost blev jag pigg igen. Sista rycket innan helg nu. Här lite smått o gott som ska fixas på jobb innan helgen. Sen är det stall och ridning som gäller. Mjuka upp henne för imorgon och hoppas på att hon inte är alltför brustig..

Kram

Fint

Oj så snabbt dagen gick idag, och tänk, i morgon är det redan fredag!
Efter jobbet så käkade vi god mat, kyckling med örter, pommes och stekt svamp.. Mmm!
Lite senare åkte jag ut till stallet och kikade på när Helena red och det gick bra! Usha börjar bli lite brubstig såg jag men själva ridningen gick väldigt bra :) Nästa gång rider hon själv utan att jag kommer ut så får vi de hur det går, bra antar jag :)

Imorgon ska jag rida själv och vi ska finslipa lite på programmet. På lördag är det ju tävlingsdax igen.

Fina blommor har jag fått idag också :)


Kram

Alla hjärtans dag

Idag är det 14 februari, hjäetdagen alltså! Börjar med att fira med frukost och möte på jobbet, blev inget igår så vi tar det idag istället. Ikväll ska vi nog käka nått gott, jag har bara inte kommit på vad än.

I natt sov jag gott tydligen. N hade försökt prata ned mig när han la sig men jag var tydligen för trött för att föra en konversation mitt i natten :P Vaknade och var pigg i morse i alla fall. Spikmattan gjorde nog sitt igår kväll.

Helena rider idag men jag ska ut och kika hur det går. Nästa gång klarar hon sig bog själv. Sist gick det så himla bra när hon red så går det bra idag med så behöver jag nog inte åka ut nått sen.

Hörs senare.
Kramen

huvudet på spiken

nja inte riktigt men ryggen på spikmattan i af. sååå skönt, kommer snart att somna.
vattenbandet för Usha gick bra, jobbade på bra som vanligt. tror jag har två eller tre gånger kvar på kortet sen tror jag att jag hoppar det ett tag o lägger pengarna på egen träning o tävling istället. hon har blivit så hjälpt av det där så nu ska vi vara på banan igen. sen kan man åka dit någongång ibland. nästa träning på bandet blir om tre veckor.

var hemma rätt tidigt från stallis, vi käkade och så har jag slötittat på tv.
imorgon är det redaan torsdag, galet.

nu somnar jag snart...
kram

i väntan på att gå in på vattenbandet





på väg hem

stilig utsikt från tåget :)
solen på väg ner vid havet



Onsdag

God morgon
 
Onsdag idag, 13 februari. Halva februari har gått. Sjukt...men snart så är det vår :) Om en månad kanske lite hopp kan tändas..lite värme och så..
Sovit riktigt gott i natt, vaknade utvilad och blev klar lite tidigt, skönt att slippa stressa.
Jobb hela dagen såklart och sen så iväg till Gunnarlunda igen. Denna gång ska Usha jobba och jag vila :)
Imorgon rider Helena, på fredag rider jag igenom henne och på lördag är det tävling. Nästa vecka ska hon få ta det lite lugnare, longeras lite, bara jogga, ev ett vattenbandpass men inget för Bjarke. Ingen tävling den helgen men 2-3 mars är det tävling igen. Sen har jag inget mer inbokat. Troligen 7 april eller 13 april blir nästa efter det. Skönt att köra några tävlingar tätt nu och sen läsa av vad som ska förbättras och jobba på det i en månad ca innan det är dax för tävling igen.
 
Dax att börja göra mig iordning, ska kila upp och ändra tvätt-tid till imorgon istället för ikväll också.
 
Kram

Bra!

Oj vilken bra träning det var ikväll! Fick rida henne rund i början och övergångar. Massor med övergångar för det är där jag kan plocka poäng på tävlingar rätt lätt om jag gör dem rätt. Sen red jag programmet. Första gången så blev det lite okoncentrerad. men efter det så fick jag lite tips på hur jag skulle tänka i alla momenten och vad det är som domaren dömer och tänker på och så red jag programmet igen och det gick mycket bättre och Bjarke var nöjd. Idag fick vi mycket beröm. När han säker att nått ät bra så är det bra och idag var många saker bra :)

Jag åkte själv på träningen, Maria var hemma och var jätteförkyld så det blev ingen film. Inte lika tufft pass som sist men hon gick riktigt bra idag :) Imorgon ska vi dit igen men denna gång till vattenbandet. Väldigt flängande nu.

Nu ligger jag i sängen och ska strax sova.
Hörs imorgon.
Kram o god natt

Träning

Idag är det träning för Bjarke som gäller. Ska be att få rida igenom mitt program för honom. Förhoppningsvis så följer Maria med så hon kan filma lite :)
Idag har jag faktiskt lite ont i magen, träningsvärk kanske? Inte förvånad för det kändes rejält i magen igår när vi gjorde magövningarna.

Nu är det ljust ute också, ljust när jag åker till jobbet och ljust när jag kommer hem. Härligt :)

Kram

Gymmad

Idag fick Usha vilodag, men inte jag :)
Körde ett 30 min corepass på gymmet, innan passet så blev det lite arm, axlar o övre rygg/skuldeblad. Corepasset var jobbigt idag, kände att jag hade rejäl träningsverk i magen efter gårdagens ridpass..jo man får magmuskler av att rida, om man rider och inte åker häst vill säga.Många förstår nog inte hur jobbigt det är att rida och vilken bra träning det är. Att åka häst är inte så svårt, det är bara att åka med, men att rida häst är lite jobbigare.
Nu blir det inge mer gym fören på lördag och söndag, fullt upp i veckan ändå.

Jobbet gick bra, dagen gick fort. Bara fyra dagar kvar och sen är det helg igen :)

Duschen nu. Tydligen hotar de med att det ska komma lite snö imorgon, hoppas ändå på promenad på morgonen. Tror inte det skulle snöa så mycket. Är inte så sugen på att komma som en snögubbe till jobbet :)

Kram

Pigg

God morgon.
Vaknade och var pigg och tänkte gå till stationen men när jag äter frukost så sms:ade Maria o sa att lyset i bussen var på, alltså i hästdelen. Så det var bara att göra mig klar snabbt och åka till stallet och stänga av lyset och kolla så bussen startade och det gjorde den. Pjuh. Inget batteri som var urdraget.

Nu är jag i af på bussen, det blev ingen promenad men jag kommer i tid till jobbet :)

Inget stall ikväll, gymmet tror jag. Alla pass är fulla, står som reserv på core. Annars kör jag lite själv.

Somnade på spikmattan igår och sov i 30 min innan jag slet bort den och somnade om igen. Skönt :)

Kram

Start nr 2

Sådär, nu är jag hemma i soffan. Har duschat och ätit och tittar nu på kontoret.

Andra starten gick också bra, nästan bättre än första. Fick 61,4% och hade en del missar, som även domaren påpekade. Förutom dom missarna så hade %en blivit betydligt bättre men eftersom missarna berodde på mig så kan jag inte vara annat än jättenöjd med lilla Usha. Fick många 7:or och 6,5:or och tom en 7,5 på ryggningen..jag som hade sånna problem med dem i veckan.
Usha var nöjd efteråt och stog så snällt i bilen medans vi åkte hem.
Hon är riktigt behändig att ha med sig, lätt att fixa iordning och lugn som en filbunke (oftast) på tävlingen. Det enda som är lite halvjobbigt är att hon står och sparkar lite i transporten men om jag sätter mig inne hos henne så står hon som ett litet ljus. Tråkigt att vara själv tycker hon väl..
Hon sparkar dock inte så farligt, jag kunde gå iväg på toa, hämta protokoll och anmäla mig och det var lugn under tiden i bussen. Duktig Usha :)
Det första hon gjorde när jag släppte in henne i boxen hemma i stallet var att rulla, såklart :)

Imorgon ska hon få vila, C fixar henne. På tisdag är det Bjarke-träning och onsdag vattenband, Helena rider torsdag och fredag rider jag. På lördag är det tävling i Helsingborg.

Dax att återgå till Tv'n och kontoret.
Kram o hej

Första klar

62% blev det och jag är väldigt nöjd. Hon skötte sig jättefint men var lite spänd i början men det släppte. Läktaren var väldigt nära själva banan så hon sneglade lite och spände sig där. Resultatet blir då att hon drar ihop sig men det var inte så farligt ändå. Lyckades med att få sju st sjuor, samtliga i traven. Alltså har traven förbättrats!
Nu laddar vi för nästa start, om ca 1,5 h. Vi äter lite båda två. Usha värmer upp inför nästa också och trampar lite men det är inte så farligt. Frustar nöjt gör hon emellanåt.

Kram

Tävling

Ja idag blir det årets första tävling, Malmö denna gång. Har aldrig varit där så det ska bli spännande. En av sveriges största ridskolor så jag antar att det är stort.
Startar i alla fall LB'n kl 13.38 och LA'n 16:38 ca. Hoppas bara att hon inte blir alltför svettig och kall mellan starterna, men jag har täcken med och pälsar på henne för fullt. I annat fall så får hon bara gå en klass och så åker vi hem igen. Vi tar dagen som den kommer. Hon har vart väldigt laddad den senaste tiden som jag ridit och eftersom hon nu jobbar så bra med bakbenen så försöker hon smita undan så baken fladdrar hit och dit :) och när jag får henne på rakt spår så försöker hon med att gå ojämt men sitter jag still och verkligen rider henne så går hon precis som hon ska. Hon kan alla knep för att komma undan det jobbiga.

Dax att packa matsäcken och klä på mig. Tänkte hinna med så mycket som möjligt i stallet innan jag åker vid 11.

Hörs ikväll.
Kram

Lördagen

Ja nog siktar jag på tävlingen imorgon. Bara att hoppas att det inte är dåligt väder för då struntar jag i det. Åker från stallet ca 11 så det är inte nå tidigt. Klockan är på ring 08.00 så jag hinner med att packa o greja.
Var till hööks och köpte back on track-täcke. Hon ska få ha det på sig i transporten imorrn, riktigt fint var det på henne :)
Sen fick hon en ny nosgrimma till tränset, en mjuk o fin :) Ett hönät och nack- och nosludd till grimman blev det också.
Ridningen gick bra, hon kändes fin. Inte riktigt så fin som hon kan vara, tror hon sitter fast någonstanns men Jessica kommer ut om ca 2 veckor och ska kika på henne. Hon blir bättre ju mer jag rider och värmer upp henne.
Tittade på henne idag när jag hade tagit av täckena och hon har verkligen fått en massa muskler nu på bara 3-4 veckor.

Annars då, gymmade på fm. BodyPump. Skönt att köra igenom hela kroppen, det var länge sen med ett BP pass. Blir nog ett till på onsdag. Sen har jag dammsugit och torkat golv och handlat lite mat. Nu på kvällen har det blivit tacos och tv-tittande.
Är lite trött nu så ska kanske sova om en stund.

Hörs imorrn.
Kram

Back on track

God morgon,
Lördag idag :) Har varit till stallet och släppt ut hästarna, mockade och fixade maten och sen åkte jag hem igen och åt frukost och nu väntar jag på att åka till gymmet. Passet börjar 11.15 så det är en stund kvar.
BodyPump står på schemat idag.
Ska tillbaka till stallet ikväll och rida igenom programmet. Har ännu inte bestämt mig om jag ska åka...det snöar lite nu men det skulle sluta i em och imorgon ska det bli sol och fint. Går hon bra idag så åker jag nog. Har starttid ca 14 och 16,40 så det är ju en liten väntan emellan men det ska inte vara så kallt ute.. Hmm vi får se, förhoppningsvis så åker jag såklart.

Igår var det fredagsmys, självklart somnade jag i soffan men då var klockan i alla fall 23.30 så det var nästan lagligt att göra det.
Red Usha lite lätt igår i skritt o trav. Det var lite rörelse i ridhuset så då blir hon lite spänd och tittig och okoncentrerad men jag hade ändå bestämt mig för att bara rida lite grann. Sen kissade hon direkt när jag släppte in henne i boxen så det kan ha vart det som spökade oxå.

Ska bege mig till hööks senare och inhandla ett back on track täcke till henne. Perfekt att ha i transporten innan träning och tävling då det värmer upp hela hästen och förebygger skador, vilket är vetenskapligt bevisat. Jag har en ryggplatta till henne men jag vill ha ett helt täcke då det även går över bogarna, manken och korsen och det är där som hon är mest stel. Jag tror det kan hjälpa.
Även om hon stpr med täcket ner till tävlingen imorgon så tror jag inte att det blir nån skillnad, den ser man först om 10-20 dagar men det ska bli spännande att se sen om hon känns annorlunda.

Hörs sen.
Kram

på g igen

sista jobbdagen för denna vecka, tror den går fort också som alla andra.
ska försöka åka hem med tidiga tåget så jag inte blir så sen.

Rida lite lätt, plugga program och sen ha fredagsmys. N ville ha potatisgratäng ikväll, jan jag gå med på :) marinerad kyckling till det tror jag.. mums.

kram

Ändrade planer

På dagen idag så fick jag ett sms från Caroline på gunnarlunda och hon undrade om jag kunde ta en annan dag istället för ikväll. passade faktiskt mig rätt bra för då fick jag rida igenom programmen idag istället. Annars hade jag bara haft lördagen på mig eftersom det förmodligen finns hinder framme imorgon för då är det hoppkväll. Plus att det har varit lite snöigt och slaskigt ute så det var skönt att slippa åka med bussen. Måste ta och tina upp den innan söndag och skotta bort snön på den :) Gör det på lördag så jag ser att jag får upp dörrarna..haha.

I alla fall så red jag igenom programmen idag och det gick verkligen bra. Hon kändes superfin från första början och jobbade på jättefint. det enda som vi hade problem med var att jag inte har lärt mig det nya la programmet än och red fel hela tiden.. drygt när de ska hålla på å göra om dem, dessutom till det krångligare. typiskt. får plugga imorgon och rida igenom det igen på fredag.
Hon var väldigt fin i formen och jobbade bakifrån hela tiden. synd att jag inte fick det på film så man ser om det ser lika bra ut som det känns.

Imorgon rider jag lite lättare och bara håller henne smidig och så o så rider jag igenom allt på lördag så hoppas vi på tävling på söndag.

Nu ska jag sova. Fredag imorgon :)
Kram o god natt

Undrar vad han tänkte där

Var nyss på citygross och handlade lite och fick en avstämning. Han behövde bara 5 varor och kikade i påsen, 3 st häxvrål, 2 st Marabou 200 g choklad, 5 paket jäst och 2 st nötcreme burkar.. Hahaha.
Men nötcremen är till Susanne på jobbet och jästen till Usha, häxvrål till mig och chokladen till Niclas (och mig) En riktig gottepåse :)

Feb. 07, 2013


Näää

Det blev ingen promenad. Låg o drog mig i sängen istället och antog att det var halt ute :P Det var det iof också så det gjorde inget.
Pigg är jag i alla fall så det var skönt att ligga och dra mig istället för att stressa iväg.

snart är det helg igen. oj vad den här veckan har gått fort.
Iväg till gunnarlunda idag och Usha ska få jobba lite på vattenbandet. imorgon och på lördag är det programridning son gäller!

Kram

Hög tid att sova

God kväll.
Dagen har verkligen sprungit förbi idag, jobbet gick jättefort. Efter jobb blev det att äta och kuta upp till tvättstugan. Vi hade inte så mycket tvätt som tur var men allt är rent. Sen åkte jag till gymmet och gick på core/kondition med S. Riktigt bra pass, inte lika jobbigt idag, kanske att man blivit starkare?? Visst bränner det i magen i vissa övningar men inte så man ger upp. Det gör jag iof sällan när det gäller gymmet :)
På lördag får jag dock gymma själv. S ska upp till Falun och öva inför vasan :P Själv kör jag bodypump på lördag. Och sen kör vi det på onsdag också och hoppar faktiskt coren då..

Usha har vilat idag, C har fixat henne. Imorgon ska vi till vattenbandet, det var några veckor sen nu..
Det kom lite snö inatt som ligger kvar än även om det är slaskigt, hoppas det försvinner till söndag...

Nu är det god natt. Får se om jag tar promenad imorgon eller om det är jättehalt ute.. Siktar på det i alla fall.
Kram o god natt

Onsdag

Idag gick jobbet fort som jag hade anat. Har en hel del att fixa imorgon och många bokningar då också så det går nog undan då med.
Eftersom Helena skulle rida idag så var jag hemma en stund innan jag åkte till stallet, lagom till hon hade gjort klart allt och skulle ut o rida :)
Idag gick det riktigt bra för henne, hon har hittat många knappar på henne och idag fick hon till galoppen riktigt bra. Eftersom Usha är lite känslig och det kan bli kortslutning hos henne när hon inte förstår var ryttaren menar och då tjurar hon ihop istället och står o studsar på stället så måste man komma på hur man ska rida henne och det har gått bättre och bättre för varje gång med Helena men idag gick det riktigt bra =)
Nästa torsdag ska hon rida igen och då ska jag vara med och kolla sen ska hon prova själv utan att jag är med och säger nått.
Imorgon är jag stalledig och C tar hand om Usha som får vila, på torsdag ska vi på vattenbandet.

Det ser ut att bli lite snö här framöver och blir det för mycket snö så struntar jag i tävlingen på söndag, dte kommer fler tävlingar och jag tänker inte halka ut på motorvägen bara för en tävling men jag hoppas verkligen att jag kan komma iväg. Det har varit väldigt halt ute på vägarna både igår och idag. Det ligger runt +-0 och underkylt regn kommer ner så det är lite lurigt..

Imorrn ska jag och S på gymmet, core/kondition står på schemat. Jag kom ju på att vi har ett nyrustat gym i huset, eller i grannhuset, som vi får nyttja varje dag mellan 8-22. Ska ner och testa det någon gång. På torsdag kanske :)

Nu ska jag krypa till kojs.
Kram o god natt

morsning

Orkade inte skriva nått igår kväll, satt inte så mycket framför datorn alls faktiskt.
Ted lite dressyr i af och lite programdelar och det kändes bra, en del förvänd galopp och lite skänkelvikningar och volter. volter är nog så svårt att göra dem perfekta.konstigt.
Det blåste Rätt rejält igår kväll och det var skönt att vara i ridhuset och kunna rida ett riktigt pass ändå.
Ikväll är det Helenas tur men jag åker ut o hjälper henne lite.

Idag är det fullbokat på jobbet så dagen går nog i ett.
Det blev ingen promenad imorse, det var glansis ute igår kväll så jag struntade i det. inge kul att gå och halvt slå ihjäl sig.
Vi kanske tar en promenad ikväll istället.

Hörs.
Kram

Ljust

Fantastiskt, ljust ute nu och 5 grader varmt :) Wihoo!

Måndag

God morgon.
Måndag igen och idag blev det promenad till stationen :) riktigt skönt väder ute och nu är nästan snön helt borta igen.

Ikväll är det dax att träna in programmen igen och rida igenom dom på riktigt, det är ju inte så många dagar kvar att träna på. Helena rider imorgon, på onsdag vilar hon och på torsdag är det vattenbandet. sen får jag rida fredag o lördag men då ska helst allt kännas bra, i af på lördag :)

Sitter på bussen nu som sniglar sig fram, det har tydligen varit en trafikolycka på vägen så det går lite långsamt.. Inte så mycket jag kan göra åt.

Kram

Fullt ös medvetslös

Det var det som gällde på dagens IW pass. Vi hade pulsbanden på idag också vilket gör att man tar i lite extra :) Efter passet var jag typ halvt död, cyklade hem och tog en proteindrink och nu har vi ätit pannkaka och nu är jag pigg igen :)

Dagens ridpass gick bra också, red lite delar ut programmen. Hon var pigg och framåt. Både traven och galoppen kändes bra även om hon kanske var lite för pigg i början och blev lite okoncentrerad men det gick över. Både hon och jag blev rätt svettiga, tror jag hade lite väl varma kläder på mig, det var inte så kallt ute som jag trodde..

Sen åkte vi till Niclas moster på fika och var där en stund innan vi åkte hem och jag cyklade iväg till gymmet. Det har gått i ett idag utan att det har varit nå stress.
Nu har jag parkerat i soffan framför Tv'n och har kikat på familjen Holstein-Gottorp och skrattat, sjukt kul :)

Måndag igen imorgon, inget speciellt alls händer i veckan vad jag vet förutom tävling på söndag då :) Tror jag ska minska på maten liite innan..så hon inte är helt på tårna..

Kram

Träningsfilmer

Glömde ju lägga in länk till träningsfilmerna.
En är en kortis i trav:
http://youtu.be/_opMRbk-U50
 
och en lite längre film med galoppjobb:
http://youtu.be/o6vYHzV2GRg

Stiftelsen

Riktigt bra var det igår, utsålt så det var väldigt mycket folk. Spelningen var över alldeles för fort och jag kan lätt tänka mig att gå o se dem igen :) När det var slut så var vi inte kvar utan vi åkte hem så vi var hemma runt tolv.Slöade i soffan och somnade visst efter en stund, vaknade 3 h senare och gick in i sängen istället.
Hade inte ens hört att N varit i frysen och tagit glass (vi har ju öppen planlösning mellan kök o vardagsrum, det brukar höras rätt bra) Dock hade han lämnat spår efter sig i form av tallriken som stod kvar på magen medans han själv sov i sängen :P

Vaken är jag i af nu, slöar lite i soffan. Ska åka till stallet om någon timme. Dax att öva in programmen inför helgen. Senare ikväll är det IW och under em tror jag att vi ska till Niclas ena moster, som fyller år, på lite fika.

Strålande sol ser det ut att vara också, najs!

Kram

Myser i soffan

VIhar just ätit lite och nu sitter jag och myser i soffan och tittar på Vinterstudion på TV. Laddar för att lite senare ta cykeln till gymmet och köra ett överkroppspass. Imorgon ska vi gå på IW så benen får vila idag.

Ridningen gick riktigt bra, hon var riktigt taggad och kändes jättefin. Hade trav. och galoppbommar och Usha tyckte det var megakul =) Snart är det dags för första tävlingen också, en vecka kvar..på söndag är det dax.

Soligt och fint är det ute, lite snö kom igår och det ligger kvar. Ska försöka ladda upp någon film nu från i tisdags, de var så himla långa så det tar nog en liten stund..

Kram

Försov mig

Hade visst stängt av klockan i sömnen och vaknade halv åtta, istället för sju.. Kasta på mig kläderna och iväg till stallet. Inte för att hästarna dör av att stå inne 30 min till men ändå.. Nu är de ute och jag ska äta min frukost.
Sen mocka o greja innan ridning, ska lägga fram lite bommar också.




Fredagsmys

Idag körde vi på fredagsmys deluxe. Det blev vitlöksbiff med potatisgratäng och sås. Mmm så gott. Hade även köpt nästan 1 kg godis. Vi blev dock väldigt mätta på maten så väldigt mycket godis är kvar. Tur det :) Sen halvsåg vi nån film på tv som var rätt bra och nu har jag krypigt ner i sängen.

Stallet gick bra, longerade ute i paddocken. Jättebra underlag, mjukt o fint. Det har snöat på kvällen men det gick bra att vara ute där ändå :) Det var ca en månad sen som jag longerade Hebbe sist och oj vilken skillnad! Jättefint steg och luftig gång och hon bar sig väldigt bra. Det märks att jag ut ridit henne riktigt nu ett tag för nu har musklerna och steget ploppat upp på henne.
Imorgon ska vi trava och galoppera bommar, de lämnade kvar lite i ridhuset efter att de hoppade nu på kvällen så vi ska rida över lite bommar imorgon bitti :)

Det blir alltså stall på fm och sen gym på em. Sen utgång på kvällen. Wihoo!

Kram

Fredag

Idag är det fredag igen :)
Jobb stall och sen myskväll.
Eftersom det blir longering idag så tar stallet inte så lång tid, och på fredagarna brukar jag åka med det tidiga tåget så jag är hemma strax före fem. Detr så skönt för det är verkligen ljust hela vägen hem nu, det gör väldigt mycket.

Imorgon är det stiftelsen på tivoli, åh vad roligt det ska bli :D Hoppas dom är bra, slutsålt är det i af.

Hörs senare idag.
Kram

RSS 2.0